Jump to content

Православље и мода: У Москви отворена прва продавница православне одеће

Оцени ову тему

Препоручена порука

Goli laktovi kao haram a truditi se da izgledaš privlačno kao halal, pa i hvale vredno.

Zanimljivo.

Ne smeta mi ni jedno ni drugo, ali ap. Pavle je samo jedno od ta dva eksplicitno osudio - i to kroz osudu ni manje ni više no pletenica, za koje niko živ pravoslavan sad verovatno ne bi imao ništa loše da kaže.

Mode se menjaju kroz vreme i prostor, društveno prihvatljivo oblačenje koje nikoga neće sirotog uzbuditi takođe, a 'pravoslavna odeća' nikad nije postojala kao večna i nepromenljiva katergorija koja striktno označava određene krojeve i komade odeće (suknja - halal, pantalone - haram, itd.)

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 56 минута, obi-wan рече

Ove haljine su super, bez sumnje, bas jesu lepe i zenstvene. Samo nisu "pravoslavne", nego sasvim obicne haljine, k`o i sve druge...

Bilo bi dobro da se tako počnu oblačiti ove razgolićene estradne umetnice ili kako god se već nazivaju...čisto eto malo radi promene da se i obuku :D

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Ненад. рече

Meni izgledaju k'o da hoće da se prošetaju s Čehovim po Arbatu. 

Или се спремају да статирају у неком Шотрином филму

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, obi-wan рече

Zaludu je i pokrivanje glave i dugacka haljina/suknja ako iza toga stoji pritajena smizla, da prostite opet na recniku...

Amin!

...i oprošteno ti je na rječniku. 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, ines рече

Bilo bi dobro da se tako počnu oblačiti ove razgolićene estradne umetnice ili kako god se već nazivaju...čisto eto malo radi promene da se i obuku :D

Па облаче се. Само што са стране додају огроман шлиц.  :0222_shocked:

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, ines рече

Razgolićene?
Gdje se to može vidjeti...eto, ja ne nailazim na takve. U  stvari, shvatam da ne gledamo i ne pratimo isto. Čula sam da ima filmova gdje su akteri skroz goli, ali samo samo čula, ali ni to nisam vidjela.
Ono što tražimo, u tome i uživamo, a kao zamjeramo, a - da nam je...je li?
Ne zamjeram nikome. Neka nosi ko šta hoće i kako hoće, samo neka je srce čisto, i neka me Gospod sačuva pokrivenih i ukrivenih a ogorčenih.

Sviđaju mi se ove haljine, ali ne idu uz salonku sa visokom štiklom, a vidim ih u nude boji. Pitam se, ima li pravoslavnih baggy pantalona, u military printu. Uzela bih jedne... za casual varijantu.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Paradoksologija рече

Goli laktovi kao haram a truditi se da izgledaš privlačno kao halal, pa i hvale vredno.

Zanimljivo.

Ne smeta mi ni jedno ni drugo, ali ap. Pavle je samo jedno od ta dva eksplicitno osudio - i to kroz osudu ni manje ni više no pletenica, za koje niko živ pravoslavan sad verovatno ne bi imao ništa loše da kaže.

Mode se menjaju kroz vreme i prostor, društveno prihvatljivo oblačenje koje nikoga neće sirotog uzbuditi takođe, a 'pravoslavna odeća' nikad nije postojala kao večna i nepromenljiva katergorija koja striktno označava određene krojeve i komade odeće (suknja - halal, pantalone - haram, itd.)

Da li bi smo mogli tako u kontekstu vremena posmatrati i ostale njegove osude kao da ih je vrijeme pregazilo:D

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Ayla рече

Razgolićene?
Gdje se to može vidjeti...eto, ja ne nailazim na takve. U  stvari, shvatam da ne gledamo i ne pratimo isto. Čula sam da ima filmova gdje su akteri skroz goli, ali samo samo čula, ali ni to nisam vidjela.
Ne zamjeram nikome. Neka nosi ko šta hoće i kako hoće, samo neka je srce čisto, i neka me Gospod sačuva pokrivenih i ukrivenih a ogorčenih.

Sviđaju mi se ove haljine, ali ne idu uz salonku sa visokom štiklom, a vidim ih u nude boji. Pitam se, ima li pravoslavnih baggy pantalona, u military printu. Uzela bih jedne... za casual varijantu.

Ti i tvoje military pantalone:D

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, Ayla рече

Razgolićene?

ma jeste u pravu ste treba poštovati slobodu, samo da to sve manje utiče na našu decu koja oponašaju takve 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...