Ronald Написано Децембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2016 пре 25 минута, Wlof рече Gde si ti uopste video na ovoj temi da moj eticki okvir proizilazi iz Heiscanstva? Ti meni nista nisi rekao ovde. Ja i dalje ne znam kakve veze inteligencija ima sa ovim, sta cini neku akciju moralnom i nemoralnom, i zasto? Pretpostavio sam da ti hriscanski okvir proizliazi iskljucivo iz Hriscanstva, a ti me ispravi ako grijesim. Intaligenciju sam dodao na Natasin komentar u vezi toga da emrion ne moze da pati, niti ima razvijene receprore za bol, ona nije bas tako rekla, ali sam na to dodao i intaligenciju i uporedio sa zivotinjama koje se ubijaju a kod kojih je sve to razvijeno i imaju visu intaligenciju i od tek rodjene djece. Da li je ovo nemiralno kada su embrioni u pitanju, pa ne mora biti ako su koristi vece od stete koja ne prouzrokuje bolne posledice. Prakticna etika, to moze posmatrati na taj nacin. E sad da li ce biti promasaja kao u eksperimentima koji su radjeni na primatima decenijama, anisu imali uspjeha? Bice, svakako. Koristi mogu biti ogromne ako za dvadeset do cetrdeset gofina krene ovaj postupak opisan u novoj knjizi koja se time bavi pod nazivom Kraj sexa i buducnost reprodukcije, nadji na engleskom i procitaj clanak, ne mogu da trazim sad. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Децембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2016 @Avocado To sto ces ti meni citirati nesto sto su grupa ljudi smislili, ne znaci da ja gresim. Druga grupa ljudi mogu da smisle suprotno, sto otvara nove probleme. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Децембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2016 пре 7 минута, Ronald рече Kraj sexa i budućnost reprodukcije You wish Кратос and Ronald је реаговао/ла на ово 2 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2016 пре 9 минута, Ronald рече Kraj sexa i buducnost reprodukcije Ma da bre ima da bude ko u demolišn menu Izem ti takvu reprodukciju. Ronald and Natasa. је реаговао/ла на ово 2 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Децембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2016 пре 4 минута, Ronald рече Pretpostavio sam da ti hriscanski okvir proizliazi iskljucivo iz Hriscanstva, a ti me ispravi ako grijesim. Intaligenciju sam dodao na Natasin komentar u vezi toga da emrion ne moze da pati, niti ima razvijene receprore za bol, ona nije bas tako rekla, ali sam na to dodao i intaligenciju i uporedio sa zivotinjama koje se ubijaju a kod kojih je sve to razvijeno i imaju visu intaligenciju i od tek rodjene djece. Da li je ovo nemiralno kada su embrioni u pitanju, pa ne mora biti ako su koristi vece od stete koja ne prouzrokuje bolne posledice. Prakticna etika, to moze posmatrati na taj nacin. E sad da li ce biti promasaja kao u eksperimentima koji su radjeni na primatima decenijama, anisu imali uspjeha? Bice, svakako. Koristi mogu biti ogromne ako za dvadeset do cetrdeset gofina krene ovaj postupak opisan u novoj knjizi koja se time bavi pod nazivom Kraj sexa i buducnost reprodukcije, nadji na engleskom i procitaj clanak, ne mogu da trazim sad. Nisam pomenu Hriscanostvo ovde, pa ne moze da se kaze da ono sto ja pricam neophodno dolazi iz Hriscanstva. Zato sam ja i pomenuo novorodjencadi, jer ni novorodjencadi nemaju inteligenciju mnogih zivotinja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2016 Mada sad nešto razmišljam koja je recimo razlika između spontanog pobačaja i ovo što se radi pri veštačkoj oplodnji.I tu isto dolazi do uništavanja embriona.I evo sad pošto rekoste da je embrion do 8 nedelja evo recimo slike embriona od šest nedelja sa sve obrisima čoveka.. Ina Ina је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Децембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2016 пре 7 минута, Kratos рече Mada sad nešto razmišljam koja je recimo razlika između spontanog pobačaja i ovo što se radi pri veštačkoj oplodnji.I tu isto dolazi do uništavanja embriona.I evo sad pošto rekoste da je embrion do 8 nedelja evo recimo slike embriona od šest nedelja sa sve obrisima čoveka.. Isti ti пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2016 пре 21 минута, Wlof рече @Avocado To sto ces ti meni citirati nesto sto su grupa ljudi smislili, ne znaci da ja gresim. Druga grupa ljudi mogu da smisle suprotno, sto otvara nove probleme. Slažem se. Ne znači da ti grešiš... ne znači ni da si u pravu... ja samo sugerišem da etičke vrednosti nisu apsolutne i da one koji se ne slažu sa tobom nećeš ubediti samo time što si embrion definisao kao ljudsko biće, a bez objašnjenja zašto bi embrion trebalo da u pogledu prava na život ima ista prava kao i rođeni ljudi i zašto bi zbog toga trebalo zabraniti ovakve oblike veštačke oplodnje... jer suprotni stav ne počiva na tezi da embrion nije "organizam koji pripada ljudskoj vrsti", već da nema neka druga svojstva koja imaju rođeni ljudi... a pre svega, počiva na tome da patnja i tuga ljudi koji bi bili povređeni zabranom veštačke oplodnje daleko prevazilazi patnju tebe i sličnih povodom toga što tamo neki embrioni nisu uzgajani do rođenja... Ronald and Ћириличар је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Децембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2016 пре 13 минута, Kratos рече Mada sad nešto razmišljam koja je recimo razlika između spontanog pobačaja i ovo što se radi pri veštačkoj oplodnji.I tu isto dolazi do uništavanja embriona.I evo sad pošto rekoste da je embrion do 8 nedelja evo recimo slike embriona od šest nedelja sa sve obrisima čoveka.. O spontanom odlučuje Bog, epruvetu kontroliše čovek. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2016 пре 6 минута, cloudking рече Isti ti Pljunuti. Ina Ina је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2016 Управо сада, Natasa. рече O spontanom odlučuje Bog, epruvetu kontroliše čovek. Šteta što nije odlučio kod Hitlera Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Децембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2016 пре 2 часа, Срђан Шијакињић рече Мислим да нико нема право да у туђе име одлучује да ли је боље некога спречити да се роди, да не би има изузетно тежак живот. Исто тако нико нема право да некога осуди, без његовог пристанка, на тежак живот. Може се и тако гледати Вјечита дилема која се никад не може ријешити овако апстрактно, унапријед, већ увијек се одлука мора препустити појединцу који најбоље познаје своје прилике и околности. пре 2 часа, Срђан Шијакињић рече Али и невезано за религију, из неког разлога ми је узнемирујуће да се прекида развој нечега јединственог и непоновљивог, што би редовним током ствари постао човек. Не знам, мени није. Дешавало се одувијек, дешаваће се увијек. Природа је то и морамо прихватити сурову реалност да некад морамо доносити овакве одлуке и то хладнокрвно. пре 2 часа, Срђан Шијакињић рече жена која роди, ако не абортира, ипак неће изгубити живот (него ће трпети неку штету, која може бити већа или мања, али ипак је мање зло од непостојања), док ће у случају абортуса, дете заувек изгубити шансу за живот. Е ту улази аргумент свјести и осјећања бола. Ако ембрион не може осјетити ништа, онда простора за емпатију и нема. У тренутку када ембрион још није фетус, он је ембрион и мислим да је праведно равнати се према томе. Мислим, ако ћемо користити логику "изгубљене користи" из појма штете и рећи да се тиме уништава потенцијал за живот и добро, онда се може увијек дати противаргумент "потенцијалног зла" на то и оба аргумента ће бити тачна. Дакле мора нешто да превагне мимо тих аргумената који се међусобно искључују. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Децембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2016 Управо сада, Avocado рече Slažem se. Ne znači da ti grešiš... ne znači ni da si u pravu... ja samo sugerišem da etičke vrednosti nisu apsolutne i da one koji se ne slažu sa tobom nećeš ubediti samo time što si embrion definisao kao ljudsko biće, a bez objašnjenja zašto bi embrion trebalo da u pogledu prava na život ima ista prava kao i rođeni ljudi i zašto bi zbog toga trebalo zabraniti ovakve oblike veštačke oplodnje... jer suprotni stav ne počiva na tezi da embrion nije "organizam koji pripada ljudskoj vrsti", već da nema neka druga svojstva koja imaju rođeni ljudi... a pre svega, počiva na tome da patnja i tuga ljudi koji bi bili povređeni zabranom veštačke oplodnje daleko prevazilazi patnju tebe i sličnih povodom toga što tamo neki embrioni nisu uzgajani do rođenja... Kako znas da eticke vrednosti nisu apsolutne? Dao sam objasnjenje, a to je doslednost. A to sto rodjeni ljudi imaju pravo na zivot i to zavisi bas od tih rodjnih ljudi je veoma zgodno, samo sto i to meni nista ne objasnjava kako su dosli do takvog zakljucka i da li to je tacno. Ljudi imaju neka prava bas zbog toga jer su ljudi i bas ta svojstva zavise od toga, prvenstveno, jel neko ljudsko bice. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Децембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2016 пре 18 минута, Avocado рече Slažem se. Ne znači da ti grešiš... ne znači ni da si u pravu... ja samo sugerišem da etičke vrednosti nisu apsolutne i da one koji se ne slažu sa tobom nećeš ubediti samo time što si embrion definisao kao ljudsko biće, a bez objašnjenja zašto bi embrion trebalo da u pogledu prava na život ima ista prava kao i rođeni ljudi i zašto bi zbog toga trebalo zabraniti ovakve oblike veštačke oplodnje... jer suprotni stav ne počiva na tezi da embrion nije "organizam koji pripada ljudskoj vrsti", već da nema neka druga svojstva koja imaju rođeni ljudi... a pre svega, počiva na tome da patnja i tuga ljudi koji bi bili povređeni zabranom veštačke oplodnje daleko prevazilazi patnju tebe i sličnih povodom toga što tamo neki embrioni nisu uzgajani do rođenja... Управо то. Некада се из апстрактних и моралних аргумената мора прећи у реалност гдје се неке ствари морају хладнокрвно одмјерити. Сурова. Реалност. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Децембар 2, 2016 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2016 пре 34 минута, Kratos рече Šteta što nije odlučio kod Hitlera Da nije bilo Hitlera, neko drugi bi odradio prljav posao. Takvo bilo raspoloženje međ rajom, on je samo to iskoristio. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука