Eniz Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Исмаил је као ропско дете,са крви роба у себи,био небитан у патрилинеарној примогенитури старозаветног света...поготово када човек добије дете са законитом женом. Једино је битно,поготово за тебе,да прочиташ шта Бог преко анђела Божијег прориче ко ће бити "Исмаил":" А биће човек убица; рука ће се његова дизати на сваког а свачија на њега, и наставаће на погледу свој браћи својој". (1.Мојс.16,12) zamolio bih za stručno objašnjenje ovog navedenog citata. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 O Abrahamu je već ovdje mnogo što rečeno između ostalog da je i varvarin! Ваљда номад, а не варварин. Vratiti si ne citirano ali ako je se na to mislilo pod tom rječju onda ok!Uzima se namjera onog koji je rekao određenu stvar. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Исмаил је као ропско дете,са крви роба у себи,био небитан у патрилинеарној примогенитури старозаветног света...поготово када човек добије дете са законитом женом. Једино је битно,поготово за тебе,да прочиташ шта Бог преко анђела Божијег прориче ко ће бити "Исмаил":" А биће човек убица; рука ће се његова дизати на сваког а свачија на њега, и наставаће на погледу свој браћи својој". (1.Мојс.16,12) zamolio bih za stručno objašnjenje ovog navedenog citata. Од Исмаила је потекао велики народ, Арапи. Зна се какве су природе (љути, пргави, ратоборни, бескомпромисни, искључиви, фанатични,... :smiley:). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Исмаил је као ропско дете,са крви роба у себи,био небитан у патрилинеарној примогенитури старозаветног света...поготово када човек добије дете са законитом женом. Једино је битно,поготово за тебе,да прочиташ шта Бог преко анђела Божијег прориче ко ће бити "Исмаил":" А биће човек убица; рука ће се његова дизати на сваког а свачија на њега, и наставаће на погледу свој браћи својој". (1.Мојс.16,12) zamolio bih za stručno objašnjenje ovog navedenog citata.A od ishaka su nastali ko:Од Исмаила је потекао велики народ, Арапи. Зна се какве су природе (љути, пргави, ратоборни, бескомпромисни, искључиви, фанатични,... :smiley:). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Аврам, Исак и Јаков, су патријарси, праоци. У телесном смислу, јеврејском народу, а у духовном и нама хришћанима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Аврам, Исак и Јаков, су патријарси, праоци. У телесном смислу, јеврејском народу, а у духовном и нама хришћанима.A Isakovo potomstvo su taj divni miroljubivi jevrejski narod. Koji ubija tamo sve što se kreće palestinsko. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Аврам, Исак и Јаков, су патријарси, праоци. У телесном смислу, јеврејском народу, а у духовном и нама хришћанима.A Isakovo potomstvo su taj divni miroljubivi jevrejski narod. Koji ubija tamo sve što se kreće palestinsko. Нисам ништа рекао о њиховом моралном квалитету... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Аврам, Исак и Јаков, су патријарси, праоци. У телесном смислу, јеврејском народу, а у духовном и нама хришћанима.A Isakovo potomstvo su taj divni miroljubivi jevrejski narod. Koji ubija tamo sve što se kreće palestinsko. Нисам ништа рекао о њиховом моралном квалитету... ali si požurio sa arapskim moralnim kvalitetima, nebitno,ja sam btrate živio tamo i sasvim je drugačije od onoga što ti govoriš Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Питао си за тумачење библијског пророчанства о Исмаилу и ја сам ти одговорио. Иначе, немам ништа против арапског народа. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Питао си за тумачење библијског пророчанства о Исмаилу и ја сам ти одговорио. Иначе, немам ништа против арапског народа.znam brate, upoznali smo se i nisi sigurno čovjek koji ima predrasude prema bilo kome, ovo je bilo samo da drugi to ne shvate pogrešno! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Koga je bog kod vas naredio da se žrtvuje Ishaka ili Ismaila! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Исака, да би искушао веру Аврамову. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Исака, да би искушао веру Аврамову.Kod nas Ismaila iz istog razloga kao i kod vas!Naravno vi ste to uzeli iz Starog zavjeta! Pošto su arapi Ismailovi potomci na taj način se želi da ako od Ismaila iu starom zavjetu neće biti Poslanika to znači da arap ne može da bude poslanik! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 А са којим доказима располажете да је Исмаило жртвован а не Исак? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Аврам је принео свог првенца. Треба мало проучити старојеврејски законик и обичаје, па видети шта се под тим мисли. Првенац не може да буде син рођен са робињом, ако постоји син рођен са законитом женом. Управо је због тога Исак првенац, а не Исмаило. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука