о.Горан Написано Јануар 23, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 23, 2017 пре 15 минута, cloudking рече potanko objasnjeno da nastanak zivota nije u vezi sa TE... Абиогенеза је неопходан услов да би бајка могла уопште да се деси. Мени је чисто досадно да о томе расправљам јер целокупна бајка пада већ управо на абиогенези. Одгледајте Expelled па видите како се они шарлатани Русе и Докинс презнојавају кад их Штајн пита нешто око абиогенезе. Мени их чак жао било како не могу да повежу неколико смисленихи убедљивих реченица хаха Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 23, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2017 пре 3 минута, о.Горан рече Дакле, тачно је да се формално многи изјашњавају као хришћани, код нас као православни, али код тих истих људи, иако постоји сигурно вера у Бога,постоје и многе заблуде, лењост за читањем и верском културом итд. Вероватно се код нас изјашњава око 90% људи као православни хришћани, али верујем уједно да велика већина није прочитала ни једно слово Библије, а о нпр.светоотачкој литератури даи не причам. То не значи да су они лоши људи, напротив,могу бити јако поштени, коректни, увиђавни итд.,али су уједно миљама далеко од расправе о овој теми. To je drugi nivo nekompetencije i nesposobnosti... da imas ljude koji se izjasnjavaju kao tvoji proipadnici a ni nakon 2000 godina nisi bio u stanju da im objasnis makar osnove ucenja svoje religije... evo, da ja imam takav rezultat u bilo kojoj sferi svojih delatnosti mene bi iskreno, najiskrenije- bilo sramota. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 23, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2017 пре 5 минута, о.Горан рече Ајд што никад ништа конкретно немаш да кажеш за разлику од Авокада који може професор да ти буде Nista mi ne bi pricinilo vece zadovoljstvo nego da budem avocadov ucenik. Na zalost covek se bavi drugim stvarima u zivotu... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Горан Написано Јануар 23, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 23, 2017 Па нађи неког другог учитеља онда да се не брукаш више овде, стварно немам времена за твоје играрије Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 23, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2017 Управо сада, о.Горан рече Па нађи неког другог учитеља онда да се не брукаш више овде, стварно немам времена за твоје играрије Imas, imas пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јануар 23, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2017 Povodom Milerovog eksperimenta. Taj eksperiment je pokazao da amino-kiseline mogu spontano nastati u uslovima koji su slični uslovima stare Zemlje, bez direktne intervencije inteligentnog Tvorca. Danas znamo da su uslovi na Zemlji bili drugačiji i postoji gomila drugih sličnih eksperimenata sa drugačijim uslovima, koji su takođe kao rezultat dali amino-kiseline. Tupiti o tome kako uslovi iz Milerovog eksperimenta nisu isti kao što su (po pretpostavkama današnjih NAUČNIKA) bili uslovi na Zemlji i kako je u pitanju prevara (prevara nauke koju je razotkrila nauka) je sasvim tačno ali i pomalo besmisleno, jer se promašuje poenta. Ovde ću kreacionistima dati ipak malo kredita jer se u neozbiljnim izdanjima (časopisima) a ponekad i u nekom lošem udžbeniku pogrešno navodi kako je Milerov eksperiment pokazao kako su stvorene amino-kiseline na Zemlji. To svakako nije tačno ALI to ne znači da eksperiment nema nikakvu vrednost... naprotiv, kao što rekoh, eksperiment je pokazao da pod prilično jednostavnim uslovima amino-kiseline mogu da nastanu spontano. E sad, mi naravno nikada nećemo moći da znamo pod kojim tačno uslovima jeste nastao život, da li je nastao u okeanu, bari, gejziru, blatu... ali možemo da ispitujemo pod kojim sve uslovima može da nastane život. U svakom slučaju, ideja da od neorganske materije ne mogu nikako da nastanu organska jedinjenja i da amino-kiseline mogu da nastanu samo u organizmima je Milerovim eksperimentom odbačena. Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јануар 23, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2017 Skoro naleteh na ovaj kanal, a totalno mi je maznuo ime koje sam planirao jednog dana za knjigu... Elem, klip o Milerovom eksperimentu... naročito drugi deo je bitan... sumira šta su sve kreacionisti propustili od 1953. godine... kad se i dalje bave kritikom Milera kao da ništa od ovog posle njega ne postoji... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Горан Написано Јануар 23, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 23, 2017 пре 3 часа, Avocado рече Ovde ću kreacionistima dati ipak malo kredita Знаш колико мени запиње за твој кредит... Што се мене тиче, ти си крајње неозбиљан саговорник, а ови твоји саборци још и неозбиљнији. Мене би било срамота да пропагирам то што ти пропагираш, а то што ти неки овде дижу реп мени лично је смешно и јадно. Али добро, млати празну сламу и даље, неко мора и то да ради... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јануар 24, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2017 пре 51 минута, о.Горан рече Знаш колико мени запиње за твој кредит... Што се мене тиче, ти си крајње неозбиљан саговорник, а ови твоји саборци још и неозбиљнији. Мене би било срамота да пропагирам то што ти пропагираш, а то што ти неки овде дижу реп мени лично је смешно и јадно. Али добро, млати празну сламу и даље, неко мора и то да ради... Dubina tvojih misli i težina tvojih argumenata me uvek iznova fascinira... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Јануар 24, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2017 Ono što nije ne može ni da bude. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Горан Написано Јануар 24, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 24, 2017 пре 14 часа, Avocado рече Dubina tvojih misli i težina tvojih argumenata me uvek iznova fascinira... Мене пре фасцинира у какве бајке ти верујеш, а види се да ниси неинтелигентан. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јануар 24, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2017 пре 32 минута, о.Горан рече Мене пре фасцинира у какве бајке ти верујеш, а види се да ниси неинтелигентан. Pa slobodan si da bar pokušaš da me ubediš. Uzmeš jednu stvar (onu za koju smatraš da imaš najbolje argumente) i temeljno obrazložiš zašto je netačna... odgovoriš na moje eventualne primedbe i tako imaš šanse da me ubediš da si u pravu, a ja u krivu. Paušalnim tvrdnjama da su to sve bajke teško da možeš da postigneš bilo šta. Zamisli da tebe neko pokušava da ubedi da promeniš mišljenje o nečemu, a sve što ima da ti kaže je da je to bajka i izbegava bilo kakvu ozbiljnu diskusiju o tome... kakve bi tom nekom bile šanse da ti promeni mišljenje? А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Горан Написано Јануар 24, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 24, 2017 Што да те убеђујем, ко си па ти да те ја убеђујем? Ја сам у гимназији( математичко-технички смер) учио све те приче и још онда ми је то све било ступидно када нисам био верујући, а камоли данас када сам ишчитао доста тога у међувремену( прошло је 30 година). `Ко куца отвориће му се`... Ја додајем `Ко безобразно лупа на врата, неће му се отворити`... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јануар 24, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2017 1 hour ago, о.Горан рече Што да те убеђујем, ко си па ти да те ја убеђујем? Već ti je dato objašnjenje zašto... u samoj poruci na koju odgovaraš: Paušalnim tvrdnjama da su to sve bajke teško da možeš da postigneš bilo šta. Zamisli da tebe neko pokušava da ubedi da promeniš mišljenje o nečemu, a sve što ima da ti kaže je da je to bajka i izbegava bilo kakvu ozbiljnu diskusiju o tome... kakve bi tom nekom bile šanse da ti promeni mišljenje? Drugim rečima, ako nisi kadar ili voljan da obrazložiš zašto su to bajke, zašto mi onda pričaš da verujem u bajke? Šta mene zabole za to što neko smatra da verujem u bajke, ako taj neko samo ume da ponavlja tu paušalnu tvrdnju kao retard, a ne ume da je obrazloži kao razumna osoba? А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 24, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2017 пре 4 часа, о.Горан рече Мене пре фасцинира у какве бајке ти верујеш, а види се да ниси неинтелигентан. Katastrofa... umesto ko svaki normalan covek da veruje u uzarene zbunove koji govore ili zmije koje govore ili u drveni brod u koji je moguce smestiti svako zivo bice na ovom svetu ili da se voda pretara u vino ili da mrtvi ljudi hodaju zemljom (a da nije serija Walking Dead) da ljudi dele more na pola svojim stapom ko gandalf... ne bre... on bezobrazno veruje u neke tamo "naucne" bajke... lud covek sto posto... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука