GeniusAtWork Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 1 hour ago, о.Горан рече Иначе, ја се залажем, као што рекох, за учење обе теорије о настанку живота. Еволуција нема никакве везе са настанком живота. Научна теорија о настанку живота не постоји, постоје хипотезе у оквиру абиогенезе - грана биологије која се бави настанком живота на Земљи - али засада нема никакве научне теорије о томе како је настао живот. Аурор је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 1 hour ago, о.Горан рече Иначе, ја се залажем, као што рекох, за учење обе теорије о настанку живота. Kakve veze ima Teorija Evolucije sa nastankom zivota? To je taj problem... dodju ljudi koji nemaju osnovno poznavanje teme o kojoj zele da se prave pametni i kad tad (a najcesno non stop) ispadaju neuki i smesni... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 1 hour ago, о.Горан рече Ово напомињем јер постоји реална могућност да се нешто мења у образовном систему најмоћније државе света,а то би свакако изазвало домино ефекат којим би могла бити захваћена и Србија. То је наравно само једна од ствари које подхитно треба мењати у систему школства,има ту још доста тога... haha! Cekaj... vi ste se vec ubacili da ce Tramp da uvodi inteligentni dizajn u skole? Hahahahaha Jel ocekujete u narednih par meseci da zabrani crncima da se voze u prednjem delu autobusa i metroa? Mislim da je bolje pogurati ga da stopira ono za Stepinca... sad il nikad, ja da vam kazem... E, jesi citao Ministarku od Nusica? Znas ono, kad lik postane ministar a sva njegova rodbina i istomisljenici automstki podrazumevaju da ce on sad da im ispuni sve mokre snove samim tim sto ima vlast i istomisljenici su (rodbina u ovom slucaju)? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 52 minutes ago, GeniusAtWork рече Еволуција нема никакве везе са настанком живота. Научна теорија о настанку живота не постоји, постоје хипотезе у оквиру абиогенезе - грана биологије која се бави настанком живота на Земљи - али засада нема никакве научне теорије о томе како је настао живот. Па и у оквиру Еволуције постоје само хипотезе које се баве развојем живота на Земљи, нигде доказа, све саме претпоставке. Тако да онда не постоји ни научна теорија о развоју живота на овој нашој планети. У чему је онда проблем ако неки верују(емо) да је све настало одједаред?; Божјим делањем, и самим тим нема никаквих прелаза из овога у оно. Да ли је ико икада видео Еволуцију? хД Није. Атеисти верују да постоји, очима је нису видели, а исто питање најчешће постављају верницима за Бога. Хех Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 8 minutes ago, todor рече Па и у оквиру Еволуције постоје само хипотезе које се баве развојем живота на Земљи, нигде доказа, све саме претпоставке. Nije tacno. Napisao si netacnu informaciju i onda je koristis kao argument. Ne funkcionise to tako, ne mozemo da izmisljamo informacije koje nam se svidjaju, jer smo onda neposteni, a zluradi ljudi bi mogli da kazu i da smo lazovi. Kako ti zvuci ako napisem "u srbiji nema pravoslavlja jer nema popova. Ne postoji ni jedan jedini pravosalvni svestenik u srbiji... postoje ljudi koji izmisljaju da su ih videli ali realno ne postoji ni jedan jedini dokaz da je IKADA srbijom hodao ijedan pravoslavni svestenik"... e tako ti zvucis u citiranoj recenici пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 12 minutes ago, todor рече Атеисти верују да постоји, очима је нису видели, а исто питање најчешће постављају верницима за Бога. Хех Ma blesavi ljudi... znas sta jos verujemo a nikad nismo videli? Da se u centru sunca desavaju nuklearne reakcije! Da je materija sazdana iz atoma a oni opet iz jos sitinijih cestica! Pravo da ti kazem ja ti se divim... sto bih ja voleo tako da sedim kuci i da ne verujem u atome samo zato sto ih nikad ocima nisam video... PS. Inace evolucija je naucna teorija kojojm objasnjavamo proces koji moze da traje i milionima godina... i stvarno je cudno da todor ne moze da je uoci svojim ocima пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 23 minutes ago, todor рече Да ли је ико икада видео Еволуцију? хД Није. Да ли је ико икада видео електроне? Није, али су неки људи на основу модела који су предвиђали понашање истих направили транзисторе захваљујући којима ради то сокоћало на коме пишеш. И гле чуда, сијалица/компјутер/усисивач/телевизор стварно раде када их упалиш, иако нико никада није видео својим очима ни електроне, ни струју Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 @о.Горан Колико је стара Земља? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 3 minutes ago, Господин Дареалис рече @о.Горан Колико је стара Земља? Баш си враголан. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 8 minutes ago, cloudking рече Kako ti zvuci ako napisem "u srbiji nema pravoslavlja jer nema popova. Ne postoji ni jedan jedini pravosalvni svestenik u srbiji... postoje ljudi koji izmisljaju da su ih videli ali realno ne postoji ni jedan jedini dokaz da je IKADA srbijom hodao ijedan pravoslavni svestenik"... e tako ti zvucis u citiranoj recenici Е, ал ти је пример, иди бегај. Свештенике виђамо сваки дан, па тако знамо да постоје, а прелазне форме не виђамо никад, паа... Основи логике. 10 minutes ago, cloudking рече PS. Inace evolucija je naucna teorija kojojm objasnjavamo proces koji moze da traje i milionima godina... i stvarno je cudno da todor ne moze da je uoci svojim ocima Ово је баш добар доказ да си ти прави верник, а да је еволуција - религија. џ-) Теби твоји свештеници-еволуционисти кажу да ти то не можеш да видиш зато што је то процес од више милиона година, а ти им верујеш. ;-) Уче те да су њихове теорије свето писмо, да ти то не можеш сам да протумачиш, него они ће ти објасне. Ти верујеш. Па тачно та религија служи за манипулисање широким народним масама. У шта све људи неће да поверују, страшна затуцаност. :-П Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 Управо сада, todor рече Е, ал ти је пример, иди бегај. Свештенике виђамо сваки дан, па тако знамо да постоје, а прелазне форме не виђамо никад, паа... Основи логике. Da... ti znas da ih vidjas... svi ljudi koje poznajes ih vidjaju... cak se pojavljuju na tv-u... dokazi za njih su na svakom koraku ALI ja i dalje tvrdim da oni ne postoje jer "nema dokaza za njihovo postojanje". (jel sad bolje kapiras kako zvucis? DOkaza za evoluciju ima vise nego sto mozes da izborojis ali ti iz nekog razloga i dalje vrtis glavu odrecno i ponavljas "popovi ne postoje, popovi ne postoje") 3 minutes ago, todor рече Ово је баш добар доказ да си ти прави верник, а да је еволуција - религија. џ-) Теби твоји свештеници-еволуционисти кажу да ти то не можеш да видиш зато што је то процес од више милиона година, а ти им верујеш. ;-) Уче те да су њихове теорије свето писмо, да ти то не можеш сам да протумачиш, него они ће ти објасне. Ти верујеш. Па тачно та религија служи за манипулисање широким народним масама. У шта све људи неће да поверују, страшна затуцаност. :-П Pa sta... ako ti mozes da verujes da je neki bradati cika poslao svog sina odnosno samog sebe da hoda po vodi i pretvara je u vino da bi okajao grehe svih ljudi tako sto ce kao zombi da ustane iz groba, pusti onda mene da verujem u moje carobnjake koji provode citav zivot skupljajuci dokaze, koje ces ti samo a izignorises i da kazes "pih, dokazi ne postoje" a realno ti te dokaze ne bi prepoznao ni da te klepe po sred raskrstja... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 1 hour ago, todor рече Да ли је ико икада видео Еволуцију? хД Није. Такав поглед на науку се назива позитивизам. Занимљиво је да је највише заступљен код две екстремне стране у овој ”дебати” (технички нема ту никакве дебате, ал да не ситничарим) - креациониста кад вичу да еволуцију морамо некако директно да опазимо да бисмо се уверили у њену реалност и Докиснових сведока кад говоре да се је свака дискусија о метафизичком бесмислена јер, погађате, те ствари не можемо да опазимо директно. Заниљиво је да је физичар Ернст Мах правдао своје неприхватање атома потпуно истим аргументом, свађајући се са Лудвигом Болцманом. Говорио је како не може да прихвати ”догму” о постојању атома јер атоме не можемо директно опазити. Чак је писао о томе да су физичари који прихватају атоме на путу да оснују цркву и да је он спреман да се испише из физике ако је физичарима та глупост звана атом претежнија од науке. Не треба ваљда наглашавати ко је из те дебате изашао као победник и колико се позитивизам показао погрешним и штетним по науку. Avocado and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Горан Написано Новембар 20, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 У САД је ова контроверза најуочљивија што се може видети нпр. на овом линку http://nwcreation.net/trials.html , то је прави вишедеценијски тихи рат. Са обзиром на то да неурохирург Бен Карсон, који је иначе познат по томе што је извршио прву операцију сијамских близанаца спојених на потиљку( http://www.novimagazin.rs/svet/cuveni-neurohirurg-ben-karson-kandidat-za-predsednika-sad ), има највеће шансе да буде министар образовања( или како се већ зове та функција у САД), а он је убеђени креациониста, постоје врло реалне шансе да се по овом питању нешто уради. Мислим на увођење ИД у школе, уз ТЕ. Већ сам навео да је и Мајк Пенс, Трампов заменик, такође креациониста. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Горан Написано Новембар 20, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 Иначе, када говорим о ТЕ подразумевам и абиогенезу,пошто су те две хипотезе неодвојиве. Зато нема потребе откривати топлу воду када сви знамо шта сам мислио. Ако говорим о абиогенези само, ту су тек еволуционисти пукли скроз. Додуше, пукли су свуда... Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Новембар 20, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2016 22 minutes ago, cloudking рече pusti onda mene da verujem u moje carobnjake koji provode citav zivot skupljajuci dokaze Oвакву веру још нигде не нађох. Нека је Ламарк увек уз тебе. ;-) А биће доказа.. хД Зосима је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука