Juanito Написано Новембар 10, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2016 Adobe налог сам направио пре неколико година и као земљу одабрао Србију. Заборавивши да променим подешавање, управо сам покушао да купим месечну претплату на њихов облак која укључује Lighroom и Photoshop и добио следећи екран: Пошто ваљда нисмо достојни да нам продају софтвер и пошто је у питању практично једини фотографски софтвер за професионалце и озбиљне хобисте, онда сматрам да нема ничег неморалног у томе да се софтвер од дотичне господе украде. Иста ствар важи за музику и филмове. Не постоји легалан начин да грађанин Србије купи или изнајми филм, тако да је свакако морално да све то нађе на интернету и не остане ускраћен за цивилизацијске тековине. Grizzly Adams, drvce, GeniusAtWork and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Новембар 10, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 10, 2016 А пре неко што неко крене с тим да су криви закони и прописи Србије, а не Адобе, нека објасни како Амазон може да продаје Киндл књиге и софтвер без проблема, а исти Амазон не може да продају музику и филмлове. Док гугл може да продаје софтвер, а програмери из Србије не могу да продају свој софтвер на гугловој продавници. Код Епла је супротно, у Србији не може да се купи софтвер, али може да се продаје. Код Мајкрософтра је ваљда могуће и једно и друго. Ако су проблем закони, ваљда би били проблем за све, а не само за неке и нешто. zuti car, Kaludjerovic Sreten and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Новембар 10, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2016 Сигуран сам да ми је хардвер легалан.... obi-wan, Aurelije, GeniusAtWork and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aurelije Написано Новембар 10, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2016 Sto se tice morala.. morao sam da downloadujem - Juan Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ronin Написано Новембар 10, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2016 Gimp је бесплатан, а у многим стварима може да замени Photoshop. Наравно, ту је и rawtherapee, krita, darktable итд. „Бојим се Бога који је високо и гледа. Бојим се и човека који нема Бога!” Византијска пословица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Новембар 10, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2016 Ne znam u cemu je fora. http://rising.blackstar.com/when-buying-software-overseas-is-this-hard-no-wonder-piracy-is-rampant.html Ovaj se lik zali na isti problem iako zivi na Tajvanu, gdje bi se ocekivalo daleko vise da Adobe posluje nego sa Srbijom. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aurelije Написано Новембар 10, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2016 13 minutes ago, Милан Ракић рече Сигуран сам да ми је хардвер легалан.... Mozda kineska kopija, postoje kineske kopije grafickih karti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Новембар 10, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2016 Sve sto steti truli zapad je moralno Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Новембар 10, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2016 5 hours ago, Aurelije рече Mozda kineska kopija, postoje kineske kopije grafickih karti. Тајванска. "Звер" била кда је и купљена, "звер" и сада. "Гура" све и даље без проблема, још није штуцнула Аурор and Aurelije је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Новембар 10, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2016 Primetio sam da manje kompanije uopste nemaju ovaj problem, bez ikakvih ogranicenja je moguce kupiti njihove proizvode ili usluge. Jedina neprijatnost koja tu moze da se desi jeste da imaju zastarelu listu zemalja, ali nadje se tadasnja nasa drzava i sve ok. Oni plate porez tamo, ti ovde, i svi mirni. Problem nastaje kod velikih igraca. Oni kao da ekstra vode racuna o propisima, i sve sto im ne odgovara ili nije isplativo da podrze oni zaobilaze. Ovo su samo moje pretpostavke. Npr. Apple, znajuci ih, oni sigurno ne zele da placanje poreza padne na korisnika, to nije njihova filozofija, vec na klik i nema korisnik sta da misli da li je platio porez na pesmu koju je kupio za 1 dolar. Odnosno kod nas bi bilo 100-tinak din recimo. Verovatno im se ne isplati da dodaju podrsku, jer u sistem treba ubaciti nasu valutu, nase propise (citaj porez), verovatno treba otvoriti predstavistvo ovde i sve sto uz to ide. A to sve kosta. I ne bi im donelo dobit, tj. famozni ROI, jer mi smo siromasna zemlja i uglavnom ne kupujemo te stvari. U prevodu, bole ih uvo. Sto se Adobe-a tice, verovatno je to posledica velikog pravnog tima, koji kad je vec tu, vodi racuna o pravu i regulacijama. I lakse im je onda da uvedu ogranicenje, nego da misle o propisima tamo gde nemaju dobit. (Inace, nije im problem da outsource-uju posao kod nas, to im se valjda isplati, verovatno smo jeftiniji) Manje kompanije bole uvo za belosvetske regulacije, stave shop na sajt i vozi. I dalje, strogo gledano, nije moralno piratizovati. To sto nekome ne zele da prodaju svoj proizvod ne daje za pravo tom nekom da uzme bez naknade. Proglasiti proizvod za civilizacijsko dobro se ne razlikuje mnogo od proglasiti proizvod/imovinu za narodno dobro. Ipak, imam razumevanje za onoga ko se time bavi i kome egzistencija zavisi od toga ako iscrpi druge mogucnosti, jer on nece ugroziti adobe za toliko. Znaci, raznorazne regulacije su ono sto je u sustini svega. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Новембар 10, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2016 7 hours ago, ☺︎ Juan ☺︎ рече Adobe налог сам направио пре неколико година и као земљу одабрао Србију. Заборавивши да променим подешавање, управо сам покушао да купим месечну претплату на њихов облак која укључује Lighroom и Photoshop и добио следећи екран: Пошто ваљда нисмо достојни да нам продају софтвер и пошто је у питању практично једини фотографски софтвер за професионалце и озбиљне хобисте, онда сматрам да нема ничег неморалног у томе да се софтвер од дотичне господе украде. Ако не живиш у земљи, онда је твој Адобе ИД повезан са погрешном земљом. Пријави земљу из које купујеш јер the Country on your Adobe account, and the store you are buying from must be the same... и то нема везе са тиме да ли смо достојни или не да нам продају софтвер, ради се на томе да Creative Cloud буде широко достуан.:https://forums.adobe.com/thread/1999695Adobe Creative Cloud Availability:http://www.adobe.com/content/dam/Adobe/en/products/creativecloud/cc/pdfs/cc-availability-matrix.pdf Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 11, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2016 21 hours ago, ☺︎ Juan ☺︎ рече Пошто ваљда нисмо достојни да нам продају софтвер и пошто је у питању практично једини фотографски софтвер за професионалце и озбиљне хобисте, онда сматрам да нема ничег неморалног у томе да се софтвер од дотичне господе украде. Иста ствар важи за музику и филмове. Не постоји легалан начин да грађанин Србије купи или изнајми филм, тако да је свакако морално да све то нађе на интернету и не остане ускраћен за цивилизацијске тековине. Poremetila se kosmicka ravnoteza, prvo je pobedio Tramp, a sad Juan promovise pirateriju... -Владимир- and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 11, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2016 15 hours ago, Милан Ракић рече Тајванска. Brate, zar ne znas da su Radeon karte jeres? Pokaj se dok je vremena!... Милан Ракић and Тања1 је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Новембар 11, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2016 3 minutes ago, obi-wan рече Brate, zar ne znas da su Radeon karte jeres? Pokaj se dok je vremena!... Не знам, прво сам имао неку Радеонку ИКС1850 или тако нешто, давних дана на Пентијуму старом са тв картицом хибрид. Није била лоша. Тада је гурала све. Онда сам пробао на новој машини ЏиФорс 8600 Палитов и није ме нешто усрећио. Онда сам редом поч`о да користим Гигабајтове 4850, 6850 и сада ову 7970 која дај не урекнем ради к`о змај. А Радеон волим више због АМД-а. Нисам "Интеловац" Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 11, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2016 A ja uvek im` AMD procesore, a nVidia karte... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука