Jump to content

Псалам дана

Оцени ову тему

ivona

Препоручена порука

ПСАЛМИ ДАВИДОВИ

Свемогући Бог је заштита у свијем опасностима.

91. Који живе у заклону вишњега, у сјену свемогућега почива.

2. Говори Господу: ти си уточиште моје и бранич мој, Бог мој, у којега се уздам.

3. *Он ће те избавити из замке птичареве, и од љутога помора;

*Псал. 124, 7.

4. Перјем својим осјениће те, и под крилима његовијем заклонићеш се; истина је његова штит и ограда.

5. Нећеш се бојати страхоте ноћне, стријеле, која лети дању,

6. Помора, који иде по мраку, болести, која у подне мори.

7. Пашће поред тебе тисућа и десет тисућа с десне стране теби, а тебе се неће дотаћи.

8. Само ћеш гледати очима својима, и видјећеш плату безбожницима.

9. Јер си ти, Господе, поуздање моје. Вишњега си изабрао себи за уточиште.

10. Неће те зло задесити, и ударац неће досегнути до колибе твоје.

11. *Јер анђелима својим заповиједа за тебе да те чувају по свиjeм путовима твојим.

*Мат. 4, 6.

12. На руке ће те узети да гдје не запнеш за камен ногом својом.

13. На лава и на аспиду наступаћеш и газићеш лавића и змаја.

14. „Кад ме љуби, избавићу га; заклонићу га, кад је познао име моје.

15. Зазваће ме, и услишићу га; с њим ћу бити у невољи, избавићу га и прославићу га.

16. Дуга живота наситићу га, и показаћу му спасење своје."

Заштитни Псалам 91 – Псалм Живе помоћи

Неколико речи о псалмима и како се употребљава Псалтир. Псалам 90 или 91 (МТ нумерација) је заштитни псалм од негативних сила

„Не, Љоша, нису демони јаки, него су људи без Бога слаби. Апостол Павле у Посланици Филипљанима пише: „Све могу у Исусу Христу који ми снагу даје“.

Тако и сваки хришћанин који живи у Христу, има од Њега благодатну заштиту и снагу да се супростави замкама и нападима демона. Таквом рабу Божијем демон не може да придје – сила Божија својим пламеном прља нечистога. А до безбожника – пут је широк, навали, искушавај! Тај неће ни приметити да је већ пао у ропство некој демонској страсти.

Псалм 91 се у руској традицији зове Псалам Живе помоћи и врло је поштован у руском народу. Руске сељанке и руски војници су исписан Псалам 90 (или псалам 91 по МТ нумерацији) носили на појасу или ушивали у шињеле као заштиту од враџбина, урока, чинодјества, лоших снова, негативних помисли. Иста традиција је постојала и код Срба. Сматра се да је Псалм 90 заштитни псалам „Да ђаво буде истеран када се пројави у човеку и када га застрашује“ … и чита се када се осети негативно дејство од људи или појава, јер се у њему позива Свемогући Бог да нам буде заштита у свим опасностима.

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

Псалам 4.

КАДА (Те) призвах, услишио си ме,

1. Боже правде моје;
    У жалости распространио си ме.
    Смилуј се на ме, и услиши молитву моју.
  •  

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

1. БОЖЕ, Боже мој, (чуј ме;) зашто си ме оставио?(1)
    далеко су од спасења мога речи падова (=крикова) мојих.
  2. Боже мој, вичем у дану и не чујеш;
    и у ноћи, и нема (одговора) на агонију моју.

Псалам 21.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

1. ЉУБИЋУ Те, Господе, снаго моја.
  2. Господ је утврђење моје, и прибежиште моје, и избавитељ мој,
    Бог мој, помоћник мој, и уздаћу се у Њега;
    заштитник мој, и моћ спасења мога, и заступник мој.
  3. Хвалећи призваћу Господа,
    и од непријатеља мојих спашћу се.

Пс.17

• Волим 1

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...