obi-wan Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 1 minute ago, Aleksandar Stojkovic рече Al zasto su oni manje ljudi od mene ili vas? Pa bog valjda covek postade..sto ne postade mongoloid? A ko je rekao da su manje ljudi? Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 3 minutes ago, obi-wan рече Zbog toga sto velica rugotu i strasila? Stavlja crnilo i strah u centar "praznovanja"? Samo razmisljam naglas. A mozda slavi nasu pobedu nad strahom. Ako kazemo da se oblacenjem u karakondzule direktno njima rugamo u lice i kazemo im "ne mzoete nam nista. Toliko smo jaki i toliko vas se ne plasimo da, evo, cak se zezamo sa vasim likom i ismevamo vase oblicje... jer ko je s bogom demoni mu ne mogu nista"? I ja razmisjam naglas, jer ako smo u fazonu "ne pominji satanu ni u sali" nije li onda satana pobedio? drzi nas u saci i pod kontrolom? jer strah je najbolji katalizator manipulacije пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 3 minutes ago, cloudking рече A sta ako imamo situaciju kao kod helovina gde ljudi svesno ucestvuju u tome ali u tome nikakav greh ne vide iako su hriscani? Sto se njih tice, helovin je bezzazlena zabava. Tu se ondaK vracamo na grehom otupelu savest. ... 3 minutes ago, cloudking рече Na koji nacin dokazujemo da je slavljenje helovina greh? 3 minutes ago, obi-wan рече Zbog toga sto velica rugotu i strasila? Stavlja crnilo i strah u centar "praznovanja"? Samo razmisljam naglas. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 14 minutes ago, Жељко рече Е оћеш да кажеш да сви ми који смо крштени водом и Духом заправо и нисмо рођени од Бога јер ето и сам видиш да и даље грешимо? Pitam samo kako ti shvataš ovaj stih.Suštinski mislim da nismo.Onaj koji je Duhom rođen(a) odozgo više ne greši u smislu kako isam tekst kaže,čuva se,s pažnjom gleda na svaku svoju misao i tu je onaj rogonja nemoćan. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 9 minutes ago, obi-wan рече I ne sudimo mi, nego (pokusavamo da) rasudjujemo o grehu, nauceni Crkvom. Da...osjeća se pokušaj. Hvala na odgovoru, obi. ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 3 minutes ago, cloudking рече A mozda slavi nasu pobedu nad strahom. Ako kazemo da se oblacenjem u karakondzule direktno njima rugamo u lice i kazemo im "ne mzoete nam nista. Toliko smo jaki i toliko vas se ne plasimo da, evo, cak se zezamo sa vasim likom i ismevamo vase oblicje... jer ko je s bogom demoni mu ne mogu nista"? I ja razmisjam naglas Svetitelji nas nisu naucili da se sa necastivima sprdamo, nego da naprotiv tome budemo krajnje oprezni i obazrivi, odnosno - jednako duhovno budni, da nas negde (kao u tom "prazniku" na primer) ne preveslaju, kao sto su nas ljude preveslavali neizbrojno mnogo puta kroz istoriju, a mi opet nikako da se naucimo pameti. Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 Управо сада, obi-wan рече Svetitelji nas nisu naucili da se sa necastivima sprdamo, nego da naprotiv tome budemo krajnje oprezni i obazrivi, odnosno - jednako duhovno budni, da nas negde (kao u tom "prazniku" na primer) ne preveslaju, kao sto su nas ljudi preveslali neizbrojno mnogo puta kroz istoriju, a mi opet nikako da se naucimo pameti. sta ti zvuci hriscanskije: "bog je sa mnom i ne plasim se nicega" ili "bog je sa mom al cvikam od satane ipak" пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 1 minute ago, Ayla рече Hvala na odgovoru, obi. Ju`r velkam, miledi. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 Управо сада, cloudking рече sta ti zvuci hriscanskije: "bog je sa mnom i ne plasim se nicega" ili "bog je sa mom al cvikam od satane ipak" Ni jedno ni drugo. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 2 minutes ago, Aleksandar Stojkovic рече Pa kad neko treba da bude ,,institicualizovan i drustveno zbrinut'' to je gore nego da kazes da je svinja. Ne znam o cemu ti tacno pricas, mozda se nismo dobro razumeli, ali postoje ustanove zatvorenog tipa koje uz lekarsku negu neprestano brinu o takvim ljudima, jer im slobodan zivot nije dozvoljen bas zbog te nesvesne agresije kojoj su skloni. U mom gradu u njihovom domu skoro je izgradjena i prelepa crkva brvnara, u kojoj se sluzi svake subote. Uopste mi nije jasno kako si iz moje price video da se prema takvim ljudima odnosim ponizavajuce, a kad vec pitas - za mene su to pravi pravcati mucenici. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 3 minutes ago, Aleksandar Stojkovic рече Pa kad neko treba da bude ,,institicualizovan i drustveno zbrinut'' to je gore nego da kazes da je svinja. Ne shvatam o čemu govoriš, ali osjećam da si tužan zbog gubitka, i nepravde koju osjećaš. Destruktivnost se može oprostiti u tom slučaju, ali moj savjet je da se obratiš svima, na zato postojećoj temi, i svi se pomolimo za dušu anđela kojeg si pomenuo. Žao mi je zbog tvog gubitka, Aleksandar. ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 23 minutes ago, cloudking рече Onda je sve jasno. Uzimanje bilo kakvog ucesca u satanistickom prazniku poput helovina je direktno suprotstavljeno bozijim nacelima i svaki hrsicanin bi morao sebe da iskljuci iz bilo kakve veze sa tim praznikom a to ukljucuje i davanje slatkisa ili jabuka deci koja vam dodju na vrata. Тачно. Добро си то приметио. 23 minutes ago, cloudking рече E sad... jos samo da neko objasni ZASTO je helovin satanisticki praznik udaljen od boga pa da zatvaramo temu. Због тога што отворено, под фирмом ,,забаве", промовише сатанизам и сатанистичке вредности. Вештице, вампире и друга демонска бића. Дакле, промовише све оно што је супротно Богу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 14 minutes ago, Aleksandar Stojkovic рече Pa na osnovu cega njima Bog ne dozvoli slobodan zivot nego im nesvesnu agresiju dade? Oni su mucenici za tebe zato sto ih sazaljevas u odnosu na sebe, a ne zato sto ih postujes ili volis. Drago mi je, glede ovog podvucenog, da ti - nista manje - nego vidis u dubinu moje duse, i tacno znas sta mislim. A za ovo prvo - citaj poslanice apostola Pavla, sve ima vrlo lepo tamo sroceno, samo ako `oce covek da procita i bude razuman. Јелена011 and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 24 minutes ago, obi-wan рече Svetitelji nas nisu naucili da se sa necastivima sprdamo, nego da naprotiv tome budemo krajnje oprezni i obazrivi, odnosno - jednako duhovno budni, da nas negde (kao u tom "prazniku" na primer) ne preveslaju, kao sto su nas ljude preveslavali neizbrojno mnogo puta kroz istoriju, a mi opet nikako da se naucimo pameti. I dalje ne mogu da ukapiram kako mogu da budem "preveslan" ako se maskiram u zombija? Ko ce da me prevesla i na koji nacin? Odnosno zasto ce maskiranje da olaksa taj proces preveslavanja? Zar ta opasnost ne postoji u svakom slucaju bez obzira dal nosim cepane gace il ne? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 4, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2016 1 minute ago, cloudking рече I dalje ne mogu da ukapiram kako mogu da budem "preveslan" ako se maskiram u zombija? Ko ce da me prevesla i na koji nacin? Odnosno zasto ce maskiranje da olakse taj proces preveslavanja? Zar ta opasnost ne postoji u svakom slucaju bez obzira dal nosim cepane gace il ne? Naravno da postoji, odlicno si to primetio, s tim da se ovde prilicno uvecava. Ne zbog maski, naravno, nego zbog opustenog prihvatanja mraka i straha kao neceg normalnog. АлександраВ, Golub, Sanja Т. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука