Драгана Милошевић Написано Мај 25, 2014 Пријави Подели Написано Мај 25, 2014 Архимандрит Иларион (Голубовић) рођен је 16. јануара 1974. у Зајечару, где завршава средњу електротехничку школу. Године 1994. одлази у манастир Буково ради посвећења Богу кроз монашки живот, где бива замонашен 1997. у чин мале схиме. На веома захтевно место настојатеља манастира постављен је 1998. године. verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Мај 25, 2014 Гости Пријави Подели Написано Мај 25, 2014 Архимандрит Иларион (Голубовић) рођен је 16. јануара 1974. у Зајечару, где завршава средњу електротехничку школу. Године 1994. одлази у манастир Буково ради посвећења Богу кроз монашки живот, где бива замонашен 1997. у чин мале схиме. На веома захтевно место настојатеља манастира постављен је 1998. године. Има човек Богословски факултет. Треба да се постави цела биографија. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ивановић Написано Мај 25, 2014 Пријави Подели Написано Мај 25, 2014 Зна ли можда влашки или румунски језик? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Мај 26, 2014 Пријави Подели Написано Мај 26, 2014 Зна ли можда влашки или румунски језик? Што је то битно.....могуће је и да зна Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Мај 26, 2014 Пријави Подели Написано Мај 26, 2014 @@verum est in beer, Баш из те прве катизме сам извадила биографију. @@R2D2, Наравно да има, Епископ Јустин се трудио да одшколује сваког из братства. Но, као игуман Г Иларион није имао потребу да се хвали . Све ће се сазнати кад буде званично постављен на епископски трон. nana је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ивановић Написано Мај 26, 2014 Пријави Подели Написано Мај 26, 2014 Што је то битно.....могуће је и да зна Битно је како ће се поставити према проблему који тамо постоји. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Мај 26, 2014 Пријави Подели Написано Мај 26, 2014 @@Ивановић, Какви проблеми, бре? Предност је што је епархија већ како тако развијена. Г Иларион је добро упознат са послом. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gaggia Написано Мај 26, 2014 Пријави Подели Написано Мај 26, 2014 Iguman - jedan vrlo prijatan Ko je svracao do Bukova nedeljom, zna kako izgleda atmosfera.. ne gajim sumnje da ce biti ooool raajt! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Мај 26, 2014 Пријави Подели Написано Мај 26, 2014 Зна ли можда влашки или румунски језик? Што је то битно.....могуће је и да зна Битно је како ће се поставити према проблему који тамо постоји. Obzirom na procenat vlaha jako je bitno.. obzirom da je po vlaškim selima u Timočkoj eparhiji najaktivnija rumunska - vlaška crkva tj eparhijha ''Dacia Felix'', obzirom da je i sam Bojan Aleksandrović, glavni čovek ovog projekta iz tamošnjih sela.. Obzirom da njega posećuju rumunski ministri kao i sam Premijer Rumunije, da saslužuje sa Rumunskim Episkopima, kao i sa episkopom rumunske crkve zaduženim za Rumune u Srbiji - čije je sedište u Vršcu. Obzirom da ga prioma i služi sa njim i sam Patrijarh Rumunije koji ga je i višestruko odlikovao... Bitno je obzirom da jako veliki broj Vlaha po selima nezna srpski pritom važeći za CRKVENE tj Pravoslavne ljude iako se pre svega bave okultnim i magijskim radnjama... Bitno je..itekako je bitno! O ''magijskim radnjama'' medju Vlasima ne treba trošiti reči ... Treba računati da je u ovoj eparhiji i Raskolnik Akakije .. sa sedištem u selu Zlotu.. blizu Bora i Negotina.. A vredi pomenuti i da u Timočkoj eparhiji vrvi od Artemijevaca pre svega po Negotinskom i Borskom kraju. Odavde je i nekoliko sveštenika napustilo Episkopa Justina i prišlo raskolniku Artemiju. U Boru postoji i njuihova ''bogomolja'' sa sve onim sveštenikom koji je svojedobno pretio da će se spaliti u seoskoj crkvi u selu Rgotina. Sada je taj lik.. artemijevac i brani nas od ''jeresi ekumenizma'' Sve ovo je pomenuto da se ne bi olako prelazilo preko problema koji će tek pokazati svoje prave razmere... feeble, о.Миленко and Ђорђе Р је реаговао/ла на ово 3 الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Мај 26, 2014 Пријави Подели Написано Мај 26, 2014 @@Рилски, И ја се изненадих када овде рекоше да у Тимочкој епархији нема проблема. Само тај проблем са Румунском Православном Црквом, представља глобални проблем за СПЦ, а не само за Тимочку епархију. Никако не смеју се потценити ни остала искушења, изазови, пред којима се налази нови владика, а која си лепо набројао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Мај 26, 2014 Пријави Подели Написано Мај 26, 2014 Sve ovo je pomenuto da se ne bi olako prelazilo preko problema koji će tek pokazati svoje prave razmere... Свашта си нешто поменуо.....али о чему то причамо.....је л се слажемо да се не може и не треба нико на силу приводити у СПЦ. Проблеми су на нивоу СПЦ и РПЦ а све ће да се среди ако ми сви па и о. Иларион научимо Влашки....... :.mislise. Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Мај 26, 2014 Пријави Подели Написано Мај 26, 2014 Свашта си нешто поменуо.....али о чему то причамо.....је л се слажемо да се не може и не треба нико на силу приводити у СПЦ. Проблеми су на нивоу СПЦ и РПЦ а све ће да се среди ако ми сви па и о. Иларион научимо Влашки....... :.mislise. Причамо о проблемима који ту постоје. Ситуација је далеко од сређене и уређене. Новог владику очекују тешки задаци. Не мора он да зна влашки (што би било пожељно), али мора да нађе свештенике који знају влашки, да би могли да комуницирају са својим парохијанима, и евентуално и да служе на влашком. Мора да се потруди да спасе изгубљене овце, и да спречи даље расипање стада. Да ли је дорастао том задатку, време ће показати. Сви му желимо најбоље. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Мај 26, 2014 Пријави Подели Написано Мај 26, 2014 Новог владику очекују тешки задаци. С Божјом помоћи,.... немам сумње да ће наставити истом снагом, онако како је и Владика Г. Јустин ових двадесет година епископовао. Άξιος! Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Мај 26, 2014 Пријави Подели Написано Мај 26, 2014 Ја стварно не знам о чему ви причате. Испаде да је Тимочка легло зилота, расколника, влаха. То уопште није тачно! У Тимочкој епархији има тај несрећни Александар, има влаха (који ја мислим сви причају српски језик народа и народности), има можда нека изгубљена овца, али немојмо од миша правити слона. Па у свим другим епархијама СПЦ има више зилота, артемијевца, проблема... него што је случај у Тимочкој. И какво учење влашког и шта ти ја знам. Ја не знам да ли сте ви били тамо па сте видели својим очима или вам је неко рекао. Ја био, видех, искусих. Akakijevci su tamo..,u ataru sela Zlot (ne zilot.. nego Zlot: Vla$ka tzv ''priobalna dakija'' je tamo..kod njih služe rumunski episkopi dolaze im ministri kao i premijer Rumunije a glčavnog Bojana Aleksandrovića odlikuje rumunski patrijarh .. Dva popa su zvanično napustila timočku eparhiju i priključili se Artemijevcima.. od kojih je jedan pozvao Vladiku Justina na pokajanje i priključenje Artemiju.. a bio je kolko ja znam i Namesnik u jednom većem mestu kao i starešina tamošnje crkve plus veroučitelj. Čulo se i da se taj sveštenik pokajao.. što niko nije potvrdio.. Dok je onaj koji je hteo da se spali u seoskoj crkvi artemitski ''paroh'' u gradu Boru... Ovo su sve činjenice.. nije neka bolesna propaganda.. Na đalost ako se sa ovim ne uzme u koštaca kako treba i dolikuje.. problema će biti samo više.. Ne zaboravite da je ta tzv vlaška Crkva priznata i od države Srbije kao verska zajednica a direktno je podržana i od Američkog Kongresa... U negotinu služe na nekoliko mesta.. imaju i monaštvo .. i bogomolje.. Sve to treba da budu izazovi za novog Vladiku i verne a nikako predmet guranja pod tepih i zataškavanja . Ђорђе Р је реаговао/ла на ово 1 الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Мај 26, 2014 Пријави Подели Написано Мај 26, 2014 Ма то је све ништа. Као што сам рекао у свим другим епархијама има много више тога и много је гора ситуација. Ако ти кажу људи који су из те епархије или су били тамо, онда не знам шта друго да кажем. Ти проблеми су минорни и није тако како се представља. Sve što sam napisao nije nikakvo pretstavljanje ničega. To je stanje stvari. Nema pompe, nema fame. Jednostavno to je to. I što se pre počne suočavati sa time a ne tvrditi kako to ne postoji i kako je na drugim mestima gore... Pravoslavna zajednica i njena misija će dobiti svoje pravo mesto i biti na visini zadatka i svoje iodgovornosti. A ako misliš da nešto što sam napisao nije istina, ti izvoli ..demantuj.. Dok o stvarima o kojima nisam pisao a ti ih znaš iz medija kao ''naduvane'' nemoj govoriti jer o tome prosto nisam ni pisao. Ђорђе Р је реаговао/ла на ово 1 الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука