Ivan Marković Написано Новембар 6, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2016 2 minutes ago, Pisum рече Da li da ga razapnemo, zakucamo na dasku i živog spalimo? Iskreno, ako bi se ikad sreli, otišli bi na pivo i gvaranu (on pivo, ja gvaranu) i pričali o komparativnoj filologiji i istoriji slovenskih naroda ALI SAMO TAMO NEGDE do velikog bečkog rata. Pisum је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 6, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2016 11 minutes ago, Pisum рече Ajde Ivane molim vas, uvredio vas je isto kao i mene. Pa šta sada da radimo i da je namerno rekao to što je rekao? Da li da ga razapnemo, zakucamo na dasku i živog spalimo? Treba li da sada svi krenemo sa uvredama, psovanjem, pretnjama ili možemo to objasniti čoveku, ljudski, onako kako Bog zapoveda. Dobio je pristojnu opomenu od admina i mislim da je shvatio i da tu treba da se zaustavimo, jer sada svako "nadmetanje" porukama ne vodi ka dijalogu već ka zaključavanju teme. U ostalom, ne znam koliko puta treba reći, da se emocija ne može verno izraziti kuckanjem porukica i da se mnogo puta tumači sasvim drugačije nego što izgleda ili što je pisac hteo da kaže. Naše je da zatražimo objašnjenje u vezi rečenog, pa onda da sudimo, ako je naše da sudimo. A to opet znači da treba malo više obratiti pažnju na formulaciju rečenica. Bar bi vi to trebali da znate. Mislim da vam spada u profesiju. No, vidiš, ipak neka korist i od te moje neomalene ili nespretne i ni u kojem slučaju zlonamjerne opaske o toj istoriji bi se mogla "izdupat" i istrest. Koliko je bilo čija, svejedno čija istorija zaista sveta ako mu brani i sprečava ga u normalnoj medjunacionalnoj komunikaciji i razvoju, zbog nje ne odustaje od veličanja i pravdanja svojih zločinaca i zločina a osudjivanja samo tudjih itd. Onda su i sve te žrtve i mučenici možda bili uzaludni. Zoran Đurović and Pisum је реаговао/ла на ово 2 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Новембар 6, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2016 2 minutes ago, Pisum рече A domaću mučenicu ste zaboravili? Jes vala, čika Dragane, ali to zavisi od Zaironovih (Stjepanovih?) afiniteta. Ja ne pijem. Već sam, u prethodnih dvadeset godina popio SVOJU cisternu alkohola i popušio SVOJ šleper cigareta. Sada je vreme za zdrav život (gvarana i trens žurke) 5 minutes ago, Pisum рече ako vas pre toga, obojicu ne bi izbacili iz kafane. Pa bojim se da ste u pravu. Pisum је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Новембар 6, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2016 4 minutes ago, Zayron рече Koliko je bilo čija, svejedno čija istorija zaista sveta ako mu brani i sprečava ga u normalnoj medjunacionalnoj komunikaciji i razvoju, zbog nje ne odustaje od veličanja i pravdanja svojih zločinaca i zločina Bravo, Zairone, a sad dooobroooo još jednom razmisli o slučaju Stepinac. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 6, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2016 Управо сада, Ivan Marković рече Bravo, Zairone, a sad dooobroooo još jednom razmisli o slučaju Stepinac. A ti misliš da se to odnosi samo na slučaj Stepinac? Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 6, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2016 Šta na primjer Stjepan Bandera? Ukrajinci i Poljaci. I tamo imaju duple metre. Za jedne je to narodni heroj i svetitelj skoro a za druge zločinac. Evo vam video od marta OVE 2016 godine, slovačko-ukrajinska granica, prebili tamo Ukrajinci Slovaka. Rat tamo isprovicirat, ništa lakše, čas posla, na raz-dva, ratovalo bi se tamo ko u Bosni. To je prosto u nama, svima Slovenima. Gdje god da smo tamo su ovakve stvari i scene: mržnja, ratovi, etnička čišćenja itd. Od nas su gori još samo Arapi. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Новембар 6, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2016 26 minutes ago, Zayron рече jer se to odnosilo na utopijinu želju da svi prestano govorit o prošlosti i okrenemo se budućnosti. Zaista lepa i plemenita želja, ali ćete ti i Tihomir morati opasno da zavrnete rukave i krenete u široku edukativnu akciju e da biste objasnili hrvatskoj omladini da ne ide na Tompsonove koncerte. Pa "BRANITELJIMA" da se ne smeju lomiti ćirilične table. Ovde u Srbiji nije potrebna ta vrsta edukacije. Niti je slomljena IKADA IJEDNA latinična tabla, niti imamo ikoga MAKAR SLIČNOM TOMPSONU. Baji malom knindži ne bi palo na pamet da peva "Foča stara, to je leglo Pavlovih (Đurišić) mesara" ili "Srebrenica stara, to je leglo Ratkovih mesara". Dakle, mi bi ode u budućnost, ali biće da nije problem na našoj strani...dakle, napred! Umesto što nama ovde solite pamet, izvolte objasnite komšijama preko plota pravila tolerancije i pristojnog ponašanja. "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 6, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2016 6 minutes ago, Ivan Marković рече Zaista lepa i plemenita želja, ali ćete ti i Tihomir morati opasno da zavrnete rukave i krenete u široku edukativnu akciju e da biste objasnili hrvatskoj omladini da ne ide na Tompsonove koncerte. Pa "BRANITELJIMA" da se ne smeju lomiti ćirilične table. Ovde u Srbiji nije potrebna ta vrsta edukacije. Niti je slomljena IKADA IJEDNA latinična tabla, niti imamo ikoga MAKAR SLIČNOM TOMPSONU. Baji malom knindži ne bi palo na pamet da peva "Foča stara, to je leglo Pavlovih (Đurišić) mesara" ili "Srebrenica stara, to je leglo Ratkovih mesara". Dakle, mi bi ode u budućnost, ali biće da nije problem na našoj strani...dakle, napred! Umesto što nama ovde solite pamet, izvolte objasnite komšijama preko plota pravila tolerancije i pristojnog ponašanja. Pa i zato sam mu ja onako odgovorio ali ste to vi krivo razumjeli. Pisum је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Новембар 6, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2016 21 minutes ago, Zayron рече Šta na primjer Stjepan Bandera? Izdajnik svoje države SSSR i nemački kvisling. Da li je bio i ratni zločinac ne znam jer nisam siguran da li ga je neki sud procesuirao. A šta o njemu misle Ukrajinci i/ili Poljaci, iskreno me baš zabole Džordž. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Новембар 6, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2016 25 minutes ago, Zayron рече Evo vam video od marta ove godine, slovačko-ukrajinska granica, prebili tamo Ukrajinci Slovaka, rat tamo isprovicirat, ništa lakše, čas posla, na raz-dva, ratovalo bi se tamo ko u Bosni. Ma ne sekiraj se Zairone, neće biti nikakovog rata, i jedni i drugi su NATO puleni. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Новембар 6, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2016 42 minutes ago, Zayron рече A ti misliš da se to odnosi samo na slučaj Stepinac? Naravno da ne, odnosi se i na neke druge vaše svece koji istina, ne moraju biti procesuirani niti počiniti bilo koje krivično delo, ali mogu snositi veliku moralnu odgovornost za demografski i socijalni sunovrat Istočne Evrope i uvođenje Novog svetskog poretka pod firmom borbe protiv komunizma. Mislim na Ivana Pavaoa. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 6, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2016 1 hour ago, Ivan Marković рече Evo još jednog primera tvoje manipulacije. Taj video snimak koji verovatno jeste autentičan nije napravljen po nalogu tužioca ili istražnog sudije, a nije ni mogao biti, jer to što je Kačavenda tamo radio nije (nažalost) krivično delo. Tom video snimku su kao u kakvom spaj storiju izrasle noge, pa je od Semberije ili odakle već "dotrčao" do Patrijaršije ili dokle već. A onda smo imali šta viđet na naslovnim stranama srpskog tabloidnog pakla. I tek onda je SAS SPC ili koga je on odredio odlučio da se Kačavenda povuče. I ti sad to Kačavendino delo za koje ne mogu da kažem ni da li je "navodno" ili ne, jer mi nisu poznate pojedinosti iz istrage kanonskih crkvenih sudova niti sam uopšte video presudu nekog kanonskog crkvenog suda, niti mi je jasna optužnica (iako pretpostavljam da je homoseksualnost kanonska prepreka za obavljanje bilo kakve kliričke dužnosti), ti sad to Kačavendino delo koje sa stanovišta krivičnog prava Republike Srbije i pravnih propisa Evropske Unije nije krivično, porediš sa delima za koje je Stepinac pravosnažno osuđen pred DRŽAVNIM SUDOM, i koja su kako i onda tako i danas prepoznata kao krivična dela ne samo u Republici Srbiji nego i u svim državama sveta. Izem ti poređenje. Koliko god da je besmisleno poređenje Nikolaja i Stepinca, toliko je besmisleno i poređenje slučaja Kačavenda sa slučajem Stepinac. Ne razumijem da li se ovdje radi zaista o pojavi disleksije ili o čemu to jer očigledno su tu problemi sa razumijevanjem napisanog texta. Sad opet izvrćete i moju izjavu istim onim načinom kako je bila izvrnuta i Hočevarova gdje nadbiskup Hočevar nije poredio nigdje kardinala Sttepinca i vladiku Nikolaja kao što ste to tvrdili vi već stav i ponašanje KC i SPC od kojih se jedna drugoj nije mješala u nikakve kanonizacije i unutrašnje stvar ali ta druga toj prvoj jeste. Ovdje sad takodjer pokušavaš odvesti pažnju namjerno ili nenamjerno ili zbog disleksije nisi razumio šta sam napisao. Ni ja tamo nisam poredio vladiku Kačevendu s nikim već rad i jedne i druge komisije, one mješovite o kardinalu Stepincu i one sinodske o vladici Kačevendi. A napisao sam da će obe zareagovat ako se tamo pojave nekakvi dokazi ili materijali o onom što se tvrdi i što se u slučaju te sinodske komisije već desilo. Ta je zareagovala i učinila promjene. Meni nije uopšte bitno na šta je zareagovala, na dokaze istinite, neutemeljene ili kakve, na nečiji predlog ili sugestije ili na nečiju želju i naredbu. Prosto kad komisija prihvatti nešto kao razlog tomu da učini nekakve promjene onda ih i učini a to će biti slučaj i sa Stepinčevom kauzom. Ako se objelodane zaista validni dokazi o Stepinčevim zločinima njegova kanonizacija će biti obustavljena. Pisum је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Новембар 6, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2016 33 minutes ago, Pisum рече a onda svaki zec zapišava ostatke. E ova vam je zlatna! Pisum је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Новембар 6, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2016 35 minutes ago, Pisum рече ako su i oni grešni Jevreji birali pa izabrali pustinju nehebicu gde ništa živo ne raste, a svuda okolo njih, gde su zujali hiljadama godina, gde ubodeš prst, poteče nafta. Ali oni ipak i od pustinje napraviše uredjenu zemlju koja odoleva svim ratovima i prtiscima. Kako im to uspeva, to je drugo pitanje, ali mogli bi smo da od njih kupimo malo ideja i pameti. Kako im to uspeva? Vrlo jednostavno. Imaju oko 300 nuklearnih bojevih glava. Pa bi voleo da vidim tog psihopatu koji bi ih napao. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Новембар 6, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2016 10 hours ago, utopija рече javni tužilac Blažević grubo izbacio iz ureda s riječima: "Marš napolje, klerofašisto!", Oduvek mi je taj javni tužilac, a i partizanski borac bio simpatičan. A sad kad sam ovo saznao od Tihomira, postao mi je još simpatičniji. Kažem ja da je ovom našem "regionu" preko potrebna Titova blagočestiva motka. Za sve otporaše, nevladine, kontroverzne biznismene i stanovite klerofašiste i kaptolske momke... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука