Jump to content

Nisam ja kriv, drugi su

JESSY

Препоручена порука

Управо сада, JESSY рече

ne bih se bas slozila....osecaj krivice je isto sto i griza savesti...koja ne mora uvek biti opravdana...i ne mora uopste imati veze sa odgovornoscu....

A griža savesti nema veze sa odgovornošću?Može li da postoji odgovornost bez savesti?

Ko je uopšte merodavan da ceni nečiju grižu savesti kao opravdanu i pak neopravdanu?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Kratos рече

Ko je uopšte merodavan da ceni nečiju grižu savesti kao opravdanu i pak neopravdanu?

nju niko ne procenjuje...covek je sam oseca...i ona nikada ne moze biti opravdana...

znaci, ako si pogresio , priznaj to sebi i drugome, i idemo dalje....

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Управо сада, JESSY рече

nju niko ne procenjuje...covek je sam oseca...i ona nikada ne moze biti opravdana...

znaci, ako si pogresio , priznaj to sebi i drugome, i idemo dalje....

Samim tim što si rekla da je neopravdana tj nikada ne može biti opravdana,ocenila si je.

Po čemu sudiš da si pogrešila nešto?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Kratos рече

ocenila si je.

Po čemu sudiš da si pogrešila nešto?

nisam je ja ocenila...

odrasli smo ljudi, pa valjda znamo sta smo ispravno a sta ne uradili...da ne filozofiramo sada...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, JESSY рече

nisam je ja ocenila...

odrasli smo ljudi, pa valjda znamo sta smo ispravno a sta ne uradili...da ne filozofiramo sada...

E pa to je ključno.Šta je kriterijum s obzirom da si savest odbacila i ono što iz nje prostiče kao neopravdano?

Подели на овим сајтовима

Питање критеријума је веома битно.Понекад звучи као флоскула то да свако прво себе види да је крив за неку ситуацију.

Поменути су Адам и Ева.и змија (ђаво).Гледано из перспективе последице,небитно је утврђивање већег или мањег кривца,мада се може расправљати.И Адам и Ева су погрешили,наравно.Но,шта друго очекивати у дијалогу са Богом,након речи :!Адаме,где си?" Ева ме наговори,змија ме наговори...као ми бисмо били другачији.Много волим да читам о онима који увек полазе од себе када говоре о кривици,само их нешто не срећем.

Исто тако ,једна је кривица када неко несвесно уради нешто,а друга када неко промишљено ради нешто.

Изједначавањем у кривици не постиже се увек праведан исход. Има и оних који креирају,конструишу ситуацију у којој би себе приказали као праведне,а друге окривили.И онда ти неко махне флоскулом пођи прво од себе.Није то баш све тако једноставно,како изгледа.

Међу одговорним људима,свесним себе,али и других,другачије се дефинишу ствари,међу онима који немају свест о другом,свест о целовитости догађаја,прича  о полажењу од себе може само да пружи шансу најгорима да се изједначе са бољима од себе.

Некада су сви криви као што је ситуација испод дрвета познања добра и зла,но није свака ситуација иста,некада су први у криву,али врло чести и други.Да не помињем треће,пете и остале...

Нифада :)

Подели на овим сајтовима

14656402_1205796596126031_1698132478764294332_n.jpg?oh=d6397027c23be52ce6972f9971d38f10&oe=589890B1

A ti mu reci dušo moja...grešan je al je najlepši :))12:smeha:

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...