Jump to content

Krst kao simbol Hriscanstva

Оцени ову тему

Препоручена порука

Hvala na odgovorima

Нема на чему у име свих!
Koliko mi je poznato da između pravoslavnih i rimokatolika postoji razilaženje oko bogorodice tj da li ona isto ima božansku prirodu kao ona koja je rodila boga i da li je ona začeta bezgrešnim začećem!Zamolio bih objašnjenje tog pitanja!
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Hvala na odgovorima

Нема на чему у име свих!
Koliko mi je poznato da između pravoslavnih i rimokatolika postoji razilaženje oko bogorodice tj da li ona isto ima božansku prirodu kao ona koja je rodila boga i da li je ona začeta bezgrešnim začećem!Zamolio bih objašnjenje tog pitanja!

Не, нико не учи да Богородица има божанску природу (!?). Римокатолици уче да је Она безгрешно зачета, тј. без полног сношаја њених родитеља. Православни не признају ову "догму".

Подели на овим сајтовима

Hvala na odgovorima

Нема на чему у име свих!
Brate čitao sam na jednomnjihovom sajtu da kažžu za nju da i ona ima božansku prirodu jer jedino takva je mogla donijeti na ovaj svijet Boga!

Не, нико не учи да Богородица има божанску природу (!?). Римокатолици уче да је Она безгрешно зачета, тј. без полног сношаја њених родитеља. Православни не признају ову "догму".

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

То је онда написала нека велика незналица или какав секташ. Званично, римокатолици не исповедају такву глупост.

Богородица је Христу подарила људску природу, а не божанску. Божанску природу Он има као вечно рођени од Оца. И као такав, као Бог, Он се оваплотио, примио рођењем од Богородице и људску природу. Зато је Он и Бог и Човек - Један исти Син Божији пројављује две природе: божанску и људску.

Подели на овим сајтовима

То је онда написала нека велика незналица или какав секташ. Званично, римокатолици не исповедају такву глупост.

Богородица је Христу подарила људску природу, а не божанску. Божанску природу Он има као вечно рођени од Оца. И као такав, као Бог, Он се оваплотио, примио рођењем од Богородице и људску природу. Зато је Он и Бог и Човек - Један исти Син Божији пројављује две природе: божанску и људску.

evo desetak min tražim tu stranicu ne mogu je naći, iskreno i ja sam se začudio tome, jer se kosilo sa podacima koje sam imao po tom pitanju!
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Када изучаваш догматику римокатолика онда мораш читати њихова званична документа, а не рекла-казала. Своја догматска учења они су сажето исказали у Докуметима Првог и Другог ватиканског концила. Такође, на основу тих докумената, постоји и њихов Катехизис. Ево линка, па се информиши из прве руке:

http://www.katolici.org/katekizam.php

Подели на овим сајтовима

Када изучаваш догматику римокатолика онда мораш читати њихова званична документа, а не рекла-казала. Своја догматска учења они су сажето исказали у Докуметима Првог и Другог ватиканског концила. Такође, на основу тих докумената, постоји и њихов Катехизис. Ево линка, па се информиши из прве руке:

http://www.katolici.org/katekizam.php

Hvala ti na tome!
vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Само мали коментар браћи муслиманима - када желите да се правилно информишете о Хришћанству, гледајте да вам извори буду православни или римокатолички. Секте (које су углавном настале у последњих 100-200 година) често шире погрешне информације да би превариле људе. Они често изврћу историјске чињенице, учења Цркве, а некада и отворено лажу о томе шта римокатолици или православни уче. Читајући такве ствари само губите време.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Само мали коментар браћи муслиманима - када желите да се правилно информишете о Хришћанству, гледајте да вам извори буду православни или римокатолички. Секте (које су углавном настале у последњих 100-200 година) често шире погрешне информације да би превариле људе. Они често изврћу историјске чињенице, учења Цркве, а некада и отворено лажу о томе шта римокатолици или православни уче. Читајући такве ствари само губите време.

Ok, dobar savjet!

Samo šta kažu rimokatolici o Paklu?

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Istorija kazuje da je riba bila prvi simbol u krscanstvu

a bili su tu i Staurogramm  i Christusmonogramm

Odstupanja po pitanju prijevoda rijeci stavros

u kasniji prijevodima je stavros preveden u krst

Објасни ми озворе које сам ти дао код Светог Иполита из другог вијека и из Варнавине посланице која датора из тог периода,250-300 година прије него што ти наводиш изворе.

Koncil iz 431 tek donosi da je krst sluzbeni simbol krscanstva-zasto tako kasno nije mi jasno jer krst ima veliku ulogu a tek ovako kasno ga koncil prihvata kao simbol

Ovdje je velika isus-sinai izmedju aleksandrijske i antiohenisticke skole

I Marija je ovdje proglasena Bozijom majkom

Zasto su ove dvije za krscantsvo veoma bitne stvari tek ovako kasno ozvanicene?

Опет дајеш паушалне изјаве:погледај Посланицу Диогнету која је настала између 70 и 80 године после Христа и тамо пише:Сад се вјерује Мајка БОЖИЈА.Сад погледај Јеванђеље по Луки гдје стоји:

Откуд мени ово да мати Господа мога дође к мени?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...