Grizzly Adams Написано Октобар 4, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2016 9 minutes ago, Juan рече Само хоћу да кажем да ниси ти центар света и да се планета не врти око тебе. Наравно, зато ја не тражим да се другим људима намећу моје идеје и начин живота. За разлику од ових других о којима смо причали. Ту примедбу требало би да њима упутиш. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Октобар 4, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2016 55 minutes ago, Grizzly Adams рече Пре свега, ти, ја и Милан Ћирковић не знамо будућност планете, а и кад би знали тешко да можемо нешто да урадимо. "Argument" koji se može upotrebiti protiv bilo čega... to što ne znamo budućnost, već "samo" imamo veoma osnovane razloge da procenimo kakva će biti ne menja apsolutno ništa... Цитат Оно што можемо је да помогнемо конкретним људима око себе. Али многи од тих др-мр типова су мегаломани и воле да се баве некаквим грандиозним "спасавањем света". Месијански комплекс, шта ли... Док он "спасава планету" Niko se zapravo ne bavi "spasavanjem planete"... planeta nije ni najmanje ugrožena... naš habitat (na toj planeti) je ugrožen. Što još Carlin reče povodom zagađenja: the planet is fine, people are fucked... Цитат милиони људи живе у беди, очајно им је потребна енергија, било каква. Радо би мењали пола степена целзијуса за храну и кров над главом. Али нема везе, све ћемо њих жртвовати на олтар "свете планете" чији крај, ако ће и пропасти скоро, нико од нас неће доживети у сваком случају. Da, smanjenje CO emisija baš ugrožava siromašne. Eno pola Somalije se brine što sutra mogu da im zabrane da voze svoje imaginarne džipove. Цитат Са друге стране, ја правим софтвер који оптимизује рад фабрика - што смањује емисију штетних гасова и загађење околине. Па ко је онда више урадио за "будућност планете"? Ја или неки мудросер што прича празне приче на ТЕД-у? И још он мени прети насиљем да ми забрани каква кола да возим и тако даље. Уместо што такви причају и соле памет, боље нека се прихвате посла. Има пуно да се ради и усавршава. А то је тек почетак шта мислим о тим њиховим "идејама". A jel bar teorijski moguće da taj neko sa čijim idejama se ne slažeš, nešto i radi tj. privatio se posla? Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 4, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2016 Grizlijev osećaj na ovoj (i na većini drugih doduše...) temi: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 4, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2016 3 minutes ago, Avocado рече Da, smanjenje CO emisija baš ugrožava siromašne. Eno pola Somalije se brine što sutra mogu da im zabrane da voze svoje imaginarne džipove. Све има цену. Смањење емисије CO2 захтева више ресурса, чини енергију скупљом и мање доступном. Што ће највише осетити управо најсиромашнији. Јер мени цена бензина или неког другог облика енергије од 2 или 4 долара на галон не прави велики проблем, могу без проблема да приуштим 200 долара месечно за то. Онај сиротан у Сомалији не може. 6 minutes ago, Avocado рече A jel bar teorijski moguće da taj neko sa čijim idejama se ne slažeš, nešto i radi tj. privatio se posla? Није поента тога била да "само ја радим", нити сам то хтео да кажем. Поента је да се решење проблема налази у унапређењу, усавршњавању технологије. Свако ко ради неки посао у бизнису бави се налажењем решења - како да ефикасније користимо ресурсе - што значи уједно и смањење загађења, емисије разних гасова итд. Причом и дизањем панике "леле бате, сви ће да изгинемо!" не решава се ништа. Јер пре свега, нећемо "сви да изгинемо", бар не у догледно време, а после свега, предавање на ТЕД-у неће никога спасити. Јер људи не капирају да те њихове "мере" смањења, осим што су насилне, у суштини не решавају ништа. Могу да смање емисије 1% у наредних сто година, ако и толико. Безначајне су. Једино да сви престанемо да користимо разне облике енергије и возимо кола, у ком случају ће већина човечанства једноставно помрети од глади. Значи, обичне глупости и траћење времена. Ако оћеш да помогнеш нешто - нађи посао и ради. Ако нећеш - склони ми се с пута. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Октобар 4, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2016 2 hours ago, Господин Дареалис рече Geri je u redu, ali izgleda da nije bas u vinklu... Rend Pol je u redu, ali nije mogao da prebaci 1%. Kako misliš nije u vinklu? http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Октобар 4, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2016 15 minutes ago, Grizzly Adams рече Све има цену. Смањење емисије CO2 захтева више ресурса, чини енергију скупљом и мање доступном. Што ће највише осетити управо најсиромашнији. Јер мени цена бензина или неког другог облика енергије од 2 или 4 долара на галон не прави велики проблем, могу без проблема да приуштим 200 долара месечно за то. Онај сиротан у Сомалији не може. Postoji pregršt mera koje mogu da smanje emisiju CO2, a ne zahtevaju više resursa (za siromašne) i ne čine energiju skupljom i manje dostupnom za siromašne... Цитат Није поента тога била да "само ја радим", нити сам то хтео да кажем. Поента је да се решење проблема налази у унапређењу, усавршњавању технологије. Свако ко ради неки посао у бизнису бави се налажењем решења - како да ефикасније користимо ресурсе - што значи уједно и смањење загађења, емисије разних гасова итд. Ne. Bavi se nalaženjem rešenja kako da zaradi više novca što uopšte ne mora da bude u korelaciji sa smanjenjem zagađenja... naprotiv... Juanito and Ћириличар је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 4, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2016 Управо сада, Avocado рече Postoji pregršt mera koje mogu da smanje emisiju CO2, a ne zahtevaju više resursa i ne čine energiju skupljom i manje dostupnom za siromašne... Нажалост не постоји. Чак и заговорници тих мера признају да су ефекти минимални, али ето кажу - "да бар нешто урадимо". А њихове мере су пре свега "политичке". 1 minute ago, Avocado рече Ne. Bavi se nalaženjem rešenja kako da zaradi više novca što uopšte ne mora da bude u korelaciji sa smanjenjem zagađenja... naprotiv... То је једно исто. Више новца, тј. већи профит значи ефикасније коришћење ресурса. Ефикасније коришћење ресурса значи мање загађење. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 4, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2016 8 minutes ago, Ronald рече Kako misliš nije u vinklu? Gubi se, sav je "goofy", čudan, nepovezan i priča nebuloze. Nije znao šta je Alepo npr., pričao je o naseljavanju drugih planeta (???), kad su ga pitali za to, rekao je "Can't we have a little humor every once in a while?", iako se videlo da nije bila nikakva šala i tako... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 4, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2016 1 minute ago, Господин Дареалис рече Nije znao šta je Alepo Зашто би прецедник САД требало да зна шта је Алепо? То место није у Америци. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 4, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2016 Управо сада, Grizzly Adams рече Зашто би прецедник САД требало да зна шта је Алепо? То место није у Америци. Ne možeš da budeš toliko neupućen jednostavno... On nije znao ni da je to mesto uopšte. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Октобар 4, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2016 Darel Pa dobro nije znao i šta? Tramp sve zna? On je spreman da promjeni stavove ako neko ima bolje argumente i to je njegova snaga. Pogledaj njegove rezultate kao guvernera. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 4, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2016 3 minutes ago, Господин Дареалис рече Ne možeš da budeš toliko neupućen jednostavno... On nije znao ni da je to mesto uopšte. Мени се баш то свиђало. Оћу прецедника који не зна шта је Алепо и да га не интересује уопште. Ни ја до тад нисам знао шта је Алепо и болело ме уво шта је и где је. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 4, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2016 1 minute ago, Ronald рече Darel Pa dobro nije znao i šta? Tramp sve zna? On je spreman da promjeni stavove ako neko ima bolje argumente i to je njegova snaga. Pogledaj njegove rezultate kao guvernera. Ja ga cenim, stvarno, vidim da je dobar lik. Samo je malo blesav... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 4, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2016 13 minutes ago, Grizzly Adams рече Ни ја до тад нисам знао шта је Алепо и болело ме уво шта је и где је. To što nije znao nije iz libertarijanizma, nego jer je goofy i pogubljen. Isto kao što i ovo nije iz libertarijanizma, nego jer je lik Ron Paul on drugs... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 4, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2016 2 minutes ago, Господин Дареалис рече To što nije znao nije iz libertarijanizma, nego jer je goofy i pogubljen. Човек је прво направио успешан бизнис, онда био - веома успешан - гувернер Новог Мексика два мандата, осим тога освојио Седам врхова (тј. све највише планине на свету), трчи маратон итд. Значи, тешко ће бити да је goofy и погубљен. Проблем је што су људи навикли на све ове глумце и преваранте на ТВ-у, па кад се појави неко нормалан изгледа "goofy". Аурор је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука