Jump to content

Isaa a.s. (Isus) u Islamu

Оцени ову тему

Препоручена порука

Је л' мухамед гријешан по муслиманском вјеровању, учењу ?

Ни један посланик није грешан по њиховом веровању. Мисли се на чињење греха, прихватање и преношење Божије објаве људима.

Зато Муслимани доста замерају Хришћанима и Јеврејима када о неком пророку (посланику) говоре да је чинио грехе и грешке. Поготову за Соломона (Сулејмана) , Давида (Давуда) ... Што само доказује да је Библија веродостојнија и реалнија од Курана написаног вековима касније. 

Циљ Хришћансва јесте Нови човек, обожење и промена. То се и дешавало са појединим пророцима (посланицима). Нису се они безгрешни родили (осим Исус који и није пророк него Богочовек), код њих је дошло до промене.

Једини ко се родио безгрешан и остао безгрешан је Богочовек Исус Христос. Сви остали нису. Зато једино Исус може преузети грехе човечанства, очистити од греха, бити Судија целом свету и дати живот вечни. Нико други то не може.

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...

Jedno od islamskih ucenja o Isusu a ima ih 5.

http://youtu.be/1mxlpsVvNbU

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

однос према Исусу Христу. Може се рећи да

муслимани поштују Исуса Христа. То ће бити нетачно јер они Исуса Христа као
таквог уопште не знају. Иса Масих из Курана радикално се разликује од Исуса
Христа. Као прво, разликује се по имену. Ствар је у томе што превод имена Исуса ни
у ком случају неће гласити Иса, већ Јесуа или Јешуа. Зато арапски хришћани не зову
Исуса Христа Иса, они га зову Јесуа, да би тачно пренели реч Божију. При том је
занимљиво како је Мухамед објашњавао тај превод. Ствар је у томе што је Мухамед
предобро знао истинско име, али је говорио да на други начин неће ући у ритам
Курана.  Име Исуса Христа је било измењено да би се лакше сместило у
ритам Курана!
Подели на овим сајтовима

Historiju pišu pobjednici!Ako ćemo historiju uzeti kao dokaz onda ćete morati priznati da je Biblija ekstremno iskrivljena!Ali vi kao hrišćani nečete to nikada prihvatiti!Zar ne?

Ovu rjec si popamtio iz "Nacionalne geografije" previse TV gledas brate ;) gledao sam i ja al nije to to da ti ameri pune glavurdu ;)

23061.jpg

oni jos uvek predaju "Darvi'novu" teoriju

Carls-Darvin.jpg

“Ја нисам нешто посебно талентован. Само сам страствено радознао.” Алберта Ајнштајна 0513_music

Подели на овим сајтовима

glavni argument da isa nije Bog (Isa i Isus nisu isto na arapskom se Isus izgovara Jesua ili Ješua)

ne znam da li ovakvim gafovima oni misle da nesto postižu šta vi mislite

Подели на овим сајтовима

zasto krscani se krste kada se isa nikada nije krstio nikada¨¨?? po filmo vidim da nigde se nije krstio..

Nasko naseo LOL

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

ko te je to pitao? a ovaj komentar na jutjubu

pogledaj te ovaj film i videćete svu glupost kuranskog učenja o isi koji opet ponavljam nema veze sa istorijskim Isusom

Подели на овим сајтовима

nije me niko pitao... to je neko komentarisao ispod filma. Neko ko se na jutjubu zove nasko naser

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

da videh kad otvorih link...

jedna mi muslimanka reče mi poštujemo Mojsija,Avrama i Isusa oni su doneli pravu objavu od Boga ali ste je vi i jeverji iskvarili a odmah u sledećoj rečenici ma kakve zapovesti na Sinaju to Mojsije nije dobio od Boga već ih je prepisao iz egipatske knjige mrtvih...tako da priča da oni poštuju ranije proroke i Isusa potpuno pada u vodu i slične priče poput dva puta ka istom cilju takođe.

Подели на овим сајтовима

На жалост, ретко са којим муслиманом се може причати о теологији, посебно о концепту личности и природе и њиховом односу. Зато .molitva.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

islamski pogled na hrišćanstvo i Isusu tj to jest o onome hriscanstvu i Isusu koje je Muhamed poznavao (naravno to hriscanstvo je jeretičko preuzeta čuda iz apokrifa)

http://bosnamuslimmedia.files.wordpress.com/2009/06/istina-o-krscanstvu-kroz-istoriju.pdf

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...