Ronald Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 Teško da moze gore, jer je ovo upravo pobjeda nacionalizma i ratno huskacke retorike. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 59 minutes ago, Ronald рече Teško da moze gore, jer je ovo upravo pobjeda nacionalizma i ratno huskacke retorike. Ух ух. Како да не. Треба млакоње да победе које ће РС утопити у унитарну БИХ, где ће их исламске кадије тужити и судити. Није Додик ратнохушкач. Човек види шта Муслимани спремају и желе, и труди се да од тога заштити РС и себе. То је разумно и паметно, поштено и рационално понашање. Десничарски нацилнални покрети јачају свуда. Видели људи да од либералистичке утопије нема ништа осим пропасти њихових држава. То јесте плодно тло за оно што не треба, али све зависи од народа. Код бивших колонијалних, расистичких и нацистичких држава и десница се лако претвори у то. Обзиром да ми и остали народи који нису били у тим причама, тешко можемо да се претворимо у тако нешто. Американци опет убијају црнце, Германи и наци савезници враћају нацистички дух, Хрвати усташтво, Бошњаци османски и шеријатски дух... А Срби с' обе стране Дрине шта? Не разумем? Ми ратнохушкачи? Како? "На који начин? Шта су онда остали? Докле ћемо патити од комплекса ниже вредности и наметнуте кривице? александар живаљев је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 1 hour ago, Ronald рече Teško da moze gore, jer je ovo upravo pobjeda nacionalizma i ratno huskacke retorike. Ово је реакција на иживљавања друге стране, и онда настаје домино ефекат. У времену када националистичке странке босанских муслимана, потпомогнути и појединим међународним факторима, покушавају да направе унитарну БиХ, и то овако безобрано и очигледно, гурајући прст у око људима и исмевајући их, ништа друго се није ни могло очекивати, јер у тренуцима када си сатеран у ћошак не размишљаш о економији него о голом опстанку (фигуративно наравно, овде се размишља о опстанку аутономије, која ти гарантује да нећеш бити мајоризован и утопљен и обесправљен). У ситуацији када се размишља о голом опстанку, не побеђује онај ко понуди најбоља економска решења, ко прича о тржишту, него онај ко нуди борбу и/или наставак борбе за очување тих права. Места за демагогију колико год хоћеш, свакако, али је илузорно размишљати о слободном тржишту, борби против корупције, дерегулацији и осталим стварима о којима може да се расрпавља у нормалним друштвима када имаш лудаке који би да ти одузму основна права до којих си дошао кроз проливање огромне крви и кроз борбе (до којих је дошло управо зато што си хтео да очуваш своје право да се питаш и да не будеш мајоризован). александар живаљев, Срђан Шијакињић, Ћириличар and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
александар живаљев Написано Октобар 3, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 НЕ ЗАБОРАВИТЕ РАДОНЧИЋА КАО ФАКТОР У БУДУЋНОСТИ, МОЖДА, ДОМИНАНТАН МЕЂУ БОШЊАЦИМА (НЕ ЗАБОРАВЉА ГА НАРАВНО, ЊЕГОВ ДНЕВНИ АВАЗ) http://www.avaz.ba/clanak/256869/radoncic-napravili-smo-sjajan-rezultat Predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić kazao je novinarima da je na ovim općim izborima njegova stranka napravila sjajan rezultat, kao i koalicija SDA-SBB. - Večeras mogu da izrazim veliko osobno zadovoljstvo i svih članova Saveza za bolju budućnost da je koalicija SDA-SBB osvojila više od 30 mandata načelnika općina i da je time napravljen jedan sjajan rezultat. Također treba dodati da su kolege iz Stranke demokratske akcije po broju osvojenih vjećnićkih mandata apsolutno prvi, a SBB sigurno drugi. Ovo je veliki rezultat Saveza za bolju budućnost u odnosu na prije četiri godine i tadašnje lokalne izbore kada smo bili treći, po ukupnom rezultatu mi smo sada drugi. To govori da se SBB prirodno razvija i jača kao politički projekat - kazao je Radončić. Odgovarajući na pitanje novinara zašto je odlučio dočekati izbornu noć u Bihaću, Radončić je rekao da je došao u Bihać, jer je to grad od strateškog interesa. Kako je kazao dolazak u Krajinu za njega nije stvar trenutka i ne zavisi od toga da li će u ovom gradu pobijediti jedan ili drugi kandidat. - Za nas je Krajina strateški važna i mi smo se odlučili za taj neuobičajeni postupak za koji se nadam će se postati u budućnosti i praksa drugih stranka da se ovakvi događaji ne dešavaju samo u Sarajevu, već diljem naše Bosne i Hercegovine - naveo je Radončić. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 U Srebrenici slavlje uz policiju, Dodik zapevao / VIDEO http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2016&mm=10&dd=03&nav_category=167&nav_id=1183398 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 александар живаљев, Ignjatije, Караконџула and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
александар живаљев Написано Октобар 3, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 СРПСКЕ ОПШТИНЕ ВАН РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ (подаци Централне изборне комисије) DRVAR Broj birača Broj biračkih mjesta Broj kandidata 7.084 16 3 Obrađeno biračkih mjesta - 16 (100,00%) Neobrađeno biračkih mjesta - 0 (0,00%) Važeći listići - 3.491 (92,01%) Nevažeći prazni listići - 191 (5,03%) Nevažeći listići po drugim kriterijumima - 112 (2,95%) Šifra Kandidat Broj glasova % 00515 GORAN BROĆETA - SAVEZ NEZAVISNIH SOCIJALDEMOKRATA - SNSD 2.040 58,44 01200 MIROSLAV JAGLICA - SRPSKA NAPREDNA STRANKA 1.215 34,80 00440 BRANKO SABLJIĆ - PDP- PARTIJA DEMOKRATSKOG PROGRESA 236 6,76 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
александар живаљев Написано Октобар 3, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 BOSANSKO GRAHOVO Broj birača Broj biračkih mjesta Broj kandidata 2.994 6 4 Obrađeno biračkih mjesta - 6 (100,00%) Neobrađeno biračkih mjesta - 0 (0,00%) Važeći listići - 1.093 (97,24%) Nevažeći prazni listići - 18 (1,60%) Nevažeći listići po drugim kriterijumima - 13 (1,16%) Šifra Kandidat Broj glasova % 01200 DUŠKO RADUN - SRPSKA NAPREDNA STRANKA 563 51,51 00018 NIKOLA ČEKO - SDS-SRPSKA DEMOKRATSKA STRANKA 217 19,85 02184 UROŠ MAKIĆ - ZAJEDNO ZA GRAHOVO 185 16,93 00027 ZORAN BARIĆ - HDZ BIH - HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA BIH 128 11,71 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
александар живаљев Написано Октобар 3, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 GLAMOČ Broj birača Broj biračkih mjesta Broj kandidata 4.441 10 3 Obrađeno biračkih mjesta - 8 (80,00%) Neobrađeno biračkih mjesta - 2 (20,00%) Važeći listići - 1.065 (87,73%) Nevažeći prazni listići - 55 (4,53%) Nevažeći listići po drugim kriterijumima - 94 (7,74%) Šifra Kandidat Broj glasova % 02182 RADOVAN MARKOVIĆ - SNSD-SP 624 58,59 00090 ARIF KOVAČEVIĆ - SDA-STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE 232 21,78 00027 ILE KREZO - HDZ BIH - HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA BIH 209 19,62 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
александар живаљев Написано Октобар 3, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 БИЈЕЉИНА, ДО КРАЈА НЕИЗВЈЕСТАН ОПСТАНАК ХАРИЗМАТИЧНОГ ГРАДОНАЧЕЛНИКА МИЋЕ МИЋИЋА, ЈОШ 5% НЕПРЕБРОЈАНИХ ЛИСТИЋА BIJELJINA Broj birača Broj biračkih mjesta Broj kandidata 107.930 180 4 Obrađeno biračkih mjesta - 171 (95,00%) Neobrađeno biračkih mjesta - 9 (5,00%) Važeći listići - 57.816 (95,06%) Nevažeći prazni listići - 1.706 (2,80%) Nevažeći listići po drugim kriterijumima - 1.300 (2,14%) Šifra Kandidat Broj glasova % 02233 MIĆO MIĆIĆ - SAVEZ ZA PROMJENE-BIJELJINA 28.517 49,32 02227 ZLATKO MAKSIMOVIĆ - BIJELJINA POBJEĐUJE- DR ZLATKO MAKSIMOVIĆ 28.010 48,45 01072 DAMJAN PAJIĆ - NEZAVISNI KANDIDAT 843 1,46 00279 PERO PRERADOVIĆ - PARTIJA UJEDINJENIH PENZIONERA 446 0,77 Maksimović sumnja u izborni rezultat Kandidat za gradonačelnika koalicije "Bijeljina pobjeđuje" Zlatko Maksimović izjavio je danas da se "veoma čudne stvari" dešavaju sa izbornim rezultatom u Bijeljini i da će svoje sumnje iznijeti javnosti najkasnije sutra. Vijesti Republika Srpska Ponedjeljak, 03.10.2016. | 12:56 "Nešto se veoma čudno dešava. Sumnjam u sve ovo, narod Semberije zna šta se dešava i ove godine, što se dešavalo i prethodnih godina, i ja ću najdalje sutra, kada budem imao više podataka, iznijeti pojedinosti", rekao je Maksimović novinarima u Bijeljini. On je dodao da će sačekati rezultate Centralne izborne komisije BiH. "Moji podaci od sinoć govore da sam ja u prednosti i da sam pobijedio, druga strana govori drugačije. Vidjećemo, čekamo dodatne rezultate i rezultate iz inostranstva", zaključio je Maksimović. Izvor: InfoBijeljina.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Караконџула Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 14 hours ago, александар живаљев рече Према подацима Градске изборне комисије Добој, након пребројаних 100 одсто гласова, нови-стари градоначелник је Обрен Петровић који је добио 19.674 гласа, док је његов противкандидат испред СНСД-а, ДНС-а и СП-а, Милорад Живковић добио 15.008 гласова. Добој: Градска изборна комисија (фото: РТРС) Нама још четири године у турском свијету, тамном вилајету Омерове политике! Наравно, ово сваком од главоња одговара. СНСД намјерно ставља Живковића (који је у Добоју са околином поприлично непозната особа, добојски зет из Мркоњић Града, доктор градске/регионалне болнице, који је протеклих десетак година провео у Сарајеву обнашајући дужност Предсједавајућег Представничког дома, уз то, а уз све дужно поштовање, нимало харизматнична особа, али он је "мила мајка" какав је био Здравко Миличевић "Жино" нпр. кандидат са претпрошлих локалних избора, тобоже оснивач СНСДа, а од 1998. до данашњег дана измијењао све могуће партије које у Добоју егзистирају) за противкандидата традиционално "незгодном" Обрену Петровићу (који је још мање харизматичан, али са добром СДАовском, сарајевском залеђином и то му је довољно), који није имао достојног противника - никад, што ће рећи од рата наовамо. Тако да је Омерова политика "Добој, то сам ја!" или "Добој, то је Турска!" сасма легитимна. Надао сам се да ће се барем ове године коалициони партнери дозвати памети па да ће као кандидата за начелника поставити СП-овог Срђана Тодоровића, који би, вјерујем, остварио далеко бољи резултат него што је то био случај са Живковићем. Да не помислите свашта, социјалисти су ми, уз ПДП, вјероватно најомраженији партијски "колективи", редовни губитници (а побједници) свих избора, али бих се обрадовао и ХДЗовом кандидату на челу Добоја, прије него квазиСДСовом Петровићу. Но, како већ рекох на почетку, ово свима одговара - Додик је узео оно што је желио, побједа никад већа, Добој нек и даље стоји СДС-у под ногама, таман да не мора ич улагати у њега, Омеру још четири године власти (чини ми се и посљедње четири, јер више не би требао имати ту могућност да се кандидује за градоначелника и 2020. године, Богу хвала). "Хвала свјема!" Ја, ионако, не гласам, немам никог свог у политици, а нити једна од понуђених партија не одражава моје погледе на свијет, што и није нека трагедија, трагедија је то што редовно изаберемо најгоре могуће представнике! Биљана, АлександраВ and александар живаљев је реаговао/ла на ово 3 "Ох, та ја сам Човек! Човек!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goku Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 На моје огромно изненађење и запрепашћење Константин Савић није изабран за начелника општине Теслић. Ужас! АлександраВ and александар живаљев је реаговао/ла на ово 2 Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 12 minutes ago, Караконџула рече Омеру још четири године власти (чини ми се и посљедње четири, јер више не би требао имати ту могућност да се кандидује за градоначелника и 2020. године, Богу хвала). Оде Хобрен у Сарајево 2018. александар живаљев and Караконџула је реаговао/ла на ово 2 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Караконџула Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 6 minutes ago, Goku рече На моје огромно изненађење и запрепашћење Константин Савић није изабран за начелника општине Теслић. Ужас! Гоку, брате, ти си баш утописта. Вјерујем да би и ти могао скупити 600+ гласова као кандидат за Градоначелника Бањалуке, као што ће за Савића свако на улици рећи да је супер, да га подржава, ово-оно, а гласаће за Богданића или Милићевића. Он јесте занимљив и све што каже требало би бити тако, али... Такви, попут Константина, никад и нигдје не пролазе. Нисам га много пратио, али сам слушао један његов интервју, дуел, шта је већ било и мало читао по новинама, видио сам много пропуста, односно мало реалности у његовом наступу. Ја му први не вјерујем, односно не вјерујем да може да учини ово што обећава. А то што је независни кандидат, то му тек не иде у прилог, јер као такав нема баш много шансе крај страначких личности. Није он Шарл де Гол, личност таквог калибра, која може да "повуче" као читава странка. Плус му је то што има енергичан наступ, али што 'но кажу - "Не може се голорук на планину". Ево једног примјера: 12 minutes ago, Биљана рече Оде Хобрен у Сарајево 2018. Шућур Аллаху! Шта рећи, кад се Обрен спомиње, а не заплакати?! Највећа биједа која је спопала постратни Добој, уз оне грозоморне поплаве. АлександраВ, Биљана, Goku and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Ох, та ја сам Човек! Човек!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goku Написано Октобар 3, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2016 12 minutes ago, Караконџула рече видио сам много пропуста, односно мало реалности у његовом наступу. Ја му први не вјерујем, односно не вјерујем да може да учини ово што обећава. Управо зато је ово моје било иронично. Момку је очигледно срце на мјесту,поштујем, али је класичан немач појма. За једног магистра правних наука се налупетао глупости (од "саградићу палату правде, тражићу донације од странаца зато што познајем стране језике" до тога да "пензионери смрде" и сл) за све паре. Плус што не може (да ли од силног узбуђења да ли што не зна) саставити смислену реченицу (субјекат, предикат, прилошке одредбе). И тих 600тињак гласова које је добио су вјероватно од људи који не би гласали ни за кога. Али и то је податак за респект, с обзиром да је 2012. као страначки кандидат имао тек 19 гласова, па је, како пише у тексту испод, поправио рејтинг за око 3000% Мислим да је податак за Гиниса. Teslić: Konstantin drastično popravio rezultat Autor: mondo.ba Živopisni kandidat za načelnika Teslića Konstantin Savić koji je svojim javnim istupima postao pravi hit u cijelom regionu, na nedjeljnim izborima osvojio je 616 glasova, pokazali su nepotpuni rezultati sa biračkih mjesta u Tesliću. 03.10.2016. | 11:09 > 11:160 A- A A+ Foto: YouTube/screenshot Na osnovu 91 odsto obrađenih biračkih mjesta, Savić je osvojio 2,87 odsto glasova. Podsjetimo, ubjedljivu pobjedu u Tesliću ostvario je kandidat Saveza za promjene Milan Miličević. Ipak, Konstantin Savić koji je u kampanji obećavao tektonske promjene na političkoj sceni Teslića, uključujući i otpuštanje svih ljudi zaposlenih po stranačkoj liniji u opštinskoj administraciji, ostvario je izuzetan napredak u odnosu na lokalne izbore 2012. godine. Tada je, kao kandidat na zajedničkoj listi SNS-a i SRS-a osvojio samo 19 glasova, što praktično znači da je Savić na ovim izborima ostvario nevjerovatan rast od oko 3.000 odsto. АлександраВ, Караконџула and александар живаљев је реаговао/ла на ово 3 Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука