Jump to content

Православна породица и брак

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, Natasa. рече

Draško, tema se da lako istrolovati :nene:

Oх извини

Враћам се на ток

п.с. видим у теби модераторски потенцијал :coolio:

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

• Одговори 37
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Управо сада, Драшко рече

Oх извини

Враћам се на ток

п.с. видим у теби модераторски потенцијал :coolio:

Nećeju me Draško, kažu mnogo psujem :smeh1:

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Natasa. рече

Nećeju me Draško, kažu mnogo psujem :smeh1:

Душмани ццц...а ти си тако сва звездичаста :smeh1:

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Lana87 рече

Сматрам да један од основних проблема савремене породице лежи у такмичењу жена са мушкарцима и тој фамозној еманципацији која је отишла у крајност. Бити високо образована, зарађивати и уживати пуно поштовање у друштву и држани свакако да. Али, ако жена стави каријеру испред свега да би свом мужу доказала да је паметнија и боља или зато што има болесне амбиције и потребу да се доказује у друштву, а паралелно изроди двоје-троје дјеце за чији одгој нема времена, ту дјецу преузму агресивни медији који репродукују примитивизам "са дна каце" и улица и онда имамо "надуване тинејџере" и разводе бракова. По мени, најбољу дефиницију брачних и породичних односа дала је царица Александра Романова. Жена мора имати поштовање, право на образовање и запослење, али исто тако се морају правилно поставити приоритети и мора се  знати "ко коси, а ко воду носи". Свака жена која инсистира на равноправности са мушкарцима, нек узме пушку и одслужи војни рок, а послије затражи запослење у руднику. Породица може бити успјешна само ако се базира на начелима православног Јеванђеља.

Када си поменула царицу Александру, сетих се овог видео клипа којег сам први пут одгледао пре једно 3 месеца. Што се мене тиче, ништа лепше нисам прочитао, а да се тиче поука о Браку и Породици. Знам да има породица које живе по овим принципима, јер, сва лепота и јесте у Православљу.

Подели на овим сајтовима

• 3 years later...

Dvoje nasih Krusevljana, inace Milosa licno poznajem. Mlios se dugo molio Bogorodici i s. Kseniji (oko 6 meseci) pa je onda upoznao Mariju, a molio se i svo vreme dok je kontaktirao sa njom. I eto Bogu nista nije nemoguce....

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...