Иван ♪♫ Написано Октобар 2, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2016 1 hour ago, GeniusAtWork рече Где си бре, @Иван ♪♫, нема те 100 год 52 minutes ago, АлександраВ рече Evo svratio malo da vidim šta ima -Владимир-, JESSY, Juanito and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 2, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2016 5 hours ago, cloudking рече Degradirate vosku time sto od nje pravite vaspitni vrtić koji ima za cilj da "od decaka pravi muskarce"... nije to najvaznije funkcija vojske, aman... Ovde jesi odvalio bas junacki. Niko i nije rekao niti pomenuo da je to glavna uloga, nego odlican set korisnih posledica po muske clanove drustva. A inace, vidim bas da su npr. izraelska i ruska vojska skroz degradirane, ne valjaju nista... Кратос and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Октобар 2, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2016 33 minutes ago, obi-wan рече Jedino sto niko ko je razmazen ne bi tako nesto ni pod razno uradio. Iinace, ne bi ni bio razmazen, zar ne? Evo ovako: Ja kažem da si ti razmažen. Moj komšija smatra da si mnogo lenj. Zaključili smo da ti nema druge pomoći već da dođeš i malo recimo počistiš đubre po našem kraju. Dobro je za smirenje. A i kad si već tu i da nam okrečiš stanove. Naravno, ništa ne plaćamo, to je sve za tvoje dobro. I dobro naroda. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 2, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2016 1 minute ago, Иван ♪♫ рече Evo ovako: Ja kažem da si ti razmažen. Moj komšija smatra da si mnogo lenj. Zaključili smo da ti nema druge pomoći već da dođeš i malo recimo počistiš đubre po našem kraju. Dobro je za smirenje. A i kad si već tu i da nam okrečiš stanove. Naravno, ništa ne plaćamo, to je sve za tvoje dobro. I dobro naroda. Nemam nista protiv. Kazi kad i vrlo rado dolazim, samo ako nisi mnogo daleko, onda zavisi jel imam paru za put. АлександраВ, Драшко and Тања1 је реаговао/ла на ово 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Октобар 2, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2016 5 hours ago, Ronald рече Tanja 1 Pošto si se pozvala na odgovornost i ozbiljnost i ne sjedenje na računaru do kasno, jesi li za to da i zene prolaze takvu obuku kao muškarci? Не разумијем најбоље твоје питање @Ronald, да ли мислиш на војну обавезу за жене (нисам за војну обавезу за жене), али сам за спровођење службе на равноправној основи са мушкарцима, отуда и војна "обавеза“. Али жене би могле добровољно да изаберу да се запосле под условима који су упоредиви са условима мушкараца, али и да не буду везане обавезом да не могу да одлуче да прекину свој војни споразум током процеса. Дакле треба да буду свесне повећаних физичких услова, и стога треба да буду у доброј форми, да не сједе на рачунару до касно , и ништа мање спроведу изабрано образовање. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Октобар 2, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2016 29 minutes ago, GeniusAtWork рече Неко 2016. године прича да држава треба да сопствене грађане дели на категорије и да им зависно од тога омогући боље услове у друштву и другачију заштиту пред законом. А све на основу тога да ли желе да "жртвују своје животе за државу у којој живе и њене законе", где то жртвовање подразумева искључиво братоубилачки рат, комшија против комшије, зарад користи које из тога извлаче локалне политичке јајаре. Чија се деца у међувремену проводе и студирају по иностранству. Стварно легендарно Make them want it. Ne, ipak nemam reci. Ћириличар and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Октобар 2, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2016 24 minutes ago, Тања1 рече Можда пишем за тебе, али имам за оба диплому (графичког дизајнера) за себе. Utoliko gore, draga tanja... utoliko gore... 26 minutes ago, Тања1 рече Ти сигурно имаш основну школу. Jedva... deda nosio kofu sira na kraju svake godine da me puste u sledeci razred. Posle sam proveo godine uceci graficke softvere i potajno bio ljubomoran na vas sa fakulteta sto ste ih ucili za samo par dana... :* пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Октобар 2, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2016 14 hours ago, Ћириличар рече Мислим да си у праву, но поставио бих сљедеће питање. Шта мислиш - да ли се заједнички идентитет, осјећај припадности и заједништва може у неком значајном обиму учврстити или створити током војне службе? Мени се све чини да је то могуће само ако постоји већ јака политичка и друштвена повезаност унутар државе и друштва. Ту повезаност нисмо имали у ЈНА ( иако су многи мислили да је постојала ) па би шта би. Ево и преко Дрине, Оружане снаге БиХ ( чак се не зове ни "војска" нити "армија", него "оружане снаге" ) ништа не помажу у зближавању, а кадрови су етнички измјешани. Али са друге стране Јапан је постао хомогенији након установљавања редовне царске војске која је привукла Јапанце са свих страна и острва. Усудио бих се рећи да војска ту игра само секунрадну улогу и наставља већ покренуту државну и друштвену политику и зближавање. Нажалост, како видимо, из више разлога тај се осећај заједништва није одржао у неком ,како си рекао, значајном облику, а камоли претрајао. Ми смо махом наставили да се 'расформиравамо'...све смо упропастили, нема договора међу нама. Слажем се са подебљаним (ако си мислио на нас). Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Октобар 2, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2016 18 minutes ago, obi-wan рече Nemam nista protiv. Kazi kad i vrlo rado dolazim, samo ako nisi mnogo daleko, onda zavisi jel imam paru za put. Savršeno! Imam problema s jednim komšijom, hoće da bije, i d' ubije. Taman da malo popričaš s njim, da mi rešiš probleme. Bez brige ja ću ti sve reći šta da kažeš i kako da postupiš, a ako nasrne, slobodno mu vrati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 2, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2016 1 minute ago, Иван ♪♫ рече Savršeno! Imam problema s jednim komšijom, hoće da bije, i d' ubije. Taman da malo popričaš s njim, da mi rešiš probleme. Bez brige ja ću ti sve reći šta da kažeš i kako da postupiš, a ako nasrne, slobodno mu vrati. Besmislen i prazan spin, bez ikakve veze sa prethodnim pitanjem. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Октобар 2, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2016 1 minute ago, obi-wan рече Besmislen i prazan spin, bez ikakve veze sa prethodnim pitanjem. Jesi siguran? Razmisli opet i probaj da uvidiš analogiju. Ti si teolog, i takve priče s prenesenim značenjem bi trebalo da su ti lako razumljive, jer je skoro celo Sveto Pismo u takvom stilu napisano. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Октобар 2, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2016 27 minutes ago, cloudking рече Utoliko gore, draga tanja... utoliko gore... Jedva... deda nosio kofu sira na kraju svake godine da me puste u sledeci razred. Posle sam proveo godine uceci graficke softvere i potajno bio ljubomoran na vas sa fakulteta sto ste ih ucili za samo par dana... :* Школа за Графичког дизајнера траје 3 године, а курсеви за Фотошоп, Илустратор и Индесигн 6 недеља. Свеукупно око 4 дана интезивног предавања, о чему је било речи овде. Године учења нису битне, неко брже учи, питање је да ли имаш прилику да радиш у струци, ако не, утолико све узалуд, писањем на форуму "ја сам графички дизајнер, имам факултет и слично "не може се зарађивати...Хвалисање кратко траје. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 2, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2016 11 minutes ago, Иван ♪♫ рече Jesi siguran? Razmisli opet i probaj da uvidiš analogiju. Ti si teolog, i takve priče s prenesenim značenjem bi trebalo da su ti lako razumljive, jer je skoro celo Sveto Pismo u takvom stilu napisano. Siguran sam, barem iz ugla iz koga sam ja pricao na ovu temu. Jedino ako si ti video nesto skroz drugo. Ti nisi drzava nego pojedinac, u tom svetlu nije ti dobro poredjenje, ja uvek mogu da dodjem da ti pomognem bilo sta, bez ikakvih problema, ali za probleme s nasiljem imas policiju, tako kaze zakon. Takodje, kad bih te licno poznavao i video da te neko maltretira normalno da bih gledao da te odbranim, to se podrazumeva, ali to nije isto sto i npr. visegodisnje gledanje popreko sa nekim komsijom i posledicni problemi koji iz toga proizilaze. I jos uz to, komsijski problemi pojedinih ljudi ni u cemu ne mogu da se porede sa politikom i medjudrzavnim problemima, gde ulazi i prica o vojnom roku. Znaci, sve u svemu - spinoff, bez stvarne veze sa ovom pricom o vojsKi. florenntina and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Октобар 2, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2016 Управо сада, Тања1 рече Школа за Графичког дизајнера траје 3 године, а курсеви за Фотошоп, Илустратор и Индесигн 6 недеља. Свеукупно око 4 дана интезивног предавања, о чему је било речи овде. Године учења нису битне, неко брже учи, питање је да ли имаш прилику да радиш у струци, писањем на форуму не може се зарађивати. Sta ti vredi prilika kad si upotrebu osnovnih alata ucio 4 dana... Niko ne zeli da zagreje stolicu i radi na svom usavrsavanju... svi zavrse kurseve od 4 dana ili provedu jedno popodne gledajuci tutorijale i onda veruju da su najpametnij na svetu, pa jos i sire tu religiju tipa "pfff fotosop i ilustrator se nauce za nekoliko dana...". Ako se ta filozofija "zapati" eto nama postova na forumu tipa "pfff anatomija... to se uci za poluvreme fudbalske utakmice... nego reci gde te tacno probada u krstima dok pripremim kuhinjski noz i krpu s hloroforom" a sve u kontekstu "bolje idite u vojsku godinu dana nego da to vreme izgubite na usavrsavanje koje se realno postize za par dana" - facepalm by entire universe... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Октобар 2, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2016 2 minutes ago, obi-wan рече Siguran sam, barem iz ugla iz koga sam ja pricao na ovu temu. Jedino ako si ti video nesto skroz drugo. Ti nisi drzava nego pojedinac, u tom svetlu nije ti dobro poredjenje, ja uvek mogu da dodjem da ti pomognem bilo sta, bez ikakvih problema, ali za probleme s nasiljem imas policiju, tako kaze zakon. Takodje, kad bih te licno poznavao i video da te neko maltretira normalno da bih gledao da te odbranim, to se podrazumeva, ali to nije isto sto i visegodsnje gledanje popreko sa nekim komsijom. Znaci, sve u svemu - spinoff, bez stvarne veze sa pricom o vojsKi. Pa to je najlakše reći tako. Propuštaš poentu, a to je da ne treba neko drugi da odlučuje o tvojoj sudbini. Dakle, nije problem da ti nešto ,,možeš" jer hoćeš, nego je problem što moraš. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука