АлександраВ Написано Септембар 30, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2016 Чак и ово... МАЛОИЗВЕСТНАЯ УСЛУГА В МЕТРО. Мамам на заметку! В метрополитенах Москвы и Санкт-Петербурга есть малоизвестная, но очень полезная услуга. Позвонив по телефону +7 (495) 622-73-41 или для тех, кто проживает в Санкт-Петербурге по бесплатному номеру +7 800 350 11 55 , вы можете попросить сопровождать вас с детьми в метро. Помогают всем: пожилым, школьникам, мамам с детьми, многодетным семьям и даже беременным с багажом. Они помогают пройти через турникеты, катят по лестницам коляски и тащат сумки, держат детей за руки при переходах и посадках в вагон, показывают дорогу, а также следят, чтобы никто не отстал и вас не обокрали в толпе. Правда, заказывать такое сопровождение лучше не позднее, чем за три часа до поездки. Услуга бесплатна, и предоставляет ее Центр обеспечения мобильности пассажиров. Сопровождение возможно ежедневно, в том числе по выходным дням с 8:30 до 19:30.http://www.mosmetro.ru/about/mob_pass/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Септембар 30, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2016 Или ово https://www.miloserdie.ru/friends/about/svjato-sofijskij-detskij-dom/ https://www.miloserdie.ru/article/ya-ne-odna/ Само треба почети читати и тражити информације, нема краја њиховим акцијама, организацијама, апелима, конкретној помоћи, људскости. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Септембар 30, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2016 Слажем се са Александром,чини ми се да сте окренули поенту на нешто сасвим друго,ја заиста ову Иларионову причу нисам скапирао као нешто ригидно... И заиста Гризли,поштеди нас савета типа треба стицати богаство,није свима тај мотив лајт у животу, није сиромаштво највећи грех,нити ће деца из таквих породица бити лоша,напротив,од богаства су многи полудели,сиромашан нема времена за такав луксуз... коЖељ њацИ , Sanja Т. and АлександраВ је реаговао/ла на ово 3 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Септембар 30, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2016 Блажени сиромашни... Зосима and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Септембар 30, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2016 42 minutes ago, Човек Жоја рече Поставља се питање мотива рађања. То је са хришћанског аспекта јако важно питање, јер имаш оне који желе потомство зато што у томе виде смисао живота. Што нужно наводи на закључак да је новорођени средство сопственог задовољења родитеља, ствар, објекат. Као што рекох, ако су скромнији услови проблем онда такође са хришћанског аспекта гледано немамо проблем. Међутим, бити скроман и бити сиромашан није исто. Ови компијутери који нам служе да сада комуницирамо нису никакав луксуз. У 21. веку они су израз наше цивилизације и сасвим су скромна ствар. Проблем је у томе што је огроман број сиромашних који не могу да га приуште. Да направим контраст: можеш ти и даље орати ралом и воловима, косити пшеницу српом и окупљати мобу на машини вршалици, само то је антицивилизацијска ствар. А и нећеш опстати. Отуда је компијутер једна нелуксузна потреба новорођеног. У условима немаштине, сиромаштва, ако говоримо о абортусу, потребан је неко ко ће будућу мајку подржати на практичном, функционалном нивоу. Нукати је на рађање како би поправила бројно стање а после шта је снађе јако је неодговорно, и такве поруке су неозбиљне. Многа деца из те немаштине излаз налазе у деликвенцији, криминалу, разним пороцима, адолесценцију проводе по затворима, итд, а добар део не дочека да се сећа младости... Ја сам свакако противник абортуса, само, знаш како, и Богомајка је питана па је својом вољом пристала и рекла ДА у име творевине. Не знам зашто би то право било ускраћено било којој другој жени. И без обзира на моје противљење, оне које се одлуче за абортус нећу осуђивати. Просто, нисам ходао у њиховим опанцима. А на крају крајева, Христос и каже да су неки рођени ушкопљени, неке су људи ушкопили, а неки сами себе Царства ради. О овој средњој солуцији свакако треба промислити. Што се тиче мотива рађања то је нека друга тема, шта сада треба и да преиспитујемо мотиве пре рађања, па нико не би прошао, хајде који је мотив ок по теби, зашто уопште рађамо децу? Митрополит је лепо објаснио шта мисли под скромнијим условима. А ја сам поменула компјутер јер ми је прво пало на памет, ево важнији си ми ти него било која материјална тричарија, ок? Ко мало више чита на руском добро је информисан и зна колико су исправни њихови мотиви и колико су руски народ и руска црква другачији од ових ваших коменнтара, и колико је свеобухватна и помоћ и подршка и улога не само Цркве, него и јавних личности, разних удружења и саме државе у свим социјалним категоријама. И то нема везе са бројним стањем како волимо да тумачимо овакве иницијативе, него са подршком за сваки живот, и рођен и још увек нерођен. Ову реченицу морам посебно да извучем - Многа деца из те немаштине излаз налазе у деликвенцији, криминалу, разним пороцима, адолесценцију проводе по затворима, итд, а добар део не дочека да се сећа младости... Правимо баук од немаштине. Деца у богатству нису ништа мање деликвентна, порочна итд, још и имају новац да то и остваре у много већој мери. Сирома нема ни за дрогу, ни ауто да дивља, нит пара да се опија у мери колико има богато дете, којем још тај новац даје и одређену моћ да и друге малтретира. Није то сиромашан-богат исто што и лош-добар, многи примери показују да је баш и обрнуто. Не бих ја тако стигматизовала сиромашну децу, нит је истина нит је лепо. Никада нисам осуђивала нити жену нити мушкарца у вези абортуса. То је једна тужна и тешка прича. Али осуђујем све нас који само о томе причамо без делања и још се нађемо паметни да осуђујемо, омаловажавамо и обезначујемо сваки покушај и иницијативу да се негде, нешто по овом питању уради. Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 30, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2016 1 hour ago, АлександраВ рече Није тачно. Свако ко чита преводи на неку своју причу. Човек је све лепо рекао, зашто тражите прикривене, неизречене разлоге, намере и сл? Лепо је и објаснио шта мисли под "скромнији услови". Рекао сам, било за сиромаштво или за релативно скромније услове, нема се шта другима говорити како треба, јер сваки случај је прича за себе. Најбоље је да свако има дјецу када жели и када је спреман и када се осјећа спремним, генерално говорећи. Ето, нисам знао за толике организације у Русији, али онда мора се поставити питање шта ми радимо? Али хајд, није тема о нама него о Русима. Не видим шта је у свему раније реченом "прикривено". Прије ће бити да је "симптоматично" за овакве случајеве, да су у питању шаблони са истим актерима и истом причом. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 2 minutes ago, Ћириличар рече али онда мора се поставити питање шта ми радимо? Право питање. Ево ја знам одговор - ништа. Ама баш ништа. Ћириличар, Јелена011, Mилена КШ and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 Pored toga gde ima jeftina kavirma i cvarci mene me zanima kakav auto vozi mitropolit i o koliko dece on licno brine . Sanja Т., АлександраВ and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 1 hour ago, zuti car рече Pored toga gde ima jeftina kavirma i cvarci mene me zanima kakav auto vozi mitropolit i o koliko dece on licno brine . Какве то везе има брате мили. Каква стереотипија, хајде нешто оригиналније. Ето, мене уопште не занима да ли и колико деце имаш а сасвим си видљив на теми о рађању деце и то је сасвим ОК. Да ли би ти особама које немају децу оспорио да буду нпр. професори педагогије? Или педијатри? Брине он о доста деце, не секирај се, више него ти и ја заједно. -Владимир- and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Човек Жоја Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 11 hours ago, АлександраВ рече Што се тиче мотива рађања то је нека друга тема, шта сада треба и да преиспитујемо мотиве пре рађања, па нико не би прошао Да, на том питању мотива верујем огромна већина људи би пала, вероватно да као што кажеш, нико не би прошао. Па није нека друга тема, ако ти неко каже "учини то и то", питање "зашто?" је сасвим легитимно питање. Дакле, митрополите, објасни ми зашто бих као сиромашна мајка родила дете које не желим, зашто да му намичем букагије немаштине и одсуства моје љубави (јер је нежељено), зашто да буде ускраћено за неке сасвим нормалне ствари које у свету и времену у којем смо не представљају никакав луксуз и извољевање у смислу материјалног благостања већ су нужна, мада изведена, претпоставка опстанка тј. задовољења нагона самоодржања? 11 hours ago, АлександраВ рече Митрополит је лепо објаснио шта мисли под скромнијим условима. А ја сам поменула компјутер јер ми је прво пало на памет, ево важнији си ми ти него било која материјална тричарија, ок? Ко мало више чита на руском добро је информисан и зна колико су исправни њихови мотиви и колико су руски народ и руска црква другачији од ових ваших коменнтара, и колико је свеобухватна и помоћ и подршка и улога не само Цркве, него и јавних личности, разних удружења и саме државе у свим социјалним категоријама. И то нема везе са бројним стањем како волимо да тумачимо овакве иницијативе, него са подршком за сваки живот, и рођен и још увек нерођен. Како ћете ми митрополите, као Црква, помоћи, хоћу ли бити на социјали чекајући милостињу других људи, људи који нису баш увек милостиви, не због тога што неће већ због тога што неретко нису у могућности? Колико нам је митроплите Црква солидарно повезана да бих као мајка могла да рачунам на нечију помоћ ако неки делови Цркве закажу, јер нисмо савршени? Можете ли ми митрополите, уместо да са дететом будем у категорији потребитих, помоћи да нађем пристојно плаћен посао како бих своме детету и себи приуштила нормалан, пристојан живот, да не бих у ситуацијама елементарне егзистенцијалне несигурности пала у разна искушења?... Милијарду, безброј практичних питања? Што се тиче мотива за слање оваквих порука, требало би бити јако опрезан са порукама РПЦ, таман колико и са порукама које нам долазе из Цариграда или пак Ватикана. Са тих висина терен се слабо види. Русија јесте у озбиљној демографској кризи, тренд је негативан и у прогнозама прилично песимистичан. Блискост врха РПЦ са руским државним врхом, или тзв. симфонија Цркве и државе, у Русији је све очитија, тако да део мотива за слање оваквих порука засигурно своје место налазе у домену политике. Што ће рећи да је, а то је само моје неко запажање, држава у извесној мери инструментализовала Цркву зарад...очувања државе. А може бити и да се РПЦ сама подметнула и вуче Кремљ за рукав борећи се за то очување, док се по дијаспори шиба са Цариградом за то ко ће већу прћију оградити и ставити знак "ово је моје". Још једном, ја нисам противник рађања, што се лако може закључити из мог става да сам противник абортуса. Само, између једног и другог постоји прилично широк, несагледив спектар различитих мотива и разлога, да ја лично, свако црно-бело и строго разврставање и вредновање изричито одбацујем. Цитат Ову реченицу морам посебно да извучем - Многа деца из те немаштине излаз налазе у деликвенцији, криминалу, разним пороцима, адолесценцију проводе по затворима, итд, а добар део не дочека да се сећа младости... Правимо баук од немаштине. Одрастање у немаштини ствара Каина. Juanito, Grizzly Adams, Снежана and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 13 hours ago, Јелена011 рече Da se razumemo, ja se potpuno slazem i ziveh tako i ne mislim da se za brak i decu trebaju imati avioni kamioni i ne znam kuca na Bahamima Штo je најцрње, куће на Бахамима и сличним местима нису нужно скупље него куће или станови у Београду... Јелена011 and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 После Жоје може да се закључа тема. Све чо'ек рек'о. Grizzly Adams, Снежана, Paradoksologija and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 12 minutes ago, Juan рече После Жоје може да се закључа тема. Све чо'ек рек'о. Па и није баш. Тема је већ унапред закључана за све оне који осуђују нешто о чему су само делимично информисани. 1 hour ago, Човек Жоја рече Дакле, митрополите, објасни ми зашто бих као сиромашна мајка родила дете које не желим, зашто да му намичем букагије немаштине и одсуства моје љубави......... Дакле, Човече Жојо, у овом тексту митрополит нигде није рекао да сиромашна мајка која не жели дете треба да рађа, лепо и јасно је рекао да сиромаштво (скромнији услови), не би требало да буду разлог да се не рађа. Е сад, ко баш хоће, а хоће многи, ове речи могу да окрећу тако и толико да ћемо на крају стићи и до тога да је митрополит рекао да само сиромашне мајке које не желе децу треба да рађају. 1 hour ago, Човек Жоја рече Милијарду, безброј практичних питања? И милијарду, практичних одговора. Усвојена су општа правила за именовање и доделу једнократних и месечних новчаних примања и давања по детету у свакој календарској години, које се дају на основу савезног закона, усвојеног по налогу Министарства здравља Русије од 23. децембра 2009. године "о давању сагласности на рад и услове именовања и плаћања државних давања грађанима са децом." Ко жели, може ставку по ставку да ишчита шта све обухвата ова конкретна законска реализација. http://posobie-expert.ru/ 1 hour ago, Човек Жоја рече Што се тиче мотива за слање оваквих порука, требало би бити јако опрезан са порукама РПЦ, таман колико и са порукама које нам долазе из Цариграда или пак Ватикана. Са тих висина терен се слабо види. Русија јесте у озбиљној демографској кризи, тренд је негативан и у прогнозама прилично песимистичан. Блискост врха РПЦ са руским државним врхом, или тзв. симфонија Цркве и државе, у Русији је све очитија, тако да део мотива за слање оваквих порука засигурно своје место налазе у домену политике. Што ће рећи да је, а то је само моје неко запажање, држава у извесној мери инструментализовала Цркву зарад...очувања државе. А може бити и да се РПЦ сама подметнула и вуче Кремљ за рукав борећи се за то очување, док се по дијаспори шиба са Цариградом за то ко ће већу прћију оградити и ставити знак "ово је моје". Ово све написано је попут онога - Чип? Знам шта је то, то је оно малецко, ево оволишно, чито ја у Забавнику.... Па све и да је тако, они конкретно помажу, конкретним људима и њихова Црква је на терену. И то не раде од јуче, када је митрополит дао изјаву. Уместо да научимо понешто ми увек као најпаметнији народ на свету и шире, најбоље знамо да критикујемо и филозофирамо. А распадамо се. 1 hour ago, Човек Жоја рече Одрастање у немаштини ствара Каина. Какав страх, какво гађење, какво неразумевање сиромаштва влада данас, да то је једна огромна, грозна звер, нешто попут Фредија Кругера, кад те запљуне готов си. Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 Tuzno je ovo to citam ovde...veoma tuzno... Prosto pozelim da se vrati Tvrle, pa da citam kako su zene sponzoruse.Lepse mi i to, nego ovo gadjenje na sirotinju...e narode moj! Prosto se pitam, sta cete onda kada svi postanete bogati i visoko obrazovani? ..ah, da,,,, roboti... АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Октобар 1, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2016 41 minutes ago, АлександраВ рече Какав страх, какво гађење, какво неразумевање сиромаштва влада данас, да то је једна огромна, грозна звер, нешто попут Фредија Кругера, кад те запљуне готов си. Jos je licemernije insistirati na zabrani abortusa: ako si siromasna - ne mozes da odes u drugu zemlju (kad vec u tvojoj drzavi to nije dozvoljeno) da abortiras, ima da rodis zato sto si sirotinja i moraces da uzimas tu bedu od socijalne pomoci jer si sirotinja. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука