Џуманџи Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 (измењено) Управо сада, -Владимир- рече Шта је душа ? Nemam pojma sta je dusa. Управо сада, -Владимир- рече Дете се рађа са развијеном личношћу, каже Јеротић. ? Onda smo ga ugasili. Цитат И то си по карактеру на неког од твојих родитеља, деду, бабу. "Monkey see, monkey do". Измењено Септембар 19, 2016 од Џуманџи "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 26 minutes ago, Aquilius Cratus рече Ovo je vrlo popularna ali potpuno netacna prica. Najveci uzrok negativnih klimatskih promena i smanjenju biodiverziteta je upravo prekobrojsnost ljudske populacije. Posto za svako rodjeno dete se tokom citavog njegovog zivora mora osloboditi x energije (c02 emisija) i iskrciti x kvadrata sume, isusiti mocvare i sve to sam oda bi prosto bio ziv. A takvih je daleko daleko vise nego bogatih. Luksuz bogatih je zanemarljiv u odnosu na sam eskponencijalni rast populacije kad je u pitanju uzrok ka tolikoj energetskoj potraznji. Sve lijepo napisano. Svaki dan zbog ovoga izumiru brojne biljne i životinjske vrste. David Attenborough jeste preostar kad kaže u vezi ovoga "Ljudi su kao kuga", međutim u odnosu na druge vrste to jeste tako. Envirmentalist James Lavelock kome je Milan na radio Galaksiji emisiju posvetio, odnosno njegovoj kontroverznoj Geja hipotezi je krajnje skeptičan po pitanju planete, on ima sad 97. godina. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Човек Жоја Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 18 minutes ago, Ronald рече Pa dobro mora neko pisati,valjda ekolozi pišu o ovim problemima, neće teolozi, a informisemo i obrazujemo se od najboljih. Zašto ti čitaš Ćirkove članke o Kosmosu? Читам све што ме заинтригира и падне на памет, у складу са интересовањима, која су некад оваква а некад онаква. Размислим, промислим мало о прочитаном, ал' се не трипујем на "ЕУРЕКА!" obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 32 minutes ago, Џуманџи рече Jao, brate, stvarno ti ne ne prilici ovo. Pa, nije blesav i nije rekao nista slicno. Evo, Akvi objasnio Nista on nije objasnio, jer je i on zaobisao ono sto sam rekao. Nenormalan i nedomacinski odnos. Ili vi prosto predlazete da smanjimo broj ljudi? Da se deca vise ne radjaju? Neverovatno je u kakve lavirinte moze covek da upadne da bi opravdao svoju svojeglavost. Sanja Т., АлександраВ and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 37 minutes ago, Ronald рече Ima i toga, međutim ali niko ne želi da se vrati u petnesti vijek. A ko kaze da mora da se vrati u 15. vek? Sta, ne moze da se zivi skromnije, i da sve bude dobro? To su paljevinske pricice za mase, satro - mora da se mnogo trosi da bi se minimalno dobro zivelo, i slicne provale. Ili mozda mislis da eto Bog nije mogao da predvidi i zna sve unapred kad je rekao "radjajte se i mnozite se"? Naravno da je sve znao, ali ljudi ostaju tvrdovrati, i ne zele da se bar malo menjaju... АлександраВ and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 8 minutes ago, Човек Жоја рече Читам све што ме заинтригира и падне на памет, у складу са интересовањима, која су некад оваква а некад онаква. Размислим, промислим мало о прочитаном, ал' се не трипујем на "ЕУРЕКА!" Pa ne tripujem ja već sve detaljno analiziram, vidio si članak koji je Flor postavila, odmah sam prišao da vidim šta je loše. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 43 minutes ago, Aquilius Cratus рече Ovo je vrlo popularna ali potpuno netacna prica. Najveci uzrok negativnih klimatskih promena i smanjenju biodiverziteta je upravo prekobrojsnost ljudske populacije. Posto za svako rodjeno dete se tokom citavog njegovog zivora mora osloboditi x energije (c02 emisija) i iskrciti x kvadrata sume, isusiti mocvare i sve to sam oda bi prosto bio ziv. A takvih je daleko daleko vise nego bogatih. Luksuz bogatih je zanemarljiv u odnosu na sam eskponencijalni rast populacije kad je u pitanju uzrok ka tolikoj energetskoj potraznji. Gluposti najobicnije, ladno na onom pseudozilotskom nivou, i ne mogu da verujem da se ti primas na takve provale... АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 25 minutes ago, Volim_Sina_Bozjeg рече Dakle homoseksualni brakovi da ili ne? Sam ovaj izraz je oksimoron. Dalje nema potrebe uopste da se ide. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 4 minutes ago, obi-wan рече Neverovatno je u kakve lavirinte moze covek da upadne da bi opravdao svoju svojeglavost. Toliko o odgovornosti za tvorevinu Boziju. Hajde da raspravljamo o marami na glavi i zatvorenim-otvorenim dverima. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 1 minute ago, obi-wan рече Gluposti najobicnije, ladno na onom psedozilotskom nivou, i ne mogu da verujem da se ti primas na takve provale... Dobro hvala lepo na etiketama nisam ni mislio da imas bilo kakvu argumentaciju ali takodje nisam ocekivao da ces pasti ovako nisko. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 1 minute ago, Aquilius Cratus рече Dobro hvala lepo na etiketama nisam ni mislio da imas bilo kakvu argumentaciju ali takodje nisam ocekivao da ces pasti ovako nisko. Nisam ja tebi stavio nikakvu etiketu, ne izmisljaj, gluposti su takve price i pricice, a ja sam zapanjen da ih ti tako olako prihvatas. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 10 minutes ago, obi-wan рече Nista on nije objasnio, jer je i on zaobisao ono sto sam rekao. Nenormalan i nedomacinski odnos. Ili vi prosto predlazete da smanjimo broj ljudi? Da se deca vise ne radjaju? Neverovatno je u kakve lavirinte moze covek da upadne da bi opravdao svoju svojeglavost. Nije zaobisao nego je rako da nije tacno, sto naravno ti ne mozes da podnes normalno nego odmah reagujes impulsivno a posle meni prebacujes da se ljutim. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 4 minutes ago, Џуманџи рече Toliko o odgovornosti za tvorevinu Boziju. Hajde da raspravljamo o marami na glavi i zatvorenim-otvorenim dverima. Da se vratimo na to pitanje: ti tvrdis da je planeta prenaseljena, kakav predlog imas za dalje? "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 1 minute ago, Aquilius Cratus рече Nije zaobisao nego je rako da nije tacno, sto naravno ti ne mozes da podnes normalno nego odmah reagujes impulsivno a posle meni prebacujes da se ljutim. Dobro, nek bude da je tako, izvinjavam se ako je tako izgledalo. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 Управо сада, obi-wan рече Nisam ja tebi stavio nikakvu etiketu, ne izmisljaj, gluposti su takve price i pricice, a ja sam zapanjen da ih ti tako olako prihvatas. Uopste me ne interesuje sa cime si ti zapanjen. Ili diskutuj normalno ili ne ulazi u polemike ako ne umes da se drzis argumentacije nego se bavis sagovornikom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука