-Владимир- Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 4 minutes ago, Џуманџи рече "Radjajte", "mnozite" su imperativi, 'zapovesti', a smisao je da dvoje budu jedno telo. Ili cemo reci da onaj ko zna da je sterilan ne treba da se vencava jer ne moze da ima dece? Лично мислим да двоје постају једно тело кроз децу. Мада то је моје лично мишљење. Не мислим да не треба да се венчава, и даље постоји благослов и симболика цркве у таквом браку. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 20 minutes ago, Џуманџи рече "Radjajte", "mnozite" su imperativi, 'zapovesti', a smisao je da dvoje budu jedno telo. Ili cemo reci da onaj ko zna da je sterilan ne treba da se vencava jer ne moze da ima dece? A pitanje je jesmo li već napunili zemlju? Kako da znamo kad je puna? Ukoliko bi svi ljudi na planeti živjeli po standardu USA trebalo bi nam još 5 planeta, a 3.6 po standardima EU. Sad neko može da kaže, pa kad nismo skromni, međutim nije to problem već bi samo malo popravili situaciju da svi predju na vegeterijansku ishranu. Od 1930 do 2024 biće skok od 6 milijardi, a to uništava planetu. Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 1 hour ago, Paradoksologija рече Da li misliš da bi ti gej muškarci iz tog uzorka pohrlili da uđu u tešku proceduru usvajanja deteta da bi potom imali doživotnu obavezu brige o malom biću? I sama kažeš da ih ne interesuje krst porodičnog života. Već postoje strogi kriterijumi za potencijalne usvojitelje. Ni hetero parovi koji partijaju i svinguju svake noći nisu poželjni, niti ih, pretpostavljam, usvajanje zanima. Mislim da to nije mali uzorak, mislim da je to generalno njihov stil zivota, kao i kod hetero ljudi koji sexualnu privlacnost iskljucivo izvode iz pozude i vizuelnog efekta, a ne iz bliskosti i intime, pa su zajedno dok traje "ljubav" , a posle novi decko, devojka...i tako do penzije, pa i posle ako se moze Sto se tice onih koji zele usvojiti decu, po meni, cine to iz 2 motiva: 1)Osecaju da nesto u njihovom sistemu ne stima, ali ne zele promeniti pravac, jer su suvise zaglibili u strasti, vec zele da bar malo zalice na dobar i produktivan porodicni sistem, pa zato traze instituciju braka i da mogu usvoji decu...da time potvrde svoj ispravni izbor 2)Iako su homosexualni, oni nisu operisani od majcinskog/ocinskog instinkta, i zele brinuti o nekom, ali treba da se pomire da njihov izbor zivota nije sa tim pomirljiv E sad, cinjenica je da deca rastu u raznim teskocama i patologijama: neodgovorni hetero parovi, koji o svemu lice na gej stil zivota, neodgovorni u nekom drugom smislu, tipa alkoholicari, pa dete iz epruvete, pa dete koje raste sa 2 lezbejke,bio je taj primer, pa dete koje raste samo sa 1 roditeljem( a nema odnos i sa drugim,jer je umro ili ga zanemario), pa na kraju ostavljena deca iz sirotista...samim ovim situacijama takva deca imaju problematicno odrastanje i velike rupe, koje treba zaceliti, ali u Boga je sve moguce, niko do kraja nije determinisan nicim. Nego ako vec pricamo o deci iz sirotista, ona su vec samom cinjenicom da su tu gde jesu "ostecena" i sad ih treba gurati u novu problematicnu situaciuju ? Usvajanje je uvek bio tezak proces, zato sto su bile velike provere o tome ko su licosti, koje zele usvojiti decu....gledalo se da to bude stabilna porodica. Zasto za mene to nisu istopolne osobe, vec sam objasnila...gej stil zivota mi uopste ne uliva poverenje, a takodje, zbog toga sto je zbunjujuce za dete da raste sa mamom i mamom, tatom i tatom...a svaka mu celija tela i duse, vristi da je plod muskog i zenskog spoja, da ima potrebu za i jednom i drugom figurom u odrastanju PS. Eh da, Paradokso, postavila si pitanje, ako bi od dve istopolne osobe jedna bila trans, da li bi onda bilo ok, jer ce imati i muski i zenski princip. Ne, zato sto je transrodnost poremecaj polnog identiteta, gde sama ta osoba mora prvo unutar sebe da se izbalansira, sredi. Tako ja razmisljam i savest mi nalaze.. Dijasporka је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 8 minutes ago, Фрида рече На основу чега? Nedopustivo je za lekara da svoju fakutetsku diplomu baci u vodi time sto propagira "anti evolucionisticki stav"... ako je tako lako odbacila ono sto je ucila na fakultetu, mogu samo da zamislim sta je sve "odbacila" jer joj se ne svidja. Kada lekar napise da "TE treba tek da se doakze" onda to nije nista drugo do sramota za medicinu generalno... To ti je isto kao da Milojkov sad napise da mozda bog i ne postoji jer nema dokaza... Ronald је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 (измењено) 19 minutes ago, Срђан Шијакињић рече Ма океј, али кад имамо толико безосећајног олоша међу медицинарима, рећи неком да је срамота мед. професије због става у две реченице на форуму, везаног за ТЕ, је баш претерано... (ПС: Уз ограду наравно да сматрам да је велика већина лекара јако пожртвована и за пример, само што, као и у Цркви уосталом, за њих важе неки другачији стандарди у нашим очима, па се онда кукољ више примети.) Izvini srki... prag tolerancije je nula kod mene... nema vise vremena za ... Измењено Септембар 19, 2016 од Paradoksologija rečnik пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 1 minute ago, cloudking рече Izvini srki... prag tolerancije je nula kod mene... nema vise vremena za zajebavanje Ма сад си Мастер Јода у односу на каквог те памтим cloudking, Ronald and Драшко је реаговао/ла на ово 3 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 1 minute ago, Срђан Шијакињић рече Ма сад си Мастер Јода у односу на каквог те памтим Pa eto... de ces veci dokaz evolucije Срђан Шијакињић, Драшко and Ronald је реаговао/ла на ово 3 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 4 minutes ago, Фрида рече На основу чега? Na osnovu toga što je TE temelj savremene medicine jer je kako reče Dobzanski " Ništa u biologiji nema smisla do u svijetlu evolucione biologije". Bez savremene biologije nema ni ozbljne medicine. Ako ništa drugo, neka bar stekne zrnce hrišćanske mudrosti i ne priča o nečemu što nije procitala. Neka se ugleda na Aleksandra, on je primer ozbiljnog ljekara. cloudking је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 Управо сада, -Владимир- рече Лично мислим да двоје постају једно тело кроз децу. Мада то је моје лично мишљење. Не мислим да не треба да се венчава, и даље постоји благослов и симболика цркве у таквом браку. Ne moze da se postaje jedno telo kroz decu. Koliko slucajeva - velika porodica, sve ide nekako i onda se pokolju, obicno muz ubije zenu i sl. Ili se razvedu posle 20 god. braka, kad deca porastu (a do tad samo zbog njih ostajali u brakofarsi). Ko nece zajednicu sa drugim - nece, tu ni Bog ne moze nama bas nista da ucini. Управо сада, Ronald рече A pitanje jesmo li već napunili zemlju? Jesmo. Imamo dvojednu zapovest i u skladu sa njom treba da zivimo, to je to. Ovu upucena Adamu i Evi tumacim kao smernicu za zajednicko ucestvovanje u stvaranju, a sada mozemo ucestvovati na mnoge druge nacine. Ronald је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 Clouding Još samo da je napisala da vakcine izazivaju autizam i ozbiljno bih se zapitao da nije kod Miroljuba studirala prirodnu medecinu cloudking је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 2 minutes ago, Џуманџи рече Ne moze da se postaje jedno telo kroz decu. Koliko slucajeva - velika porodica, sve ide nekako i onda se pokolju, obicno muz ubije zenu i sl. Ili se razvedu posle 20 god. braka, kad deca porastu (a do tad samo zbog njih ostajali u brakofarsi). Па деца су једно тело од две душе, и од оца и од мајке. И једно и друго живе у том детету. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 Radije bih se ogradila na genetski koktel; duse, ako uopste postoje ( ) (opet) ne mogu da se "slivaju" u druge. Ronald је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 50 minutes ago, Ronald рече Pa Roso Valentino je za 40. godina imao samo jednom sex sa svojim partnerom i to na početku, posle toga više uopšte nisu imali, tako da tvoje priče o njihovom bludničenje i razvratu padaju u vodu. Ima medju njima mnogo vjernih, kao i nevjernih. Mogao bih i ja da ti navodim za heterosexualce, jer su neki od mojih drugova imali sex. odnose sa preko 150 djevojaka do 30. godine. Bukvalno svako mjesec dana su imali drugu djevojku, mada to i nisu bile veze. I sad kako će taj muškarac da bude vjeran, ma daj, promijeni se jer je sad u braku. Nema od toga ništa. Ovde na forumu je bio momak, otvorio temu o homoseksualcima, rekao je da voli svog partnera i da mu je vjeran. Upravo sam pisala, jedva se iscupa po jedan takav primer, i moj gej drug kaze da zna samo jedan par iz BG, ali sada zive u inostranstvu, koji su stvarno dugo zajedno, i verni su, ali retko imaju sex,jer su po prirodi obojica vise aseksualni. To sto je neko u vezi i verni su...vreme treba da pokaze NIje to stil zivota, koji lici na odgovoran porodicni..u startu se krece od pogresnog( vec sam pisala, necu se ponavljati) Ja sam sve vreme i pominjala da heteroljudi koji tako zive potpuno po mentalitetu lice na gej ljude, samo sto to rade sa supr.polom, ali isto je, i od crkve nemaju blagoslov.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 4 minutes ago, -Владимир- рече Па деца су једно тело од две душе, и од оца и од мајке. И једно и друго живе у том детету. Vladimire jedno tijelo od 50% roditeljskih gena i tako redom unazad, 25% deda i baka itd. Nemoj dušu mijesati. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Септембар 19, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2016 1 minute ago, Nina 777 рече Upravo sam pisala, jedva se iscupa po jedan takav primer, i moj gej drug kaze da zna samo jedan par iz BG, ali sada zive u inostranstvu, koji su stvarno dugo zajedno, i verni su, ali retko imaju sex,jer su po prirodi obojica vise aseksualni. To sto je neko u vezi i verni su...vreme treba da pokaze NIje to stil zivota, koji lici na porodicni..u startu se krece od pogresnog( vec sam pisala, necu se ponavljati) Ja sam sve vreme i pominjala da heteroljudi koji tako zive potpuno po mentalitetu lice na gej ljude, samo sto to rade sa supr.polom, ali isto je, i od crkve nemaju blagoslov.. Ali ja znam dosta njih koji su vjerni, ne znam zašto misliš da je razvrat kod njih veći. Pa upravo su heterosexualci ti koji kvare djecu, podstičući ih na razvrat itd. Otac motiviše sina da ima mnogo djevojaka, da isproba sve. Pored klasičnih sexualnih odnosa on ga vaspitava i na dodatne sexualne cinove. Klasičan porodičan odnos nije ni kod ljudi postojao jer su živjeli do nedavno u poligamiju, jos dalje unazad su silovali žene nenadertalaca i parili se sa njima. Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука