Jump to content

Материјално потребно за брак - Љубав и новац

Оцени ову тему

Препоручена порука

1 minute ago, kordun рече

eto sama sebe ne znas citirati, sta ti je zenska priroda

Telefon me zeza, tek nov kupljen, ne staj mi na muku7896634

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Neša_ рече

A šta je to rebound relationship

ship je neki brod brate, el nisi gledo zvjezdane staze, nemoj tako pred zenama izlaziti sa mrsavom logikom, ako osjete da si tu tanak, gotovo je.

Подели на овим сајтовима

prije su stvari bile mnogo jednostavnije, ako se rodis ko rob, tako ti je gospod namjenio, taki ti horoskop, udaces se za roba, ako se rodis kao gospodar, udaces se za gospodara, jerbo ti je tako bog namjenio. 

velika je nevolja kad rob krene da gospodari, to je protuprirodno, a ta luda vremena su sada na sceni, ovaj svijet stoji na glavi, ne na nogama. ljubav kao ljubav je proizvod necije duse, nikakav problem nije zavoljeti ciljano bilo koga ispravnog, ako si i sam ispravan, problem je sto ljudska prokletinja oce ono sto joj ne pripada, pa onda unisti i sebe i druge, jer je prokletinja.

svi oce da budu gospodari, komandanti, a dal su u stanju?

nema doma, porodice, bez cvrste muske ruke, nema cvrste muske ruke bez strahopostovanja, danas naprosto ne postoje uslovi za ispravnu porodicu, to se vise ne zna ko koga...

ove veze zasnovane na principima jednakosti su obicna zabokrecina, ljudi i en znaju sta valja 

Подели на овим сајтовима

11 hours ago, Natasa. рече

šta ljude tu privlači da rintaju po suncu i čiste životinjske fekalije ne_shvata

па можда више то воле него да дођу у град, прже се на асфалту, ринтају у кутијама без прозора и чисте људске фекалије :scratch_head:

Подели на овим сајтовима

10 minutes ago, АлександраВ рече

па можда више то воле него да дођу у град, прже се на асфалту, ринтају у кутијама без прозора и чисте људске фекалије :scratch_head:

Ajde de, nije baš tako stalno. Rad u štali na selu ti ne gine ako hoćeš svoje meso i mleko, a u gradu kako ti zapadne. Ne znam zašto ljude toooliko privlači selo, traže neki izgibljeni raj, a to ne biva na Zemlji.

Подели на овим сајтовима

48 minutes ago, Neša_ рече

A šta je to rebound relationship

Znaš šta je, ali ajde kad volim trolove :smeh1:...veza utehe, sledeća veza posle one koja te povredila. Čula sam izraz za to-masna palačinka. Ona koja pokupi višak masti iz tiganja i baci se. E, taj izraz lepo opisuje na srpskom "rebound".

Подели на овим сајтовима

ма свугде је како ти западне, нит је село толико "прљаво" нит је град баш леп живот у фулу...

2 minutes ago, Natasa. рече

Rad u štali na selu ti ne gine ako hoćeš svoje meso

мож` да имаш коке :)))

Мада, јеси у  праву да већина нема појма шта је село и да мисле да је бајковито, што не значи да на селу не може лепо да се живи..

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, АлександраВ рече

ма свугде је како ти западне, нит је село толико "прљаво" нит је град баш леп живот у фулу...

мож` да имаш коке :)))

Мада, јеси у  праву да већина нема појма шта је село и да мисле да је бајковито, што не значи да на селу не може лепо да се живи..

Pa mora i kokama da se čisti izmet. Ne može ni kokošinjac da bude pun fekalija. Naravno da nemaju pojma. Misle da su seoski poslovi slični teretani, sat vremena treninga i super su, ostatak dana je uživanje u čistom vazduhu. Isto kao što sa sela misle da u Bg-u pare kaplju sa neba, dok ljudi ne rade ništa, a to ne biva. Nigde život nije lak i jedna i druga sredina imaju prednosti i mane. 

Подели на овим сајтовима

Baš ste snobovi ... Zamislite da jedan imućan čovek za koga nikada na ulici ne biste ni pomislili da je prebogat  ... ostavi sve i ode da živi na selu , jer ima neko osećanje da je to njegova dedovina ... Zivi jednostavno , skromno , gotovo monaski ... Koliko sam ja mogla da primetim ... kvalitet nečijeg života uopste ne zavisi od novca ...  Nekada je najveći poraz bio ako su ti njive neobrađene , napuštene i zarasle u granje ... Neki stari ljudi koji žive na selu zbog toga zaista pate ... Ceo zivot rade , jer je za njih to najveca radost ... Covek koji nema to iskustvo ... ne može to bi da shvati ... 

:351780:

Подели на овим сајтовима

3 hours ago, Neša_ рече

Blago vama (nekim) ženama, imate i taj rebound relationship, kao neku relaksaciju po potrebi, a verovatno to i ne računate za greh. Sigurno i neke koje traže "srodnu dušu" ovde, ne gube vreme nego imaju te rebaund  veze utehe, a ovamo se predstavljaju kao mučenice.

Lepo mi rekla Ayla da te ne slušam. 

Kakve veze to ima sa ženama? Kakve veze ima rebound sa ženama? Nikad nisi video muškarca kad je povredjen da ide od jedne do druge? To nije greh, to je ok?

To što ti se ne svidja moje mišljenje da ćeš da budeš psihijatar do sledećeg, ne znači da nisam ili jesam u pravu. To je samo jedna moguća, vrlo verovatna, situacija. Ali ako si ti ok da budeš rame za plakanje, svaka čast, retko koji muškarac pristaje na to, a da ne očekuje nešto zauzvrat. I ne mislim na drugaricu iz detinjstva koju gledaš kao sestru.

Подели на овим сајтовима

3 hours ago, Neša_ рече

Blago vama (nekim) ženama, imate i taj rebound relationship, kao neku relaksaciju po potrebi, a verovatno to i ne računate za greh. Sigurno i neke koje traže "srodnu dušu" ovde, ne gube vreme nego imaju te rebaund  veze utehe, a ovamo se predstavljaju kao mučenice.

А што све то теби смета? :) Зар не би требао да се молиш за 'нас/њих', или тако нешто? 

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Arsenija рече

Baš ste snobovi ... Zamislite da jedan imućan čovek za koga nikada na ulici ne biste ni pomislili da je prebogat  ... ostavi sve i ode da živi na selu , jer ima neko osećanje da je to njegova dedovina ... Zivi jednostavno , skromno , gotovo monaski ... Koliko sam ja mogla da primetim ... kvalitet nečijeg života uopste ne zavisi od novca ...  Nekada je najveći poraz bio ako su ti njive neobrađene , napuštene i zarasle u granje ... Neki stari ljudi koji žive na selu zbog toga zaista pate ... Ceo zivot rade , jer je za njih to najveca radost ... Covek koji nema to iskustvo ... ne može to bi da shvati ... 

Čovek treba da bude svestan za šta jeste a za šta nije. Ne znam zašto se to tretira kao snobizam. Može tebe selo da privlači koliko god hoće, ali za šta stvarno jesi se vidi kad počneš da kopaš, muzeš i čistiš po kokošinjcima i štalama. Ne mislim na ona sela koja su ustvari prigradska naselja, gde ljudi imaju neke baštice, gde stvarno uživaju van gradske buke, pa se odvezu kolima na posao. Mislim na pravo selo, sa stvarnim seoskim načinom života-ustaješ sa petlovima i radiš ceo dan. Da je to toliko super, ne bi svi pobegli odande, i muško i žensko. Ako si primetila na studijama, što je dalja zabit, to je bolji student, ne zato što silno voli nauku, već da se ne vrati. I obično se ne vrate...i nema to veze sa snobizmom, jednostavno to ne žele i imaju izbor da odu.

Подели на овим сајтовима

4 hours ago, Arsenija рече

За овакав став :bighug:. Људи, нисте свесни колико се неки људи жртвују за ту земљу. Жртвују се до сопственог понижења. То боли. 

Ако се станеш будити,

од росе усред атара, 

немој се чудом чудити,

то је зној бивших ратара.

С. Раичковић

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

8 minutes ago, БанеЛ рече

За овакав став :bighug:. Људи, нисте свесни колико се неки људи жртвују за ту земљу. Жртвују се до сопственог понижења. То боли. 

Ако се станеш будити,

од росе усред атара, 

немој се чудом чудити,

то је зној бивших ратара.

С. Раичковић

Dobro, ali zašto je snobovski kad neko zna da nije za to? Žrtva je i kad prva generacija ode u beli svet da bi potomci imali bolju budućnost. Nije ni onom gastozu iz '60, '70, '80 i neke bilo lako da kopa kanale po Njemačkama i Šveckama, gde ga gledaju kao jeftinu radnu snagu iz istočne Evrope, ali sada njegovi potomci ne razmišljaju o Vučiću, nacionalnom romantizmu i ekstremizmu...žive neke normalne živote, zaradjuju dovoljno za sebe bez preteranog stresa kako će da prežive mesec.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...