Jump to content

O агресији и насиљу међу децом

Препоручена порука

Ημεῖς δὲ πάντες ἀνaκεκaλυμμένῳ προσώπῳ τὴν δόξaν Κυρίου κaτοπτριζόμενοι τὴν aὐτὴν εἰκόνa μετaμορφούμεθa ἀπὸ δόξης εἰς δόξaν, κaθάπερ ἀπὸ Κυρίου Πνεύμaτος. (B Κορινθίους 3:18)

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...

Ево видите још једно у низу тих насиља :

http://www.rtvslon.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=8087:zato-je-grupa-mladia-u-tuzli-maltretirala-malog-djeaka&catid=1:vijesti&Itemid=5

Поремећаји понашања код младих,као велика девијација патолошки прескоченог васпитања из породице,која је темељ за све,то је мој одговор!

Нема ту лијека,дијете се васпита и учи томе у врх главе до седме године,а послије су све само финиши у обликовању личности,а ко може највише да учини,само црква и повратак вјери и Богу,кад год,добро је дошло,јер у Бога нема позника итд.Никакве васпитне установе,које праве још веће деликвенте од самих и постојећих у тим младим бићима...не могу помоћи,а та бића су у корјену дубоко несретна и толико има празнине из најранијих тренутака живота рецимо са мајком,оцем,ближњим,да је то веома забрињавајуће,али нико се тиме и слабо бави.Кад се деси проблем,онда се хватају за главу и шта буде тресла се гора,родио се миш,ништа!

Како дивно рекоше Свети Оци да Бог пошто "не може" да буде на сваком мјесту и уз сваког човјека, он је зато створио мајку!

"Прије него што почнеш судити о мени и мом животу, обуј моје ципеле и

иди мојим путем!...Прођи улице, брда и долине!...Осјети бол и

срећу!....Прођи године кроз које ја пролазим, падни преко сваког

камена, који се мени нашао на путу! Устани увијек поновно и иди истим

путем, као што и ја радим...И тек онда можеш судити.!"

То је велика истина преко које многи људе прелазе и заборављају је.

Старац Пајсије каже да са дјететом треба поступати као са малим

коњићем:некада га зауздати, а некада мало ослободити. Али, не треба

много притезати, да не пукну узе и коњ побјегне, а ни много попуштати

да се превише не ослободи и опет не оде. То је неки рецепт васпитања

дјеце и уопште свакога.

Подели на овим сајтовима

И још нешто,када се раде дубље анализе ко су та дјеца,чија су,углавном су то дјеца богаташа,дјеца која у кући гледају насиље годинама,из бракова гдје је новац све и све се њиме "купује",па чак и академских грађана,на руководећим мјестима,или су дјеца из пропалих породица,ех пропалих,мислим дјеца која су на улици,вишегодишњи деликвенти и преступници закона,мислим на старије,а и ови млађи ако се не пазе,а касно је то,долази углавном до тога,ко је једном учинио насиље и опет ће,то је закон те силе у њему,која је нелијечена,није правилно хормонални его вођен итд.,године се нижу,тијело расте,али ум слабо,мозак закржљо,јер једе чипс,нема породице,мобител у рукама,паре у џепу,дрога около вреба,цигаре,алкохол и парти сусрети са сумњивим лицима оскудног морала и то је то,и онда када се чудо деси звани родитељ исколачи очи и вели :"Зар моје дијете,а толико је фино и добро!",ту вам је онда све речено,а како каже наш Владика Григорије да је свака младост бурна,али најгоре је кад том младошћу нико не управља.

Хвала Богу да има још добре дјеце,честитих породица и да знају који им је пут,а овима ни Бог како се каже не може помоћи,али није наше да тако мислимо, у Богу има спасења увијек,ко жели,а видимо да више нисмо због таквих слободни да са својима прошетамо,да бусом се мирно возимо,да не гледамо џепароше,улице су пуне хулигана и олоши од мотора до лудих вожњи по улицама,па ко жив ко мртав,а све сила коју нико нема начина да сузбије,јер никога није брига,док други невино страда,дакле не можемо од таквих да радимо у миру и живимо од свог рада и динара,а то је императив сваког нормалног човјека.

Нек иду с Милим Богом!

Подели на овим сајтовима

Šta je bre sa ovim klincima, jesu li normalni?

Ništa nije sa klincima, takvih budaletina je uvek bilo. Problem je sa državom koja se raspada od korupcije i bezakonja, pa ovakve stvai prolaze nekažnjeno.

Подели на овим сајтовима

Вазда су деца разбијали главе једни другима,ал сад имају подршку родитеља.

Oprosti, je li to i tebi neko glavu razbio? sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

Evo još malo nestašne dečice:

Novi Sad: Jurili učenika sekirom

Izvor: 021

Novi Sad -- Dvojica mladića od kojih je jedan bio naoružan sekirom upala su juče, za vreme odmora, u dvorište novosadske Tehničke škole "Pavle Savić", piše portal 021.

Njihova meta bio je učenik te škole koji je zahvaljujući brzoj reakciji uspeo da izbegne napad.

Prema nezvaničnim informacijama, u pitanju je najverovatnije navijački obračun.

Naime, učenik koji je bio meta napadača navijač je FK "Vojvodina" i imao je na sebi duksericu sa obeležjima tog kluba.

Novosadska policija je ubrzo nakon incidenta uhvatila jednog napadača, a poznat je i identitet drugog napadača.

Novosadski portal 021 podseća da je pre samo nekoliko nedelja petnaestogodišnji K. V. iz Kaća u Mašinskoj školi nožem izbo dvojicu starijih mladića koji su ga, kako se ispostavilo, mesecima zlostavljali i svakodnevno maltretirali.

Link

Подели на овим сајтовима

Šta je bre sa ovim klincima, jesu li normalni?

Ја не знам шта је вама? Јел сте слепи за зло? Ја сличне ствари цео живот гледам а неке сам и искусио.

Поента је што се боримо за погрешне вредности, посебно ови квази-националисти итд. Све то подгрева насиље.

Ništa nije sa klincima, takvih budaletina je uvek bilo. Problem je sa državom koja se raspada od korupcije i bezakonja, pa ovakve stvai prolaze nekažnjeno.

Ма какви, ту климу сами стварано и сами подгревамо.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Насиље, такође, подгревају деца имућних или родитеља на положају (мада то иде некако једно с другим код нас) за које не важе закони који важе за остале... Ово говорим из примера које виђам у мом граду, али не значе да су и правило... Од вожње аута без дозволе, преко мотора без пратеће опреме (и дозволе, наравно), преко бахатог понашања у школи и према ученицима и према професорима, бахатог понашања на улици, а све се заршава, када професор или униформисано лице покуша да то све спречи или да му укаже на неке ствари које нису у реду, реченицом: "Знаш ли ти ко ми је ћале/кева, немој да останеш без посла, мајмуне (крај цитата)".

Наравно, друга деца се или склањају (већина) или један мали део прихвати такво понашање, па онда дођу до новина... А ови настављају по старом... Лично знам пример деградације на послу јер се замерио сину једног "главоње", а мали сасвим исправан, осим што је слупао ауто који је возио без дозволе, очепио бандеру и угрозио животе још пар лица... А да нисам рекао да је био пијан или ко зна шта већ?

И као што Милосављевић рече када на то додаш квази-национал-фашисто-ове-оне добијеш то што добијеш...

.

..

...

Подели на овим сајтовима

Насиље, такође, подгревају деца имућних или родитеља на положају (мада то иде некако једно с другим код нас) за које не важе закони који важе за остале... Ово говорим из примера које виђам у мом граду, али не значе да су и правило... Од вожње аута без дозволе, преко мотора без пратеће опреме (и дозволе, наравно), преко бахатог понашања у школи и према ученицима и према професорима, бахатог понашања на улици, а све се заршава, када професор или униформисано лице покуша да то све спречи или да му укаже на неке ствари које нису у реду, реченицом: "Знаш ли ти ко ми је ћале/кева, немој да останеш без посла, мајмуне (крај цитата)".

Ово о чему причаш ја има истине. Док сам био у средњој школи 10 момка из Економске школе су се побили са моја три другара. Дакле десет на три. Један од те десеторице је имао нож.

Онај ко је иницирао тучу ћале му је неки џипаџија са доста лове.

Моји другари су јелте били увежбани момци, пуни снаге, у тренингу. Резултати су били понижавајући. Један од ове десеторице имао је поломљену вилици сви су имали по неку лакшу повреду.

Сутра дан после туче је по локалним телевизијама шибала вест "Хулигани из гимназије малтретирају децу из економске". Фала богу па судија није био под утицајем те су и ових десет лоше прошли. Сви су прошли са дебелим новчаним казнама.

Притом потписујем да је туча почела тако што је један од тих десет ударио другара.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...

Ne, nije njuz...

Niš: Direktor predlaže - u klupe sa kacigom
M. RISTOVIĆ | 21. mart 2013. 20:57 | Komentara: 2

U školi „14. oktobar“ predložen bizaran način zaštite od nasilja jednog vršnjaka.Predloženo da na nastavi nose zaštitne kacige! Đaci naoružani

hro-skola_620x0.jpg

Predložen bizaran način zaštite od nasilja

KAKO bi se učenici zaštitili od nasilja jednog vršnjaka, u školi „14. oktobar“ za osnovno i srednje obrazovanje dece sa posebnim potrebama u Nišu, predloženo je da oni na nastavi nose zaštitne kacige! Ovakav „jedinstven“ predlog, kako tvrde roditelji osnovaca, usledio je posle njihove žalbe da su im deca izložena svakodnevnoj torturi jednog agresivnog đaka trećeg razreda.

Roditelji upozoravaju da učenik A. D. svakodnevno izazove neki incident, tuče vršnjake ili se na drugi način fizički iživljava nad njima. Tim povodom, krajem januara održan je sastanak Tima za zaštitu dece od zlostavljanja, zapostavljanja i zanemarivanja. U prisustvu prosvetnog inspektora, predstavnika Školske uprave i Centra za socijalni rad, direktor škole „14. oktobar“ Zoran Nikolić obelodanio je neverovatan podatak.

- Roditeljima sam sugerisao da nabave zaštitne kacige, ali nisu prihvatili - reči su direktora Nikolića, unete u zapisnik sa ovog sastanka.

Nikolić, u izjavi za „Novosti“, kaže da je predlagao kacige, ali ne za svu decu, već samo za mališana koji je agresivan, jer je sklon samopovređivanju.

- Slične mere se preduzimaju u Centru za autizam u Riminiju, gde sam boravio prošle godine - veli Nikolić. - A moja izjava o kacigama u množini verovatno je tehnička greška u zapisniku sa sastanka.

hro-skola2.jpg

Međutim, roditelji učenika tvrde da im je direktor predlagao ovu nesvakidašnju zaštitu njihove dece, što ih je izrevortiralo. Zato su u pismu, „Novostima“ upitali „da li njihova deca treba da nose kacige dok su u školi, samo zato što direktor ne može da reši problem“.

Vršnjačko nasilje je u porastu i u drugim niškim školama. U policijskim akcijama u školama, ugostiteljskim i sličnim objektima u blizini obrazovnih ustanova, utvrđeno je da veliki broj učenika na nastavu dolazi naoružan. Kod maloletnika nije pronađeno vatreno oružje, ali je zato zaplenjen veliki broj noževa i bodeža, „boksera“ i bejzbol palica.

hro-nis-skola-DRUGA-MALA.jpg
U policiji ukazuju i da su sve češće izvršioci krivičnih dela mlađi od 14 godina.

UČENICE SE PESNIČILE

NEDAVNO se na društvenim mrežama pojavio snimak koji je nastao u učionici Trgovačke škole u Nišu, kada je maloletna učenica A. G. na odmoru napala svoju drugaricu iz odeljenja. Na snimku se jasno vidi kako se devojke tuku, da bi u jednom trenutku jedan od drugara uleteo i sprečio dalji obračun dveju devojčica.

Link

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...