Jump to content

O агресији и насиљу међу децом

Препоручена порука

Novi incident u školi, napadnut dečak

Sreda, 2. septembar 2009. 21:11

Nakon što je juče učenik beogradske srednje tehničke škole "Nikola Tesla" N.V. povređen u tuči sa vršnjacima, danas je učenik sedmog razreda Osnovne škole "Brać Stamenković povređen u dvorištu te škole u ulici Vojvode Milenka u Beogradu pošto su ga napale tri nepoznate osobe.

Kako je agenciji Beta rečeno u birou za informisanje Ministarstva unutrašnjih poslova, dečak je zadobio ubodnu ranu, ali nije precizirano čime je uboden.

Dečak je prebačen u Urgentni centar, a istraga o tom događaju je u toku, rečeno je Beti u MUP-u.

(Beta, arhivska fotografija)

IZVOR

Радост Христова је у овоме:

да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш,

макако тешка била искушења.

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

Деца данас...

Данас сам имао разговор са једним ђаком за којег сам приметио да се већ неко време понаша јако нервозно и раздражљиво. Рекао ми је како осећа да у себи има превише мржње, како зна да то није добро и да није хришћански, али да он ту напросто ништа не може...

То ме подсетило на албум који је пре пар месеци скупила једна моја пријатељица - у питању су коментари са ФБ-а и слике оних који су те коментаре поставили...

Утисак који сам хтео да поделим са вама је да ми никако не иде у главу како су ова (и не само ова) деца за тако кратко време успела да накупе оволико мржње...

Ево слика и коментара - просудите сами...

10i9caw.jpg

takodje (smrt) i siptarima, ustasama, i ostaloj bagri...

2ceky12.jpg

ubi hrvata da šiptar nema brata

qyfrkk.jpg

srbija u srcu a hrvatska na k****

2u93de9.jpg

sta oces ti majku ti j**** ustasku

21j803o.jpg

mater ti j**** us**nu do 18 stoljeca jos ste bili pod osmalijama p***e cetnicke..♥ USTASE ♥ !

25jh7y1.jpg

Bosnjaci se dele na 3 dela:

1. Srbi

2.Glupe ustase (hrvate)

3.Muslimancine

A, posto u Bosni zive i Srbi,mi srbi gledamo da ne vredjamo bosnu( msm Srpski deo),a vas i Muslimancine treba zakati... onako polako da vas sto vise boli.. maicu vam j****...

5akdv9.jpg

ma p***** mi ovaj moj k**** srpsko pravoslavni

2a77neo.jpg

p****m ti se i obrišem š**** srbijom...

e5jmdt.jpg

samo nas pravoslavce bog cuva!!!jer su izdajnici, licemeri i ostala katolicka g**** stvorili aids!

2nhgsab.jpg

ustase,vi niste narod,vi ste fasisticke gnjide i obicni suncokreti koji su se uvek svima uvlacili u d***

2e5m8lk.jpg

j**** li vam mamu cettnicku....

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

Cekaj, ako sam dobro razumeo, ovo su slike i potpisi sa njihovih FB profila?

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Cekaj, ako sam dobro razumeo, ovo su slike i potpisi sa njihovih FB profila?

У питању су коментари који су остављани којекуде по ФБу и слике аутора тих коментара.

Подели на овим сајтовима

Ова друга слика,тог дечка "знам" он снима као неки рнб,да кажем популаран је међу млађом популацијом,па је могуће да има више профила(фејк).

Iskuliraj - Flow crew (kLik & ChooDa) ft. Arindy Mc

Доста ту има лажних профила да би се баш овакви коментари остављали..

Подели на овим сајтовима

Истина је да на ФБу има јако много лажних профила, али веруј ми на реч - ја са оваквом децом радим седам и по година, и ово је реална слика тога колико су нам деца затрована мржњом...

Подели на овим сајтовима

Kakvi god da su profili,na žalost, to je dio naše stvarnosti i moramo se zapitati otkud ovoliko mržnje u ovim mladim ljudima izgubljenim u ovom surovom vremenu,a prepuštenim uglavnom samim sebi i uticajima pogubne ideologije da po svaku cijenu moraš biti u centru pažnje, ne birajući kako, jer ćeš samo tako biti primjećen.Temperamentom mladosti se tako manipuliše,a mladi ljudi se dovode do očajanja, jer u srcu pothranjuju mržnju prema bližnjem svom,ma ko to bio.Da li je druge nacionalnosti,da li je vatreni "navijač",ptotivničkog tima u sportu,da li je stanovnik nekog  "suparničkog "dijela grada,da li sluša neku muziku koja nije po mjeri...itd.?Sve su ovo polja u kojima se mladi ljudi sukobljavaju i ne bi bilo strašno da je mjerilo sukoba ljubav,a ne mržnja prema bližnjem.Svi se moramo zapitati

zašto je to tako,i zajedno tražiti odgovor,a ovim mladim ljudima neprestano pomagati u spoznaji dobrog i lošeg u životu.

"Samo nas ljubav može spasiti!"

Подели на овим сајтовима

Истина је да на ФБу има јако много лажних профила, али веруј ми на реч - ја са оваквом децом радим седам и по година, и ово је реална слика тога колико су нам деца затрована мржњом...

Па јесу,дружим се са њима.Сва деца млада су једни слепци који немају своје ставове и понашају се као животиње.Изађе филм ране,сви носе аир макс,изађе кад прастем бићу кенгур,они сви хоће да буду клошари,изађе шишање,сви постају нацисти?

Па чекај јел то нормално живота ти,да гледамо једни друге које патике носимо,знам дечка смеје се што носе неке тамо Ш патике,а он као носи 16 хиљада динара?Па чекај јел то није јадно?Нема сва деца су прсла,нема ту помоћи!Нема!

Подели на овим сајтовима

Ја се чудим теби што се чудиш...

Сети се кроз шта је овај народ пролазио последњих двадесет година.

Моја деца су тих година па знам како изгледају њихови разговори и који су њихови ставови...

Да се  0442_feel...што бисте ви рекли...

На срећу, после 23., 24. године они, неко пре неко касније, напусте те ставове и своју енергију полако почну да усмеравају на решавање егзистенцијалних питања...шта год то значило у овој пропалој држави 0442_feel 0442_feel 0442_feel

Ја се плашим оних млађих, око 13-15 година старости, који иду улицом као омађијани, као лутајуће ''бомбе'' набијене потпуно неразумним бесом на све и свашта, који те не чују и не виде и згазиће преко тебе да би само прошли и...

Деца НИСУ крива што је то тако, криви смо ми одрасли.

Али, да оставимо празну причу...

Овај народ може спасити само ДУХОВНИ препород.

Него, праштајте, да не спамујем тему, вероватно сте већ причали о томе на форуму... 0442_feel

@Бартендаз

Е, то је то ...на трагу си да схватиш оно што ја мислим :наводна српска интелигенција је, кроз своју ''уметност'' дала велики допринос рушењу система вредности овог народа...

Е, сада ви млади треба да рашчистите шут и почнете да зидате нов систем правих духовних вредности, као општих , НОВУ КУЋУ...

0442_feel 0442_feel 0442_feel

Подели на овим сајтовима

Не чудим се, него сам сваки дан у контакту са децом, па ме све то и даље погађа...

наводна српска интелигенција је, кроз своју ''уметност'' дала велики допринос рушењу система вредности овог народа...

Мислим да јако грешиш...

Рушење система вредности није последица "уметности" (шта год под тим подразумевала), већ је управо супротно - уметност једне епохе је одраз система вредности који је у конкретном тренутку присутан на одређеном простору...

Подели на овим сајтовима

Поуке и писма светих отаца

‎...

- Да ли је свет, старче, некада би бољи?

- Није био бољи, али су људи некада ...имали простодушност и добро размишљање. Данас људи на све гледају са лукавством, јер све мере умом. Европски дух је донео много зла. Тај дух је оно што сакати људе. Људи би данас били у много бољем духовном стању, јер су школованији и могли би да се споразумеју. Међутим, научили су их атеизму, и свему сатанском, тако да су већ на самом почетку скренули са пута и не могу да се споразумеју. Некада, ниси могао да се са неким разумеш, јер иако је било благочестивости,[1] није било ни образовања. Сећам се, један калуђер се једном приликом, када је чуо да се помиње "Григорије, Папа римски"[2], саблазнио и побегао из Цркве, јер је помислио да помињу римског Папу! Видиш ли шта чини незнање! Незнање је страшна ствар. Најгоре зло чине они који у исто време имају у себи и благочестивости и онога што је шкодљиво. Такви, без да испитају ствари, стварају проблеме.

Од: Porodica - krst i snaga Pravoslavlja (Stefan Rajčić)

"Samo nas ljubav može spasiti!"

Подели на овим сајтовима

Не чудим се, него сам сваки дан у контакту са децом, па ме све то и даље погађа...

наводна српска интелигенција је, кроз своју ''уметност'' дала велики допринос рушењу система вредности овог народа...

[/quot

Мислим да јако грешиш...

Рушење система вредности није последица "уметности" (шта год под тим подразумевала), већ је управо супротно - уметност једне епохе је одраз система вредности који је у конкретном тренутку присутан на одређеном простору...

Ма, у праву си, али нисам могла да пропустим прилику да ''оплетем'', макар мало, по овој филмској авангарди коју ја толико не подносим да филмове гледам само првих десет минута и одустајем.

''Уметност'' доприноси, што би у жаргону рекли оверава оно што се дешава у друштву...

Подели на овим сајтовима

• 10 months later...

Nasilnost među mladima u Srbiji

Srbija: šovinizam i nasilje su OK?

Izvor: Tanjug

Skoro 40 odsto mladića od 14 do 19 godina u Srbiji u poslednjih godinu dana udarilo je rukom ili šutiralo drugu osobu muškog pola, a 58 odsto ispitanih "nikada ne bi imalo druga koji je homoseksualac" i za njih 38 odsto nasilje prema homoseksualcima je opravdano, rezultati su istraživanja o konceptu rodno zasnovanog nasilja.

14995682024f287b4f83fab252286926_orig.jp

Istraživanje, koje je sprovedeno u 16 gradova i opština i obuhvatilo 1.461 ispitanika, pokazalo je takođe da oko 42 odsto mladića smatra da treba razlikovati muške i ženske poslove u domaćinstvu, 36 procenata njih smatra da je muškarac taj koji odlučuje u svojoj kući, dok trećina ispitanika smatra da je hranjenje i kupanje dece obaveza majke.

Rezultati istraživanja Centra "E8", koje je predstavljeno u Centru za kulturnu dekontaminaciju između ostalog pokazuju da se dve trećine ispitanika slaže sa stavom "gadi mi se kada vidim muškarca koji se ponaša kao žena" a za 38 odsto učesnika ankete nasilje prema homoseksualcima uvek je opravdano.

Da je vređanje oblik nasilja smatra 40 odsto anketiranih, a 12 odsto njih smatra i da je u redu "da te roditelj tuče".

Da devojka zaslužuje napad ili šamar kada ne ispunjava svoje obaveze smatra osam odsto anketiranih, dva odsto kada psuje i viče, jedan odsto kada se izazovno oblači, osam odsto kada je drska, dok čak 71 odsto momaka misli da se problemi nikada ne smeju rešavati nasiljem.

Skoro 40 odsto ispitanih je u poslednjih godinu dana pretio drugom muškarcu, a 13 procenata je učestvovalo u udaranju nekoga za koga je mislio da je homoseksualac ili previše feminiziran.

U poslednja tri meseca šest odsto anketiranih momaka je udarilo ili pretilo svojoj devojci ili drugoj mladoj ženi, dok je 14 odsto njih devojku uvredilo ili ponizilo.

Istraživanje je pokazalo i da je 45 odsto ispitanih probalo cigarete, 58 odsto se nekada u životu napilo, 12 odsto je koristilo neku vrstu droga, a šest procenata ispitanika ih i danas koristi.

Da je konzumiranje alkohola zabavno, smatra četvrtina ispitanih, 23 odsto njih navelo je da pije alkolhol da bi se oslobodilo stresa, a šest odsto je u okruženju ljudi koji stalno piju.

Rezultati istraživanja Centra "E8", koje je predstavljeno u Centru za kulturnu dekontaminaciju, pokazuju i da 74 odsto momaka u kući ima nekoga s kim može da razgovara o svojim problemima, 57 procenata je zadovoljno svojim telom, dok se skoro 10 odsto oseća inferiorno kada je u grupi sa prijateljima.

Da u porodici svi treba da se dogovaraju i zajednički donose odluke mišljenje je 62 odsto ispitanih, dok jedan procenat pripadnika jačeg pola od 14 do 19 godina smatra da muškarac ima pravo da odlučuje s kim će se njegova devojka družiti i kako će se oblačiti i šminkati.

Od ispitanih 17 odsto je mišljenja "da su muškarcu potrebne druge žene, iako se dobro slaže sa svojom suprugom".

Program za rodnu ravnopravnost je projekat koji Centar E8 realizuje u saradnji sa "Care International" uz podršku Ministarstva inostranih poslova Kraljevine Norveške.

Izvor

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...