Јанко Написано Септембар 3, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2016 Живим у кризи од рођења. За друго не знамо (можда од 88-92 да је било нешто боље, али то је премало да се рачуна ) Значи, имао сам кризу малих, младих, зрелих, сад и средњих - а како иде биће (ако доживим) и старијих година... Осим тога, живим сасвим нормално и не кризирам кад видим седу длаку на лицу или грудима (ааххххх, и туда сам почео да седим, неее ) АлександраВ, -Владимир-, Рапсоди and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Новембар 11, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2016 To je kriza smisla. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Новембар 11, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2016 Postoji , trenutno me otkida Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Новембар 11, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2016 3 hours ago, zuti car рече Postoji , trenutno me otkida Како то звучи? Волео бих да знам, да разумем друге људе ако видим да се чудно понашају. Пошто ме жена (а и други) бело гледају кад ми кажу да осећају да је неко палио "траву" а ја кажем да ништа не осећам и не'м појма како то "звучи" (ал' најискреније). Тако и ово... Шта вам је то ( пушти књиге него нако својски објасни брату)? "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pancakes Написано Новембар 12, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2016 u koji raspon spadaju srednje godine - 50 - 60? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Новембар 12, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2016 11 hours ago, Јанко рече Како то звучи? Волео бих да знам, да разумем друге људе ако видим да се чудно понашају. Пошто ме жена (а и други) бело гледају кад ми кажу да осећају да је неко палио "траву" а ја кажем да ништа не осећам и не'м појма како то "звучи" (ал' најискреније). Тако и ово... Шта вам је то ( пушти књиге него нако својски објасни брату)? Neces da vidis nista cudno , to se desava unutra .uzrok moje krize je taj sto sam Srbiju napustio 20 godina kasnije , pa sad kasnim sa svim tih 20 godina . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Новембар 12, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2016 10 hours ago, Pancakes рече u koji raspon spadaju srednje godine - 50 - 60? to ako zivis 100 do 120 godina , Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Новембар 12, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2016 mozda 40-6o godina. ili 35-55. Mada, nije ni bitno. Mislim da su to tabloidne price, stereotipi, sve je to individualna psihologija. Zrele godine su svakako godine kad se svodi bilans, sta je covjek postigao u zivotu od svojih planova i aspiracija. problem je sto kod nas mnogi ljudi u zrelim godinama imaju egzistencijalnu nesigurnost i neodredjenost mladih godina, cijela populacija se bori s egzistencijalnim problemima i siromastvom i svim drugim povezanim problemima neuredjenih drustava. Драшко and zuti car је реаговао/ла на ово 2 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Новембар 12, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2016 On Friday, September 02, 2016 at 10:15, Broken рече Primećujem neke promene kod sebe u poslednje vreme pa se pitam da li je to početak tzv. krize srednjih godina ( KSG) ili je nešto drugo u pitanju. Da li ta KSG uopšte postoji ? Ako postoji, kako se manifestuje ? Da li čovekova vera utiče na KSG ? Itd. Živeli ! Средње године су од 50 па надаље (најраније) Криза не мора да постоји ако особа ради на себи Основни предуслов за избећи кризу је бити са собом на "ти" моја теорија (додуше утицај Роберта Дарлинга ) Кад ми неко каже да је у "годинама" а има 41,2,3....благо речено по****** јер сам и ја у тим истим 41 додуше Које године? Код нас има тенденција да се људи "уматоре" пре времена Суморно-песимистично-спутавајуће нијансе у народу, само се кмечи, спутава.... Бегајте од тога Моју другарицу музичарку и њене две сестре је мама родила све после 40те године (ниједна близаначка трудноћа, природно) Мој прадеда је са 70 почео да свира виолину, и у 80им са све паркинсон-вибратом свирао староградске мелодије, и писао песме за рођенданде, Славе... Зашто тренд онеспособљавања?? Не слушајте друге....слушајте си срце.... ivanaika, Лапис Лазули, Дијана. and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Новембар 12, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2016 (измењено) Ја мислим да постоји. Не као да су у питању године - неки жал за 'прошлим' временским интервалима, нити је незадовољство одлукама неким у питању, чини ми се ни осећај неке промашености, нити шта томе слично, већ субјективни доживљај веће фрустрације што нисмо Бог (на шта смо призвани, за шта смо створени). Хајд', можда лупетам, нисам у "тим" годинама али свакако мислим да се то итекако може искористити као простор за Христа. Измењено Новембар 12, 2016 од Џуманџи Ronald and Дијана. је реаговао/ла на ово 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Новембар 12, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2016 14 minutes ago, Џуманџи рече Ја мислим да постоји. Не као да су у питању године - неки жал за 'прошлим' временским интервалима, нити је незадовољство одлукама неким у питању, чини ми се ни осећај неке промашености, нити шта томе слично, већ субјективни доживљај веће фрустрације што нисмо Бог (на шта смо призвани, за шта смо створени). Хајд', можда лупетам, нисам у "тим" годинама али свакако мислим да се то итекако може искористити као простор за Христа. Jesi to ti uhvatila nekakvu "krizu srednjih godu" u dvadestim Ja ikreno mislim da je "kriza srednjih godina" besmislica posto necu nikad doci u srednje godine, uvijek cu biti mlad u dusi Џуманџи and Драшко је реаговао/ла на ово 2 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Новембар 12, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2016 Кол'ко си ненормалан, Сунце моје пепано. :* Ronald је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Новембар 12, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2016 1 hour ago, Ronald рече Jesi to ti uhvatila nekakvu "krizu srednjih godu" u dvadestim Ja ikreno mislim da je "kriza srednjih godina" besmislica posto necu nikad doci u srednje godine, uvijek cu biti mlad u dusi Роналде и ја сам мислио када сам био млађи да ћу увек бити млад у души, али када сам малко остарио видео сам да није баш тако. Док си млађи можеш далеко лакше да почнеш нешто поново из почетка, са далеко више оптимизма. Шта да ради рецимо онај грдник који рецимо са 50 година остане без посла, ко ће да га прими да ради са тим годинама и како да почне нови посао у тим годинама? Двадесете и тридесете године су најлепше и тада можете и да маштате, али не маштајте превише, јер може бити разочарења. Broken and Дијана. је реаговао/ла на ово 2 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Новембар 12, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2016 8 minutes ago, Ненад Р. рече Роналде и ја сам мислио када сам био млађи да ћу увек бити млад у души, али када сам малко остарио видео сам да није баш тако. Док си млађи можеш далеко лакше да почнеш нешто поново из почетка, са далеко више оптимизма. Шта да ради рецимо онај грдник који рецимо са 50 година остане без посла, ко ће да га прими да ради са тим годинама и како да почне нови посао у тим годинама? Двадесете и тридесете године су најлепше и тада можете и да маштате, али не маштајте превише, јер може бити разочарења. хм,,,,, јесте тако често, али пре свега што су људи више у страху, искуство уме ....пардон, ми умемо да се обесхрабримо искуством и страхом... а не мора тако, негде сам читап да највећа достигнућа људи у професијама достижу баш у 40им па и 50им Још један прилог причи, отидох на наговор једног ми друга, у град, на свирку, по клубовима, пре недељу две Он млађи од мене 3 године, знамо се 20, он се ништа променио није, мени се виде и боре и седе по бради...мада сам ко дечкић Елем, било је .....баш оно интензивно, једно место, друго место, треће место (то треће је било са најбољом музиком али са 200 људи по метру квадратном, масирање бубрега, ваташ се за ког стигнеш да не паднеш или да та особа не падне али ајде) Углавном тај мој ортак, кажем изгледа ко да има 28, а има 38, представља ме некој другарици и каже како смо се он и ја дружили кад смо били млади, на шта ова зблануто реагује "а шта сте сад?" Поента: Време треба искористити, неке ствари се могу завршити и у 5 до 12...али ако кмечимо и жалопојкамо над личном картом итд... не знам шта можемо да постигнемо Мене су обесхрабривали (неки) што тек са 21 година уписујем факултет!!!!!!! Данас ми то делује пресмешно!!! Људима фали живота!! Криза може да буде и у 20им и 30им, свако је прође, али ако осмишљава живот, ако се пита који су му циљеви, шта може да уради (не да ли може) онда има шансе да кризе не буде... Дијана., Јанко, Sanja Т. and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Новембар 12, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2016 2 hours ago, Џуманџи рече Ја мислим да постоји. Не као да су у питању године - неки жал за 'прошлим' временским интервалима, нити је незадовољство одлукама неким у питању, чини ми се ни осећај неке промашености, нити шта томе слично, већ субјективни доживљај веће фрустрације што нисмо Бог (на шта смо призвани, за шта смо створени). Хајд', можда лупетам, нисам у "тим" годинама али свакако мислим да се то итекако може искористити као простор за Христа. Wow This is so Džumi-like Н И Н Е and Џуманџи је реаговао/ла на ово 2 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука