Jump to content

Протосинђел Серафим: Не прихватам одлуку Синода о смени Еп. Артемија

Оцени ову тему

Препоручена порука

Протосинђел Серафим: Не прихватам одлуку Синода о смени Еп. Артемија

Христос Васкрсе-Ваистину Васкрсе!

У ове радосне Васкршње дане братства манастира Црне Реке и Светих Архангела исповеднички сведоче своју верност и љубав према јединству Светосавске Цркве Православне, али и оданост своме канонском Епископу и Авви – Вл. Артемију.Многи од нас осталих монаха смо ћутали током Свете Четрдесетнице, пружајући пасивни отпор, не желећи да отвореним протестима нашкодимо нашем владики. Међутим, каквог смисла има наше ћутање ако су владикини непријатељи у стању да злоупотребе и Васкршљу посланицу ради остварења својих циљева?! Зато овим путем јавно изјављујем да у потпуности подржавам ставове братије оба горе поменута манстира и да не прихватам одлуку Синода о смени владике Артемија, јер је сматрам неуставном и неканонском. Такође, не прихватам ни тзв. упутство Еп Атанасије о непомињању Еп. Артемија на Богослужењима. Сваку одлуку СА Сабора СПЦ ћу прихватити и поштовати.

О Васкрсу 2010.године

Протосинђел Серафим (Стефановић)

сабрат манастира Зочиште

Постављена слика

"Православан си стално и сваког дана, у свакој животној ситуацији, или уопште ниси православан"

Подели на овим сајтовима

Шта ли је са тим монасима на Косову,као да у глави а и у души имају промају!

Баш сам данас слушао игумана Николаја који говори како новотари чак иду дотле да мењају и свето писмо  Hristos vaskrse

Подели на овим сајтовима

То вероватно мисли на оног мог Спасоја Спасића. Hristos vaskrse

Него ево нових момената у развоју ове запетљанције у вези са легалним одлукама СИНОД-а .

Дакле Протосинђел Серафим не прихвата одлуке СИНОД-а али сваку одлуку СА Сабора СПЦ ће прихватити и поштовати.

Значи протосинђел С. раздваја Синод и Сабор , њихову важност и њихову вредност.

Подели на овим сајтовима

Шта ли је са тим монасима на Косову,као да у глави а и у души имају промају!

Баш сам данас слушао игумана Николаја који говори како новотари чак иду дотле да мењају и свето писмо  Hristos vaskrse

Тај несрећни монах-немонах је спао дотле да се не разликује од некакве бабе. Не мислим да га увредим, него то је оно по еванђељу - ,,бапске приче''. Ставите себе у положај да се расправљате са некаквом бабом, то је та ствар. Отворена замајавања, јалови покушај психологизирања, итд.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

И заборавио је да каже да су у Синоду стално исти људи и да је Синод новотарство уведено под утицајем не знам чега и кога и да нам не треба синод нарочито не онај који је пун екумениста

0110_hahaha Hristos vaskrse 0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...