Evzon Написано Август 22, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Август 22, 2016 On 8/20/2016 at 12:44, Дијана. рече Imali smo vladavinu komunizma, kad je pravoslavlje bilo progonjeno i zabranjeno, ili su se Srbi jedini pridrzavali religijskih zabrana, posto znam da su muslimani i Hrvati u Bosni (tajno) ali ipak postovali svoje vjerske obicaje. Pa ovo baš i nije potpuno tačno, znam starijih ljudi koji su u ono vrijeme išli u crkvu i molili se Bogu, a kod mene se u kuću obilježavao i Vaskrs i Božić. Doduše nisi mogao biti i komunista od karijere i položaja a da si vjernik, jer to ne ide jedno sa drugim. To što je vladao ateizam i šta i kako je već drugi padež, mada moj lični stav je taj da je vjera i vjeroispovjest lična stvar svakog pojedinca, a da država treba da bude sekularna. Sad što su se neki veliki komunisti osvijestili pa su veći katolici od Pape je već za diskusiju....a ti su najgori! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evzon Написано Август 22, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Август 22, 2016 On 8/20/2016 at 13:37, Ненад. рече Нешто се слично дешава и код нас. Малопре сам видео како деца носе црне мајице са ознаком Србија и мртвачком главом. Буди Бог са нама и далеко било. Мајице са ознаком Србија треба да буду црвене, беле или плаве, а за оно друго, могу да кажем само да је страшно. Nacionalizam i ljubav prema svojoj naciji i običajima su pozitivna stvar, problem je u nacional šovinizmu sa primjesama fašističke ideologije koji je kod nas uzeo maha. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Август 22, 2016 Пријави Подели Написано Август 22, 2016 18 minutes ago, Evzon рече Pa ovo baš i nije potpuno tačno, znam starijih ljudi koji su u ono vrijeme išli u crkvu i molili se Bogu, a kod mene se u kuću obilježavao i Vaskrs i Božić. Doduše nisi mogao biti i komunista od karijere i položaja a da si vjernik, jer to ne ide jedno sa drugim. To što je vladao ateizam i šta i kako je već drugi padež, mada moj lični stav je taj da je vjera i vjeroispovjest lična stvar svakog pojedinca, a da država treba da bude sekularna. Sad što su se neki veliki komunisti osvijestili pa su veći katolici od Pape je već za diskusiju....a ti su najgori! E, nisam se precizno izrazila. Svi su tad bili u SK, ali bas svi. nije bio potreban polozaj, a ovi sto su tajno praktikovali svoju vjeru su dakle komunisti, ovi drugi, Srbi su bili najdosljedniji u tom postivanju zabrane vjeroispovijedanja i odbacivanja svog religijskog identiteta, Srbi su najvise progonili svoju crkvu i svoje ljude da bi se dokazali kako su dobri komunisti i nisu nacionalisti i sovinisti. Mislim da si ti mlad da bi znao puno o tim stvarima. E sad sto su mnogi komunisti sad vjernici, ima tu malo zato sto je TO sad in, trendi, socijalno pozeljno, a ima i onih koji su stvarno preumili. Svako moze da se preumi, pokaje, proslost se brise. Nemoj i ti da budes veci katolik od pape! Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Август 22, 2016 Пријави Подели Написано Август 22, 2016 On 8/20/2016 at 15:19, Arsenija рече ... Pobogu Dragana , pa nije to tvoja kuca ... niti su to tvoji gosti ... Стани мало! Да ли ће девојка оскудно обучена доћи поново ако јој изричито браниш такво облачење? Да ли имамо право да их одвлачимо од храма неким строгим правилима, будући да су нејаки? Лидија Миленковић and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Август 22, 2016 Пријави Подели Написано Август 22, 2016 3 hours ago, Драгана Милошевић рече Стани мало! Да ли ће девојка оскудно обучена доћи поново ако јој изричито браниш такво облачење? Да ли имамо право да их одвлачимо од храма неким строгим правилима, будући да су нејаки? Mislim da me nisi razumela ... Ne mogu ja nekome da branim nesto ako je tog coveka Bog pozvao ... Ja to tako zamisljam i dozivljavam ... ...Sto se mene licno tice , svi mogu da dolaze nagi ... No ipak svako zasto ima svoje zato ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Август 22, 2016 Пријави Подели Написано Август 22, 2016 P.s. Samo jos sa zakljucim ... Da li ce neko doci negde ponovo ili nece vise nikad ... to najvise zavisi od njega samog ... On je taj koji treba da napravi izbor ... mi ne treba da se bavimo drugim ljudima , vec sobom .... Ali na zalost ... nacsece se desava da su od Boga najvise udaljeni oni koji su najblizi crkvi ... tako da je poenta nesto sasvim drugo ... Eto , toliko od mene . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Август 22, 2016 Пријави Подели Написано Август 22, 2016 Stvar je u tome sto ne poznajemo srca. Nije ni nase da to radimo. Stoga moramo biti obazrivi. Лидија Миленковић and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Август 22, 2016 Пријави Подели Написано Август 22, 2016 Ne mislim ništa o tim ljudima što puše i piju Sve više ne vidim neku potrebu da se bavim(o) onima koji su "onakvi" ili "ovakvi" ili ne znam već šta rade ili ne rade Svaki čovek je ikona Božija, dal je uprljan i koliko...pa čime mi to da merimo?? čiji je to posao? DO juče pola nas nije znalo šta je Liturgija i sigurno smo Božijom milošću to shvatili i krenuli u Crkvu Volim ljude, ili ih ne volim, radujem se mnogim "ateistima" a izbegavam mnoge "vernike" ili Vernike.... Sviđa mi se, ne sviđa mi se Mislim da sam manje isključiv nego pre Suncokret54, ВИЛМА, Danijela and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Август 23, 2016 Пријави Подели Написано Август 23, 2016 Potpisujem, Drale. Ne mogu da saberem misli u hramu, a nekmoli da mislim sta onaj drugi radi ili kako se obukao. Evo konkretnog primera> Pre neku nedelju Svetoj Casi je prisla devojka obuxena kao za bazen! Lepo je primila Pricesce, i da vam pravo kazem nisam se sablaznila. Драшко, Suncokret54 and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 3 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука