Jump to content

Evzon

Члан
  • Број садржаја

    37
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

Everything posted by Evzon

  1. Pa takvo stanje imaš sa sezonskom gripom svake godine. Kao i vakcinaciju najrizičnijih kategorija. I pored toga svake godine 600.000 umre od gripa...Moraćeš se pelcovati i kapak. Kapitalizam, slažem se, nije održiv. Ali ni komunizam i socijalizam.
  2. Joj vas paničara i teoretičara zavjere....hajde reci mi iskreno kako misliš da se ovakav scenario ostvari? Nastao bi potpuni krah civilizacije i svega što poznajemo u ovom obliku. A druga stvar kako misliš da funkcioniše kapitalizam i neoliberalizam bez potrošnje, konzumerizma i kretanja? Da svi odemo pod zemlju i živimo kao u filmu "12 Majmuna"? I ja lično mislim da je većina ovoga sumnjiva i strašno smrdi, previše je nelogičnosti, ali ko hoće da bude iole normalan ne treba da čita ovakve nebulozne naslove i članke...
  3. Evzon

    Manastir Stuplje

    Manastir Stuplje Ovaj manastir Srpske pravoslavne crkve se nalazi u Republici Srpskoj, 60-tak kilometara udaljen od Banja Luke u mjestu Gornji Vijačani na tromeđi opština Čelinac, Prnjavor i Teslić. Ovaj manastir posvećen Sv. Arhanđelu Mihailu po nekim izvorima je podignut 1557. godine i osnivač manastira je krelj Dragutin i u njemu se odvijao monaški život od 15. do kraja 17. vijeka, kada se za vrijeme Velike seobe Srba manastir seli preko rijeke Save u tadašnju Habzburšku monarhiju, u manastir Orahovica u Slavoniji gdje su sačuvani svi rukopisi i knjige ove svetinje od propasti i uništenja od strane Otomanskog okupatora. Obnova i rekonstrukcija ovog manastira je započela 1994. godine i Zavod za zaštitu kulturno istorijskog i prirodnog nasljeđa Republike Srpske je manastir Stuplje registrovao kao spomenik kulture Republike Srpske druge kategorije. Manastir se nalazi na lokalitetu Crkvište, na rječici Manastirici u selu Gornji Vijačani. Od manastira Liplje udaljen je 12 kilometara vazdušnom linijom. Put do manastira Liplje dug je 20 kilometara i vodi tokom rijeke Ukrine. Ko bude prolazio ovim krajevima neka obavezno svrati u ovu svetinju koja se nalazi u srcu prirode između dvije rijeke, na kome vlada mir i spokoj, daleko od buke i užurbanog života u gradu. Poslije liturgije i molitve obavezno sjednite da se odmorite u trpezariju koja se nalazi u manastirskom konaku gdje će vas ljubazni domaćini ponuditi kafom, domaćom rakijom i vrućim čajem zaslađenim domaćim manastirskim medom, uz obaveznu dobrodošlicu i dug i prijatan razgovor. Iguman ovog manastira je mlad i ljubazan čovjek, sa kojim možete da razgovarate prijateljski o svemu što vas muči i zanima od vjere preko ekonomske politike Trenutno koliko sam uspio da vidim u toku je izgradnja narodne trpezarije u sklopu manastirskog konaka tako da je svaki prilog i dar dobrodošao ovom svetom mjestu. Otišao sam sa kolegom prvi put na ovo mjesto prije nepunih mjesec dana i evo prekjuče sam bio opet kad god sam u prilici vrlo rado ću da posjetim ovaj raj na zemlji, oazu mira i spokoja koju bi po meni trebao da posjeti svaki pravoslavac koji se nađe u ovim krajevima. https://goo.gl/maps/6NmFSBpPjk22 This post has been promoted to an article
  4. Jok more! Katolici su nam se krvi napili u ime vjere (Hrvati, Mađari i Austrijanci) u zadnja dva vijeka pa sad da sve to olako zaboravimo do nove ture raspodjele teritorija.
  5. Evzon

    Kako funkcioniše društvo?

    Drugar mi radi istraživački rad za fakultet pa bih vas zamolio da odvojite malo vremena za kratku anketu, jest da se odnosi na prilike u BIH ali nije to velika razlika sa stanjem u Srbiji (nažalost) Hvala unaprijed svima http://s475951462532.polldaddy.com/s/kako-vidite-situaciju-u-bih-okruženju-1 Ako neće direkt klikom na link, kopirajte u novu stranicu.
  6. Drugar mi radi istraživački rad za fakultet pa bih vas zamolio da odvojite malo vremena za kratku anketu, jest da se odnosi na prilike u BIH ali nije to velika razlika sa stanjem u Srbiji (nažalost) Hvala unaprije svima http://s475951462532.polldaddy.com/s/kako-vidite-situaciju-u-bih-okruženju-1 Ako neće dirakt klikom na link, kopirajte u novu stranicu.
  7. Ovo će po svemu sudeći biti ko nemiri u BiH - Tresla se gora rodio se miš....nažalost.
  8. Lovci - ruska serija. Moja preporuka svima imate na YT kompletan serijal sa prevodom IMDB
  9. Sve i ako su ove vijesti u potpunosti tačne, ovo je meĐeđa usluga Srbiji, pa Ministarstvo odbrane do juče nije imalo para da zamijeni gume i akumulatore na već postojećim MIG-21 RV Srbije Sa kojim parama misle da obo drže u operativnom stanju? Kreditima sa zapada? Joj Srbijo međ šljivama.....
  10. Šta ove demoNkrate rade u CG, Njegoš se u grobu ko ventilator okreće! Pljunuli su i na njega i na knjaza Danila i serdar Janka Vukotića! Draži su mi Hrvati od Crnogoraca sa njima bar znam na čemu sam i kakvi su....
  11. Evzon

    Шта осећате?

    Izgubio novčanik (ili je ukraden?) sa svim dokumentima ajde nije mi toliko do njih, druge izvadim, ali u novčaniku je bio krst sa Svetog groba u Jerusalimu koji sam dobio na poklon od srca i ikonice, kao i novčanik koji je bio poklon za rođendan...e to nema cijenu
  12. Pa ne znam baš, nisam ni ja ni čist ni bezgrešan....čisto sumnjam da će mi Bog uvažiti žalbu....
  13. Inače je nadareno tvrdoglav, tako da je to baš to naporan posao.....još ima problem koji je dobro poznat po svjim simptomima.
  14. Politika lupa ko Maksim po diviziji! Konkretno visoko obrazovanje u RS je katastrofa, jer je većina redovnih profesora stekla titulu za i i poslije rata, a u ona vremena su bili niži činovnici i prosječni referenti po preduzećima i to svjetski stučnjaci znaju nije niko glup i neuk. Pa dovoljno govori činjenica da inspekcija već dva puta poništava izbor rektora Univerziteta u BL zbog neregularnosti! Oni ne mogu sami između sebe da se dogovore a ne posvađaju, a da urade nešto što bi nas plasiralo u svijet....Na prste jedne ruke se može izdvojiti kvalitetan kadar.
  15. Naši rektori i akademici još žive u vremenu kad smo pratili svjetske tokove, a ono je otišlo koracima od sedam milja decenijama od nas. Niti imamo kvalitetne nastavnike, niti nastavu niti kadar! Nemojmo se zavaravati i zaluđivati sa stereotipima kako smo najljepši, najpametniji, najhrabriji, najveseliji narod itd. Trebamo biti malo realni.
  16. Uh teška tema ali imam nešto da napišem što me muči: Moj dobar prijatelj još od malh nogu, mladih i ludih dana je postao teški alkoholičar! Uvijek smo se znali sastati popiti koju, napiti se i proveseliti ali sad je sve otišlo do đavola....Naime on je jako pametan i visoko obrazovan, završio je dva fakulteta sa odličnim uspjehom, umjetnička duša, muzičar, niti je kakav probisvjet niti dolazi iz neke loše i nefunkcionalne porodice. Pošto je ekonomska situacija očajna, posla nema, on je već dugo nezaposlen i pored sitnijih poslova povremenih držanja časova djeci ne može da pronađe stalno zaposlenje, i to ga je baš grizlo. A vrijedan je i neiskvaren, ni lažov ni kradljivac. Prije mjesec dana se otkrilo da je on svaki skoro dan krijući pio i sam se opijao, i da je to uzelo svoj danak. Već se tresu ruke, odbija da se druži, odbija pozive na telefon a da stvar bude gora ja i njegov brat smo ga našli mrtvog pijanog kako se valja ispred ulaza zgrade u sred dana, čak su i komšije zvale policiju kad su ga vidjele u takvom besvijesnom stanju..... Kako god pokušavamo da mu pomognemo i pričamo sa njim misli da ga svi mrze i da mu želimo zlo, što nije naravno tačno. Prije par večeri smo ga našli u nekom lokalnom bircuzu kako pušta starogradske sa jukeboxa i plače pijan uz njih ružna i potresna scena....Kada je meni u jednom periodu bilo teško on mi je pomogao, sad ja ne znam kako da njemu pomognem jer odbija pomoć i razgovor. I da vjernik je, redovno je postio i išao u crkvu, kakvo je to iskušenje Bog poslao na njega?
×
×
  • Креирај ново...