Jump to content

Да ли нам треба Бог који никад није био човек?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Пакао је стање душе. Наравно да постоји некакав пакао као ништавило у коме се душа мучи, али то је велико теолошко и философско питање.

Самим тиме када Господ одбаци богопротивника од Себе, он се налази у некаквом паклу. Тиме је Господ онај који пресуђује, па и ,,погубљује'' у паклу.

Naravno

Znaci vas Bog ljubavi odbacuje bogoprotivnika od Sebe.

zar on kao vas Bog ljubavi nece da mu oprosti i da ga prihvati?Jer Bog to moze?

Znaci da vas Bog ljubavi i nije samo Bog ljubavi?

Подели на овим сајтовима

• Одговори 529
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Разуми онда ово: замисли да си мој син, и ја те позивам да будеш са мном, јер те волим неописиво. Али, ти нећеш и чиниш све како би наудио мени и својој браћи. Самим тиме што не можеш из некакве мржње да будеш са мном, ти се удаљаваш од мене, а у случају Бога - када се од Бога удаљавамо - то значи да смо осуђени на пакао.

У том смислу Бог нама суди и пресуђује, односно, та љубав Божије нама суди и према тој љубави се опредељујемо: хоћемо ли или нећемо са Богом. А ако нећемо, љубав Божија нам пресуђује - јер љубав не може на силу да нас примора да волимо; а ако не волимо, нема за нас места у Богу. :)

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Ако вам је тешко да представите Бога као Оца, онда Га представите као Мајку - то сам видео као објашњење са ваше стране. Нама хришћанима може и тако бити прихватљиво. :)

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Разуми онда ово: замисли да си мој син, и ја те позивам да будеш са мном, јер те волим неописиво. Али, ти нећеш и чиниш све како би наудио мени и својој браћи. Самим тиме што не можеш из некакве мржње да будеш са мном, ти се удаљаваш од мене, а у случају Бога - када се од Бога удаљавамо - то значи да смо осуђени на пакао.

У том смислу Бог нама суди и пресуђује, односно, та љубав Божије нама суди и према тој љубави се опредељујемо: хоћемо ли или нећемо са Богом. А ако нећемо, љубав Божија нам пресуђује - јер љубав не може на силу да нас примора да волимо; а ако не волимо, нема за нас места у Богу. :)

Znaci Bog ipak voli samo one koji vjeruju u Njega jeli tako?

Jer oni koji ne vjeruju u Njega odose u Pakao

Tako je Bog preko Isusa nagovijestio...ako vjerujes u mene ides u raj a ako ne ode u pakao i bices kaznjen.

pa to kaze i Allah swt isto.

Подели на овим сајтовима

Пакао је стање душе. Наравно да постоји некакав пакао као ништавило у коме се душа мучи, али то је велико теолошко и философско питање.

Самим тиме када Господ одбаци богопротивника од Себе, он се налази у некаквом паклу. Тиме је Господ онај који пресуђује, па и ,,погубљује'' у паклу.

Naravno

Znaci vas Bog ljubavi odbacuje bogoprotivnika od Sebe.

zar on kao vas Bog ljubavi nece da mu oprosti i da ga prihvati?Jer Bog to moze?

Znaci da vas Bog ljubavi i nije samo Bog ljubavi?

Не...богопротивник сам себе одбацује од Бога,а Бог "манијачки" воли апсолутно све и свакога!

Када будеш схватио "слободу" не само као избор између две "дате" солуције (чим су "дате",суштински су неслободне и биће које је стављено унапред испред њих је а приори неслободно и "такав Бог" ,који би тако деловао,би био један најобичнији безочни тиранин!) и када "слободу и љубав" будеш успео да осетиш и појмиш и као физичку и метафизичку круцијалну димензију једног апсолутно неусловљеног постојања чији су темељи "слобода и љубав" који могу увек рећи "не" и показати се као ти исти само усмерени у оном смеру у којем их неко својевољно усмери,па макар тај смер и правац био апсолутно ненормалан и нелогичан,и када будеш схватио да људи то свакодневно раде и то баш на овај начин,и до чега то доводи у самом човеку,можда ти и буде јасно шта је пакао.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Pa iz Biblije i iz Kurana jasno proizilazi sta je pakao

Mjesto muke i bola.

Jer ako nije tako zbog cega ce onda ljudi nevjernici patit

ako je tako onda je nevjernicima svejedno njima je io bez Boga dobro.znaci nece patiti sto se kosi sa onim sto stoji iu Bibliji i u Kuranu.jer oni ne zele Boziju ljubav i ne trebaju je znaci samim tim nece patiti

Подели на овим сајтовима

Mjesto muke i bola.

ako je tako onda je nevjernicima svejedno njima je io bez Boga dobro.znaci nece patiti sto se kosi sa onim sto stoji iu Bibliji i u Kuranu.jer oni ne zele Boziju ljubav i ne trebaju je znaci samim tim nece patiti

Знаш како наш народ некад наже - "истина боли".

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Mjesto muke i bola.

Замисли да си приморан,где год био и шта год радио, да гледаш некога кога апослутно не подносиш (он теби није нанео никакво зло,чак те и симпатише,али ето...ти га ниси никада желео нити га желиш близу себе из неког свог свесног или подсвеног разлога) нити ти се могу икада променити твоја негативна осећања према њему,а уједно не можеш никако да га елиминишеш из свог физичког и умног видокруга...које осећање би се,на крају крајева,родило у теби? Шта мислиш?

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Mjesto muke i bola.

Замисли да си приморан,где год био и шта год радио, да гледаш некога кога апослутно не подносиш (он теби није нанео никакво зло,чак те и симпатише,али ето...ти га ниси никада желео нити га желиш близу себе из неког свог свесног или подсвеног разлога) нити ти се могу икада променити твоја негативна осећања према њему,а уједно не можеш никако да га елиминишеш из свог физичког и умног видокруга...које осећање би се,на крају крајева,родило у теби? Шта мислиш?

Pa oni koji ne vjeruju u Boga i nemaju nikakav odnos prema Njemu. Njima je svejedno da li je On tu ili ne

znaci nema patnje

Подели на овим сајтовима

Ево још једног поређења:

Замисли јако, летње Сунце. Сад замисли човека који је своју кожу припремио за сусрет са Сунцем. Такав човек заиста ужива у сунчању и својој новој боји коже. Е сад, замисли човека (парадајиз туриста) који своју кожу није прирпремио за сунчање, чак има црвенило које не поноси сунчеве зраке. Такав ћче рђаво проћи. Једно и исто Сунце, сагласно нама и нашој припреми, биће некоме Рја а некоме Пакао. Бог жели да то Сунце свима буде Рај и наслада, али нас позива: Стражите, припремајте се! Тако, Пакао је наш одговор на Божији дар, а не никако Божија творевина. Није Бог тај који мучи, већ наша немарност и глупост.

Подели на овим сајтовима

Pa naravno da smo mi sami krivi za to.To i mi vjerujemo

a to sto si sada opisao sa suncem je jedna vrsta pakla koji gori

krema za sunce je vjerovanje u Boga..znaci ako vjerujem imam zastitu

ako ne vjerujem nemam zastitu i gorjecu zbog toga.

gdje je problem?

Проблем је што Бога оптужујете за постојање пакла. Да ће он обнављати кожу неверницима како би се довека мучили. Ви пакао гледате као Божију освету. Не. Бог је љубав и Он са паклом нема ништа. Бог није творац пакла, није га саздао као претњу људима. Пакао је људски избор и људска креација. Пакао је непокајани став пред Богом љубави, а не никаква Божија освета и иживљавање над грешницима.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...