Гости Guest ага пије млеко Написано Април 5, 2010 Гости Пријави Подели Написано Април 5, 2010 https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,4038.msg105958.html#msg105958 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 5, 2010 Пријави Подели Написано Април 5, 2010 Nema ovo je prava filozofija.Ako Bog nema nista sa smrcu ko onda ima?Ko je dao smrt? Nego Zvonko molio bih te da na moje zadnje postove das jedan opsirniji odgovor Na one stihove o Adamu i Evi i na ove zadnje stihove gdje Bog prijeti velikim zlom ako ne vjerujes u Njega? Ne ovako kratko Ti si ucen pa bih volio tvoj ucen odgovor Већ сам ти одговорио на то. Бог није створио зло, Он је људима дао слободну вољу. Ово што си цитирао показује како је Господ дозволио да нека зла дођу на људе, али Бог није извор тих зала. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 5, 2010 Пријави Подели Написано Април 5, 2010 Nema ovo je prava filozofija.Ako Bog nema nista sa smrcu ko onda ima?Ko je dao smrt? Nego Zvonko molio bih te da na moje zadnje postove das jedan opsirniji odgovor Na one stihove o Adamu i Evi i na ove zadnje stihove gdje Bog prijeti velikim zlom ako ne vjerujes u Njega? Ne ovako kratko Ti si ucen pa bih volio tvoj ucen odgovor Већ сам ти одговорио на то. Бог није створио зло, Он је људима дао слободну вољу. Ово што си цитирао показује како је Господ дозволио да нека зла дођу на људе, али Бог није извор тих зала. 59 Pustiće Gospod na tebe i na seme tvoje zla čudesna, velika i duga, bolesti ljute i duge. 1 Car. 9:7, 1 Car. 9:9, 2 Dn. 21:12, Plač 1:9, Plač 1:12, Plač 4:12, Dan. 9:12 60 I obratiće na tebe sve pomore misirske, od kojih si se plašio, i prilepiće se za tebe. 61 I sve bolesti i sva zla, koja nisu zapisana u knjizi ovog zakona, pustiće Gospod na tebe dokle se ne istrebiš. Znaci ova zla postoje i Bog ako ih nije stvorio kako kazes onda moze da ih pusti na druge time i prijeti Nego imao bih onda ovo pitanje Mi muslimani vjerujemo da je Alah swt sve stvorio-od stvorenja flore i faune zemlju svemir preko emocija-vjerujemo da je svemocan.Stvorio je stanja radosti tuge ,agresiju zlo...a covjek ima slobodnu volju da to zlo navuce... Da li je Bog po vasem ucenju sve ovo ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Април 5, 2010 Гости Пријави Подели Написано Април 5, 2010 Ако би грех,зло и смрт долазили од Бога, па онда Бог не би био савршен. Онда је Он као човек.....и са добрим и злим стварима......а тако нешто не приличи Богу који је савршен са савршеном добротом , савршеном љубављу..... По мени, због овога је Бог савршен.....јер нема зла у себи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 5, 2010 Пријави Подели Написано Април 5, 2010 59 Pustiće Gospod na tebe i na seme tvoje zla čudesna, velika i duga, bolesti ljute i duge. 1 Car. 9:7, 1 Car. 9:9, 2 Dn. 21:12, Plač 1:9, Plač 1:12, Plač 4:12, Dan. 9:12 60 I obratiće na tebe sve pomore misirske, od kojih si se plašio, i prilepiće se za tebe. 61 I sve bolesti i sva zla, koja nisu zapisana u knjizi ovog zakona, pustiće Gospod na tebe dokle se ne istrebiš. Znaci ova zla postoje i Bog ako ih nije stvorio kako kazes onda moze da ih pusti na druge time i prijeti Nego imao bih onda ovo pitanje Mi muslimani vjerujemo da je Alah swt sve stvorio-od stvorenja flore i faune zemlju svemir preko emocija-vjerujemo da je svemocan.Stvorio je stanja radosti tuge ,agresiju zlo...a covjek ima slobodnu volju da to zlo navuce... Da li je Bog po vasem ucenju sve ovo ? Не разумем зашто понављаш једно исто питање десет пута... Као што смо већ рекли - Бог је створио све што постоји и све што је створио је добро. Бог није узрок зла, већ је зло једностано недостатак добра. Као што тама нема извор већ представља недостатак светлости. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 5, 2010 Пријави Подели Написано Април 5, 2010 Brate kod nas se to drugačije gleda! Kod nas vaš stav se kosi sa Njime kao stvaraocem! Ali imam za tebe pitanje s ciljem da nekako pojasnim ja tebi a ti meni u potpunosti stav svako svoje vjere! To je :Ko je stvorio Nečistog!(Lucifera)?Naravno i mi se slažemo da je onome ko se udalji od Boga pakao u njegovom srcu tj taj je nesretan!ali ko je stvorio pakao? Sotona nije plod udaljavanja od vjere!sotona je biće, a ko ga je stvorio? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 5, 2010 Пријави Подели Написано Април 5, 2010 Бог је створио све анђеле као добра бића. Један од анђела, Луцифер је својом слободном вољом отпао од Бога и постао зао, а затим повео и део анђела са собом. И у том случају зло је плод слободне воље створеног бића да се одвоји од Бога, а не Божија творевина. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 5, 2010 Пријави Подели Написано Април 5, 2010 Бог је створио све анђеле као добра бића. Један од анђела, Луцифер је својом слободном вољом отпао од Бога и постао зао, а затим повео и део анђела са собом. И у том случају зло је плод слободне воље створеног бића да се одвоји од Бога, а не Божија творевина.ko je stvorio pakao? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Април 5, 2010 Гости Пријави Подели Написано Април 5, 2010 Brate kod nas se to drugačije gleda! Kod nas vaš stav se kosi sa Njime kao stvaraocem! Ali imam za tebe pitanje s ciljem da nekako pojasnim ja tebi a ti meni u potpunosti stav svako svoje vjere! To je :Ko je stvorio Nečistog!(Lucifera)?Naravno i mi se slažemo da je onome ko se udalji od Boga pakao u njegovom srcu tj taj je nesretan!ali ko je stvorio pakao? Sotona nije plod udaljavanja od vjere!sotona je biće, a ko ga je stvorio? По учењу Ст. завета , сотона је најпре био анђео (добри) који је својом гордошћу пао, исто као и први човек и удаљио се од Живота (Бога).... Пакао је одвојеност од Бога.... Бог као савршено добро није створио пакао. Пакао је недостатак заједнице са Богом, недостатак Раја.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 5, 2010 Пријави Подели Написано Април 5, 2010 Brate kod nas se to drugačije gleda! Kod nas vaš stav se kosi sa Njime kao stvaraocem! Ali imam za tebe pitanje s ciljem da nekako pojasnim ja tebi a ti meni u potpunosti stav svako svoje vjere! To je :Ko je stvorio Nečistog!(Lucifera)?Naravno i mi se slažemo da je onome ko se udalji od Boga pakao u njegovom srcu tj taj je nesretan!ali ko je stvorio pakao? Sotona nije plod udaljavanja od vjere!sotona je biće, a ko ga je stvorio? По учењу Ст. завета , сотона је најпре био анђео (добри) који је својом гордошћу пао, исто као и први човек и удаљио се од Живота (Бога).... Пакао је одвојеност од Бога.... Бог као савршено добро није створио пакао. Пакао је недостатак заједнице са Богом, недостатак Раја.... Ako bog nije stvorio Pakao onda ga je neko drugi stvorio, u to nema sumnje!Onda ispada da ima neko drugi kao stvoritelj stvorenja koje Bog nije stvorio!A ta stvorenja su loša ili mjesto za loše! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 5, 2010 Пријави Подели Написано Април 5, 2010 Бог је створио све анђеле као добра бића. Један од анђела, Луцифер је својом слободном вољом отпао од Бога и постао зао, а затим повео и део анђела са собом. И у том случају зло је плод слободне воље створеног бића да се одвоји од Бога, а не Божија творевина.ko je stvorio pakao? Пакао је стање душе. Људи сами себи стварају пакао када чине зло. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 5, 2010 Пријави Подели Написано Април 5, 2010 Slažem se da čovjek u sebi kroz grijehe koje čini može napraviti jednu vrstu duševnog nesmiraja koja može za njega da bude vid pakla dok je još na ovom svijetu!Kažu da je najnesretniji čovjek ubica koji ubije čovjeka napravdi Boga!svakim jutrom se probudi a padne mu na misao onaj kojeg je ubio , svako veće zanoći i padne mu misao na onoga kojeg je ubio!Njegovo stanje za njega je Džehennem još dok je na ovom svijetu! Ali da je to pakao ili džehennem kojeg je Bog stvorio za one koji ga nisu prihvatili , po nama to sigurno nije! Uglavnom jasan mi je po ovom pitanju stav koji je u vašoj vjeri, a ja vama eto napisah stav koji je u nbašoj vjeri!U svakom slučaju hvala! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 5, 2010 Пријави Подели Написано Април 5, 2010 Čovjek masovni ubica, silovatelj, kazna ga na ovom svijetu ne stigne!Sta je sa njim na onom svijetu!Na sudnjem danu?Da li mu Bog prašta ako ga nije prihvatio kao Boga? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Април 5, 2010 Гости Пријави Подели Написано Април 5, 2010 Slažem se da čovjek u sebi kroz grijehe koje čini može napraviti jednu vrstu duševnog nesmiraja koja može za njega da bude vid pakla dok je još na ovom svijetu!Kažu da je najnesretniji čovjek ubica koji ubije čovjeka napravdi Boga!svakim jutrom se probudi a padne mu na misao onaj kojeg je ubio , svako veće zanoći i padne mu misao na onoga kojeg je ubio!Njegovo stanje za njega je Džehennem još dok je na ovom svijetu! Ali da je to pakao ili džehennem kojeg je Bog stvorio za one koji ga nisu prihvatili , po nama to sigurno nije! Uglavnom jasan mi je po ovom pitanju stav koji je u vašoj vjeri, a ja vama eto napisah stav koji je u nbašoj vjeri!U svakom slučaju hvala! Ово си лепо запазио, многи већ сада на Земљи предокушавају пакао "као стање душе" (наркомани, убице, мизантропи....) као што и са другер стране има они који већ сада имају предукус Раја и блаженстава... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 5, 2010 Пријави Подели Написано Април 5, 2010 Čovjek masovni ubica, silovatelj, kazna ga na ovom svijetu ne stigne!Sta je sa njim na onom svijetu!Na sudnjem danu?Da li mu Bog prašta ako ga nije prihvatio kao Boga? Бог све прашта, само је питање да ли се ми кајемо. У православном Хришћанству Пакао је управо стање човека који мрзи Бога и на Божију љубав одговара мржњом. Ево овде један текст који се детаљно бави управо темом о којој разговарамо, препоручујем саговорницима да прочитају пажљиво: http://veroucitelji.googlepages.com/Ognjena_reka_-_Kalomiros.doc ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука