selkoba Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 Ovo je kod vas i kod nas Allah swt mnogo mnogo prasta ali i kaznjava Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 brate Bog je savršen!a to što si naveo kao primjer je za nesavršene! Па ви тврдите да је БОГ је несавршен јер говорите а је Он створио зло.То испада да је БОГ супротност Самом Себи. brate Bog je stvorio i dobro i zlo!On je stvoritelj svega!Stvorio je i vjernika i nevjernika ali to neznači da on voli da neko u Njega nevjeruje1Čovjeku je dao slobodan izbor:a ko hoće da vjeruje neka vjeruje a ko neće nemora!(Kuran)??? Не знам шта је нејасно:тврдите да је БОГ творац зла? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Април 4, 2010 Гости Пријави Подели Написано Април 4, 2010 brate Bog je savršen!a to što si naveo kao primjer je za nesavršene! Па ви тврдите да је БОГ је несавршен јер говорите а је Он створио зло.То испада да је БОГ супротност Самом Себи. ??? Не знам шта је нејасно:тврдите да је БОГ творац зла? Da ponovim1 Mojsijeva 3 16 A ženi reče: Tebi ću mnoge muke zadati kad zatrudniš, s mukama ćeš decu rađati, i volja će tvoja stajati pod vlašću muža tvog, i on će ti biti gospodar. Jn. 16:21, 1 Tim. 2:15 17 Pa onda reče Adamu: Što si poslušao ženu i okusio s drveta s kog sam ti zabranio rekavši da ne jedeš s njega, zemlja da je prokleta s tebe, s mukom ćeš se od nje hraniti do svog veka; 1 Moj. 8:21, Jov 5:7, Prop. 2:23 18 Trnje i korov će ti rađati, a ti ćeš jesti zelje poljsko; 19 Sa znojem lica svog ješćeš hleb, dokle se ne vratiš u zemlju od koje si uzet; jer si prah, i u prah ćeš se vratiti. Pa ko je stvorio lose? Па то лоше је кренуло од пада Адамовог,пад Адамов је изазвао промјену у цијелој творевини а не БОГ. A ko je to lose naredio? Лоше које је настало (смрт,грех,болести...) су природна последица пада (удаљавања ЖИВОТА). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 Брате Дијалог, по хришћанству је недопустиво рећи да је Бог створитељ греха, смрти и зла.... Јер Бог нема те атрибуте негативности и по нама не приличи Богу да тако нешто створи. Зато што Бог једино што ствара, и може да створи и хоће да створи је добро пошто је Он апсолутна Доброта и и апсолитни Живот. Он никако не поседује у себи рушилачке особине, категорије и моћи.... ali to neznači moj cjenjeni brate da ako je bog stvorio zlo da on voli zlo ili da je on zao!Sada odgovaram na tvoju tezu:Ako je Bog apsolutna dobrota zašto je onda stvorio pakao(mjesto patnje i boli),Zašto je stvorio Sotonu, koji nas zavodi!Onda tom tezom pitanje koliko je Bog apsolutna dobrota(Da budem jasan:Bog jeste apsolutna dobrota ) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 brate Bog je savršen!a to što si naveo kao primjer je za nesavršene! Па ви тврдите да је БОГ је несавршен јер говорите а је Он створио зло.То испада да је БОГ супротност Самом Себи. ??? Не знам шта је нејасно:тврдите да је БОГ творац зла? Da ponovim1 Mojsijeva 3 16 A ženi reče: Tebi ću mnoge muke zadati kad zatrudniš, s mukama ćeš decu rađati, i volja će tvoja stajati pod vlašću muža tvog, i on će ti biti gospodar. Jn. 16:21, 1 Tim. 2:15 17 Pa onda reče Adamu: Što si poslušao ženu i okusio s drveta s kog sam ti zabranio rekavši da ne jedeš s njega, zemlja da je prokleta s tebe, s mukom ćeš se od nje hraniti do svog veka; 1 Moj. 8:21, Jov 5:7, Prop. 2:23 18 Trnje i korov će ti rađati, a ti ćeš jesti zelje poljsko; 19 Sa znojem lica svog ješćeš hleb, dokle se ne vratiš u zemlju od koje si uzet; jer si prah, i u prah ćeš se vratiti. Pa ko je stvorio lose? Па то лоше је кренуло од пада Адамовог,пад Адамов је изазвао промјену у цијелој творевини а не БОГ. A ko je to lose naredio? Лоше које је настало (смрт,грех,болести...) су природна последица пада (удаљавања ЖИВОТА). Tacno je to - ako se udaljavas od Boga to je tako ali sta znaci "prirodno"? Mi muslimani znamo da sve potice od Allaha swt samo je pitanje kako mi sta koristimo-ljubav ili mrznju-a sve je od Allaha swt a kod vas sve lose nije od Boga?pa odakle onda kad je Bog iznad svega i on je sve stvorio? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 Брате Дијалог, по хришћанству је недопустиво рећи да је Бог створитељ греха, смрти и зла.... Јер Бог нема те атрибуте негативности и по нама не приличи Богу да тако нешто створи. Зато што Бог једино што ствара, и може да створи и хоће да створи је добро пошто је Он апсолутна Доброта и и апсолитни Живот. Он никако не поседује у себи рушилачке особине, категорије и моћи.... ali to neznači moj cjenjeni brate da ako je bog stvorio zlo da on voli zlo ili da je on zao!Sada odgovaram na tvoju tezu:Ako je Bog apsolutna dobrota zašto je onda stvorio pakao(mjesto patnje i boli),Zašto je stvorio Sotonu, koji nas zavodi!Onda tom tezom pitanje koliko je Bog apsolutna dobrota(Da budem jasan:Bog jeste apsolutna dobrota ) Bog je Milostivi Samilosni ali i Onaj koji kaznjava I kod vas je tako Zato postoji pakao koji i naravno sami zaradimo ali postoji Ko ga je stvorio?Naravno Bog koji je ipak Bog ljubavi kod vas i kod nas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 Lijepi moji žena će se rastati od mene zbog ovog foruma!Ja bih da malo odmorimo šta mislite! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 Po vasem je Bog samo Bog ljubavi zasto onda ne ukine pakao i kaze - evo iz ljubavi prema svima ajte svi u raj Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 Одлична тема, нешто слично сам ја имао намеру да покренем са Енизом у нашем наредном разговору али сте ме предухитрили. Велика разлика Ислама и Хришћанства - ми сматрамо да Бог није створио смрт и зло, јер смрт и зло нису "створени", не постоје сами по себи. Смрт је недостатак живота, зло је недостатак добра - као што тама не постоји сама по себи. Сунце даје само светлост, а тама не долази од Сунца, она је само недостатак светлости. Хришћанство учи да је смрт и зло у овај свет донео Адам тако што се одвојио од Бога (што је овде већ речено), он се одвојио од "Извора Живота" и постао смртан. Као када рачунар искључимо из зида - он ради док има батерије и онда се гаси. Када се то разуме, онда постаје јасно зашто је Месија управо оваплоћени Бог. Ми смо се одвојили од Њега, Извора Живота, и изгубили сваку наду у вечни живот, али зато Он долази к` нама и доноси нам оно што смо изгубили. То није могао да учини ниједан "посланик" или "пророк", једино Бог лично. Никакав посредник није могао да људима донесе "лек за бесмртност", само Исус Христос - Богочовек. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 Lijepi moji žena će se rastati od mene zbog ovog foruma!Ja bih da malo odmorimo šta mislite! Чувај жену брате... Po vasem je Bog samo Bog ljubavi zasto onda ne ukine pakao i kaze - evo iz ljubavi prema svima ajte svi u raj Пакао је такође човеково својевољно одвајање од Бога. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Април 4, 2010 Гости Пријави Подели Написано Април 4, 2010 Брате Дијалог, по хришћанству је недопустиво рећи да је Бог створитељ греха, смрти и зла.... Јер Бог нема те атрибуте негативности и по нама не приличи Богу да тако нешто створи. Зато што Бог једино што ствара, и може да створи и хоће да створи је добро пошто је Он апсолутна Доброта и и апсолитни Живот. Он никако не поседује у себи рушилачке особине, категорије и моћи.... ali to neznači moj cjenjeni brate da ako je bog stvorio zlo da on voli zlo ili da je on zao!Sada odgovaram na tvoju tezu:Ako je Bog apsolutna dobrota zašto je onda stvorio pakao(mjesto patnje i boli),Zašto je stvorio Sotonu, koji nas zavodi!Onda tom tezom pitanje koliko je Bog apsolutna dobrota(Da budem jasan:Bog jeste apsolutna dobrota ) Bog je Milostivi Samilosni ali i Onaj koji kaznjava I kod vas je tako Zato postoji pakao koji i naravno sami zaradimo ali postoji Ko ga je stvorio?Naravno Bog koji je ipak Bog ljubavi kod vas i kod nas Бог као апсолутна Љубав и као апсолутна Доброта није створио пакао нити ће икада створити неко такво место несреће, муке и лудила..... Пакао је друга тема...... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 Lijepi moji žena će se rastati od mene zbog ovog foruma!Ja bih da malo odmorimo šta mislite! Чувај жену брате... Po vasem je Bog samo Bog ljubavi zasto onda ne ukine pakao i kaze - evo iz ljubavi prema svima ajte svi u raj Пакао је такође човеково својевољно одвајање од Бога. Tacno tako!sam si za to zasluzan! Ali kod vas se postavlja pitanje: Pa zasto Bog ljubavi(koju ima i kod nas) koji ima svu moc tog covjeka ne uputi?a ne da ga ostavi u paklu? Kod nas Allah swt jasno upozorava-vjernicima raj a nevjernicima pakao-pa ko voli nek izvoli Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 Urani ti Zvonko!Moram da idem dole izgleda da mi lopovi oko auta hodaju da li da policiju zovem ili da im oprostim razmišljam1Zvonko čuvaj se svako dobro ja jeva čekam na temu bujrum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 Urani ti Zvonko!Moram da idem dole izgleda da mi lopovi oko auta hodaju da li da policiju zovem ili da im oprostim razmišljam1Zvonko čuvaj se svako dobro ja jeva čekam na temu bujrum!haj ti brate odmah dole i pruzi obraze za motke Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Април 4, 2010 Пријави Подели Написано Април 4, 2010 daj ljudima kljuceve da dzaba ne obijaju Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука