Jump to content

Umetnost ili povreda ljudskog dostojanstva?

Оцени ову тему

aliluja

Препоручена порука

1 hour ago, Muramasa рече

Moje će biti predato visokoj peći, jer mi ne pada na pamet da budem hrana za bakterije i crve. Pepeo je daleko čistiji i higijenskiji.

Ретко буде како човек планира. Немој заборавити да и Бог планира. :)

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

• Одговори 64
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

1 hour ago, Muramasa рече

Moje će biti predato visokoj peći, jer mi ne pada na pamet da budem hrana za bakterije i crve. Pepeo je daleko čistiji i higijenskiji.

Ne znam.. Ali ja bih nekako volela da barem ti crvi imaju nešto od mene... Ono kao neka poslednja gozba u ovom materijalnom svetu... 

"Trpeza ljubavi "..za crve... 

Подели на овим сајтовима

12 minutes ago, Ayla рече

jednostavno, tijelo bez duše, a duša slobodna.

Тело без душе је прашина,  душа без тела је утвара. Та скулптура је некад била вољена,  волела, осећала бол тугу, а сад служи неком за спрдњу. Мени је ово јако, јако,  тужно. Ако сам неко тражи овако нешто, у реду. Али да неко заврши овако само зато што је био сам и сиромашан и није имао ко да га одбрани, мени је ужасно. Ово је мени у рангу оног што су радили нацисти, прављења сапуна од људске масти и предмета од људске коже. 

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, -Владимир- рече

Тело без душе је прашина,  душа без тела је утвара. Та скулптура је некад била вољена,  волела, осећала бол тугу, а сад служи неком за спрдњу. Мени је ово јако, јако,  тужно. Ако сам неко тражи овако нешто, у реду. Али да неко заврши овако само зато што је био сам и сиромашан и није имао ко да га одбрани, мени је ужасно. Ово је мени у рангу оног што су радили нацисти, прављења сапуна од људске масти и предмета од људске коже. 

Misliš, ukrao tijelo nečije?
Šta se dešava sa tvojom dušom kada tijelo umre, počine? Postaje utvara...avet? Vladimire?????
Šta radiš sa bradom kada preraste...sa kosom? Briješ, kidaš...baciš. Koliko toga svoga se oslobodiš, i sasvim je normalno. Ne čuvaš...
Osjećam li očaj kod tebe zbog ove izložbe?

Подели на овим сајтовима

Мени ово није ни најмање лепо. Пре бих рекао перверзија него уметност.

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

14 minutes ago, Ayla рече

Misliš, ukrao tijelo nečije?
Šta se dešava sa tvojom dušom kada tijelo umre, počine? Postaje utvara...avet? Vladimire?????
Šta radiš sa bradom kada preraste...sa kosom? Briješ, kidaš...baciš. Koliko toga svoga se oslobodiš, i sasvim je normalno. Ne čuvaš...
Osjećam li očaj kod tebe zbog ove izložbe?

Моје мишљење сам представио на другој теми, али укратко да не спамујем. Сматрам да душа не може да постоји без тела. Одмах после смрти долази до васкрсења, из једног начина постојања у други. О. Хопко је говорио о томе. 

И не не осећам очај,  само тугу. Људи који су коришћени за ову "уметност" нису људи који су живелиу богатству и изобиљу него људи са маргине друштва, немоћни,  бескућници,  наркомани.  За које никог није било брига. Јефтино продати овом лешинару. Сигурно нису желели да овако заврше. 

Подели на овим сајтовима

Хумани модел се користи за извођење вежби из анатомије, препариран на посебан начин, много практичнији, нема мириса, нема падања у несвест, видљив је сваки део. Добијање дозволе за прављење оваквог хуманог модела и за увоз и коришћење су огроман процедурални пут. Питам се, како је баја успео да сакупи оволико хуманих модела да би их "уметнички" представио у рецимо бизарном сексуалном чину или у венчаници.

Ово није уметност, ово је болест.

Подели на овим сајтовима

11 minutes ago, Muramasa рече

Ovo je bar lako ostvarivo.

У контексту где рече да ће твоје тело бити предато пећи, јер ти не пада на памет да будеш храна за црве, и ја на то кажем да ретко буде како планирамо, као и то да не треба заборавити да и Бог планира...Шта је лако оствариво? ne_shvata

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

2 hours ago, aliluja рече

Kakav osećaj ovakav prizor budi kod vas? 

Не служи научне сврхе. Овде видим људске лешеве као материјал за рад. Ради се о зарађивању новца.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Није у питању ни одбојност ни гађење. Облик друштвене свести, обичаја, неких навика итд, настао још у првобитној заједници је морал. Као скуп одређених критеријума.

Ако ћемо по дефиницији - Централне вредности морала су: добро, исправно и праведно.

Подели на овим сајтовима

Neki vide nemoral i u ženstvenom hodu...u osmijehu. Ja se ne bih prijatno osjećala u UAE, jer bi moj osmijeh protumačili kao vrhunac nemorala, ali da se ne zabavljamo sitnicama.
Pitanje je ličnog stava, pa kako nije jasno onima koji ne vide umjetnost u ovome, tako ni meni, koja je svuda vidim, i sretna sam zbog toga.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...