Avocado Написано Септембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2017 пре 42 минута, Млађони рече Mozes li da nam das neke podatke o tome koliko su te kompanije platile naucnicima da se bave osporavanjem toga? Cisto da ne budes nedorecen. Mogu neke koji su dostupni... Recimo, evo ti ovaj članak: https://www.scientificamerican.com/article/dark-money-funds-climate-change-denial-effort/ U samom članku ti je link ka istraživanju o kojem pišu... u pdf-u. Citat iz sažetka istraživanja: This results in a data sample that contains financial information for the time period 2003 to 2010 on the annual income of 91 CCCM (climate change counter-movement) organizations funded by 140 different foundations. An examination of these data shows that these 91 CCCM organizations have an annual income of just over $900 million, with an annual average of $64 million in identifiable foundation support. The overwhelming majority of the philanthropic support comes from conservative foundations. Additionally, there is evidence of a trend toward concealing the sources of CCCM funding through the use of donor directed philanthropies. Znači samo ovde istraženih 91 organizacija imaju godišnji budžet od skoro milijardu dolara. IPCC ima godišnji budžet od oko 7 miliona dolara. Sooooooo.... you were speaking about financial incentives? BTW Hvala na pitanju. Eto morao sam malo da istražim i saznao nešto novo... naime, ozbiljno sam potcenio to koliko se love ulaže u osporavanje nauke koja se bavi klimatskim promenama... i opet ne umete da navedete jedan valjan razlog protiv..... Млађони је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2017 Управо сада, Avocado рече Mogu neke koji su dostupni... Recimo, evo ti ovaj članak: https://www.scientificamerican.com/article/dark-money-funds-climate-change-denial-effort/ Procitacu hvala. Samo da te podsetim kada sam ti objavio clanak sa istog sajta o uticaju genetike na politicke izbore upisao si se od smeha. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2017 Ево стављам 100 марке да ће у неко догледно време глобална просечна температура достићи максимум и Земља кренути да се хлади. Онда ће ови вероватно да крену "сви ћемо да се смрзнемо! држава дуради нешто!" Аурор је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2017 пре 11 минута, Avocado рече Mogu neke koji su dostupni... Recimo, evo ti ovaj članak: https://www.scientificamerican.com/article/dark-money-funds-climate-change-denial-effort/ U samom članku ti je link ka istraživanju o kojem pišu... u pdf-u. Citat iz sažetka istraživanja: This results in a data sample that contains financial information for the time period 2003 to 2010 on the annual income of 91 CCCM (climate change counter-movement) organizations funded by 140 different foundations. An examination of these data shows that these 91 CCCM organizations have an annual income of just over $900 million, with an annual average of $64 million in identifiable foundation support. The overwhelming majority of the philanthropic support comes from conservative foundations. Additionally, there is evidence of a trend toward concealing the sources of CCCM funding through the use of donor directed philanthropies. Znači samo ovde istraženih 91 organizacija imaju godišnji budžet od skoro milijardu dolara. IPCC ima godišnji budžet od oko 7 miliona dolara. Sooooooo.... you were speaking about financial incentives? BTW Hvala na pitanju. Eto morao sam malo da istražim i saznao nešto novo... naime, ozbiljno sam potcenio to koliko se love ulaže u osporavanje nauke koja se bavi klimatskim promenama... i opet ne umete da navedete jedan valjan razlog protiv..... Ok znam kako ce da zvuci ali na prvu loptu: "American Enterprise Institute, the Heritage Foundation, and the Cato Institute, are among the best known conservative think tanks in the United States." Svi ovi ljudi koji finasiraju ove organizacije, finasiraju ih iz razloga jer su konzervativno politicke. Ogroman je skok u logici zakljucak da ih finasiraju da bi "naucno obarali klimatske promene" Zapravo Heretage Foundation i Cato Institute nikad nisu ni obarali globalno zagrevanje kao naucnu teoriju (makar ja nisam video a cest sam citalac) vec strog price o drzavnoj intervenciji. Evo ti naprimer heretage foundation i njihovi tekstovi o klimatskoj promeni, svi se (skoro)odnosi na ekonomske posledice povisenja poreza:http://www.heritage.org/environment nisam ih procitao sve naravno, ali eto sam mozes da pogledas i da vidis da je ubacanje ove fondacije kao neki ThinkTank koji je tu da siri "climate skepticizm" totalna glupost jer jedini scepticism koji heretage siri je ekonomski skepticizam prema ekonomsko regulatornim merama. nemoj da se ljutis ali stvarno ne mogu da gubim vreme na nekog ko tvrdi da je heretage foundation "climate scepticism" foundation kada sam poprilicno siguran da je "climate regulation scepticism" foundation. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2017 пре 4 минута, Grizzly Adams рече Не. Само су вишеструко преувеличали ефекат итд. Na čemu zasnivaš tu tvrdnju? Цитат Земља се стално загрева и хлади, у било којем периоду своје историје. Никад није "константна" ни по температури, ни по концентрацији разних гасова. У било које доба можеш да измериш "промене" и дигнеш панику "леле, сви ће да изгнинемо!". Nije samo "izmerena promena" pa dignuta panika, već izmerene promene predstavljaju jasnu potvrdu naučnih hipoteza i predikcija... kao i obično, u pitanju su naučne teorije, uvek je moguće da je sve to samo slučajna koincidencija... ali je tvrditi da je u pitanju koincidencija bez bilo kakvog ozbiljnog objašnjenja podataka ili osporavanja hipoteza besmisleno... Цитат Концентрација ЦО2 била је у историји и 10 пута већа него данас па ником ништа. Било је и пуно топлије и пуно хладније, па опет ником ништа. Ne, nije "nikom ništa"... nego su se tada dešavali pomori živog sveta, neki od njih takvi da je jedva 5% vrsta preteklo... Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2017 пре 3 минута, Avocado рече Na čemu zasnivaš tu tvrdnju? Па исто као и ти - пратим вести, разне чланке по интернету и сл. пре 4 минута, Avocado рече Nije samo "izmerena promena" pa dignuta panika, već izmerene promene predstavljaju jasnu potvrdu naučnih hipoteza i predikcija... kao i obično, u pitanju su naučne teorije, uvek je moguće da je sve to samo slučajna koincidencija... ali je tvrditi da je u pitanju koincidencija bez bilo kakvog ozbiljnog objašnjenja podataka ili osporavanja hipoteza besmisleno... Нико не оспорава научне теорије. Наука се бавила климатским променама још много пре него је пронађен интернет. А било је и пуно пророка који су предвиђали "крај света" сваких пар година. Оспорава се ова хистерија и паника коју дижу неки политиканти. пре 12 минута, Avocado рече Ne, nije "nikom ništa"... nego su se tada dešavali pomori živog sveta, neki od njih takvi da je jedva 5% vrsta preteklo... Управо тако. Дешавали су се без нашег утицаја и тешко да ми ту нешто можемо. Кад наиђе следеће ледено доба, боље да будемо спремни са свим могућим технологијама које имамо, а не да кочимо развој због неке фикције. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2017 пре 3 минута, Grizzly Adams рече Управо тако. Дешавали су се без нашег утицаја и тешко да ми ту нешто можемо. Кад наиђе следеће ледено доба, боље да будемо спремни са свим могућим технологијама које имамо, а не да кочимо развој због неке фикције. Ja mislim da bi ovi koji su za resavanje klimatskih promena svi trebalo da budu libertarijanci koji bi liberalizovali trziste energenata. Jer glavni razlog sto nemamo nekih napredaka u izmisljanju novih tehnologija jeste to sto je trziste znacajno kontrolisano od strane drzave. U srbiji naprimer elektricni auto ne mozes da vozis i da oces. Ne moze da se registruje. To je ono bas banalna barijera, zasto se niko ko je mnogo zabrinut oko globalnog zagrevanja ne brine oko toga sto u srbiji ne moze da se vozi elektricni auto i ne prave neki angazman oko toga? Ne pricam tu za avokada nego za raznorazne internet naucnike, koji tako pricaju o globalnom zagrevanju a nisu prstom mrdnuli da se situacija u srbiji popravi za obnovljive izvore energije. Da ne pricam o totalno besmislenim zakonima gde covek ne moze da otvori svoju elektranu i da proizvodi elektricnu energiju iz solara. Nego mora da PRODA elektricnu energiju DIREKTNO EPSU. Ne moze da je prodaje naprimer komsiji. Jos jedna mera koja destimulise obnovljive energije u srbiji. Opet, niko od svih ovih boraca za spas planete ne spominje to. Gde su? Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Септембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2017 пре 36 минута, Grizzly Adams рече леле, сви ће да изгнинемо! I to u vodu! Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2017 пре 13 минута, Grizzly Adams рече Нико не оспорава научне теорије. Наука се бавила климатским променама још много пре него је пронађен интернет. А било је и пуно пророка који су предвиђали "крај света" сваких пар година. Postojanje tih "proroka" ne invalidira ono što naučnici tvrde. Ti upravo osporavaš naučne teorije. Цитат Оспорава се ова хистерија и паника коју дижу неки политиканти. Ja je isto osporavam... kontraproduktivna je... ništa nije dobro donela... Цитат Управо тако. Дешавали су се без нашег утицаја Ali univerzum u svojim zakonima inače ne pravi razliku da li su ogromnu količinu CO2 ispustili vulkani ili ljudi... Ne znam kako to što su pre 251 miliona godina bez našeg uticaja vulkani izbacili ogromnu količinu CO2 i napravili pomor čini pametnom ideju da mi to isto sad uradimo? Цитат и тешко да ми ту нешто можемо. Za razliku od vulkana mi posedujemo volju pa možemo i da ne napunimo atmosferu sa CO2 tako da se desi isto što se onda desilo... Цитат Кад наиђе следеће ледено доба, боље да будемо спремни са свим могућим технологијама које имамо, а не да кочимо развој због неке фикције. Skroz saglasan... samo ne znam na koju sad fikciju misliš... fikciju da se klima menja random, pa je nebitno šta mi radimo? Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2017 Управо сада, Avocado рече Postojanje tih "proroka" ne invalidira ono što naučnici tvrde. Ti upravo osporavaš naučne teorije. Ja je isto osporavam... kontraproduktivna je... ništa nije dobro donela... Ali univerzum u svojim zakonima inače ne pravi razliku da li su ogromnu količinu CO2 ispustili vulkani ili ljudi... Ne znam kako to što su pre 251 miliona godina bez našeg uticaja vulkani izbacili ogromnu količinu CO2 i napravili pomor čini pametnom ideju da mi to isto sad uradimo? Za razliku od vulkana mi posedujemo volju pa možemo i da ne napunimo atmosferu sa CO2 tako da se desi isto što se onda desilo... Skroz saglasan... samo ne znam na koju sad fikciju misliš... Hajd da pretpostavimo da si sve u pravu, eto zamisli da sam ti rekao da je sve tacno sto si napisao o GW do sada. Koja resenja predlazes i zasto bas ta resenja? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2017 пре 19 минута, Млађони рече Hajd da pretpostavimo da si sve u pravu, eto zamisli da sam ti rekao da je sve tacno sto si napisao o GW do sada. Koja resenja predlazes i zasto bas ta resenja? Jel ti ja ličim na političara? Млађони је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2017 Управо сада, Avocado рече Jel ti ja ličim na političara? То ти је бар просто - само рокнеш неки порез... Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2017 пре 1 минут, Grizzly Adams рече То ти је бар просто - само рокнеш неки порез... Za početak bih Mlađi dao da napravi svoju privatnu solarnu elektranu... čisto da ne može da se vadi da je nije napravio samo zato što je zabranjeno... Grizzly Adams and Млађони је реаговао/ла на ово 1 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2017 пре 41 минута, Avocado рече Za početak bih Mlađi dao da napravi svoju privatnu solarnu elektranu... čisto da ne može da se vadi da je nije napravio samo zato što je zabranjeno... Pre bih kupio elektricni auto. A elektrana nije zabranjena samo kao i sve u srbiji birokratski pakao + moras da prodajes struju epsu, eto ne mozes direktno komsiji retardirani smo ja i on ubice nas struja samo u epsu ima strucnjaka da to odrade, hvala drzavi sto nas stiti. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2017 пре 7 минута, Млађони рече Pre bih kupio elektricni auto. A elektrana nije zabranjena samo kao i sve u srbiji birokratski pakao + moras da prodajes struju epsu, eto ne mozes direktno komsiji retardirani smo ja i on ubice nas struja samo u epsu ima strucnjaka da to odrade, hvala drzavi sto nas stiti. Ranije bilo zabranjeno... ali eto... liberalizovali smo se... Млађони је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука