Avocado Написано Септембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2017 пре 12 минута, Млађони рече Ti ne pravis nista, a ni ja. Mi samo razgovaramo o onome sto drugi prave. A drugi ocigledno prave predikcije na osnovu podataka u poslednjih 100 godina, jer pre tih 100-150 godina nemaju dovoljno precizne podatke. To je cista matematika. Ok. Naučnici ne prave predikcije o promeni klime na osnovu podataka o temperaturi u poslednjih 100 godina... ti podaci su potvrda njihovih predikcija (koje su čista fizika, hemija i matematika). Pomešao si ta dva... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2017 пре 1 минут, Avocado рече Ok. Naučnici ne prave predikcije o promeni klime na osnovu podataka o temperaturi u poslednjih 100 godina... ti podaci su potvrda njihovih predikcija (koje su čista fizika, hemija i matematika). Pomešao si ta dva... brale... nego na osnovu cega prave predikcije ako ne na osnovu podataka iz proslosti? I na osnovu cega su pravili predikcije o podacima iz proslosti koji su potvrdjeni? I kako onda co2 u proslosti nema korelaciju sa temperaturom? Sve su ovo pitanja stvari koje mi nisu jasne iz objasnjenja koja prenosis. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2017 пре 8 минута, Млађони рече brale... nego na osnovu cega prave predikcije ako ne na osnovu podataka iz proslosti? Ovo je teorija: 1. Postoje tzv. gasovi "staklene bašte" - molekuli ovih gasova propuštaju svetlost određene frekvencije infracrvenog toplotnog zračenja, a zadržavaju druge, konkretno propuštaju toplotu sunčevih zraka više nego što propuštaju toplotu koju emituje Zemlja... 2. Na Zemlji se stalno (i prirodno) proizvode i "upijaju" gasovi staklene bašte ali mogućnos apsorpcije nije neograničena već je limitirana (fizikom i hemijom). 3. CO2 je gas staklene bašte. 4. Ako uzimaš iz zemljine kore CO2 i ispuštaš ga u atmosferu u znatnim količinama, koje ne mogu da se prirodno apsorbuju, njegova koncentracija će se povećavati. 5. Ako se količina CO2 povećava, pomenuti efekat staklene bašte će uticati na povećanje temperature vode i vazduha. 6. Efekat staklene bašte naravno nije jedina stvar koja utiče na temperaturu, ima mnogo različitih faktora, ali prosto dodaje neko +X na sumu tih faktora. Ovo su predikcije pomenute teorije: Ako je teorija tačna i ako suma ostalih faktora ne deluje značajno na hlađenje, trebalo bi da vidimo povećanje koncentracije CO2 u atmosferi i globalni trend povećanja prosečnih temperatura vode i vazduha. Ovo su podaci (koji potvrđuju predikcije): 1. Ne primećujemo značajne (***) promene drugih faktora koji utiču na promenu temperature. 2. Koncentracija CO2 u atmosferi se značajno povećala u poslednjih 150 godina. (tu se ne misli na merenja od pre 150 godina, već na moderna merenja CO2 u npr. slojevima leda starim X godina i slično) 3. Koncentracija CO2 u atmosferi se i dalje povećava. 4. Prosečne temperature se i dalje povećavaju. ---- *** Aktivnost Sunca je u poslednjih desetak godina nešto niža, pa bi bez toga povećanje bilo još veće. Цитат I kako onda co2 u proslosti nema korelaciju sa temperaturom? Postoji korelacija u prošlosti... samo nije jednostavna... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Септембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2017 Ово су само подаци. Погледала сам око 60% њихових клипова и нисам приметила пре 2 часа, Млађони рече oiokofobija Можеш ли да ме упутиш? "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2017 пре 42 минута, Avocado рече Ovo je teorija: То је САМО теорија! Да ли је неко некад видео те климатске промене осим локалних? Клима је несводљиво комплексна и немогућа је промена из једне климе у другу, могуће су само варијације унутар исте климе. Avocado and ИгорМ је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2017 Поред тога, нико не зна како је настала клима, а говоре о променама. Ха ха! Глупи климатологисти. Avocado је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2017 Dva klipa koja detaljno objašnjavaju dokaze za klimatske promene i posledice istih... "Kritičare" molim da u najmanju ruku pogledaju poslednjih par minuta... tj. prvi klip od 12:16 i drugi od 15:26 (možete i ovde da kliknete) А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2017 пре 9 часа, Avocado рече Ovo je teorija: 3. CO2 je gas staklene bašte. Postoji korelacija u prošlosti... samo nije jednostavna... Ok vise manje sam pretpostavio kako funkcionise teorija. Ono sto meni nije jasno, ako njihov model ne pogadja dovoljno dobro rezultate u proslosti (jer kako si rekao korelacija nije jednostavno) kako znaju da ce pogadjati u buducnosti? Inace odgledao sam kompletan ovaj serijal jos odavno, ja bas zbog njega i ne verujem u klasican model globalnog zagrevanja. Sto ne znaci da ne verujem u kompletnu teoriju samo mislim da je u istom stanju u kom je bila teorija gravitacije za vreme njutna. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2017 @Avocado a sta je sa ovom listom, je l to neki prevaranti kao u slucaju kreacionista ili neki kredibilni naucnici koji imaju kredibilne kritike? http://www.petitionproject.org/ oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Branka62 Написано Септембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2017 пре 2 минута, Млађони рече u kom je bila teorija gravitacije za vreme njutna Teorija gravitacije je bila u sasvim dobrom stanju za vreme Njutna. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2017 пре 10 минута, Млађони рече Ok vise manje sam pretpostavio kako funkcionise teorija. Ono sto meni nije jasno, ako njihov model ne pogadja dovoljno dobro rezultate u proslosti (jer kako si rekao korelacija nije jednostavno) kako znaju da ce pogadjati u buducnosti? Podaci iz prošlosti se uklapaju u teoriju i postojale su predikcije istih pre nego što su podaci otkriveni... Цитат Inace odgledao sam kompletan ovaj serijal jos odavno, ja bas zbog njega i ne verujem u klasican model globalnog zagrevanja. Što? Jel zato što je ozbiljan i bavi se pravim naučnim radovima? Цитат Sto ne znaci da ne verujem u kompletnu teoriju samo mislim da je u istom stanju u kom je bila teorija gravitacije za vreme njutna. Da si bar pogledao ovih poslednjih par minuta... između ostalog tu kaže i ovo: šta ti veruješ ili ne veruješ je potpuno nebitno ako nemaš argumente, dokaze i objašnjenja... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2017 Управо сада, Avocado рече Što? Jel zato što je ozbiljan i bavi se pravim naučnim radovima? Zbog svih cinjenica sto je izneo, skontao sam da je to izuzetno klimava naucna oblast. previse varijabli, previse politickih interesa sa obe strane, previse spekulacija sa obe strane. ... šta ti veruješ ili ne veruješ je potpuno nebitno ako nemaš argumente, dokaze i objašnjenja... Hvala bogu pa ne zivimo u fasizmu te je bitno u sta verujem onda kada glasam. A ne samo ja nego i milioni ljudi koji nalaze ovu njihovu pricu malo sumnjivom, posebno kada pogledamo kako se koketira izmedju nauke-medija-politicara. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2017 пре 12 минута, Млађони рече @Avocado a sta je sa ovom listom, je l to neki prevaranti kao u slucaju kreacionista ili neki kredibilni naucnici koji imaju kredibilne kritike? http://www.petitionproject.org/ Kredibilni naučnici kredibilne kritike izražavaju u peer-reviewed naučnim radovima. А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2017 пре 1 минут, Avocado рече Kredibilni naučnici kredibilne kritike izražavaju u peer-reviewed naučnim radovima. Tacno, zasto onda IPCC radovi nisu uvek peer-reviewd? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2017 Управо сада, Млађони рече Hvala bogu pa ne zivimo u fasizmu te je bitno u sta verujem onda kada glasam. Naravno... svako je slobodan da veruje u svakakve gluposti... Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука