АлександраВ Написано Јул 25, 2016 Пријави Подели Написано Јул 25, 2016 1 minute ago, Тања1 рече Да, али главни фокус на сексуално злостављање данас је довео до сумње физичког контакта са децом. Неки родитељи нису више сигурни шта могу са децом. Да ли пољубац на уста? Одлазак у купатило са родитељима? Нису сигурни где је граница дечја и то их посебно плаши сексуално злостављање своје деце. Резултат тога је да многе институције не забране пољубац, али дефинитивно упозоре на физички контакт. У стварности ради се о томе да родитељ заштити себе од непријатних оптужби. Да ли је неопходно да едукатори пољубе децу "у" уста. Вероватно није. Али на нека места не може да држе дете на крилу, а у смерницама каже се да треба бити опрезан уопште физички. Деца наравно могу да преживе да се не љубе "у" уста, али то је тужно за развој ако као родитељ у општој потреби мораш на удаљеност са својим дететом. Овде се може поставити питање да ли је то здрав развој да деца не треба да имају пријатеља међу одраслима са којима проводе толико сати свакод дана. Не треба подлећи том развоју. Једноставно то је део породичног пакета, срећни једно за друго и не плаше се пољупца. Добри родитељи би требало да смеју да воле своју децу у једном професионалном контексту, значи присуство знања и осећања. Можда сам глупа, али ја уопште не разумем ово што си написала..... и зашто на овој теми.... zuti car је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јул 25, 2016 Пријави Подели Написано Јул 25, 2016 2 minutes ago, Тања1 рече Да, али главни фокус на сексуално злостављање данас је довео до сумње физичког контакта са децом. Неки родитељи нису више сигурни шта могу са децом. Да ли пољубац на уста? Одлазак у купатило са родитељима? Нису сигурни где је граница дечја и то их посебно плаши сексуално злостављање своје деце. Резултат тога је да многе институције не забране пољубац, али дефинитивно упозоре на физички контакт. У стварности ради се о томе да родитељ заштити себе од непријатних оптужби. Да ли је неопходно да едукатори пољубе децу "у" уста. Вероватно није. Али на нека места не може да држе дете на крилу, а у смерницама каже се да треба бити опрезан уопште физички. Деца наравно могу да преживе да се не љубе "у" уста, али то је тужно за развој ако као родитељ у општој потреби мораш на удаљеност са својим дететом. Овде се може поставити питање да ли је то здрав развој да деца не треба да имају пријатеља међу одраслима са којима проводе толико сати свакод дана. Не треба подлећи том развоју. Једноставно то је део породичног пакета, срећни једно за друго и не плаше се пољупца. Добри родитељи би требало да смеју да воле своју децу у једном професионалном контексту, значи присуство знања и осећања. Tacno, na kraju će ispasti da će drzava roditeljima odredjivati na koji način se mogu maziti a svojim mališanima. U redu je da se zabrane batine jer sve studije pokazuju negativne efekte za dijete. Ali da odredjuju na koji način izmjenjivati njeznost bi bilo ravno katastrofi. Тања1 је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јул 25, 2016 Пријави Подели Написано Јул 25, 2016 13 minutes ago, АлександраВ рече Можда сам глупа, али ја уопште не разумем ово што си написала..... и зашто на овој теми.... АлександраВ, то је био мој одговор на цитат од Ronald-а, и у контексту његове/њене поруке. На овој теми зато што ме на овој теми цитира. Врати се и видећеш да том поруком нисам цитирала тебе. Нешто си ме помешала. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јул 25, 2016 Пријави Подели Написано Јул 25, 2016 2 hours ago, Тања1 рече А интимни дијелови тијела имају карактер "секси"? Није шија него разврат. Немају увијек. зависи од контекста. Интима није увијек везана за секс. Да неко го прошета кроз град, то не би било питање сексуализације, него обичне пристојности. Зато кажем да дојење у јавности и љубљење дјеце у уста не производе негодовање из истих разлога. Бабе и жабе. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Јул 25, 2016 Пријави Подели Написано Јул 25, 2016 4 minutes ago, Ronald рече Problem vezano za poljubac u usta Значи нема везе са добробитима за менталне здравље, пошто ми ниси одговорио на питање, него се бацио на другу ливаду. 6 minutes ago, Ronald рече ljudi opterećeni sexualnoscu sa svih strana i svugdje Који људи? Ови на филмовима, рекламама, форумима, фејсбуковима, информерима? Пре бих рекла, људе оптерећују сексом са свих страна и свугде. 8 minutes ago, Ronald рече već o poljupcu kada se na primer majka i djetence maze nosicem i izmenjuju njeznost. И са синовима и са ћерком имам (сам имала) чувену игрицу носонос (други пут ћу изнети детаље, једноставно ми се не да да је ставим на ову тему). Никада нам није пало на памет да се у том тренутку пољубимо. Ја нисам нападала овај пољубац, изнела сам своје ставове и мишљење. Имам утисак да ти и Тања желите да ме убедите у супротно и наметнете ми да је то нешто предивно, па након менталног здравља сада чак потежете и злостављања и штатијазнам. И полако али сигурно и ова тема оде у стереотопије и таборовање.... Мени доста. Идем да цмокнем ћеру у дебели обрашчић да пукне, а ви како вам воља JESSY, Чунга Лунга and Светислав Павловић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Јул 25, 2016 Пријави Подели Написано Јул 25, 2016 2 minutes ago, Тања1 рече Врати се и видећеш да том поруком нисам цитирала тебе. Па добро, али и ми други читамо.... нема везе,... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јул 25, 2016 Пријави Подели Написано Јул 25, 2016 18 minutes ago, Ћириличар рече Немају увијек. зависи од контекста. Интима није увијек везана за секс. Да неко го прошета кроз град, то не би било питање сексуализације, него обичне пристојности. Зато кажем да дојење у јавности и љубљење дјеце у уста не производе негодовање из истих разлога. Бабе и жабе. Интимност, исто као приватно у психологији и друштвеним наукама најближе је односу између људи и у интимним контекстима. Интимност карактерише блиско пријатељство, блиске односе и односе родитељ-дете и регулише се друштвеним и културним нормама: Према томе, постоје границе интимности, утврђене социјалним и културним околностима. У модерном урбаном друштву интимност је - интимне везе. Неко ко прошета го кроз град је недоличног понашања јер није у Минхену да шета једном од шест зона за голе у граду. Зато кажем недогодвање из истих разлога! Није шија, него разврат. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јул 25, 2016 Пријави Подели Написано Јул 25, 2016 1 hour ago, Тања1 рече Да, али главни фокус на сексуално злостављање данас је довео до сумње физичког контакта са децом. Неки родитељи нису више сигурни шта могу са децом. Да ли пољубац на уста? Одлазак у купатило са родитељима? Нису сигурни где је граница дечја и то их посебно плаши сексуално злостављање своје деце. Резултат тога је да многе институције не забране пољубац, али дефинитивно упозоре на физички контакт. У стварности ради се о томе да родитељ заштити себе од непријатних оптужби. Да ли је неопходно да едукатори пољубе децу "у" уста. Вероватно није. Али на нека места не може да држе дете на крилу, а у смерницама каже се да треба бити опрезан уопште физички. Деца наравно могу да преживе да се не љубе "у" уста, али је тужно за развој ако као родитељ у општој потреби мораш на удаљеност са својим дететом. Овде се може поставити питање да ли је то здрав развој да деца не треба да имају пријатеља међу одраслима са којима проводе толико сати свакод дана. Не треба подлећи том развоју! Једноставно то је део породичног пакета, срећни једно за друго и не плаше се пољупца на уста! Добри родитељи би требало да смеју да воле своју децу у једном професионалном контексту, значи присуство знања и осећања. Уз дужно поштовање мишљења на теми. Па добро, на Балкану ситација није толико црна по родитеље у овом погледу... још увијек... Нисмо још постали напредна земља да нас море и те муке. Него овдје неоправдано одлазиш у супротну крајност. Нико овдје не заговара тај западњачки претјерани пуританизам. Балканци смо, нормалнији смо у неким стварима Ако родитељ ускрати дјетету овакав пољубац, то не значи аутоматски да ће успоставити неку "општу дистанцу" са дјететом како си сад рекла. У питању је само забрана једног начина исказивања присности и љубави, а не свих. Но, кад си споменула то да су родитељи забринути шта све смију са дјететом... Оно што ми је занимљиво на Западу је чињеница да су њихове институције за заштиту дјеце толико ефикасне да је то некада и штетно, а то су случајеви лажних пријава или неосноване акције институције. Муњевито улете и одузму родитељима дијете, што је заиста лош производ те претјеране оптерећености и бриге јавности за сексуалност. Тако се оно било десило и некој српској поридици у САД-у? Мислим да су се презивали Настић? Колега од мужа је на његовом фотоапарату нашао слике његове дјеце како се купају и трчкарају около гологуза, па је избила читава фрка јер се сумњало на злостављање. Надлежни орган је само улетио и узео им дјецу у трептају ока. 1 hour ago, Ronald рече Problem vezano za poljubac u usta je što su ljudi opterećeni sexualnoscu sa svih strana i svugdje, pa u tome vide nekakav prljav čin. Niko ne govori o nekakavom ne daj Bože opterecenju djeteta sa tim, već o poljupcu kada se na primer majka i djetence maze nosicem i izmenjuju njeznost. Сад морам јеванђелисати љибтардизам - најјаче је што ни то није највећи проблем, него је проблем што су овакве ствар иосјетљиве и људи генерално емотивно одреагују и лако је да скоче за врат онима са којима се не слажу. Ето и ја сам на неки начин био скочио на прву лопту од почетка ове теме, али имаш дио јавности који је због тога спреман да се мијеша у туђе животе а да претходно не одради домаћи задатак и не прибави све чињенице ( ах ти ауторитарци ). И онда добијеш неке стварно "дивне" резултате. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јул 25, 2016 Пријави Подели Написано Јул 25, 2016 18 minutes ago, АлександраВ рече Ја нисам нападала овај пољубац, изнела сам своје ставове и мишљење. Имам утисак да ти и Тања желите да ме убедите у супротно и наметнете ми да је то нешто предивно, па након менталног здравља сада чак потежете и злостављања и штатијазнам. И полако али сигурно и ова тема оде у стереотопије и таборовање.... Мени доста. Идем да цмокнем ћеру у дебели обрашчић да пукне, а ви како вам воља Ја не желим тебе у ништа да убедим и да ти наметнем. Пишем овде искључиво ради размене ставова и мишљења. Уживај у пољупцима са ћером и лепо сањајте. Лаку ноћ, нека вас Бог чува. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јул 25, 2016 Пријави Подели Написано Јул 25, 2016 1 hour ago, Тања1 рече Неко ко прошета го кроз град је недоличног понашања јер није у Минхену да шета једном од шест зона за голе у граду. Зато кажем недогодвање из истих разлога! Није шија, него разврат. Али нису исти разлози. Једно је јер дио јавности подсјећа на интимни сексуализовани акт ( ово љубљење ), а друго је несексуализована радња која за неке представља чисто непристојан несексуалан акт. Бабе и жабе. Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јул 25, 2016 Пријави Подели Написано Јул 25, 2016 21 minutes ago, АлександраВ рече Значи нема везе са добробитима за менталне здравље, пошто ми ниси одговорио на питање, него се бацио на другу ливаду. Који људи? Ови на филмовима, рекламама, форумима, фејсбуковима, информерима? Пре бих рекла, људе оптерећују сексом са свих страна и свугде. И са синовима и са ћерком имам (сам имала) чувену игрицу носонос (други пут ћу изнети детаље, једноставно ми се не да да је ставим на ову тему). Никада нам није пало на памет да се у том тренутку пољубимо. Ја нисам нападала овај пољубац, изнела сам своје ставове и мишљење. Имам утисак да ти и Тања желите да ме убедите у супротно и наметнете ми да је то нешто предивно, па након менталног здравља сада чак потежете и злостављања и штатијазнам. И полако али сигурно и ова тема оде у стереотопије и таборовање.... Мени доста. Идем да цмокнем ћеру у дебели обрашчић да пукне, а ви како вам воља Niko tebe ni u šta ne ubjedjuje, jednostavno objasnjavamo da taj poljubac u usta nije nista odvratno kako neki zele da ga prikazu optereceni svim i svačim. Ti sa svojom cerkom izmjenjuj njeznosti kako vi mislite da je najbolje za vas obje. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јул 25, 2016 Пријави Подели Написано Јул 25, 2016 12 minutes ago, Ћириличар рече Али нису исти разлози. Једно је јер дио јавности подсјећа на интимни сексуализовани акт ( ово љубљење ), а друго је несексуализована радња која за неке представља чисто непристојан несексуалан акт. Бабе и жабе. То си у праву! Једно је да си и ти дио те јавности, а друго је да си чисто непристојан. (на овој теми). Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Јул 25, 2016 Пријави Подели Написано Јул 25, 2016 Управо сада, Ronald рече objasnjavamo da taj poljubac u usta nije nista odvratno kako neki zele da ga prikazu optereceni svim i svačim. Видиш, ти не знаш да ли је детету, не само пољубац у уста већ пољубац уопште, нешто одвратно. Poznati francuski pedopsiholog Fransoaz Dolto rekala je: "Djetetu su potrebna milovanja. Apsolutno mu ne trebaju poljupci (…). Djetetu je poljubac kao da ga jedete…, posve beskoristan." Dodir je, dakle, najizravnija komunikacijska metoda pomoću koje se stvara veza s djetetom, pokazuju mu se privrženost i ljubav, daje osjećaj dobrobiti i potiče na smijeh. И да ли неко (било ко) може да каже да му је пољубац у уста са дететом одвратан а да одмах не буде окарактерисан као оптерећен свим и свачим? Они не желе тако да га прикажу, једноставно, њима то јесте одвратно. Ето тако, без разлога. Као када не волиш спанаћ. Да му се одмах не спочитавају некакве сексуалности, примитивности и сл? Па не мора баш све да буде политика. JESSY and Чунга Лунга је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јул 25, 2016 Пријави Подели Написано Јул 25, 2016 3 minutes ago, АлександраВ рече Видиш, ти не знаш да ли је детету, не само пољубац у уста већ пољубац уопште, нешто одвратно. Poznati francuski pedopsiholog Fransoaz Dolto rekala je: "Djetetu su potrebna milovanja. Apsolutno mu ne trebaju poljupci (…). Djetetu je poljubac kao da ga jedete…, posve beskoristan." Dodir je, dakle, najizravnija komunikacijska metoda pomoću koje se stvara veza s djetetom, pokazuju mu se privrženost i ljubav, daje osjećaj dobrobiti i potiče na smijeh. И да ли неко (било ко) може да каже да му је пољубац у уста са дететом одвратан а да одмах не буде окарактерисан као оптерећен свим и свачим? Они не желе тако да га прикажу, једноставно, њима то јесте одвратно. Ето тако, без разлога. Као када не волиш спанаћ. Да му се одмах не спочитавају некакве сексуалности, примитивности и сл? Па не мора баш све да буде политика. Taj pedopsiholog je rekao i to je sad univerzalna teorija hehe, daj Aleksandra, to nije ozbiljno. Ima drugih koji su rekli da je to u redu i šta sad, ko je u pravu? Pa dobro ako im je odvratno, onda postoji neki razlog. Samo neka ostave na miru one kojima nije i isključe mogućnost zabrane istog kroz nekakav zakon. Тања1 је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јул 25, 2016 Пријави Подели Написано Јул 25, 2016 27 minutes ago, АлександраВ рече И да ли неко (било ко) може да каже да му је пољубац у уста са дететом одвратан а да одмах не буде окарактерисан као оптерећен свим и свачим? Они не желе тако да га прикажу, једноставно, њима то јесте одвратно. Ето тако, без разлога. Као када не волиш спанаћ. Да му се одмах не спочитавају некакве сексуалности, примитивности и сл? Па не мора баш све да буде политика. Немој да примаш мишљења и ставове на теми лично, па и ја сам написала да су мене моји љубили у коси, сложила са мишљењем Лидије, други мисле другачије од нас, између осталог тај педопсихолог је посве бескористан. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука