Jump to content

"Ja sam pedofil, pomozite mi da umrem”

Препоручена порука

6 minutes ago, Ronald рече

Ono sto mene zanima je na koji nacin ljude koji kazu za sebe da su pedofili i da im to predstavlja problem u zivotu tretirati? To je svrha postavljanja ovih tekstova? Ja sam za to da se omoguce dalja istrazivanja mozda se otkrije nacin kroz istrazivanje mozga kako da ima se pomogne dok Dijana misli da idalje istrazivanje moze skinuti pedofiliju sa spiska bolesti. Ona ovo zakljucuje jer misli da je tako uradjeno i sa homosexualnoscu, mijesa nesto sto se ne moze pomijesati. Ti i ja se razumijemo.

Roni i ja mogu za sebe reci da sam manekenka za vog :D

Samodijagnostifikovanje je opet neka vrsta psiholoske bolesti, kontas, nemoguce je.

Ovde imas strucnjake koje tvrde da nije pedofil, i coveka koji je homoseksualac sa suicidnim sklonostima koje traju decenijama, tesku klinicku depresiju, mislis da je on sposoban sebi postaviti dijagnozu?

Istrazuj koliko ti volja, al tu nema pomoci, neko ko ima tu pa sta hoces bolest, sklonost ili nazovi ga kako oces, nece odjednom nekim istrazivanjima postati monogamni hetreroseksualac. Mozda moze samo da se istrazuje u pravcu hemijske kastracije i kako osudjene pedofile drzati pod kontrolom.

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

18 minutes ago, Жељко рече

С ти психолог?

Ne jos, trenutno samo trener asertivne komunikacije i edukant psihoterapije ili popularno psihoterapeut pod supervizijom, jos uvek nemam dozvolu da samostalno obavljam psihoterapiju. Ali ovo sto rekoh vec je napisano u clanku, nista svoje ne kazah.

Подели на овим сајтовима

Da Ronalde upravo to slijedi iza tih 'humanističkih istraživanja'. Ja ne miješam homoseksualnost sa pedofilijom, ali ti nisi informisan o društvenim tokovima. Lobiranje da se i pedofilija prihvati kao sklonost i orijentacija se uveliko dešava, kao i suludi zahtjevi da se legalizuje, već. 

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Јелена011 рече

Roni i ja mogu za sebe reci da sam manekenka za vog :D

Samodijagnostifikovanje je opet neka vrsta psiholoske bolesti, kontas, nemoguce je.

Ovde imas strucnjake koje tvrde da nije pedofil, i coveka koji je homoseksualac sa suicidnim sklonostima koje traju decenijama, tesku klinicku depresiju, mislis da je on sposoban sebi postaviti dijagnozu?

Istrazuj koliko ti volja, al tu nema pomoci, neko ko ima tu pa sta hoces bolest, sklonost ili nazovi ga kako oces, nece odjednom nekim istrazivanjima postati monogamni hetreroseksualac. Mozda moze samo da se istrazuje u pravcu hemijske kastracije i kako osudjene pedofile drzati pod kontrolom.

Pa to me zanima, kako ih tretirati, to je cilj svih pitanja, kako sa ovima koji su svjesni i nije im lako. Ne ocekujem da postane mongamni heteroseksualac, to niko ne ocekuje u doglednoj buducnosti.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ronald рече

Pa to me zanima, kako ih tretirati, to je cilj svih pitanja, kako sa ovima koji su svjesni i nije im lako. Ne ocekujem da postane mongamni heteroseksualac, to niko ne ocekuje u doglednoj buducnosti.

Pa ne mozes, to je utopija sentimentalizma. Duznost drustva je da se zastiti, da zastiti svoju decu. A bilo kakva istrazivanja, da prostis meni je to mnogo nehumanije od metka u celo nekom ko siluje do smrti dete. Sta, da ga zatvoris i igras se sa njim kao sa pokusnim kunicem?!

Ne postoji nacin da vrsis ta ispitivanja jer bi bila posredna i izvucena iz konteksta, jedino bi moglo da medju osudjenim pedofilima trazis od onih koji zele dozvolu da nad njima vrsis eksperimente a i to je eticki upitno.

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Јелена011 рече

Pa ne mozes, to je utopija sentimentalizma. Duznost drustva je da se zastiti, da zastiti svoju decu. A bilo kakva istrazivanja, da prostis meni je to mnogo nehumanije od metka u celo nekom ko siluje do smrti dete. Sta, da ga zatvoris i igras se sa njim kao sa pokusnim kunicem?!

Ne postoji nacin da vrsis ta ispitivanja jer bi bila posredna i izvucena iz konteksta, jedino bi moglo da medju osudjenim pedofilima trazis od onih koji zele dozvolu da nad njima vrsis eksperimente a i to je eticki upitno.

Pa na kakva ti istrazivanja mislis, ja mislim na ova u drugom tekstu.

Подели на овим сајтовима

Која је то глупост, ни један озбиљан психијатар, нити доктор уопште, не прихвата да лечи ни своје ближње због неонјективности

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Снежана рече

Која је то глупост, ни један озбиљан психијатар, нити доктор уопште, не прихвата да лечи ни своје ближње због неонјективности

Dobro, a kako sa ovim koji su dokazano pedofili i za koje se zna da li ih sve hemijski kastrirati, i ove koji su skloni zlostavljanju zatvoriti do kraja zivota. Da li i dalje raditi na proucavanju njihovog mozga, mislim ne znam sta je tu lose, toliko. Mislim ne ocekujem da postane monogamni heteroseksualac i otkad su heteroseksualci monogamni?

Подели на овим сајтовима

34 minutes ago, Ronald рече

na koji nacin ljude koji kazu za sebe da su pedofili i da im to predstavlja problem u zivotu tretirati?

"Ciljevi  tretmana  pedofila su: 1.  smanjiti  pedofilski  interes  za  djecu:  2. utemeljiti  seksualno  zanimanje  za  odrasle:  3.  smanjiti  stavove  i  vjerovanja  koja podstiču  pedofilno  ponašanje; 4. razviti prosocijalno  ponašanje;  5. rješiti  unutarpsihičke  konflikte;  6.  održati postojeće  stanje  i  prevenirati  recidivizam.  U svrhu  ostvarenja  ovih  ciljeva  rabljene  su  bihevioralne,  kognitivne, farmakološke metode i  tehnike,  te  različite  vrste  psihoterapije.  Najuspješnijom  se pokazala  kognitivnobihevioralna  metoda."

D_Jerkovic_I_Maurovic_Tretman_pedofila.pdf

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, АлександраВ рече

"Ciljevi  tretmana  pedofila su: 1.  smanjiti  pedofilski  interes  za  djecu:  2. utemeljiti  seksualno  zanimanje  za  odrasle:  3.  smanjiti  stavove  i  vjerovanja  koja podstiču  pedofilno  ponašanje; 4. razviti prosocijalno  ponašanje;  5. rješiti  unutarpsihičke  konflikte;  6.  održati postojeće  stanje  i  prevenirati  recidivizam.  U svrhu  ostvarenja  ovih  ciljeva  rabljene  su  bihevioralne,  kognitivne, farmakološke metode i  tehnike,  te  različite  vrste  psihoterapije.  Najuspješnijom  se pokazala  kognitivnobihevioralna  metoda."

Slazem se, nego ja ne znam zasto neki ljudi odmah zinu kad se spomene dalje istrazivanje pedofila odnosno kako funkcionisu pojedini dijelovi nihovog mozga i koje su razlike. Niko ne ocekuje njihovu konverziju na heteroseksualizam, vec nova istazivanja koja ce nam jos jasnije reci sta je u pitanju. Iskreno meni je zao svih tih ljudi i uopste ne mogu biti brutalan prema nikome, pogotovo onima koji potraze pomoc zbog tih problema.

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Suncokret54 рече

... шта то подразумева...:)

ово је студенстски рад, није неко научно дело, али би га требало прочитати због тога што окупља на једном месту различите приступе, дефиниције и истраживања, поставила сам га само да би неко ко није довољно информисан могао кроз један рад све то да сагледа.... 

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, АлександраВ рече

Ovo je nazalost utopija :(

U drzavnoj sluzbi, ne postoji. Na par mesta postoji grupna psihoterapija, porodicna, zahvaljujuci divnim ljudima u Lazi ima sada psihodrame, sve drugo je nemoguca misija.

Jos ako je rec o ljudima kojima su izrecene mere obaveznog lecenja, jaoj tuge. U proseku u toku jedne smene jedan dr ima 15min da posveti pacijentu, i to jednom u min 3-4 nedelje. Sa pacijentima sa obaveznom merom lecenja jos je tuznije.

Nego protokoli koji postoje se ne koriste, svede se sve na farmakoterapiju i na neke grupe edukacije i samopomoci.

Sto se kbt, rebt, i ostalih izvedenih terapija tice, vecina strucnjaka sa praksom, ne teoretski, ce ti reci da je uspeh kratkotrajan, jer nisu dubinske terapije, uticu na promene obrazaca ponasanja i bukvalno posle ide "molimo Boga da ta promena ponasanja izazove promenu unutrasnjih struktura". Jedino gde kbt ima izvanredne efekte je tretman fobija, tu su neprokosnoveni.

I to sa terapijama, sad se gleda na to da psihoterapija ne traje dugo, kao suprotnost psihoanalizi javile su se brojne terapije koje akcenat stavljaju na bihejvioralno i na brze efekte, ali sve vise psihijatara i terapeuta se slaze da je mesavina najbolja. Dakle akcenat na sadasnjem problemu/osecanju/izazovu pa onda dovodjenje toga sada u vezu sa proslim iskustvom, reparacija proslosti i vracanje u sadasnjost sa izmenjenim iskustvom da bi se sadasnje ponasanje ucvrstilo.

Ne ono kopanje po proslosti asocijacijama, nego ciljano vracanje da bi se korigovali unutrasnji sadrzaji, uverenja i tsl i da bi to ucvrstilo promenu ponasanja konkretnu.

Za neke druge stvari, znacajni pomak je napravila teorija motivacije, sve vise i uspesnije se lece zavisnosti fokusom na motivacioni ciklus plus psihodrama koja ispravlja prosla uverenja i kreira spontane zdrave odgovore i ta kombinacija je pokazala najbolji ucinak.

Al sve to negde drugde, kod nas moguce kod pojedinaca i za pare, ostalo je puka teorija :(

Подели на овим сајтовима

7 minutes ago, Јелена011 рече

Ovo je nazalost utopija :(

U drzavnoj sluzbi, ne postoji. Na par mesta postoji grupna psihoterapija, porodicna, zahvaljujuci divnim ljudima u Lazi ima sada psihodrame, sve drugo je nemoguca misija.

не слажем се са тобом

8 minutes ago, Јелена011 рече

vecina strucnjaka sa praksom, ne teoretski, ce ti reci da je uspeh kratkotrajan, jer nisu dubinske terapije, uticu na promene obrazaca ponasanja i bukvalno posle ide "molimo Boga da ta promena ponasanja izazove promenu unutrasnjih struktura"

па промена образаца понашања нам и треба, и без "молитве" она утиче на промену унутрашње структуре, и овде нико није ни причао о брзом излечењу, то је процес, он има своје трајање и кораке ка успешном обрасцу а не успех као када даш антибиотике... не бих ја баш стручни део Србије који се бави овом проблематиком свела на овако мизеран ниво... мислим да претерујеш

10 minutes ago, Јелена011 рече

Al sve to negde drugde, kod nas moguce kod pojedinaca i za pare, ostalo je puka teorija :(

ни са овим се не слажем, то је баш стереотипни приказ целе једне медицинске области и стручњака у Србији, који су се овим исказом свели на нулу... управо се државна психијатрија држи квалитета а приватни сектор нагиње псеудонауци... али не бих даље о томе....

Подели на овим сајтовима

U praksi promena obrazaca ponasanja nije trajna ukoliko nije pracena nekom vrstom dubinske psihoterapije, na to mislim. Kbt je u biti kratkotrajna terapija u kojoj terapijski ugpvor ne bi trebao trajati vise od desetak susreta jer se smatra da za to vreme moze doci do promene. A to je po mom misljenju i misljenju mnogih nedovoljno pogotovo za ovako nesto.

Ja nisam rekla da strucnjaci u drzavnom sektoru ne znaju svoj posao, samo da je citav sistem koncipiran tako kako jeste i da ne podstice i ne ostavlja mogucnost ozbiljnog psihoterapijskog rada.

Ali dobro, to je moje misljenje i misljenje upravo "drzavnih" strucnjaka sa kojima radim. Rekoh nazalost, i to se ne razlikuje puno od ostalih grana medicine i opterecenosti nase primarne zdravstvene zastite, kulture mentalnog zdravlja i svega drugog. Ne govorim o priucenim ljudima sa raznih kurseva koji se nazivaju kako god, niti o nekima koji se time bave iz hobija. A za mene referentni strucnjaci se okupljaju svake jeseni i clanovi su drustva psihoterapeuta Srbije.

No, samo razgovaramo, a iskreno pricah uopsteno o psihoterapiji i stanju kod nas u praksi. Nisam strucna za lecenje pedofilije niti mi je to sklonost i zelja.

Подели на овим сајтовима

... фрапантно је да се низ људи причешћује Богом, сматрајући Га одсутним, и не верујћи да су подстрекачи сваког зла под сунцем демони, и њихови сарадници, људи... :naklon:

што прије схватимо ово,боље по нас..стално тражимо нека рјешења,вјерујући у Христа,а уствари без и мимо Њега..

Овај дечко грца у гријеху,не зна за Бога,за исповијест,за значај врлине у животу човјека..ту је његово рјешење,дај Боже и да дође до такве спознаје,за то се молимо на литургији,сваке недјеље,за све..

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...