Jump to content

"Ja sam pedofil, pomozite mi da umrem”

Препоручена порука

Jedan Belgijanac kog privlače mladi muškarci i dečaci želi da se podvrgne eutanaziji, jer ne može da živi sa svojom seksualnošću.

INDEPENDENT IZVOR:  PETAK, 10.06.2016. | 12:43

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Ovaj 39-godišnji inženjer, koji je govorio za BBC pod pseudonimom “Sebastijan”, kaže da je njegova seksualnost “nepodnošljiva”. 

“To je stalna patnja. Kao da sam zatvorenik svog tela”, rekao je on. 

“Ne mogu da izlazim napolje. Stalno je prisutan osećaj stida. Umoran sam od toga da me privlače osobe koje ne bi trebalo da me privlače. To je suprotno od onoga što želim.” 

Eutanazija je legalizovana u Belgiji 2002. i dopušta se u slučajevima “stalne i nepodnošljive fizičke ili mentalne patnje”. 

Samo u 2013. registrovano je 1.807 eutanazija, a već 2015. taj broj porastao je na 2000. 

I eutanazija, koju sprovodi isključivo lekar i asistirano samoubistvo, odnosno čin namernog pomaganja drugoj osobi da sebi oduzme život, nelegalni su u većini država sveta. 

Sebastijan je započeo dugi proces dobijanja saglasnosti za eutanaziju letalnom injekcijom, dobivši dozvolu jednog lekara. U psihijatrijskim slučajevima, tri lekara moraju se sagasiti o toj proceduri, a dvojica njih u slučaju fizičke bolesti. 

Sebastijanu je smrt na umu još od detinjstva. 

“Celi moj život me je vodio do ove odluke. Moja majka je imala demenciju i mentalno nije bila u redu”, rekao je on, dodajući da su članovi njegove porodice bili strogi katolici koji su se žestoko protivili homoseksualnosti. 

“Bio sam usamljen, povučen i fizički sputan. Plašio sam se da idem napolje, da stalno budem okružen ljudima.” 

Kada je imao 15 godina, zaljubio se u dečaka svog uzrasta. Međutim, nije mogao da prihvati svoju seksualnost i smatrao ju je “nepodnošljivom”. 

“Dva puta sam se zaljubio kasnije: u 18-godišnjaka i 22-godišnjaka. Osećao sam olakšanje što sam sposoban da se zaljubim u mladiće koji su izašli iz adolescencije”, kaže on. 

“Uprkos tome, ova seksualna orijentacija je nepodnošljiva za mene. Ne mogu da je podnesem i nikad neću moći.. 

Iako se lečio 17 godina, i dalje ga privlače adolescenti. Priznao je da je gledao slike dečaka i mladića, ali da nikad nikog nije seksualno napao. 

Nakon pokušaja samoubistva, rekao je lekarima da smatra da je pedofil, ali kaže da oni nisu prihvatali njegovu samodijagnozu. 

“Rekli su mi: ‘Izmišljaš. Nastavi sa svojim životom’ i da nisam pretnja deci”, rekao je on. 

“Proveo sam četiri godine u psihijatrijskoj bolnici, bio pacijent osam psihologa, četiri psihijatra i jednog seksologa. Čak sam se predao policiji 2014. a oni me uputili na drugog psihologa”, kaže Sebastijan. 

On tvrdi da društvo ne razume patnju pedofila. 

“Nikad nisam želeo da naškodim deci. Nemam taj impuls”, kaže on. 

“Više je reč o ljubavi, ali društvo se s pravom protivi takvim vezama, tako da ne želim ništa više. Samo me pakao čeka.” 

Latifa Benari, osnivač udruženja L’Ange Blue u Francuskoj koje nudi pomoć pedofilima da spreče nanošenje zla drugima, kaže da je Sebastijan s njom stupio u kontakt mejlom pre oko šest meseci i tražio od nje da mu pomogne da umre. 

Međutim, Benari se nada da će on ipak pristati da živi. 

“Pedofilima je potrebna alternativna struktura, koja ih ne osuđuje. Kada mu nije pomoglo tako mnogo psihologa, to znači da su omanuli u svojim dužnostima”, kaže ona. 

Prošlog meseca je jedna žrtva seksualnog zlostavljanja u tinejdžerskim godinama dobila pravo na eutanaziju u dvadesetim godinama života, jer nije mogla da se izbori s postraumatskim stresom, anoreksijom i hroničnom depresijom. 

Lekari su prosudili da je “potpuno kompetentna” i da “depresija kao ni drugi poremećaji raspoloženja nisu uticali na njenu odluku”. 

Ova zemlja je 2014. postala jedina na svetu koja je legalizovala eutanaziju dece, dozvolivši lekarima da okončaju život teško bolesnoj deci u terminalnim fazama. 

Većinu slučajeva, pak, čine stariji ljudi koji pate od teških neizlečivih bolesti.

https://www.google.com/url?q=http://www.b92.net/zdravlje/vesti.php%3Fyyyy%3D2016%26mm%3D06%26nav_id%3D1141957&sa=U&ved=0ahUKEwi-vPeolenNAhUHfhoKHQv2AswQFggFMAA&client=internal-uds-cse&usg=AFQjCNE0l-rcMaLnMgZ1mWqs4snsIu_EkQ

Подели на овим сајтовима

On nije pedofil, on se bori protiv svoje sklonosti, osjeća grižu, krivicu, kajanje, patnju. toliko da želi da okonča svoj život... Neurotska krivica koja vodi do želje za samouništenjem. Dok oni koji imaju psihopatske crte iživljavaju svoje strasti bez krivice.

Strašna priča. Homoseksualnost, želja za smrću, eutanazija... toliko teških tema. "Širok je čovjek, previše širok, ja bih ga suzio". 

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Дијана. рече

On nije pedofil, on se bori protiv svoje sklonosti, osjeća grižu, krivicu, kajanje, patnju. toliko da želi da okonča svoj život... Neurotska krivica koja vodi do želje za samouništenjem. Dok oni koji imaju psihopatske crte iživljavaju svoje strasti bez krivice.

Strašna priča. Homoseksualnost, želja za smrću, eutanazija... toliko teških tema. "Širok je čovjek, previše širok, ja bih ga suzio". 

Kad si ti zbacila tekst o incestu, meni ovo palo na pamet da sam citao, mislim ova dva teksta.

Подели на овим сајтовима

Dijana je u pravu, on nije pedofil...Duboko nesrecan, duboko povredjen sa mnogo tereta al pedofil nije.

Citava prica sa Belgijom i eutanazijom je postala jedno morbidno istrazivanje na zivim ljudima i krah nauke.

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

Ja sam mislila da je takav socijalni eksperiment Holandija ali nisam sigurna zašto su to napravili, nisam znala da se proširilo na Belgiju. 

Подели на овим сајтовима

23 minutes ago, Јелена011 рече

Dijana je u pravu, on nije pedofil...Duboko nesrecan, duboko povredjen sa mnogo tereta al pedofil nije.

Citava prica sa Belgijom i eutanazijom je postala jedno morbidno istrazivanje na zivim ljudima i krah nauke.

Jeco, ti znas da nije pedofil, a on kaze da jeste, je li to neki psihoterapeutski zakljucak?Mozda je on iskren? Eutanazija mora biti stvar slobodnog izbora onih koji su zaduzeni da je sprovode, ukoliko neko hoce da zavrsi zivot na taj nacin. Ni slucajno se doktori ne smiju prisiljavati, a one koji ih prisiljavaju ostro sankcionisati. eutanazija je institucionalizovana i u Svajcarskoj i Australii cini mi se.

Zezam te za ovo psihoterapeutski, moram malo:)

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Ronald рече

Eutanazija je legalizovana u Belgiji 2002. i dopušta se u slučajevima “stalne i nepodnošljive fizičke ili mentalne patnje”. 

Разумем да неко тражи еутаназију јер је у сталним физичким боловима и нема му лека, али ментална патња? Постоји ли јасна дефиниција шта је то, или ће моћи свако ко упадне у бедак да тражи од државе да га убије јер мисли да је све пропало? Не знам за остале, мени ово делује поприлично сулудо и болесно...

Подели на овим сајтовима

11 minutes ago, Ronald рече

Jeco, ti znas da nije pedofil, a on kaze da jeste, je li to neki psihoterapeutski zakljucak?Mozda je on iskren? Eutanazija mora biti stvar slobodnog izbora onih koji su zaduzeni da je sprovode, ukoliko neko hoce da zavrsi zivot na taj nacin. Ni slucajno se doktori ne smiju prisiljavati, a one koji ih prisiljavaju ostro sankcionisati. eutanazija je institucionalizovana i u Svajcarskoj i Australii cini mi se.

Zezam, te za ovo psihoterapeutski, moram malo:)

Ti se salis, na osnovu novinskog clanka i coveka koji samom sebi postavlja dijagnozu sa kojom se strucnjaci ne slazu, ti donosis zakljucke tipa jadni pedofil eto hoce da se ubije hajdemo im svima pomoci.

Kad bi svi sebi tako postavljali dijagnozu i kad bi to bilo lako...

U mnogim slucajevima postoji samo diferencijalna dijagnoza al ne i tacna...

Malo ozbiljnosti Roni plizzz. I kod organskih telesnih bolesti je to nekad mukotrpan posao, a samodijagnostifikovanje preko gugla je cudo.

Covek je tezak klinicki depresivac, sa fiksacijom na adolescenciju, i privlace ga adolescenti jer se tako sveti samom sebi i kaznjava sebe. Ocajnicki vapaj za smislom i razresenjem kao sto obicno biva sa ljudima iz rigidnih porodica, gde on ne moze sebi da oprosti i sebe gleda kao na monstruma, trazi "kaznu" od drustva i igra po ivici jer misli da zasluzuje kaznu sto je homoseksualac. Koja crna pedofilija, daj malo ozbiljnosti.

Подели на овим сајтовима

18 minutes ago, Ronald рече

Eutanazija mora biti stvar slobodnog izbora onih koji su zaduzeni da je sprovode, ukoliko neko hoce da zavrsi zivot na taj nacin.

Eutanazija nikako ne smije biti dozvoljena. Ogromna je mogućnost zloupotrebe i imala bi više ekonomske, političke i socijalne uzroke. U Americi otvoreno računaju koliko bi se kreveta oslobodilo u debati oko usvajanja E. Ljudska savjest ne podnosi odlučivanje o ljudskom životu. Doktori, koji se školuju da pomažu ljudima, treba da ih ubijaju. 

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, GeniusAtWork рече

Разумем да неко тражи еутаназију јер је у сталним физичким боловима и нема му лека, али ментална патња? Постоји ли јасна дефиниција шта је то, или ће моћи свако ко упадне у бедак да тражи од државе да га убије јер мисли да је све пропало? Не знам за остале, мени ово делује поприлично сулудо и болесно...

Da i ja se slazem da samo u slucaju fizicke patnje nekome treba omoguce eutanaziju, jer u slucaju mentalne on nije onemogucen da izvrsi samoubistvo. Ja sam ovo vise postavio da se vidi u kakvom je problemu neko ko je svjestan da je pedofil i kolike mu probleme to pravi u zivotu i do cega ga dovodi.

Подели на овим сајтовима

Ne pravi mu probleme to što je pedofil, već što je homoseksualac. Ti što njega privlače su stariji maloljetnici, a on je katolik sa strogim super-egom i izraženim osjećanjem stida i krivice. Tako da nemoj da uvlačiš sentimentalnost u priču o pedofilima. 

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Јелена011 рече

Ti se salis, na osnovu novinskog clanka i coveka koji samom sebi postavlja dijagnozu sa kojom se strucnjaci ne slazu, ti donosis zakljucke tipa jadni pedofil eto hoce da se ubije hajdemo im svima pomoci.

Malo ozbiljnosti Roni plizzz. I kod organskih telesnih bolesti je to nekad mukotrpan posao, a samodijagnostifikovanje preko gugla je cudo.

Covek je tezak klinicki depresivac, sa fiksacijom na adolescenciju, i privlace ga adolescenti jer se tako sveti samom sebi i kaznjava sebe. Ocajnicki vapaj za smislom i razresenjem kao sto obicno biva sa ljudima iz rigidnih porodica, gde on ne moze sebi da oprosti i sebe gleda kao na monstruma, trazi "kaznu" od drustva i igra po ivici jer misli da zasluzuje kaznu sto je homoseksualac. Koja crna pedofilija, daj malo ozbiljnosti.

Ali vidis da ti postavljas dijagnozu, hej, a meni nesto spocitavas. Pa nije valjda da nijedan pedofil nije svjestan svoje pedofilije?

Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, Јелена011 рече

С ти психолог?

Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, Ronald рече

Ali vidis da ti postavljas dijagnozu, hej, a meni nesto spocitavas. Pa nije valjda da nijedan pedofil nije svjestan svoje pedofilije?

Ne ja sam ti kopirala misljenje iz clanka ljudi koji su strucni i vodili razgovor s njim pa mogu da tvrde da nije pedofil pod punom krivicnom, materijalnom i etickom odgovornoscu. Preko interneta je bilo sta drugo nemoguce.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Јелена011 рече

Ne ja sam ti kopirala misljenje iz clanka ljudi koji su strucni i vodili razgovor s njim pa mogu da tvrde da nije pedofil pod punom krivicnom, materijalnom i etickom odgovornoscu. Preko interneta je bilo sta drugo nemoguce.

Ono sto mene zanima je na koji nacin ljude koji kazu za sebe da su pedofili i da im to predstavlja problem u zivotu tretirati? To je svrha postavljanja ovih tekstova? Ja sam za to da se omoguce dalja istrazivanja mozda se otkrije nacin kroz istrazivanje mozga kako da ima se pomogne dok Dijana misli da idalje istrazivanje moze skinuti pedofiliju sa spiska bolesti. Ona ovo zakljucuje jer misli da je tako uradjeno i sa homosexualnoscu, mijesa nesto sto se ne moze pomijesati. Ti i ja se razumijemo.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...