Jump to content

Zoran Đurović: Uz godišnjicu smrti i izdavanje knjige: Kongarov doprinos ekumenizmu

Оцени ову тему

Препоручена порука

Nisam ti ja majka Suncokrete, nema sta ti mene niti bilo koga da odobrovoljavas. Razgovaramo, tome forumi i sluze :)

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

• Одговори 70
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

6 minutes ago, Suncokret54 рече

... па то си ти, тата, откуд овде, а мислио сам да је реинкарнација бајка...:D

Ides bez potrebe u off, kao sto rekoh, razgovaramo, ne moras svakom sagovorniku zadnjih dana da istrgnes reci iz konteksta i nastavis svoju pricu. Nema razloga da ikoga odobrovoljavas, niti da procenjujes druge, ima raznih tema, sta ti se ne svidja ne tera te niko citati.

Подели на овим сајтовима

Da, secam,se profesora biologije iz gimnazije...njemu je bilo bitno da pricas, malo je bio nagluv, malo ga je bolelo uvo, testirali smo ga nekoliko puta, pocnes sa citanjem lekcije iz biologije, ubacis koju recenicu istorije, malo nekog neobaveznog teksta i zavrsis sa par recenica biologije i dobijes peticu kao vraza, samo je trebalo da traje, jer je duzina odredjivala krajnju ocenu.

Tako dodjes na forum, sa svim svojim tripovima, ubacis se u diskusije sa komentarima koji ne prate temu i pozoves sve na,smirenje kad ti odgovara.

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Suncokret54 рече

... па добро, то се и мени дешава...  немој нас више позивати на смирење... :)

Poslednji put, sta je po sredi ne znam, ali ne moras pisati ukoliko se osecas toliko lose da ne mozes pratiti diskusiju i smisleno komentarisati. Nije strasno, ali oscilacije su primetne i pocinju da ometaju tok razgpvora zadnjih dana. Izvrces tudje reci do mere u kojoj se mnogi ljute. Ti si taj koji poziva na smirenje, a nema ga. Molim te da se suzdrzis od repliciranja meni vise jer ja nisam tema.

Подели на овим сајтовима

Ух, добро је да Сунцокрет мене не прозива:))) Само ми то треба у паковању ових ствари, а морам једно 50 пута да у мојим годинама се спустим и попнем на 5 спрат са пакетима...

Јелена мудро збори, не као жена, а то је можда што је трудна па је у Другом стању12:smeha: Јецо, знаш да сам обешењак... Ако неко воли жене, онда сам то ја, мада ће ми можда жене доћи главе... Ја ћу на Суду да се вадим на љубав... можда ми упали... :))

Иначе, сви моји пријатељи знају да сам јако строг. Према другима, наравно, не према себи :)))

Шалу на страну, ми треба да будемо одговорни према нашим животима, јер имамо само 1 живот. Зато, иако сам екумениста, рибам католике за оно неутемељено учење о Чистилишту које може да завара људе. Не, све се овде решава, а уздамо се у Божију милост; јер ако је Бог лепо обликовао ону Монику Белучи, не може мени да замери ако имам грешне помисли... :D Дакле, уздамо се првенствено у Божије милосрђе и љубав, а не на наша дела. Али, то никога не оправдава да се кретенски понаша према свом ближњем. Ту је строгост благости. Не заповеда ти ништа нечовечно, али то што је нама немогуће, то Бог покрива својом љубављу. Строгост је у томе што се нико неће спасити без љубави. Како год да ју је научио и није интелектом спознао, односно наслутио Тројицу. Љубав превазилази недостатке, али и коригује увек човека. Из тог разлога ја нпр. давим моје пријатеље и парохијане (кад имам парохију). И због тога ме неки воле, а неки мрзе, а трећи беже.

Често, неки помисле, поготово ревнитељи без разума, да када ми говоримо о Богу који је љубав и који дише где хоће, да ми све релативизујемо, да је наша прича тралалајка. Ништа погрешније. Ево га пример Конгара, човек који је био савршено образован, ерудита неслућених размера, суптилни богослов, али га то није увукло да постане сулуди догматичар. Јер, људи се не спасавају преко догматике (шта да радимо са људским родом до првог века, који нису веровали у Тројицу, нису имали појма о једносушју, о ипостасима итд.?), него кроз љубав која се изражава у саодношењу. Пожртвованости, храбрости, давању. Нису сви људи Григорије Богослов или Августин, или Ава... 12:smeha: Пустимо побожне бабе у рај! 

Све зло раскола и јереси је због злих жречева. Људи који се нису научили волети. Јевреји су се расколили на 2 племена на једној страни и 10 на другој, северњаци клањали телићима, а пророци били и на Северу и на Југу! Зашто се не учимо из Библије? Зашто да слушамо Зле Патуљке?

Толико у паузи од паковања ствари... Да сте ми ближе, одмах бисте идели ако сам добар организатор посла!:))     

Подели на овим сајтовима

12 minutes ago, Suncokret54 рече

... знаш оче, брига ме шта ће ко рећи, па ја сам толико пута добио по зубима због тога, и не умем да одустанем... уби ме оче, уби ме милошћу, милост је једина која је побеђивала то што јесам, и то хоћу да ти кажем, убио си ме милошћу... она је, само она, спуштала моје руке из гарда, и квасила их када падну низ тело, сузама... да чују сви, оче, да памте, ако је за њу Бог молио, шта ја несрећник да кажем... а бринуо сам, и чекао, хоћеш ли ме помиловати... Бог ти дао среће и здравља, вазда и довека... Амин!!!

Мој ком. је написан пре ових твојих речи... Мада има неке синхроније...

Да си ми жив здрав, да нас Господ Христос све гледа! Нема већег Бога од њега! Он је тај који нас разбија као крчаг! И после сакупи и направи бољим него што је био...  

Подели на овим сајтовима

Ma Avo vi ste covek mimo,,a to je najveci dar i najveci krst. Sve znate ;):D

Nego Suncokreta poznajem licno, pa moram da se ponasam ko zensko zakeralo. Znate i vi koliko "virtuelnih" popova ima, svi se bre nesto vole preko mreze, a kad su oci u oci i kad na povrsinu isplivaju i ljudske slabosti koje su potpuno normalne onda odmah od silne ljubavi postane mrznja. Men je to nerealno :D

I onda bi neki nastavili da vas gledaju kao coveka, a neki koji vole sujeverne fore valja se vere bi izludeli sto niste dovoljno pobozni :D

Zato rekoh, lako se voleti neobavezno :D

Подели на овим сајтовима

Добри моји, ја јесам мимо људи :D, и зато конкретни поред мене флипну! Само рођена жена ме још подноси, а мајка ме симпатише... 

Скоро је један млади владика рекао за мене како сам генијалан лик, али много безбожан. Шта би било од тог двоје, не бих знао рећи, а не бих се смео ни кладити... Артемии пак кажу да сам необразовани кретен и безбожник. Прва ставка из њихове тврдње не пије воду, јер имам регуларне папире. Мислим да проблем јесте у конкретности, како вели Јелена, јер волимо другог све док не подригне или почне да хрче... Или код Свифта, што рече у једној песми, Авај, и моја драга сере! Ми смо смртници, распадамо се свакдневно, али нас је Бог таквима хтео. Због тога да не хулимо на Његово створење. Једини лек, понављам, је инвестирање у неразумну љубав. Само она може да осмисли наше животе. А после се иде од случаја до случаја, ко је какав... И тада увек топло препоручујем ону Исусову: Не судите и неће вам бити суђено, и каквом мером мерите, таквом ћете бити мерени

Та реч је спасоносна ко је стави у срце. Ис нам каже да гледамо своја посла. Верујем да је циљ нашег живота да задобијемо Духа Светог, како је говорио Серафим, а то је дух усиновљења и мира. Није лако, јер увек треба наше егоизме да разбијамо. Али, боље је да завршим овај осврт, да не буде да причам о стварима које не познајем...      

Подели на овим сајтовима

Moja ujna kad neko krene da izigrava finocu preteranu je umela da mu/joj kaze - a sta ti piskis ljubicice :D:D:D

Nego Avo sve je super, dok ne krene tasta da vas voli, ondaaaaa je trenutak za beganiju :D

Подели на овим сајтовима

• 2 years later...

Buđenje kroz Duha Svetog koji sakuplja rasuto telo Hristovo...

Ovo ponavljati umjesto "Gospodine Isuse Kriste Sine Božji smiluj mi se"..

Jednostavno dok čitah dođe mi ta rečenica pa pročitah jednom pa drugi put pa treci pa mi nesto nije jasno pa jos jednom i onda shvatih da je to to..treba ponavljati više puta..:sunce:

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...