Zayron Написано Јул 4, 2016 Пријави Подели Написано Јул 4, 2016 Što se tiče tog až dam primjer: seděl tam celý večer až nepadla noc. Znači: Sjedio je tamo cijelu večer dok nije pala noć. Iz tog se zaista ne zna da li potom nakon što je ta noć pala ostao sjedit i dalje ili ustao i otišao ili legao spavati. To je ista ta stvar kao i u hebrejskom. Značenje zavisi na smislu i glagoslkom vremenu. Ili "až na vrby rodí hrozny","Až na svatýho Dyndy". (nikad), "až na věky věku" (na vijeke vijekova) Medjutim kad se radi o kondicionalu, Až se vrátím z kriminálu najdu si práci a nebudu krást, budu žít poctivě. Kad se vratim iz zatvora nadjem si posao i ne budem krast, živjeću pošteno. Onda až uključuje tu radnju (vratim se) jer je ona uslovom svega ostalog šta će se dalje (ne)desiti. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јул 4, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јул 4, 2016 9 minutes ago, Zayron рече Medjutim kad se radi o kondicionalu, Až se vrátím z kriminálu najdu si práci a nebudu krást, budu žít poctivě. Kad se vratim iz zatvora nadjem si posao i ne budem krast, živjeću pošteno. Onda až uključuje tu radnju (vratim se) jer je ona uslovom svega ostalog šta će se dalje ne(desiti. Опет си у живом блату: ако неко каже (ἐὰν εἴπῃ коњуктив) биће му опрштено (ἀφεθήσεται футур), и ту је реч о хули на Сина човечије, дох хула на Духа Светога му неће бити опроштена. Не помињу се никакви мали греси или нешто друго. Сасвим конкретне ствари. Похулио си на Сина, умро си, опроштено ти је (нигде нема речено да ћеш испаштати у неком будућем животу за то). Похулио си на Духа, ћао, нема опроштаја. А лепо је могао Ис, као добар католик да нам каже: Ко похули на мене, иде на испаштање казне 100-200 година. Него, није читао Катихизис и Зајронове умотворине Будући век треба разумети као час смрти, о чему сам већ писао. Јер, може да се јави неки тридентинац над тридентинцима па да тврди како и у есхатону ће бити праштање грехова. Тај би и тебе зезнуо kopitar је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 4, 2016 Пријави Подели Написано Јул 4, 2016 26 minutes ago, Zoran Đurović рече Опет си у живом блату: ако неко каже (ἐὰν εἴπῃ коњуктив) биће му опрштено (ἀφεθήσεται футур), и ту је реч о хули на Сина човечије, дох хула на Духа Светога му неће бити опроштена. Не помињу се никакви мали греси или нешто друго. Сасвим конкретне ствари. Похулио си на Сина, умро си, опроштено ти је (нигде нема речено да ћеш испаштати у неком будућем животу за то). Похулио си на Духа, ћао, нема опроштаја. А лепо је могао Ис, као добар католик да нам каже: Ко похули на мене, иде на испаштање казне 100-200 година. Него, није читао Катихизис и Зајронове умотворине Будући век треба разумети као час смрти, о чему сам већ писао. Јер, може да се јави неки тридентинац над тридентинцима па да тврди како и у есхатону ће бити праштање грехова. Тај би и тебе зезнуо Pa to o čemu sam se uopšte ne odnosi na taj dole stih: 32 A řekne-li kdo slovo proti Synu člověka, bude mu odpuštěno; ale kdo bude mluvit proti Duchu svatému, tomu nebude odpuštěno ani na tomto světě, ani na onom. Već na ovaj: A nepoznal jí, až porodila syna; a nazval ho jménem Ježíš. I kada se slučajno radi takodjer o kondicionalu. Ja sam govorio o kondicionalu u sprezi sa "až" a nevezano za tumačenje konkretnih stihova, samo kao dio tog gore izlaganja o tom kako slična situacija kao u hebrejskom postoji i u slovenskim modernim jezicima i staroslovenskom. Ovdje je to takodjer jkondicional gdje posljedica uslova ale kdo bude mluvit proti Duchu svatému, bude vrijedit i na tom svijetu i na onom, tj. počinilac toga neće biti amnestiran nigdje. Upravo to dokazuje čistilište jer je ono ustvari to mjesto azila i amnestije na onom svijetu, iz kojeg se ipak može do Raja nakon što tamoi budemo pročišćeni i očišćeni. Medjutim pošto ova tvrdnja Isusova to direktno isključuje, takvi koji provedu to ne mogu se nadati oproštaju ni na ovom svijetu ni u čistilištu,(onom svijetu) i dosljedno tomu idu ravno u Peklo jer nemaju dalju neku mogućnost, neka dalja i sljedeća ne postojii. tomu nebude odpuštěno ani na tomto světě, ani na onom. 32 A řekne-li kdo slovo proti Synu člověka, bude mu odpuštěno; ale kdo bude mluvit proti Duchu svatému, tomu nebude odpuštěno ani na tomto světě, ani na onom. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јул 4, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јул 4, 2016 5 minutes ago, Zayron рече Pa to o čemu sam se uopšte ne odnopsi na taj dole stih: 32 A řekne-li kdo slovo proti Synu člověka, bude mu odpuštěno; ale kdo bude mluvit proti Duchu svatému, tomu nebude odpuštěno ani na tomto světě, ani na onom. Već na ovaj: A nepoznal jí, až porodila syna; a nazval ho jménem Ježíš. I kada se slučajno radi takodjer o kondicionalu. Ja sam govorio o kondicionalu u sprezi sa "až" a nevezano za tumačenje konkretnih stihova, samo kao dio tog gore izlaganja o tom kako slična situacija kao u hebrejskom postoji i u slovenskim modernim jezicima i staroslovenskom. Ovdje je to takodjer jkondicional gdje posljedica uslova ale kdo bude mluvit proti Duchu svatému, bude vrijedit i na tom svijetu i na onom, tj. neće biti amnestiran nigdje, upravo to dokazuje čistilište jer je ono ustvari to mjesto azila i amnestije na onom svijetu, medjutim pošto ova tvrdnja Isusova tii direktno isključuje, takvi koji provedu to ne mogu se nadati oproštaji ni na ovom svijetu ni u čistilišti i dosljedno tomu idu ravno u Peklo jer nemaju dalju neku mogućnost, dalja ne postojii. tomu nebude odpuštěno ani na tomto světě, ani na onom. 32 A řekne-li kdo slovo proti Synu člověka, bude mu odpuštěno; ale kdo bude mluvit proti Duchu svatému, tomu nebude odpuštěno ani na tomto světě, ani na onom. Извини, побегла ми је реч Чистилиште у Мт 12, 32. Имаш неку рукописну варијанту? Ја видим сада да у Јеванђељу по св. Мини Кривогузом пише да се у оном веку греси опраштају за 1000 еура... Док рукопис Микија Плавооког каже да се греси опраштају тако што грешник мора да гута муве за сваки грех који је направио. Не нађох рукопис са чистилишним огњем... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 4, 2016 Пријави Подели Написано Јул 4, 2016 6 minutes ago, Zoran Đurović рече Извини, побегла ми је реч Чистилиште у Мт 12, 32. Имаш неку рукописну варијанту? Ne postoje takodjer ni pojmovi Sveta Trojica ni ovaploćenje a samo muslimani i Jevreji traže od nas rukopisnu varijantu i da im to nadjemo napisano doslovno. Već smo o tom raspravljali, to su pojmovi iz tradicije Crkve, predanjski pojmovi. Oni su postojali i prije nego što su ikakva Jevandjelja bila napisana. A definisala ih je Crkva. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јул 4, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јул 4, 2016 1 minute ago, Zayron рече Ne postoje takodjer ni Sveta Trojica ni ovaploćenje a samo muslimani i Jevreji traže od nas rukopisnu varijantu. Црква је од апостолског времена веровала у Тројицу. Догма о Ч тек са Тридентинумом. Постоји становита разлика, не? Друго, ми верујемо у Тројицу, али не и у Ч јер нема доказа из Писма за то учење. Дакле, аргумент ти не стоји. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 4, 2016 Пријави Подели Написано Јул 4, 2016 2 minutes ago, Zoran Đurović рече Црква је од апостолског времена веровала у Тројицу. Догма о Ч тек са Тридентинумом. Постоји становита разлика, не? Друго, ми верујемо у Тројицу, али не и у Ч јер нема доказа из Писма за то учење. Дакле, аргумент ти не стоји. No, mi tj naša Crkva je vjerovala i u Trinitas i Incarnation i Purgatorium i papinski primat i mnogo drugih stvari koje se kod vas ne drže. Ne umijem objasnit zašto to ne vrijedi kod vas, to bi htjelo prije nekog potkovanog crkvenog istoričara. Radomír Malý Radomír Malý Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 4, 2016 Пријави Подели Написано Јул 4, 2016 2 hours ago, Zoran Đurović рече @Zayron Твој дискурс често иде против овога што је Тома усвојио од Василија Великог: Spravedlnost bez milosrdenství je tvrdost. Svatý Tomáš Akvinský. Evo nešto u vez s tim, na italijanskom: La lettera di Ettore Gotti Tedeschi a Papa Francesco Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јул 4, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јул 4, 2016 13 minutes ago, Zayron рече No, mi tj naša Crkva je vjerovala i u Trinitas i Incarnation i Purgatorium i papinski primat i mnogo drugih stvari koje se kod vas ne drže. Ne umijem objasnit zašto to ne vrijedi kod vas, to bi htjelo prije nekog potkovanog crkvenog istoričara. Radomír Malý Radomír Malý Пургаторијум нисте држали. Било је спорадичних идеја, али доктрина није постојала. Као што си могао видети и из Августиновог текста на који сам указао, а који се управо бави проблемом "средњих" и не спомиње Ч. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 4, 2016 Пријави Подели Написано Јул 4, 2016 11 minutes ago, Zayron рече Evo nešto u vez s tim, na italijanskom: La lettera di Ettore Gotti Tedeschi a Papa Francesco Sbagliato, pogrešna lettera, ova je to na koju sam mislio, scusate: Troppa misericordia. Una supplica di Gotti Tedeschi al papa Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јул 4, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јул 4, 2016 9 minutes ago, Zayron рече Sbagliato, pogrešna lettera, ova je to na koju sam mislio, scusate: Troppa misericordia. Una supplica di Gotti Tedeschi al papa За ову грешку идеш 2 дана у чистилиште! Јер ти је ја не опраштам вде на земљи! Zayron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 4, 2016 Пријави Подели Написано Јул 4, 2016 26 minutes ago, Zayron рече Sbagliato, pogrešna lettera, ova je to na koju sam mislio, scusate: Troppa misericordia. Una supplica di Gotti Tedeschi al papa Ovdje je na češkom, malo razumljivije za one koji ne znaju italijanski, bar radi orijentacije o čemu je to: Mislosrdje bez straha Božijeg - Milosrdenství bez bázně Boží Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 4, 2016 Пријави Подели Написано Јул 4, 2016 46 minutes ago, Zayron рече Ovdje je na češkom, malo razumljivije za one koji ne znaju italijanski, bar radi orijentacije o čemu je to: Mislosrdje bez straha Božijeg - Milosrdenství bez bázně Boží I opet stiže Illuminatio ohledně toho i to isti dan, istu večer, ja kud pružim ruku sami dokazi se postavljaju, ništa ne moram ni tražit, samo ih uzet:: Izvor FB Matouš 7 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 4, 2016 Пријави Подели Написано Јул 4, 2016 Onda mi dalje nije jasno čitaju li naši i vaši teolozi ista djela istog sv. Augustina ili vi imate nekog svog a mi svog? 3. Očistec a svatý Augustin A ovdje je lijepa antikvarna knižečka o očistci s vrlo obećavajućim naslovom: Utrpení a radostí očistce Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јул 4, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јул 4, 2016 13 minutes ago, Zayron рече Onda mi dalje nije jasno čitaju li naši i vaši teolozi ista djela istog sv. Augustina ili vi imate nekog svog a mi svog? 3. Očistec a svatý Augustin A ovdje je lijepa antikvarna knižečka o očistci s vrlo obećavajućim naslovom: Utrpení a radostí očistce Ја се не позивам ни на какве теологе. Сам читам Августина. Навео сам да у Брига о мртвима нема Ч. Ни о чему другом нисам говорио. Концентриши се кад ме читаш. poelbuster је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука