Jump to content

Риалити шоу-медијска слика наше стварности

Оцени ову тему

Препоручена порука

Smatram da je opravdano da se o ovoj društvenoj pojavi razgovara i na njenu štetnost ukazuje, da se nažalost većina prosječne populacije Bosne i Srbije truje i zaglupljuje ovim smećem. To zaista ne zavisi od toga ko je izuzetak od te pojave, jer ima kvalitetnije vaspitanje, intelektualna interesovanja i slično. Problem je i što je svijest većine ljudi na takvom nivou da ih ovi otužni sadržaji zanimaju i poklanjaju im svoje vrijeme i energiju. To zaista jesu socijalni eksperimenti jer sadržaje kreiraju psiholozi, namjerno se nalazi ono što izaziva sve najgore u ljudima. Učesnici podliježu iluziji da su nekakve 'zvijezde' i gube svaki obzir i stid. Ovo je pojava slična rimskim zabavama u posmatranju borbi gladijatora, na istom je principu. Problem je što i ne postoji kvalitetna kontrola programa, cenzura.

@Нифада hvala za trud na pokretanju i održavanju ove teme. 

Подели на овим сајтовима

karleusa-test-300x161.jpg

Питање број 20 на тесту информисаности Филозофског факултета у Нишу гласи : Нови хит Јелене Карлеуше; у наслову помиње библијске градове.

Питање број 20 гласи: Нови хит Јелене Карлеуше у наслову помиње библијске градове и дата су три одговора:

1. Назарет и Витлејем, 2. Јерусалим и Јерихон, 3. Содома и Гомора.

Тако се српска дива нашла тик уз оскаровца Тома Хенкса и светске књижевнике.

Нифада :)

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Нифада рече

Тако се "нашла", ничим изазвана и уз све хероје нашег зракопловства!

Дал` да је стрељамо? Шта мислиш и предлажеш?

Што је она боља или гора у локалним оквирима од Тома Хенкса?

На концу, одакле знаш ти да она није будућа светица?

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Нифада рече

Питање број 20 на тесту информисаности Филозофског факултета у Нишу гласи : Нови хит Јелене Карлеуше; у наслову помиње библијске градове.

Питање број 20 гласи: Нови хит Јелене Карлеуше у наслову помиње библијске градове и дата су три одговора:

Ta diva ima veći uticaj na Srpsko društvo i od Toma Henksa i od svetskih književnika, tako da je logično da se nađe.

Inače ja smatram testove opšte informisanosti za veliku glupost, pre svega što opšta informisanost za različite ljude znači posedovanje različitog znanja, a druga stvar je to što opšre informisanost skoro nikako ne doprinosi poslu kojim se baviš niti uspeh u školi koju pohađaš, tako da mi je skroz nelogičn oda se isti testovi vrše.

Подели на овим сајтовима

Можда се вреднује нетачан одговор на ово питање..:)

Послато са ST23i уз помоћ Тапатока

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, Милан Ракић рече

Тако се "нашла", ничим изазвана и уз све хероје нашег зракопловства!

Дал` да је стрељамо? Шта мислиш и предлажеш?

Што је она боља или гора у локалним оквирима од Тома Хенкса?

На концу, одакле знаш ти да она није будућа светица?

Нема потребе замењивати тезе.Јелена Карлеуша,Цеца,Сека Алексић су део медијске слике код нас,само је питање да ли је тај простор квалитативно распоређен.Тема која се јавила била је да неко није чуо за Јелену Карлеушу.Не слушам њену музику,али примећујем њено присуство у медијима,хтела или не хтела.

Никад се не зна какав је коначан исход . Мада мислим да једна друга певачица има веће шансе ,јер често борави у манастирима,неке чак помињуни Бога у песмама.Не знам,све је могуће,зато није лоше информисати се,да не буде изненађења.

Подели на овим сајтовима

23 minutes ago, Дијана. рече

Smatram da je opravdano da se o ovoj društvenoj pojavi razgovara i na njenu štetnost ukazuje, da se nažalost većina prosječne populacije Bosne i Srbije truje i zaglupljuje ovim smećem. To zaista ne zavisi od toga ko je izuzetak od te pojave, jer ima kvalitetnije vaspitanje, intelektualna interesovanja i slično. Problem je i što je svijest većine ljudi na takvom nivou da ih ovi otužni sadržaji zanimaju i poklanjaju im svoje vrijeme i energiju. To zaista jesu socijalni eksperimenti jer sadržaje kreiraju psiholozi, namjerno se nalazi ono što izaziva sve najgore u ljudima. Učesnici podliježu iluziji da su nekakve 'zvijezde' i gube svaki obzir i stid. Ovo je pojava slična rimskim zabavama u posmatranju borbi gladijatora, na istom je principu. Problem je što i ne postoji kvalitetna kontrola programa, cenzura.

@Нифада hvala za trud na pokretanju i održavanju ove teme. 

Хвала за коментар

Подели на овим сајтовима

17 minutes ago, Нифада рече

Не слушам њену музику,али примећујем

Ово ме фацсинира!

Не код тебе, него код свих драмосера подобних теби, који као не знате и не пратите, али штедро знате и имена и времена и албуме и цене и све знате.

Па Сунце ти пољубим, јел сам ја нека незналица!?

Подели на овим сајтовима

Ne znam naziv nijednog albuma J.Karleuše niti sam ikada izabrala da slušam neku njenu pesmu,naprosto u vreme kada sam počinjala slušati muziku,slušala se neka druga i drugačija muzika,ali pusti vozač autobusa kad putujem.Šta ćemo ne slušaju svi vozači muziku po našem ukusu.Ne mogu a da ne primetim.

Na maturskim proslavama učenika ne sluša se klasika ,ponekad promakne neka evergreen numera.Na svadbama isto tako.Ne uživam,ali primetim i prokomentarišem.

Volim kada tema zaintrigira.

Samo mi je nekako vaš komunikacijski stil bliži narodnjacima,i to turbo-folk verziji.

Da ste mi živi i zdravi glavni administartore sajta .

Подели на овим сајтовима

54 minutes ago, Odahviing рече

Inače ja smatram testove opšte informisanosti za veliku glupost, pre svega što opšta informisanost za različite ljude znači posedovanje različitog znanja, a druga stvar je to što opšre informisanost skoro nikako ne doprinosi poslu kojim se baviš niti uspeh u školi koju pohađaš, tako da mi je skroz nelogičn oda se isti testovi vrše.

Ti, izgleda, nisi video sta sve hoda na dve noge po ovome dunjaluku... Ako ne ispratim najnoviji album JK nije frka, ali ako mi je vecina pitanja misterija, to onda govori nesto o meni.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, drvce рече

Ti, izgleda, nisi video sta sve hoda na dve noge po ovome dunjaluku... Ako ne ispratim najnoviji album JK nije frka, ali ako mi je vecina pitanja misterija, to onda govori nesto o meni.

Говори да си домаћин човек, да те не интересују те глупости којима лажу жене и децу.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, RYLAH рече

Говори да си домаћин човек, да те не интересују те глупости којима лажу жене и децу.

To sto sam domacin znaci da lazem zene i decu na advanced levelu.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

16 minutes ago, Нифада рече

Ne znam naziv nijednog albuma J.Karleuše niti sam ikada izabrala da slušam neku njenu pesmu,naprosto u vreme kada sam počinjala slušati muziku,slušala se neka druga i drugačija muzika,ali pusti vozač autobusa kad putujem.Šta ćemo ne slušaju svi vozači muziku po našem ukusu.Ne mogu a da ne primetim.

Na maturskim proslavama učenika ne sluša se klasika ,ponekad promakne neka evergreen numera.Na svadbama isto tako.Ne uživam,ali primetim i prokomentarišem.

Volim kada tema zaintrigira.

Samo mi je nekako vaš komunikacijski stil bliži narodnjacima,i to turbo-folk verziji.

Da ste mi živi i zdravi glavni administartore sajta .

Pa šta da ti kažem!

Хвала ти што ми пожеле да будем жив и здрав. Желим ти исто!

Видиш. 

Ниси једина која је путовала аутобусима, нити си једина која је у једном тренутку свог живота промишљала. "А шта је мој музички вкус?"

Нити си једина од нас имала привилегију да идеш на свадбе... Нити су те на матурама засипали "класиком"

Видиш.

Али си једна од многих која је указала на проблематику која стоји... Чињеница

Али си исто тако једна од ретких која је у проблематику толико "упливала" да познаје готово све њене закономерности.

Видиш.

Као што сад диваним са тобом, тако сам ономад, пре 7/8 година, причу "причао" и са извесном др Татјаном Ђорђевић...

Њена интенција беше да ми сви кршћани, када буде тзв. "Парада поноса", у тамо неки недељни дан, треба да изађемо на улицу и да просвједујемо проту тог "гада"...

Ја ипак тада стајах на "темељима приче" да је наше, уколико друга страна `оће да на счује да искажемо свој став, али тада, у конкретном дану (недеља) и тачном сату (10 сати), ми немам о шта да тражимо тамо негде (Прак испред ФМУ), јер се тада у нашим храмовима пева "Херувика"...

Нисам добио одговор неколико сати, док ме уз бановање са њене странице ниједочекао коментар: "Дабогда ти деца били педери! Педерчино једна мртва!" Дакле, пошто сам банован, нисамчак ни стигао да се осврнем на ово "мртва",мсм. боле ме уво, него да им додам соли на рану и на ово за децу, па да рекнем: "Макар и педери, нек` су живи, здрави и насмејани! Па макар и педери били"

Него, како си кренула, очекујем отприлике клетву: "Дабогда ти деца слушала ЈК!" :)))

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...