GeniusAtWork Написано Јун 30, 2016 Пријави Подели Написано Јун 30, 2016 28 minutes ago, Ђоле Пролеће рече Па види, САД, као предстваник западне цивилизације, чије је "ин гад ви траст" ништа друго него једна протестантска свињарија, је учинила нешто неопростиво, нешто што се ничим не може оправдати и ничим искупити, а то је да је најгромозорније оружје које је цивилизација икад поседовала употребила против цивилног становништва. И ни дан данас нема намеру да се за то извини. То је луциферска гордост. И око тога ја не дискутујем ни са ким. То је за мене просто тако и ту нема разговора. За Хирошиму и Нагасаки нема и не може бити никаквог оправдања, као ни за њихово одбијање да се извине. Али не видим какве везе то има са религијом? Они нису бацили бомбе јер су протестанти, него зато што је група екстремиста психопата у врху војске истерала да се то уради, у рату у коме су одавно пре тога људски животи престали да значе било шта осим обичне статистике. И велики број људи, што из политичког што из војног врха, као и добар део научника који су учествовали у стварању прве бомбе, је био против да се баци без најаве на град да би се побили цивили, али лудаци су преовладали и десио се ужас који се десио. Милан Ракић, Дијана. and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 3 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јун 30, 2016 Пријави Подели Написано Јун 30, 2016 1 hour ago, Тања1 рече А Путин је одраста у време Радио Слободна Европа и Глас Америке. Овај део заборавила сам цитирати - садржај туђих мисли. Овде када би сви цитирали шта није њихова оригинална мисао, многи би остали без мисли. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 30, 2016 Пријави Подели Написано Јун 30, 2016 43 minutes ago, Juan рече Чекај да видим да ли сам разумео. Неки лудаци и психопате, међу којима је било и протестаната, су побили стотине хиљада атомском бомбом, не осећају кривицу и не кају се. Због тога треба све протестанте на свету драстично и ригорозно сабити у ћошак? Која је разлика између убијања шестоцифреног броја људи нуклеарном бомбом и конвенционалним бомбама? У бомбардовању Токија у марту 1945. је настрадало више људи него у Хирошими или Нагасакију. Американци су за једну ноћ изручили 1700 тона бомби на град, то је највеће бомбардовање у историји. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јун 30, 2016 Пријави Подели Написано Јун 30, 2016 36 minutes ago, Тања1 рече Русија је мултикултурална. Живе људи из других места на Земљи који су руски држављани и исто тако су Руси, као ти и ја Србин или Данкиња. То морамо поштовати и показати толеранцију. Ја говорим о томе само какав је закон! Али сви замишљају (фантазирају) да имају правду које покушавају да се држе сами. Смешно ми је. Ma razumijem ja tebe, nego je zakon bolestan, a većina u Rusiji podržava bolesnog diktatora. Tanja jesi ti iz Crne Gore? http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јун 30, 2016 Пријави Подели Написано Јун 30, 2016 16 minutes ago, Ronald рече Ma razumijem ja tebe, nego je zakon bolestan, a većina u Rusiji podržava bolesnog diktatora. Tanja jesi ti iz Crne Gore? Постоје лоши закони и прописи широм света. Не слажем се да је Путинова политика део стратегије да трансформише Русију у диктатуру, где је све подвргнуто једном човеку: Путину. Ти си изградио свој мит да је Путин сам иза свих негативних поступака (а има их свако широм света). Они који губе увек ће бити незадовољни. Реч правда није у том контексту. Нисам из Црне Горе (немам црногорско држављанство). Што ме то питаш? -Владимир- and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јун 30, 2016 Пријави Подели Написано Јун 30, 2016 3 minutes ago, Тања1 рече Постоје лоши закони и прописи широм света. Не слажем се да је Путинова политика део стратегије да трансформише Русију у диктатуру, где је све подвргнуто једном човеку: Путину. Ти си изградио свој мит да је Путин сам иза свих негативних поступака (а има их свако широм света). Они који губе увек ће бити незадовољни. Реч правда није у том контексту. Нисам из Црне Горе (немам црногорско држављанство). Што ме то питаш? Zakoni koji ograničavaju slobodu u ovom smislu su totalitaristicki. Putin je diktator, to nije nikakav mit i naravno da on ima mogućnost da izgura svaki zakon. Ja ne znam šta je tebi nejasno, kao što je i Milo Djukanovic diktator, samo slabijih mogućnosti. Ovde pokušava zaštititi pravoslavlje ovim totalitaristickim zakonom i ukoliko nešto ovako prodje RPC je direktan saučesnik ukoliko ne osudi ovaj zakon i stane u zaštitu protestanata. Pitam zbog tog potpisa Vucica sa Prokletija. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Јул 1, 2016 Пријави Подели Написано Јул 1, 2016 50 minutes ago, Господин Дареалис рече Која је разлика између убијања шестоцифреног броја људи нуклеарном бомбом и конвенционалним бомбама? У бомбардовању Токија у марту 1945. је настрадало више људи него у Хирошими или Нагасакију. Американци су за једну ноћ изручили 1700 тона бомби на град, то је највеће бомбардовање у историји. Код конвенционалног бомбардовања, то иде обично овако: велики број бомбардера ноћу се приближи мети - даје се ваздушна узбуна - становништво по добро познатој и устаљеној процедури бежи у склоништа - дижу се пресретачи и ПВО почиње да бије по небу. Атомска бомба је бачена на Хирошиму у 8 ујутру, када су људи ишли на посао, деца била у вртићима или се спремала за школу. Бомба је бачена на центар града, где су биле болнице, школе, ватрогасни домови (бомба је експлодирала изнад болнице иначе). За разлику од конвенционалног бомбардовања, где су сви свесни шта се дешава и имају макар некакве шансе да преживе, овде су те шансе биле нула ако си имао несрећу да будеш превише близу. Нико није ни знао шта га је снашло. Десетине хиљада људи, жена и деце је спаљено, спржено, раскомадано, озрачено и обогаљено у року од пар десетина секунди. Толико је и требало да град величине Новог Сада или Ниша буде 70% сравњен са земљом. 90% доктора и медицинских сестара је погинуло, све болнице осим једне су уништене. Највећи број ватрогасаца и полицајаца је такође страдао, није било скоро никога да се брине за десетине хиљада рањених и гаси пожаре који су захватили скоро читав град. Друга ствар је да код обичног бомбардовања, бије се обично само један одређени део града. Код Хирошиме и Нагасакија имао си највећу шансу да погинеш или да будеш озбиљно повређен ако си био ближе од три-три и по километара од ескплозије, што је скоро читава површина тих градова. Температуре које обичне бомбе развијају су никакве у поређењу са атомским, где су људи добијали опекотине по читавом телу малтене на периферији, иако је бомба бачена на центар. А ту је и радијација. Тога нема код обичних бомби. У Хир. и Наг. десетине хиљада су озрачене а да то нису ни знали. Хиљаде људи су умирале у мукама наредних година, многе мајке су рађале тешко болесну и деформисану децу. Леукемија и ракови свих врста су десетковали преживело становништво. Једноставно не може да се пореди. Милан Ракић, Juanito, АлександраВ and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јул 1, 2016 Пријави Подели Написано Јул 1, 2016 1 hour ago, Ronald рече Zakoni koji ograničavaju slobodu u ovom smislu su totalitaristicki. Putin je diktator, to nije nikakav mit i naravno da on ima mogućnost da izgura svaki zakon. Ja ne znam šta je tebi nejasno, kao što je i Milo Djukanovic diktator, samo slabijih mogućnosti. Ovde pokušava zaštititi pravoslavlje ovim totalitaristickim zakonom i ukoliko nešto ovako prodje RPC je direktan saučesnik ukoliko ne osudi ovaj zakon i stane u zaštitu protestanata. Pitam zbog tog potpisa Vucica sa Prokletija. Наравно да сваки председник користи своју моћ као начин да реши проблеме и сукобе који се имају на различитим фазама или подручја живота народског (образовање, обука, посао, везе, будућност рођене деце, финансије, смештај, породични односи, помоћ болеснима, итд) и државe. Све то функционише много боље у Русији у поређењу са многим земљама. Нема државе светице! Не разумем зашто ми се обраћаш речима „шта је теби нејасно“. Сматрам да си сагледао догађаје и ствари, на пример, за разговор а не да си у посебном стању ума, под хипнозом или у екстази, па користиш своју свест на други начин него обично. Значи, не могу да ти се обраћам на начин као да смо у стварном животу разговарали хиљаду пута, или као да сам дошла кући код тебе, неукусно је. Не износим прогнозе везане за озбиљне законе или какву видовитост! Тако да, наставићемо разговор на тему уколико то "нешто овако” прође. Ја сам вучица из јужног дела (Косово и Метохија). Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kamila Написано Јул 1, 2016 Пријави Подели Написано Јул 1, 2016 S. Arabija ko vredja Islam ode glava, pa moze i Rusija da se uvredi ko vredja Isusa Hrista ode u zatvor. Brzo bi nestalo ismevanja vere. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јул 1, 2016 Пријави Подели Написано Јул 1, 2016 4 hours ago, Тања1 рече Наравно да сваки председник користи своју моћ као начин да реши проблеме и сукобе који се имају на различитим фазама или подручја живота народског (образовање, обука, посао, везе, будућност рођене деце, финансије, смештај, породични односи, помоћ болеснима, итд) и државe. Све то функционише много боље у Русији у поређењу са многим земљама. Нема државе светице! Не разумем зашто ми се обраћаш речима „шта је теби нејасно“. Сматрам да си сагледао догађаје и ствари, на пример, за разговор а не да си у посебном стању ума, под хипнозом или у екстази, па користиш своју свест на други начин него обично. Значи, не могу да ти се обраћам на начин као да смо у стварном животу разговарали хиљаду пута, или као да сам дошла кући код тебе, неукусно је. Не износим прогнозе везане за озбиљне законе или какву видовитост! Тако да, наставићемо разговор на тему уколико то "нешто овако” прође. Ја сам вучица из јужног дела (Косово и Метохија). Ne znam kako da te pitam, ako ti je izgledalo nekulturno, oprosti. Tvoje poruke meni izgledaju skroz nejasno i nepovezano, pošto po meni ti na realnost gledaš metafizički. Moj stric je zivio u Rusiji(Moskvi) od 1990 do 2013,odlicno znam da li je u pitanju kriptodiktatura. Pa oni zadnjih petsto godina imaju diktatore na vlasti, tamo negdje od Ivana Groznog. Bolje je da ne ulazimo u rasprave i razgovore, ne razumijem jasno tvoje poruke, pa zbog toga svakako ne želim da ispadnem nekulturan. Sve najbolje. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јул 1, 2016 Пријави Подели Написано Јул 1, 2016 1 hour ago, Ronald рече Ne znam kako da te pitam, ako ti je izgledalo nekulturno, oprosti. Tvoje poruke meni izgledaju skroz nejasno i nepovezano, pošto po meni ti na realnost gledaš metafizički. Moj stric je zivio u Rusiji(Moskvi) od 1990 do 2013,odlicno znam da li je u pitanju kriptodiktatura. Pa oni zadnjih petsto godina imaju diktatore na vlasti, tamo negdje od Ivana Groznog. Bolje je da ne ulazimo u rasprave i razgovore, ne razumijem jasno tvoje poruke, pa zbog toga svakako ne želim da ispadnem nekulturan. Sve najbolje. Значи, теби су нејасне моје поруке, а не твоје мени. Значи, Метафизика је књига која долази после физике. Друга могућност је на граници – или ван – света. А ја сам причала о Јупитеру?! Јер Мета на грчком значи „на граници“ или „изван у онострано“. Пошто је физика наука о чулном или емпиријском делу света, онда метафизика студија тог дела света није доступна чулима или која је ’изнад’ чула...а класичне проблематичне теме су: Онтологија – проучавање света. Порекло Света. Природа душе. Питање статуса концепта. Питање слободне воље. Карактер будућег. Питање о Божијем постојању (атеизам, теизам и агностицизам). Физички проблем ум-тело (који се назива душа/тело-проблематика). Дакле, не видим да сам на овој теми говорила ’метафизички’. Али добро. Твоје право да ме не разумеш. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јул 1, 2016 Пријави Подели Написано Јул 1, 2016 10 minutes ago, Тања1 рече Значи, теби су нејасне моје поруке, а не твоје мени. Значи, Метафизика је књига која долази после физике. Друга могућност је на граници – или ван – света. А ја сам причала о Јупитеру?! Јер Мета на грчком значи „на граници“ или „изван у онострано“. Пошто је физика наука о чулном или емпиријском делу света, онда метафизика студија тог дела света није доступна чулима или која је ’изнад’ чула...а класичне проблематичне теме су: Онтологија – проучавање света. Порекло Света. Природа душе. Питање статуса концепта. Питање слободне воље. Карактер будућег. Питање о Божијем постојању (атеизам, теизам и агностицизам). Физички проблем ум-тело (који се назива душа/тело-проблематика). Дакле, не видим да сам на овој теми говорила ’метафизички’. Али добро. Твоје право да ме не разумеш Pises kao Hajdeger, Derida, Huserl itd., ne baš kao oni, ali ideš ka tome Na kraju, nije bitno da li te ja razumijem, nisam bitan uopšte, tako da je bolje da ne ispadam i ja tebi nerazumljiv i još gore nekulturan, a to nisam bio sigurno. Nisam ni komentarisao prvi tvoje poruke zbog nerazumljivosti. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јул 1, 2016 Пријави Подели Написано Јул 1, 2016 4 hours ago, Ronald рече Pises kao Hajdeger, Derida, Huserl itd., ne baš kao oni, ali ideš ka tome Na kraju, nije bitno da li te ja razumijem, nisam bitan uopšte, tako da je bolje da ne ispadam i ja tebi nerazumljiv i još gore nekulturan, a to nisam bio sigurno. Nisam ni komentarisao prvi tvoje poruke zbog nerazumljivosti. Можда користим више академско писање, никако филозофско, јер сам такође против много врсти филозофирања. Академско писање карактерише као проблем-оријентисано и развијање знања и навођење извора. То значи да је сврха поруке да створим нова знања за употребу јавности или саговорнику, истраживачу или ученику (као што други чине за мене). На основу оног што ја напишем, могло би се рећи да се нешто може научити, а од тебе судећи по конверзацији коју смо имали на овој теми, није стало до размене и развоја, ти редовно бринеш о томе да је Путин "диктатор" и од те речи нисмо се ни померили, ни макац. 4 поруке: a većina u Rusiji podržava bolesnog diktatora. Putin je diktator, to nije nikakav mi Pa oni zadnjih petsto godina imaju diktatore na vlasti Neće biti bačen, pa diktator će i umrijeti uz kmezenje čitavog Ruskog "naroda" Значи, нисам дошла код тебе кући па да прва не коментаришем твоје поруке. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јул 1, 2016 Пријави Подели Написано Јул 1, 2016 6 hours ago, Ronald рече Moj stric je zivio u Rusiji(Moskvi) od 1990 do 2013,odlicno znam da li je u pitanju kriptodiktatura. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 1, 2016 Пријави Подели Написано Јул 1, 2016 26 minutes ago, Тања1 рече Putin je diktator А шта је овде упитно? Ronald, Тања1 and Плутон је реаговао/ла на ово 3 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука