Jump to content

Британија изгласала: напуштамо ЕУ!

Оцени ову тему

А где смо ту ми?  

43 члановâ је гласало

1. 1. Како ће се излазак Британије из ЕУ одразити на Србију?

• Добро
      12
    • Лоше
      5
    • Не мења се ништа посебно у Србији
      26

Препоручена порука

Цитат

Libertarians assert that: "Efforts by the government to manage the labor market are as apt to fail as similar efforts to protect domestic industries or orchestrate industrial policy. [...] If an immigrant seeks to engage in peaceful, voluntary transactions that do not threaten the freedom or security of the native-born, the government should not interfere. 

Hamowy, Ronald, ed. (2008). The Encyclopedia of Libertarianism. SAGE. p. 236. 

Bio neko libertariajanc ili ne, svako se moze zapitati o opravdanosti popustanja pred talasima izbjeglica, ali imati nesto protiv miroljubive migracije Poljaka u Britaniju ili Rumuna u Italiju ne moze da se nazove liberatijarncem. 

• Волим 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

53 minutes ago, Господин Дареалис рече

FB_IMG_1475833314037.jpg

Тај графикон је проценат људи дате националности у односу на број људи те националности у Холандији. Значи, ако припадника нације Х има укупно 100 и њих 70 прима социјалну помоћ, на том графикону ће бити приказани као 70%. Ево га други графикон који показује улкупан број корисника социјалне помоћи за дату националност:

9k9zdg.png

Наранџаста линија је исечена. Треба да буде око 25 пута дужа. Иначе, графикон само укључује оне који немају никакав посао, а не и кориснике гомиле других бенефиција. На пример, добар број Холанђана користи разне субвенције за кирије за станове, које су баснословно скупе захваљујући владиним регулацијама. Наговарају и мене да се пријавим за то и још гомилу других ствари. Кад им кажем да мени то не треба јер могу да платим и да за то треба да се пријаве они који заиста не могу (јер је ваљда то сврха социјалне помоћи), гледају ме бело.

Дакле, Дареалисов графикон нам говори две ствари: 1) тражиоци азила већином немају посао и живе од социјални помоћи (what a surprise!); 2) постоји озбиљан (и комплексан) проблем са једним делом турске и добрим делом мароканске популације у Холандији. Остављам читаоцима да одабраним придевом опишу мотив за извлачење неких општих закључака о имиграцији на основу тих графикона. 

Подели на овим сајтовима

Iste su cifre za Britaniju

http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/immigration/11255425/How-much-do-immigrants-really-claim-in-benefits.html

Vecina korisnika welfare su Britanci. EU drzavljana ima jedva u tragovima. To ipak nije sprecilo bregzitase da u prvi plan svoje prljave kampanje Poljake i Madjare oznace ako apokalitpcinu prijetnju radnim mjestima i rusitelje britanskog nacina zivota. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

8 minutes ago, Juan рече

Дакле, Дареалисов графикон нам говори две ствари: 1) тражиоци азила већином немају посао и живе од социјални помоћи (what a surprise!);

Ti si znao za ovo i nije ti iznenadjenje? :)

Upravo skaces sam sebi u usta jer je to odlican argument protiv. Kad ulaz bude bio masivniji, onaj prvi dijagram ce biti verovatno isti, a drugi ce da se izmeni proporcionalno primljenoj masi. 

Vecina tih ljudi bi zavrsila na socijali, u ekspandirajucim muslimanskim getoima...

13 minutes ago, Juan рече

Наговарају и мене да се пријавим за то и још гомилу других ствари. Кад им кажем да мени то не треба јер могу да платим и да за то треба да се пријаве они који заиста не могу (јер је ваљда то сврха социјалне помоћи), гледају ме бело.

Pa tako to ide sa socijalnom pomoci. To ti isto nije iznenadjenje? :)

Britanci su uveli pomoc za nesposobne, nedovoljno zdrave i sposobne itd., i kad bi pogledao podatke, zakljucio bi da 50% zemlje ima da im nesto ozbiljno fali...:)

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Господин Дареалис рече

Da se redefinisem: problem nije imigracija nego masovna islamska imigracija.

Bregzitasi nisu tako mislili. Oni su se bunili protiv slobode kretanja i slobodnog nastanjivanja u EU. Ovo sto se sad desava sa izbjeglicama iz Sirije privremeno je dok traje rat, i moze pogoditi Britaniju i da nije u EU. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Господин Дареалис рече

Da, ali oni mogu da odlucuju o tome.

A ne neki sovjetski komesar, ovaj pardon, neizabrani birokrata u Briselu... :)

Da mogu da odlucuju u slucaju Poljaka i drugih koji pokusavaju legalno i mirno da emigrigraju u UK, ali ne mogu da odlucuju kada ti masa ocajnih ljudi pokusa na silu da udje u drzavu. Te kvote koje je Brisel odredio nisu nista koliko ocajnih ljudi moze uci u drzavu na silu, ili koliko ces na kraju krajeva pod medjunarodnim pritiskom da ne bi ispao crna ovca, morati primiti tih izbjeglica. I stvar je u tome sto niko ne kaze da ti ljudi moraju zastalno ostati. Onima koji ispunjavaju uslove das azil oni koji ne mogu dobiti azil kad se smiri ratno stanje vratis u maticnu drzavu. 

Подели на овим сајтовима

9 minutes ago, Господин Дареалис рече

Da, ali oni mogu da odlucuju o tome.

A ne neki sovjetski komesar, ovaj pardon, neizabrani birokrata u Briselu... :)

Да ли знаш да свака земља ЕУ има потпуну контролу одлучивања о (не)дозољавању боравка људима који нису из ЕУ дуже од три месеца? Једино не могу да забране грађанима других ЕУ држава да се настане, што је сама суштина уније (и при томе сјајна ствар, потпуно у духу слободарских идеја). Ја имам дозволу да радим у Холандији и не могу са том дозволом да одем да живим у Немачкој. Морам да питам намачку владу за нову дозволу. А у Британију (ову Британију која је у ЕУ) не могу чак ни да уђем, сликам се испред Биг Бена и вратим. О чему онда брегзитовци причају? Кад су бриселске бирократе одлучивале о томе ко сме, а ко не сме да уђе у Британију?! 

Подели на овим сајтовима

Jos jedna stvar

https://en.wikipedia.org/wiki/Refugees_of_the_Syrian_Civil_War

U UK je samo 9647 registrovanih izbjeglica od 4 miliona registrovanih do marta 2016. Toliko o masovnoj islamskoj imigraciji. 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Juan рече

А у Британију (ову Британију која је у ЕУ) не могу чак ни да уђем, сликам се испред Биг Бена и вратим.

Nisu na Sengenu bese?

Nisu uzeli ni evro za valutu, to se pokazalo kao briljantno, uprkos svim svojevremenim apokalipticnim predvidjanjima. :)

1 hour ago, Juan рече

Кад су бриселске бирократе одлучивале о томе ко сме, а ко не сме да уђе у Британију?! 

Mnogo toga su odlucivale, bilo sta je previse ako mene pitas. Ako nekakav common immigration policy nije vec bio prisutan, vrlo je verovatno da je bio na nekom dnevnom redu.

Neko koga nisi izabrao i ne mozes da smenis donosi zakone po kojima ti moras da zivis u svojoj zemlji. No, thanks. :)

Jos jednom - niko nije hteo politicku uniju koja im se namece, niti su oni ikog pitali, niti je ikom davana prilika da se izjasni.

Mozda zato sto vrlo dobro znaju koji bi odgovor bio?

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, Господин Дареалис рече

Not if you build the wall.   :ani_biggrin:

Britancima i ne treba zid. Odvojeni su od ostatka Evrope La Mansom i lakse im je nego Madjarima. No kako Madjarima ne smeta to sto su u EU i izgradili su zid, popili su samo kritike od Brisela i to je, tako su mogli i Britanci ako zaista postoji problem sa masovnim prilivom izbjeglica iz Sirije i Iraka. Ali takav problem zapravo ne postoji kao sto sam i pokazao na prethodnom linku gdje je mizerno malen broj u odnosu na ukupan broj raseljenih ljudi samo iz Sirije dospio do britanskog kopna. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...