Jump to content

Британија изгласала: напуштамо ЕУ!

Оцени ову тему

А где смо ту ми?  

43 члановâ је гласало

1. 1. Како ће се излазак Британије из ЕУ одразити на Србију?

• Добро
      12
    • Лоше
      5
    • Не мења се ништа посебно у Србији
      26

Препоручена порука

9 minutes ago, Ronald рече

Ali to je zato što smo uzeli u obzir da oni ne bi poštovali ustav. Kako znaš da se ne bi svi okrenuli jedni protiv drugih, više grupa i završili u građanskom ratu svih protiv svih.

Млађони ти је лепо рекао. Претпоставка је да ту земљу насељавају нормални људи,  који би одбранили, и силом ако треба,  комшију без обзира на боју коже. Ако су у тој земљи, као што је твоја претпоставка, сви белци и азијати сложни у идеји да треба побити све црнце,  никакакав закон, устав ни забрана их неће спречити у томе.

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Господин Дареалис рече

Ti ne, ali mi možda da.

Sad smo još otkrili da obojica imate uši...

Hoces da kazes da ih ti nemas ili ne smatras da bi trebalo da ih odseces? Ako ne smatras pa sto bi ja sebe fizicki ili politicki stelovao u odnosu na Gebelskove fizicke ili politicke osobenosti?!

Подели на овим сајтовима

32 minutes ago, Млађони рече

Ja koliko znam komunjare su donosili odluke u skladu sa naucnim saznanjima drustvenih nauka..

Kada treba ovde zaboravljas navodnike, a kada ne treba ih stavljas :D

32 minutes ago, Млађони рече

Konkretno sa marksovim naucnim saznanjima... 

i dan danas se taj promaseni akdemik profesionalni lupetac gluposti smatra nekim legitimnim drustvenim naucnikom... 

Nije Markso toliko lupetao, recimo solidno je analizirao ondasnji kapitalzaim ako je to uopste bio kapitalizam a ne neka varijanta kronog kapitalizma al ajd bitno da nije bilo najosnovnijih radnickih prava koje bi cak i liberalizam kao teorija u politickoj filozofiji trebao da pretpostavi. Lupio je sa svojim istoricizmom kada je prognozirao urusavanje tog kapitalizma samog od sebe sto em se empirijski nije desilo em ni cisto teorijski ne moze doci do toga. Kada analiziras takav model videces da mu nedostaje mnogo toga, da nije potpun i da mu fale mnogi relevantni faktori, bez obzira sto je jednostavan ne obuhvata sve drustvene pojave koje se mogu desiti iliti drugacije receno ne predvidja pojave koje se teorijski mogu desiti. Npr. ne predvidja to da kapitalisti kroz drzavu daju radnicima neka prava i socijalnu pomoc kako bi se ovi smirili, sto se recimo desavalo. Ili ne predvidja to da vodje revolucije mogu postati nova vladajuca klasa koja ce ugnjetavati radnike (sto se isto empirijski desilo videti primer SSSR).

Подели на овим сајтовима

3 hours ago, Aquilius Cratus рече

Sto vise egalitarne demokratije gde moze da glasa i kurta i murta o svemu to imas veca drzavna ovlascenja, vise populizma, vise drzavnog intervencionizma, javne potrosnje i zaduzivanja. O inflaciji, kreditnoj ekspanziji i tumoru frakcionog bankarstva da ne govorim. Tamo gde mase traze politicare koji ce da im udovovaljavju tam oje to obavezno odsnosno autmatski imas Kejnza, samo je pitanje sa kakvim ogranicenjima. A kako vreme porlazi ona postaju sve veca i veca. To je apsolutna nuznog parlamentarne egalitarne demokratije.

Evo da ništa drugo ne uzimam u obzir - samo analiziraj potpuno anti-demokratsku EU (o kojoj imaš pozitivan stav, što je potpuno nekoherentno i čudno). Samo rast i rast i rast državnih ovlašćenja, moći neizabranih birokrata, intervencionizma u privredi, potrošnje, inflacije, zaduživanja... 

Kod njih isto demokratija nije popularna, zato što moraju da polažu račune svakih par godina. Jasno je zašto bi hteli da izbace ljude iz jednačine. :)

Sad smo došli do toga da čudovište vidljivo kolabira pod težinom sopstvene nelegitimnosti, isto kao i Sovjetski Savez pre nje.

9 minutes ago, Aquilius Cratus рече

Ako ne smatras pa sto bi ja sebe fizicki ili politicki stelovao u odnosu na Gebelskove fizicke ili politicke osobenosti?!

Hteo sam da kažem da je to generalno zabrinjavajuća indikacija, kako istorija nedvojbeno pokazuje. To govore i politički naučnici, analitičari i sociolozi, kao što je Jovo Bakić, od koga sam to jednom i čuo, ja mislim...

Naravno da ne kažem da si nacista, opet.

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Господин Дареалис рече

Evo da ništa drugo ne uzimam u obzir - samo analiziraj potpuno anti-demokratsku EU (o kojoj imaš pozitivan stav, što je potpuno nekoherentno i čudno). Samo rast i rast i rast državnih ovlašćenja, moći neizabranih birokrata, intervencionizma u privredi, potrošnje, inflacije, zaduživanja... 

Kod njih isto demokratija nije popularna, zato što moraju da polažu račune svakih par godina. :)  

Sad smo došli do toga da čudovište kolabira pod težinom sopstvene nelegitimnosti, isto kao i Sovjetski Savez pre nje.

Eu je najmanje lose resenje koje sada postoji. Ako bi umesto centralizma Evropa bila ujedinjena na federalizmu to bi vec bila daleko bolja prica. Ja sam pragmatik i kad pricam o tehominarhiji ja pricam o onome sto smatram najoptimalnijim a ne ono sto samtram da je sad moguce i potrebno uraditi. Sad treba postaviti platformu za reseavanje globalnih problema jer oni nece nestati beskonacnim ponavljanjem da je to levicarska izmisljotina. :)

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, -Владимир- рече

Млађони ти је лепо рекао. Претпоставка је да ту земљу насељавају нормални људи,  који би одбранили, и силом ако треба,  комшију без обзира на боју коже. Ако су у тој земљи, као што је твоја претпоставка, сви белци и азијати сложни у идеји да треба побити све црнце,  никакакав закон, устав ни забрана их неће спречити у томе.

Ne pretpostavka je da da je bijela rasa u većini i došla je na vlast i hoce da istrijebi crnce, jer je priča krenula o rasizmu  Vladimire. Tesko može biti normalna zemlja ako su toliki rasisti. Nema tu ni n od normalnosti.Ovde se radi o pretpostavkama koje mogu biti svakakve, izgledi u ratu se mijenjaju dodji u BiH i cuces kako se situacija mijenjala od grada do grada u kratkom periodu. Tu ima potkupljivanja, i svega ostalog, tako da se žutoj rasi isplati da više bude porobljena od vojske jer su ovi u većini. Pa i ti Crnci teško da će biti baš u ljubavi sa bjelcima prije njihovog izbijanja na vlast.

Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, Господин Дареалис рече

Hteo sam da kažem da je to generalno zabrinjavajuća indikacija, kako istorija nedvojbeno pokazuje. To govore i politički naučnici, analitičari i sociolozi, kao što je Jovo Bakić, od koga sam to jednom i čuo, ja mislim...

Naravno da ne kažem da si nacista, opet.

Ako je na tim osnovama kao sto je Gebels onda je i vise nego jasno da je zabrinjavajuce. Medjutim egalitarna demokratija se moze kritikovati iz vise medjusobno iskljucivih pozicija. :) Nije kao da nisi znao to ali sta bi ti bez niskih udaraca kad ti ne ostane nista drugo.

Подели на овим сајтовима

7 minutes ago, Aquilius Cratus рече

Ako bi umesto centralizma Evropa bila ujedinjena na federalizmu to bi vec bila daleko bolja prica.

Misliš European government, European constitution, European budget, European army etc. ?

To su ovi i hteli, to je bio plan.
Možda i sve vreme... :)

Подели на овим сајтовима

12 minutes ago, Deja Vu рече

Kada treba ovde zaboravljas navodnike, a kada ne treba ih stavljas :D

Nije Markso toliko lupetao, recimo solidno je analizirao ondasnji kapitalzaim ako je to uopste bio kapitalizam a ne neka varijanta kronog kapitalizma al ajd bitno da nije bilo najosnovnijih radnickih prava koje bi cak i liberalizam kao teorija u politickoj filozofiji trebao da pretpostavi. Lupio je sa svojim istoricizmom kada je prognozirao urusavanje tog kapitalizma samog od sebe sto em se empirijski nije desilo em ni cisto teorijski ne moze doci do toga. Kada analiziras takav model videces da mu nedostaje mnogo toga, da nije potpun i da mu fale mnogi relevantni faktori, bez obzira sto je jednostavan ne obuhvata sve drustvene pojave koje se mogu desiti iliti drugacije receno ne predvidja pojave koje se teorijski mogu desiti. Npr. ne predvidja to da kapitalisti kroz drzavu daju radnicima neka prava i socijalnu pomoc kako bi se ovi smirili, sto se recimo desavalo. Ili ne predvidja to da vodje revolucije mogu postati nova vladajuca klasa koja ce ugnjetavati radnike (sto se isto empirijski desilo videti primer SSSR).

Nije znao kapitalizam jer mu je Bam Beverik tako iskritikovao knjigu da je odustao od daljeg pisanja.

Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, Господин Дареалис рече

Kad autokrata na poziciji moći ne poštuje slobodu i ne dozvoljava demokratsku reprezentaciju, ovo je logičan odgovor:

Nisu se oni borili za demokratiju nego za liberalizam, federalizam i konstitucionalizam. Da Frenklin nije preglasan ima bi napola ovo za sta se ja zalazem proveru obrazovanja pre glasanja. Ako bi sastavil iadekvatan test sve bi manje vise moglo ostati isto kao u USA sistemu sa tim sto bi test garantovao da ni socijalisti ni antinaucni budalasti ne bi mogli glasati.

Подели на овим сајтовима

14 minutes ago, Aquilius Cratus рече

Ako je na tim osnovama kao sto je Gebels onda je i vise nego jasno da je zabrinjavajuce. Medjutim egalitarna demokratija se moze kritikovati iz vise medjusobno iskljucivih pozicija. :) Nije kao da nisi znao to ali sta bi ti bez niskih udaraca kad ti ne ostane nista drugo.

Ako je to Jovo Bakić levičarski sociolog neko ko je relevantan onda Darealis treba da zaboravi na liberalizam i objektivnost, hehe:D

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...