Jump to content

Британија изгласала: напуштамо ЕУ!

Оцени ову тему

А где смо ту ми?  

43 члановâ је гласало

1. 1. Како ће се излазак Британије из ЕУ одразити на Србију?

• Добро
      12
    • Лоше
      5
    • Не мења се ништа посебно у Србији
      26

Препоручена порука

8 minutes ago, Млађони рече

To moze samo u nemackoj ili rusiji gde je narod razoruzan pa mora da se povinuje drzavi kada uhvati palicu.
Pravo svakog gradjanina da poseduje oruzije (pa i automatsko) te najbolje stiti od takve diktature i zlocina. 

Ne može se gradjanina zaštiti  od vojske i policije jer su ovi mnogo opremljeniji  i lako bi ih savladali.

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Млађони рече

Da, naucnici bolje od mene znaju koja mi je ulica u mom selu potrebna da se asfaltira. Jer su naucnici u politici poznati po integritetu, intelektualno iskrenosti i podrsci za ono sto znamo.

Ajde pali.. 

Rekao sam o stručnim pitanjima ne na banalne stvari i naveo sam milion puta u prethodnim porukama.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ronald рече

Ne može se gradjanina zaštiti  od vojske i policije jer su ovi mnogo opremljeniji  i lako bi ih savladali.

mozes.
1. Napravio si pretpostavku da u vojci ne bi bilo ljudi protiv te diktature. Bilo bi sigurno
2. Napravio si pretpsotavku da bi komplet vojska i policiaj podrzali takvu vlast.
3. Kada kazem da gradjani budu naoruzani ne mislim na to da imaju pistolje na kulgice i suzavce nego pune automatske puske, pancire, municiju kompletnu narodnu miliciju. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Ronald рече

Rekao sam o stručnim pitanjima ne na banalne stvari i naveo sam milion puta u prethodnim porukama.

p[a o strucnim pitanja. 
Uzmimo napriemr lipid hipotezu. Progurali je naucnici i poiticari koji su bili u talu sa industrijom zitarica. Pa su tako ugljeni hidrati postali najzdravija namernica a masti satanizovane. Sto je ortodoksna glupost ali eto ti naucnici doneli odluku.

ne zanosi se... nije nauka svetinja niti su naucnici svetinja... nauka i te kako mozeda bude korumpirana. Lepota kod nauke je sto ako si skeptican prema istoj mozes da vidis kad je korumpirana kad nije. 

i sta su trebali naucnici da donose odluku o toem da li ostati u eu!?
Naucnici kojima poslovi i plato direktno zavise od eurokrata?

ne zavitlavaj me molim  te..

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Млађони рече

mozes.
1. Napravio si pretpostavku da u vojci ne bi bilo ljudi protiv te diktature. Bilo bi sigurno
2. Napravio si pretpsotavku da bi komplet vojska i policiaj podrzali takvu vlast.
3. Kada kazem da gradjani budu naoruzani ne mislim na to da imaju pistolje na kulgice i suzavce nego pune automatske puske, pancire, municiju kompletnu narodnu miliciju. 

Ali ti si uzeo taj hipotetički primer i razradjunes ga, a šta bi bilo ako bi pripadnici žute rase pristali da se udruže sa bjelcima jer su im obećali privilegije? Možemo filozofiraju koliko hoces.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Dragi рече

Lepo reče Slavko Žižek: Evropa juri k jednim novim totalitarizmu. Jer nastala je elita koja se odvojila od naroda, što vodi u neophodnu konfrontaciju elite sa narodom gde će jedna strana da gleda da oduzme moć drugoj strani. Tj. ili će elita da ukine demokratiju, ili će narod da ukine ovu današnju elitu. I ne samo Žižek, nego i Stephane Hessel i mnogi drugi oci moderne evropske demokratije, svi oni upozoravaju od totalitarizma elite. I elita nam već pokazuje zube: Oni su gospoda, plemići, oni su pametni i sve znaju, a mi smo samo narod, stoka, mi smo glupi i zato oni moraju i imaju svako pravo da nas vodu!

Speaking of cudni komentari meni se cini da sam upravo procitao najcudniji, da ne dopisem jos koji epitet.

I am a Leninist. Lenin wasn't afraid to dirty his hands. If you can get power, grab it. Do whatever is possible. This is why I support Obama. - Slavoj Zizek

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Ronald рече

Ali ti si uzeo taj hipotetički primer i razradjunes ga, a šta bi bilo ako bi pripadnici žute rase pristali da se udruže sa bjelcima jer su im obećali privilegije? Možemo filozofiraju koliko hoces.

nisam uzeo hipoteticki primer nego sam uzeo ono sto bi se desavalo u realnosti. U realnosti gradjani bi pruzili otpor i taj otpor moguda pruze samo ako imaju naoruzanje. 
Isto tako si ti uzeo hipoteticki primer za nesto sto je nemoguce. Da bi komplet vojska stala uz te zlocince i rekal TAKO JE IDEMO DA UBIJAMO CRNCE...

ja nisam rekao da bi pobedili to niko ne zna rekao sam da bi se suprostavili.

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Aquilius Cratus рече

Speaking of cudni komentari meni se cini da sam upravo procitao najcudniji, da ne dopisem jos koji epitet.

I am a Leninist. Lenin wasn't afraid to dirty his hands. If you can get power, grab it. Do whatever is possible. This is why I support Obama. - Slavoj Zizek

zizek komunjara... pate od nekog bolesnog dualizma.. pricao sa nekim marksto lenjinistima slazu se da oruzije treba da bude legalno.. i onda veruju da ja tim legalnim oruzijem necu da branim svoju privatnu svojinu.. lud narod... 

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Млађони рече

p[a o strucnim pitanja. 
Uzmimo napriemr lipid hipotezu. Progurali je naucnici i poiticari koji su bili u talu sa industrijom zitarica. Pa su tako ugljeni hidrati postali najzdravija namernica a masti satanizovane. Sto je ortodoksna glupost ali eto ti naucnici doneli odluku.

ne zanosi se... nije nauka svetinja niti su naucnici svetinja... nauka i te kako mozeda bude korumpirana. Lepota kod nauke je sto ako si skeptican prema istoj mozes da vidis kad je korumpirana kad nije. 

i sta su trebali naucnici da donose odluku o toem da li ostati u eu!?
Naucnici kojima poslovi i plato direktno zavise od eurokrata?

ne zavitlavaj me molim  te..

Možemo  hrani ako hoćeš, to je oblast koju volim jer sam kao dijete u fitnessu. Ko je satanizovao masti kad je Miloš Sarcev prije 20 gidina pričao da sami izaberemo dali ćemo jesti masti ili ugljenehidrate, energija kao energija, samo što ti slusas kvazinaucnike. Hajde da vidimo šta ti znaš o hrani koje grupe su najdugovečnijih i kako se hrane jesi ikad probao Keto dijetu, rotaciju, znas li šta je cron itd.

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Млађони рече

nisam uzeo hipoteticki primer nego sam uzeo ono sto bi se desavalo u realnosti. U realnosti gradjani bi pruzili otpor i taj otpor moguda pruze samo ako imaju naoruzanje. 
Isto tako si ti uzeo hipoteticki primer za nesto sto je nemoguce. Da bi komplet vojska stala uz te zlocince i rekal TAKO JE IDEMO DA UBIJAMO CRNCE...

ja nisam rekao da bi pobedili to niko ne zna rekao sam da bi se suprostavili.

Ali to je zato što smo uzeli u obzir da oni ne bi poštovali ustav. Kako znaš da se ne bi svi okrenuli jedni protiv drugih, više grupa i završili u građanskom ratu svih protiv svih.

Подели на овим сајтовима

57 minutes ago, Млађони рече

Eto ti razlog protiv migracija. 
Ako dovodis poljake i rumune, posto oni doalze iz eks-komunistickih zemalja glasace socijalizam, vecu javnu potrosnju itd.
Isto vazi i za srbe hrvate itd. 
Otud sa druge strane i trampu velika popularnost i anti-meksiko migraciona politiak podrska.
Jer demokrate znaju da meksikanci i migranti masovno glasaju vecu javnu potrosnju i ljudi uvoze glasace sami sebi.

I sad si upravo potvrdio ono sto sam ja pokusavao da ti objasnim.

Zato je bitno da referendumi budu lokalni, vlast lokalne. Ljudi najodgovornije glasaju LOKALNO.
Jer su sa lokalnim povezani.. sa centralnim nisu.

Zato je evropa i losa.. jer nije lokalna vec centeralna.

Ne, to je sve argument protiv egalitarne demokratije ili budalastine zvane narodna volja.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, Dragi рече

A sad zamisli kad ista Švajcarska pokreće nuklearno naoružavanje ;)

Demokratija! 65,2 % glasali sa DA. Najzad im je bilo skupo pa su odustali.. Isto demokratija.

https://en.wikipedia.org/wiki/Switzerland_and_weapons_of_mass_destruction

Tamo zbog svake sitnice imaju referendum... Ali tamo je isto svako vojnik do svoje neke 40-e, sa vojnom uniformom i jurišnom puškom u ormanu. Pa pokušaj ti kod njih diktaturu.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Swiss_federal_referendums

I Švajcarska je individualan primer, a svi ostali pogresni. Ta generalizovana indukcija ne radi na nivou planete jer su takve hipoteze testirane u mnogim zemljama svijeta. Evo ti primer uzmi da u jednom gradu u Engleskoj gradska uprava ukinula semafore i sve se nastavilo normalno bez udesa i posledica, da li bi to radilo u svim gradovima svijeta koji imaju semafore.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...