Jump to content

Британија изгласала: напуштамо ЕУ!

Оцени ову тему

А где смо ту ми?  

43 члановâ је гласало

1. 1. Како ће се излазак Британије из ЕУ одразити на Србију?

• Добро
      12
    • Лоше
      5
    • Не мења се ништа посебно у Србији
      26

Препоручена порука

1 minute ago, Dragi рече

Ma nemoj.. Sigurno možeš da mi navedeš sve te referendume. :)

Ili trebam li ja?

Za fašizam u Italiji sad ne mogu mnogo da kažem, ali fašizam u Italiji i nije zabranjen. Ovo malo ljudi znaju..

No za naci-Nemačku, evo ovako - naci-Nemačka je organizovala svega četiri referenduma, 1933, 1934, 1936 ili 1938.

Ovi "referendumi", nem. Volksabstimmung, nisu imali demokratski karakter, jer demokratija bila je zabranjena, nego su trebali da dokažu međunarodnoj zajednici navodnu saglasnost nemačkog naroda sa politikom nacističke diktature.

Referendum 1933 trebao je da potvrdi jednopartijski sistem NSDAP.

Referndum 1934 je trebao da povtrdi Hitlera kao predsednička Nemačke, pošto su nacisti tad ujedinili obe pozicije premijera i predsednika u jednu poziciju.

Referendum 1936 je trebao da potvrdi zauzimanje porajnskih provincija koje su po versaljskim ugovoru 1918 bile demilitizovane.

A referendum 1938 trebao da potvrdi "ujedinjenje Austrije sa Nemačkom".

O apsurdnosti tvog komentara vidi se da su nacisti održavali i izbore, naime u novembru 1933 nakon što su uveli dikaturu, onda 1936 i 1938, ali samo sa jednom partijom, normalno sa NSDAP. Po tvojoj logici, dakle, i izbori morali bi da budu zabranjeni!

A šta imamo onda ako nemamo izbore? Reci, šta imamo ako nemamo izbore, ako nemamo referendume, da li je to još uvek demokratija..?

Objasnio je Aqvilius gore zašto su referendumi pogrešni i ja u nekoliko poruka Ivanu.

Подели на овим сајтовима

Dragi ti si me pitao da li su ovi diktatorski režimi održavali referendume i ja sam našao, to je to, nisam ulazio u suštini jer mislim da je direktna demokratija ruski rulet. Imaš Švajcarsku koje dobro odlučuje i ostale države koje promašuju, mada se vrlo brzo može desiti i da Švajcarci počnu promasivati.

Подели на овим сајтовима

12 minutes ago, Ronald рече

Mladjoni

Crnci bi mogli da se naoružaju dovoljno da se suprostave vladinoj policiji i vojsci to je nemoguce.

Zasto mislis da bi se SAMO CRNCI suprostavilI? 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

10 minutes ago, Ronald рече

Objasnio je Aqvilius gore zašto su referendumi pogrešni i ja u nekoliko poruka Ivanu.

I nije u pravu. Referendumi u svajcarskoj koji su lokalni i direktni, rade odlicno. 

Подели на овим сајтовима

13 minutes ago, Dragi рече

Ma nemoj.. Sigurno možeš da mi navedeš sve te referendume. :)

Ili trebam li ja?

Za fašizam u Italiji sad ne mogu mnogo da kažem, ali fašizam u Italiji i nije zabranjen. Ovo malo ljudi znaju..

No za naci-Nemačku, evo ovako - naci-Nemačka je organizovala svega četiri referenduma, 1933, 1934, 1936 ili 1938.

Ovi "referendumi", nem. Volksabstimmung, nisu imali demokratski karakter, jer demokratija bila je zabranjena, nego su trebali da dokažu međunarodnoj zajednici navodnu saglasnost nemačkog naroda sa politikom nacističke diktature.

Referendum 1933 trebao je da potvrdi jednopartijski sistem NSDAP.

Referndum 1934 je trebao da povtrdi Hitlera kao predsednika Nemačke, pošto su nacisti tad ujedinili obe pozicije premijera i predsednika u jednu poziciju.

Referendum 1936 je trebao da potvrdi zauzimanje porajnskih provincija koje su po versaljskim ugovoru 1918 bile demilitizovane.

A referendum 1938 trebao da potvrdi "ujedinjenje Austrije sa Nemačkom".

O apsurdnosti tvog komentara vidi se da su nacisti održavali i izbore, naime u novembru 1933 nakon što su uveli dikaturu, onda 1936 i 1938, ali samo sa jednom partijom, normalno sa NSDAP. Po tvojoj logici, dakle, i izbori morali bi da budu zabranjeni!

A šta imamo onda ako nemamo izbore? Reci, šta imamo ako nemamo izbore, ako nemamo referendume, da li je to još uvek demokratija..?

bravo dragi! 
Upravo tako..

odrzavali referendum tako sto sve one koji bi bili protiv zastrasili, pobili, isterali, ubili, zatvorili u logor ili oduzeli politicka prava.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Млађони рече

Zasto mislis da bi se SAMO CRNCI suprostavilI? 

Ali evo da uzmemo da su bjelci većina, i da ta država ima jaku vojsku i policiju, kao i bjelci koji su naoružani, svi ostali nemaju sanse, a možda u ovom hipotetičkom primeru neko od njih pristane da bude rob i podanik bjelaca, tako da ako su Crnci druga najveća grupa, ovi će ih poubijati sve ili porobiti.

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Dragi рече

Ne vadi se sad. I odgovori na primedbu da su nacisti održavali i izbore i da li treba i izbore zabraniti.

Niti me zanima šta Akvilijo filozofira. Ja sam demokratiju učio u Austriji, dakle na zapadu, ne u titoizmu i komunističkoj tehnokratiji koja nije imala rešenje ni za jednu krizu. I na zapadu se referendumi smatraju svetinjom demokratije, sa obzirom da pojedini evroslinavci nešto brbljaju da se ukinu nacionalni referendumi, nakon što su Holanđani 2014 odbili asocijativni sporazum sa Ukrajinom umeren protiv Rusije i najzad sad ovaj referendum u UK. Jer narod nisu političari, i danas narod više nego ikad može da se informiše, i onda glasa drugačije nego kako bi političari i vođe ovo hteli.

ma nijedna centralizacija vlasti ne valja.. to je jasno...

glavni problemi i bolesti svih danasnjih demokratija su centralizaije vlasti..

Gde centralna vlast odredjuje neke stvari koje ne treba da odredjuje, naprimer.. koju ce ulicu da asfaltiraju u mom gradu.

Cak i kada imamo "decentralizovanu" vlast omna je samo sluga centralnim gospodarima.... 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ronald рече

Ali evo da uzmemo da su bjelci većina, i da ta država ima jaku vojsku i policiju, kao i bjelci koji su naoružani, svi ostali nemaju sanse, a možda u ovom hipotetičkom primeru neko od njih pristane da bude rob i podanik bjelaca, tako da ako su Crnci druga najveća grupa, ovi će ih poubijati sve ili porobiti.

To moze samo u nemackoj ili rusiji gde je narod razoruzan pa mora da se povinuje drzavi kada uhvati palicu.
Pravo svakog gradjanina da poseduje oruzije (pa i automatsko) te najbolje stiti od takve diktature i zlocina. 

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Dragi рече

titoizmu i komunističkoj tehnokratiji

Tito, komunizam i tehnokratija nemaju nista zajednicko, posto se u titoizmu/komunizmu odluke ne donose u skladu sa naucnim saznanjima niti politicari dolaze na vlast u skladu sa kriterijumima toga da li nesto znaju i da li su sposobni da nesto saznaju i sve to onda da iskoriste praveci neku javnu politiku ili instituciju, nego dolaze na osnovu toga koliko su lojalni bili partiji tipa Marko je zatvorio na Goli Otok 22 coveka, a Janko 32, pa onda Janko dobija bolju poziciju u komunistickom sistemu.

5 minutes ago, Dragi рече

danas narod više nego ikad može da se informiše

Moze samo to nekad mogu biti informacije, a nekad dezinformacije kao i pseudnonaucna lupetanja.

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Dragi рече

Ne vadi se sad. I odgovori na primedbu da su nacisti održavali i izbore i da li treba i izbore zabraniti.

Niti me zanima šta Akvilijo filozofira. Ja sam demokratiju učio u Austriji, dakle na zapadu, ne u titoizmu i komunističkoj tehnokratiji koja nije imala rešenje ni za jednu krizu. I na zapadu se referendumi smatraju svetinjom demokratije, sa obzirom da pojedini evroslinavci nešto brbljaju da se ukinu nacionalni referendumi, nakon što su Holanđani 2014 odbili asocijativni sporazum sa Ukrajinom umeren protiv Rusije i najzad sad ovaj referendum u UK. Jer narod nisu političari, i danas narod više nego ikad može da se informiše, i onda glasa drugačije nego kako bi političari i vođe ovo hteli.

Objasnio sam da su pogrešni zato što zbog neznanja na referendumu često ljudi glasaju iz iracionalnih razloga, kako ljudi mogu bolje da znaju o nekom stručnom pitanju nego naučnici. Ako si u Beču ili Gracu, nemoj mi samo o ekonomskim fakultetima jer znam sve od knjiga, pa do detalja. Ne znam zašto bih se vadio i kakve veze što je njima demokratija svetinja, mnogo gluposti u ovom svijetu je svetinja, pa nije ovo svijet genija nego ljudi koji posle završenog fakulteta do kraja zivota ne pročitaju ni jednu knjigu bar kako Toni Buzan reče za njih 90% u Britaniji .A Michael Ruse reče da studenti u Americi kod njega na faksu ne pročitaju ni jednu knjigu do kraja. Zamisli kad je medju obrazovanim ovakva volja za znanjem šta reći za neobrazovane i kako oni da odlučuju o vakcinama, GMO, itd

Подели на овим сајтовима

13 minutes ago, Млађони рече

I nije u pravu. Referendumi u svajcarskoj koji su lokalni i direktni, rade odlicno. 

Ali ne rade na drugim mjestima Švajcarska je izuzetak, ali do kad.

Подели на овим сајтовима

Tito, komunizam i tehnokratija nemaju nista zajednicko, posto se u titoizmu/komunizmu odluke ne donose u skladu sa naucnim saznanjima niti politicari dolaze na vlast u skladu sa kriterijumima toga da li nesto znaju i da li su sposobni da nesto saznaju i sve to onda da iskoriste praveci neku javnu politiku ili instituciju, nego dolaze na osnovu toga koliko su lojalni bili partiji tipa Marko je zatvorio na Goli Otok 22 coveka, a Janko 32, pa onda Janko dobija bolju poziciju u komunistickom sistemu.

Ja koliko znam komunjare su donosili odluke u skladu sa naucnim saznanjima drustvenih nauka..

Konkretno sa marksovim naucnim saznanjima... 

i dan danas se taj promaseni akdemik profesionalni lupetac gluposti smatra nekim legitimnim drustvenim naucnikom... 

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Ronald рече

kako ljudi mogu bolje da znaju o nekom stručnom pitanju nego naučnici. 

Da, naucnici bolje od mene znaju koja mi je ulica u mom selu potrebna da se asfaltira. Jer su naucnici u politici poznati po integritetu, intelektualno iskrenosti i podrsci za ono sto znamo.

Ajde pali.. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...