Jump to content

Британија изгласала: напуштамо ЕУ!

Оцени ову тему

А где смо ту ми?  

43 члановâ је гласало

1. 1. Како ће се излазак Британије из ЕУ одразити на Србију?

• Добро
      12
    • Лоше
      5
    • Не мења се ништа посебно у Србији
      26

Препоручена порука

14 minutes ago, Господин Дареалис рече

A ti bi stvarno otuđio od sebe nekoga (Mlađoni ili neko npr.) zbog nekog stava samo? :)

mZlrv.jpg

Због политике, религије и философије свакако не бих. Овај случај не спада ни у једно од та три.

И Млађони ми није никакав пријатељ. Не познајем га и не желим да га упознам. С друге стране, Јужноамериканци и Африканци су ми међ породицом и пријатељима. С њима живим и заиста не желим да слушам шта о њима којекакви ликови читају и слушају по интернету. Као кад би сад неки овде дошао и кренуо да прича како су православци овакви или онакви јер је читао на сајту атеиста. И стварно не желим да ти се правдам, нити да правим драму око тога. Екстремно је мали број људи с којима не желим да разговарам, углавном неиздржљиво безобразни ликови и расисти. Да не гушимо тему и не смарамо остале чланове. Небитан сам и потпуно је небитно с ким ја не желим да причам. Само чувам свој мир, јер за неке ствари имам нулту толеранцију.

Подели на овим сајтовима

37 minutes ago, Juan рече

Због политике, религије и философије свакако не бих. Овај случај не спада ни у једно од та три.

И Млађони ми није никакав пријатељ. Не познајем га и не желим да га упознам. С друге стране, Јужноамериканци и Африканци су ми међ породицом и пријатељима. С њима живим и заиста не желим да слушам шта о њима којекакви ликови читају и слушају по интернету. Као кад би сад неки овде дошао и кренуо да прича како су православци овакви или онакви јер је читао на сајту атеиста. И стварно не желим да ти се правдам, нити да правим драму око тога. Екстремно је мали број људи с којима не желим да разговарам, углавном неиздржљиво безобразни ликови и расисти. Да не гушимо тему и не смарамо остале чланове. Небитан сам и потпуно је небитно с ким ја не желим да причам. Само чувам свој мир, јер за неке ствари имам нулту толеранцију.

Zanima me da li bi dozvolio nekome ko se jasno izjašnjava kao rasista da kupuje u tvom butiku ili da dolazi u tvoj kafić ili bi mu zabranio bez obzira što ti ne moraš da razgovaras sa njim? Meni se Ron Pol smucio kad se slikao sa jednim rasistom i izjavio da nije problem jer on nema ništa sa njim dok rasista nalazi nešto što mu se svidja u Ronovoj politici, što znači da on ne bi rasizam zakonski zabranio i kažnjavao.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Ronald рече

Ali moraš vaspitati ljude u istom društvu nekoliko generacija i zatim uzeti najbolje i testirati. I Neven Sesardic često ističe da crnci imaju manji iq i da su skloniji kriminalu, medjutim moraš uzeti u obzir da je neophodno da prodje mnogo više generacija uz potpunu mogućnost sličnog odrastanja, finansijskih mogućnosti i dostupnosti obrazovanju.

Ja nigde nisam rekao da to nisu bitni faktori. Cak sam i napisao da ce crnci i belci verovatno da imalju slican iq kroz jedno 100 godina u americi. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

28 minutes ago, Ronald рече

, što znači da on ne bi rasizam zakonski zabranio i kažnjavao.

Hvala bogu da ne bi. Ja mislio da ti gotivis hajeka i to, sad od jednom mislis da trebas ljude da zatvaras i fizicki malteretiras zato sto imaju losa misljenja? 
Sta je funkcija drzave, misaona policija? 

Ne svidja ti se u njegovoj politici to sto nece da drzava hapsi i maltretiraju ljude jer imaju losa misljenja.. covece.. ja jos ne mogu da se zaberem sta si mi ti rekao. 

I ti si mi neki liberal? 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Juan рече

И Млађони ми није никакав пријатељ. Не познајем га и не желим да га упознам. С друге стране, Јужноамериканци и Африканци су ми међ породицом и пријатељима. С њима живим и заиста не желим да слушам шта о њима којекакви ликови читају и слушају по интернету. 

Eto vidis @Господин Дареалис  ja sam rekao da afrikanci imaju prosecno manji iq od belaca. A on zna neke afrikance, pa je to njemu lose. 
Ne sme covek vise da prica o nekim prosecima u nekim zemljama. 

On se covek verovatno boji da u njihovom okruzenu pomisli tako neke negativne stvari vezane za africku ili juznoamericku populaciju onako prosecnu. 

To ti je upravo uspeh politicke korektnosti o kojoj sam ti pricao. Misaona policija. Ne smes ni da pomislis nesto sto lose zvuci.

A ja nigde nisam rekao da su juanovi porodicni prijatelji losi. Ili manjeg iqa ili sta god. Ali on se prosto toliko plasi od svega toga da mu se razum skroz iskljuci i reaguje skroz emotivno. Kao sto je rekao " Само чувам свој мир, јер за неке ствари имам нулту толеранцију. "
Cuva svoj mir, a takve misli bi mu remetile mir. Tako da mani ga. Laksi mu je zivot ako izbegava ove stvari. 

Ne brini @Juan ja ljude nesto i ne gotivim generalno pa se ni ja ne bih sa tobom upoznavao. ;)

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, АлександраВ рече

To da africka populacija ima prosecno manji iq od evropske je opste poznata istina, i nikakvo pseudonaucno pranje levicarskih politcki korektnih naucnih clanaka iz zurnala koji objavljuju da je gravitacija socioloski konstrukt nece da mi znaci nista. 

Izjaviti da africka populacija ima manji iq je objektivna cinjenica isto kao sto africka populacija ima vise melanina. 

Nekad biti intelektualno iskren moze da bude izuzetno tesko. 

medjutim nazivati mene rasistom je idiotski zato sto ja
- Ne smatram da su crnci u nekoj prednosti ili mani zbog svojih bioloskih osobina
-Ne smatram da su belci u nekoj prednosti zbog toga

- NEmam nikakva osecanja ili misljenja o individualnim crncima i belcima zbog toga.

Ja i ne verujem u rasu, za mene crnci "nisu rasa" za mene su crnci grupa naroda koja je zivela izolovano od npr evropljana pa samim tim ima par osobina koje ima prosecno naglasenije ili manje naglasene od evropljana. 

Svako pokusavanje da se moja izjava okarakterise kao rasizam je idiotsko emotivno napadanje ad hominem. 

I kompletan clanak je glupos teska sa gomilu laznih premisa. 
1. Da oni koji kazu da afrkanci imaju manji prosecan iq od evropljana misle da postoje rase
2. Da oni koji isle da ovi ili oni imaju veci iq da misle da je to produkt cisto genetike
3. Da oni koji kazu da osoba a ima veci iq od osobe b misli da je osoba b kao osoba superiornija.

Sve so to ordoksne gluposti, svi mi koji poznajemo evolucionu biologiju znamo da je mesanje izmedju rasa POZELJNO.

Ako je africka populacija evoluirala vece atletske sposobnosti.
A evropska veci iq.

To znaci da treba da SE SPAJAJU a ne da se ODVAJAJU.

I zato je idiotski nazivati me rasistom, i citirati ovakve glupe clanke koji su tu da diskriminituju debile koji misle da prosecan visi iq znaci neka "superiornost rase" 
A sve sto ti radis, bojis se da ne budes asocirana sa debilima koji veruju da je iq nekakav dokaz superiornosti rase, pa moras totalno da iskljucis mozak. 

Подели на овим сајтовима

2 hours ago, АлександраВ рече

Тј, можда би могли да разговарамо без проглашења победника, да нешто мекше кажеш можда би се само запелцовало код саговорника, овако став "ја сам рекао и у праву сам штагоддаситирекао" није баш.... али ОК, то је твој стил :mahmah:

...и ниси у праву.... :)))

ne mozemo, sukob misljenja je tu da bi se videlo cije je misljenje bolje i ispravnije a ne ko je "pobednik" .
Van toga svaki razgovor u smislu sukoba misljenja - nema puno smisla, glupo je razgovarati ako iz razgovora ne naucis gde gresis ili naucis nekog gde gresi.

Medjutim, vama je izgleda da pobeda jako bitna cim je svi pominjete. 
Sve se pazite da slucajno ne ispade da ne ispadne neko pobednik ili da ne zvucite kao da tezite nekoj pobedi. 

"ја сам рекао и у праву сам штагоддаситирекао"

Naprotiv moj stav je - ja sam u pravu dok ne dokazes da nisam

A mnogi su meni ovde dokazali da nisam u xyz situaciji. 

Medjutim ne mozete da mi dokazete da nisam u pravu tako sto izmisljate da sam rekao nesto sto nisam i onda to kao obarate nekim pseudonaucnim antropoloskim clancima koji su tu da kritikuju svakog ko kaze x stvar kao rasiste i iznese gomilu pretpostavki na njihov racun.

U akademiji ste svi vi koji zabranjujete svaku misao koja bi mogla da posluzi nekom rasisti postali neopevana sila, naterali ste coveka da vrati nobelovu nagradu jer veruje u iq. Tebe sam nabrojao tu jer si kap u tom moru politicke korektnosti.

Подели на овим сајтовима

@Господин Дареалис

Inace badava se trudis evo i zasto;
Virtue signalling is the expression or promotion of viewpoints that are especially valued within a social group, especially when this is done primarily to enhance the social standing of the speaker.

http://www.spectator.co.uk/2015/04/hating-the-daily-mail-is-a-substitute-for-doing-good/

https://en.wikipedia.org/wiki/Virtue_signalling

Подели на овим сајтовима

4 hours ago, Млађони рече

A sve sto ti radis, bojis se da ne budes asocirana sa debilima koji veruju da je iq nekakav dokaz superiornosti rase, pa moras totalno da iskljucis mozak. 

Не бојим се.

Психометрија ми је веома добро позната, хвала на бризи за мој мозак, али нити ме можеш убедити нити ме можеш повредити :) 

:mahmah:

Подели на овим сајтовима

4 hours ago, Млађони рече

Hvala bogu da ne bi. Ja mislio da ti gotivis hajeka i to, sad od jednom mislis da trebas ljude da zatvaras i fizicki malteretiras zato sto imaju losa misljenja? 
Sta je funkcija drzave, misaona policija? 

Ne svidja ti se u njegovoj politici to sto nece da drzava hapsi i maltretiraju ljude jer imaju losa misljenja.. covece.. ja jos ne mogu da se zaberem sta si mi ti rekao. 

I ti si mi neki liberal? 

Znači podržao bi ljude da se okupljaju na javnim mestima i da propovedaju kako Crnci nisu dovoljno inteligentni i treba ih ograničiti ili im zabraniti da budu u rangu sa bjelcima kad dodju bijelci(rasisti) dodju na vlast. Zar ne bi bilo bolje odmah zakonom ograničiti ovakve mogućnosti, jer zamisli da bijelci rasisti postanu većina i da počnu sankcionisali Crnce jer misle da oni ne mogu biti u istom rangu? 

Подели на овим сајтовима

IQ je nebitna stvar. Svi imamo isti genom, odnosno nema NIKAKVE razlike medju narodima. Postoje pojedinacne sklonosti kod svakog coveka pojedinacno. I jos vaznije od toga jeste trening, cime se dete, covek bavi. Tako imamo situaciju u kojoj neko africko pleme ne vidi razliku izmedju trougla i kvadrata, ali zato savrseno dobro razlikuje tragove zivotinja. Tragovi zivotinja su mnogo mnogo kompleksniji od prostih geom. oblika, plus lice jedni na druge, tako da je postidjen onaj ko se poredi. Iq testovi su prilagodjeni nasem obrazovanju, tj. treningu u odredjenom nacinu misljenja.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...