Jump to content

Британија изгласала: напуштамо ЕУ!

Оцени ову тему

А где смо ту ми?  

43 члановâ је гласало

1. 1. Како ће се излазак Британије из ЕУ одразити на Србију?

• Добро
      12
    • Лоше
      5
    • Не мења се ништа посебно у Србији
      26

Препоручена порука

1 minute ago, Плутон рече

Није ти први пут да употребљаваш ту конструкцију, тако да нема потребе да се извлачиш.

Хоћу да ти кажем, невезано за (не)оправданост, да је њено коришћење контрапродуктивно и да се тиме само доприноси већ прилично неславној слици о феминисткињама.

Neslavna je zato sto je to pokret baziran na lazi i prevari. I satanizaciji muskaraca i supermaciji zena. STo moze da se vidi o tome kako Parapsihologija prica kako su muskarci glavni akteri vecine nasilnih zlocina. Ali kada bih joj rekao da su zene glavni akteri vecine nasilnih zlocina nad decom, onda bi sigurno isto to okrenula nekako na muskarce.

Prosto feministicka ideologija je - muskarci su svinje zene su zlato. 

Razumna argumentacija kod feminista ne radi, jer da radi feministi ne bi postojali. 

Sta reci kada ikona feminizma podrzava hilari klintom samo zato sto je hilari zena i lobira za nju. BEz obzira koliki je skot i zlocinac hilari.

https://www.theguardian.com/us-news/2016/feb/06/bernie-sanders-gloria-steinem-women-voters-men-hillary-clinton

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Тања1 рече

Потпуно нетачно. Муслимани обраћају више пажње на њихову религију и верску праксу него пре 10 година. Тада је било 37 одсто оних који су се свакодневно молили пет или више пута, сада, 50 посто. Значи све већи проценат – 77 одсто- да Куран упутства морају у потпуности да се следе, против 62 одсто у 2006. На крају, многи мисле да би муслиманске девојке тинејџерке требале да се покрију марамама. Млади људи су веома религиозни у свим димензијама, како у погледу вере и праксе. У принципу, очекивало се да ће се супротно десити, и да ће на крају личити на остале Скандинавце који нису посебно религиознио активни. Како објашњаваш тај развој?

Dobro ima toga, samo praktikovanje islama ne mora nuzno vodisti islamizmu bez obzira sto mnogi tvrde da je islam = islamizam. Ono sto sam hteo reci da je mnogim muslimanima dosta tih praistorijskih ideja na grbaci.

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Плутон рече

конструкцију

A nijednom je nisam označila kao 'izvor svih problema'.

Zašto je kontraproduktivno ukazati na to koja je grupa ljudi u većini 'zapadnih' društava doživljena kao najviša i reprezentativna za celo čovečanstvo i kakve posledice mogu proizaći iz toga i za njih i za sve ostale?

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Deja Vu рече

Dobro ima toga, samo praktikovanje islama ne mora nuzno vodisti islamizmu bez obzira sto mnogi tvrde da je islam = islamizam. Ono sto sam hteo reci da je mnogim muslimanima dosta tih praistorijskih ideja na grbaci.

Buraz, ja sam ti tamo izneo pol iz guardiana koji kaze da 50 % muslimana misli da homoseksualci trebaju da idu na robiju.

Ne znam je l ti to dosta? Ili ti treba jos nesto, ako treba kazi sta, ce ga nadjemo. :)

Подели на овим сајтовима

Чедомир Јовановић: "Олош која слави Брегзит је главни доказ да Србија мора у ЕУ"

PDF Штампа Ел. пошта
петак, 24. јун 2016.

Поред Алексаднра Вучића, ни лидер Либерално демократске партије Чедомир Јовановић није крио своје огорчење због изласка Британије из ЕУ. Он је поручи да је "олош" која слави Брегзит главни доказ „зашто европска Србија мора бити створена“.

Ceda%20narkoman.jpg

"Брегзит је омогућио да схватимо колико је ЕУ велика, олош који слави око нас живи је доказ зашто европска Србија мора бити створена", написао је Јовановић на Твитеру.

Грађани Велике Британија на референдуму о Европској унији одлучили су да напусте ЕУ.

Соња Лихт: Брегзит неће поколебати Србију на ЕУ путу

Излазак Велике Британије из Европске уније могао би да повећа евроскептицизам у Србији, али не и да поколеба Србију на путу ка ЕУ, оцењује председница Фонда за политичку изузетност Соња Лихт.

Sonja Liht

Лихт је за Тањуг уочи исхода референдума оценила да овакав исход, односно излазак Британије из ЕУ, значи "огромне потресе, пре свега у тој земљи", не верује да ће Европска унија почети да се "пара", као што многи који је не воле прижељкују.

Наводећи да је у овом тренутку тешко рећи какве ће последице одлука на британском референдуму имати по Србију и друге земље које желе чланство у ЕУ, Лихт каже да би излазак у одређеној мери могао да повећао број евроскептика.

Међутим, додаје да је важно да и даље око две трећине грађана наше земље сматра да су реформе европског типа потребне.

- То је зато што су разумели да у том процесу приближавања ЕУ ми јачамо пре свега своју државу, па самим тим и институције те државе и јачамо друштво. Не верујем да ће се то променити изласком Велике Британије из Уније - каже Лихт.

Наводи да је чак и затечена зрелошћу становништва, које континуирано верује да је то пут којим треба ићи, јер желе да Србија постане озбиљна, одговорна и јака држава заснована на владавини права и јаким институцијама.

Лихт наводи да је ЕУ, иако има многе мане, модел о коме се може само сањати у појединим деловима света, попут Африке, Азије, Латинске Америке.

- То је сан, који није савршен, али је најбоља интеграција која је икада постигнута у историји људског рода - каже Лихт.

(НСПМ-Агенције)

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Paradoksologija рече

A nijednom je nisam označila kao 'izvor svih problema'.

Zašto je kontraproduktivno ukazati na to koja je grupa ljudi u većini 'zapadnih' društava doživljena kao najviša i reprezentativna za celo čovečanstvo i kakve posledice mogu proizaći iz toga i za njih i za sve ostale?

Zato sto grupa "nasilnih" muskaraca broji mozda 0.1 % ukupne muske populacije. 

A ovamo odbijas neke cinjenice o muslimanima koja broji 50 % islamske populacije britanije. 

Ajdmo sad da izmerimo koliko nasilnih zlocina cine, naprimer, ne znam.. crnci? 

ILi samo biras rasu onda kada ti odgovara? 

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, nedeljko рече

Javio se ovaj sto molio vucica za kredit. Oce da uleti u evropski parlament, da moze da otplati kredit. :)

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Млађони рече

Zato sto grupa "nasilnih" muskaraca broji mozda 0.1 % ukupne muske populacije. 

A ovamo odbijas neke cinjenice o muslimanima koja broji 50 % islamske populacije britanije. 

Odakle ti te statistike, živo me interesuje - baš 0.1% naspram 50%?

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Млађони рече

Buraz, ja sam ti tamo izneo pol iz guardiana koji kaze da 50 % muslimana misli da homoseksualci trebaju da idu na robiju.

Ne znam je l ti to dosta? Ili ti treba jos nesto, ako treba kazi sta, ce ga nadjemo. :)

Deja je prefinjen mladic, on ne voli neke tamo statistike i guardijan clanke vec teorije, naucnike, filozofe, debele knjige. A dok se time bavi minareti niču ko pečurke posle kiše. Evo i kod nas Zukorlić postade predsednik odbora za obrazovanje i nauku lol. Sta kaze Karl Poper na to ? Jel to u skladu sa "otvorenim drustvom" Deja, dragi brate naš? xD

Подели на овим сајтовима

2 hours ago, Justin Waters рече

Takvi, Poljaci, Bugari, Rumuni i ostali smetaju Faragu, a takve stavove podrzavaju i ti libertarijanci. 

А иначе се Енглези отимају око тих послова које им "отимају" ниско квалификовани и јефтно плаћени Пољаци, Бугари и Румуни...

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Paradoksologija рече

Odakle ti te statistike, živo me interesuje - baš 0.1% naspram 50%?

50 % : https://www.theguardian.com/uk-news/2016/apr/11/british-muslims-strong-sense-of-belonging-poll-homosexuality-sharia-law

0.1 % sam procenio onako odokativno na osnovu ukupne populacije u zatvorima. 

oko 2 % svih amerikanaca su u zatvorima od toga ako se ne varam 80 % muskarci 20 % zene dakle oko 1.6 % su ukupno muskarci, vecina su tamo zbog nenasilnih zlocina tipa posedovanje narkotika, dakle dolazimo do nekog broja ispod 1 %, u svakom slucaju izuzetno mali broj. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Господин Дареалис рече

Ne, pitala sam odakle podaci da su 'beli' 'hriščanski' muškarci u 0.1% učesnici u naslnim zločinima, dok su 'tamniji' 'muslimanski' muškarci to u 50% slučajeva.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...