Jump to content

Британија изгласала: напуштамо ЕУ!

Оцени ову тему

А где смо ту ми?  

43 члановâ је гласало

1. 1. Како ће се излазак Британије из ЕУ одразити на Србију?

• Добро
      12
    • Лоше
      5
    • Не мења се ништа посебно у Србији
      26

Препоручена порука

5 minutes ago, Avocado рече

To uopšte nisu činjenice, već tvoje neosnovane tvrdnje... sasvim je moguće pretpostaviti šta će se dalje dešavati... nije dokazano da svi politički i ekonomski analitičari greše...

Naravno jer ne grese svi i ne grese uvek. Samo grese u dovoljnom broju slucajeva da bacam kockicu koja pravi predikcije imala bi isti rezultat kao oni. Zato ti i rekoh da procitas "thnking fast and slow". 

Ja na zalost knjigu da ti prekucavam ne mogu. Ali knjiga pravi analizu berzanskih "eksperata". 

Mogu samo da ti pruzim par populistickih tekstova koji ne verujem da ce da zadovolje tvoje kapacitete:
http://www.smithsonianmag.com/smart-news/why-experts-are-almost-always-wrong-9997024/
http://www.theatlantic.com/national/archive/2011/04/why-experts-get-it-wrong/73322/
http://www.wired.com/2011/08/do-political-experts-know-what-theyre-talking-about/

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Justin Waters рече

Ja nisam stekao utisak da Farage govori protiv pijavica, on i njemu slicni su zdusno govorili protiv imigracije uopste, znaci protiv su slobodnog kretanja ljudi, ono Poljaci dosli i uzeli nam radna mjesta i te fore. 

Mozda to koriste u svojoj populistickoj retorici ili ih levicari quoteminnguju. 

Posto ne mozes bas u zaru politicke borbe iznositi statistike i duga objasnjenja. 

Ja nisam "nigel farage" ja ti pricam zasto ja mislim da je kontrola migracije dobra ako imas welfare state i libertarijanci generalno.

Farage nije libertarijanac. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Господин Дареалис рече

Ali kad pogledaš - USA je nastala tako što su se Englezi iz slobodarskih principa odvojili od autokratskog nemačkog kralja. :)

Sad se opet odvajaju od strane moći iz istih principa.

To je totalno sjajno i logično - kao recimo, žena koja se uda za imućnog lika, iskoristi njegove resurse da studira, a zatim se razvede i dobije alimentaciju.

Namerno sam iskoristila meninistički, MRA, MGTOW, red-pill primer. Iako su drugi primeri i prikladniji i realno češći.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Млађони рече

Mozda to koriste u svojoj populistickoj retorici ili ih levicari quoteminnguju. 

Posto ne mozes bas u zaru politicke borbe iznositi statistike i duga objasnjenja. 

Ja nisam "nigel farage" ja ti pricam zasto ja mislim da je kontrola migracije dobra ako imas welfare state i libertarijanci generalno.

Farage nije libertarijanac. 

Mozda nije libertarijanac ali ga Libertarijanci podrzavaju i kako vidim neki drugi koji se izjasnjavaju na mrezama kao libertarijanci podrzavaju stavove Faraga da treba ukinuti slobodan protok ljudi. Dakle jos jednom da ponovim, ne govorim o pijavicama korisnicima socijalne pomoci itd.., to ne moras da mi imponujes, iskljucivo mislim na ljude koji odlaze da rade da zaradjuju, i da budu dio poreskog sistema. Takvi, Poljaci, Bugari, Rumuni i ostali smetaju Faragu, a takve stavove podrzavaju i ti libertarijanci. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Paradoksologija рече

To je totalno sjajno i logično - kao recimo, žena koja se uda za imućnog lika, iskoristi njegove resurse da studira, a zatim se razvede i dobije alimentaciju.

Pa nije baš tako. Tj. nije tako uopšte. Parazitiranje u ovom slučaju ide u kontra smeru. :)

Onda nemački autoritarni kralj na britanskom tronu, a sada EU self-appointed  'kraljevi' na briselskom tronu.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Господин Дареалис рече

Pa nije baš tako. Tj. nije tako uopšte. Parazitiranje u ovom slučaju ide u kontra smeru. :)

Onda nemački autoritarni kralj na britanskom tronu, a sada EU self-appointed  'kraljevi' na briselskom tronu.

... a sve na uštrb kolonizovanih, koji sada dolaze u maticu.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Млађони рече

Osim sto se razlikuje po svemu. Ekonomski mozes  da kazes da je slican Seselju, al isa druge strane Seselj je ekonomski poprilicni liberalan. Poprilicno je pro kapitalisticki. Cak bih rekao da je vise bio ekonomski liberalan od djindjica. 

Po svim ostalim aspektima, nikakve veze sa sekijem nemaju. 

Nisam ni mislio na ekonomski, nego na politicki. Seki, Faradz i Bosko se svrstavaju u fasisticku populisticku kategoriju politicara.

Meni nije jasno kako ti mozes da podrzavas coveka koji otvoreno mrzi Srbe i zabranio bi im ulazak i u UK i u EU. I ne samo Srbe, nego sve iz Istocne Evrope, zbog svojih rasistickih stavova. Moze on da drobi do mile volje kako je ekonomski liberal, kao sto Tadic moze da drobi kako je demokrata a svako ko je malo inteligentant zna da je diktator.

1 hour ago, Млађони рече

REci mi, jel "sloboda" kada meksikanci sa decom pretrcavaju granicu, pa im americka vlada zbog dece da politicka prava i onda oni glasaju demokrate i ostale socijalisticke mere koje su totalno protiv slobode? Mislis da to ne treba da se brani? 

To sto neko glasa za socijalisticke mere ne znaci da mu treba ograniciti slobodu.  Kad bi se koristili tom logikom, onda bi trebali svima koji glasaju za socijalisticke mere ograniciti slobodu kretanja! A siguran sam da daleko vise ima domacih Amera koji su socijalisti nego amigosa.

I sta jednog libertarijanca boli ona stvar za nekakve proizvoljne granice posred pustinje? Istinski libertarijanci su uvek kosmopoliti i nikada im ne bi palo na pamet da brane nekom ulazak u zemlju samo zato sto su Meksikanci, Srbi, RUmuni, Poljaci, socijalisti, komunisti. Ako su tehnokratski raspolozeni mogu da brane samo ako ti migranti nose neke opasne bolesti sa sobom, pa radi karantina. Sto sa amigosima nije slucaj.

1 hour ago, Млађони рече

Pazi, postoji dobar razlog sto je tramp izuzetno popularan

Postoji, glupost neobrazovanih fasistickih tupsona, sto nije nista iznenadjujuce, takvu pojavu mozes sresti u svim drzavama i vrlo je izrazena.

1 hour ago, Млађони рече

Teritorija britanije je vlasnistvo gradjana britanije. To sto se zalazem za slobodu kretanja, ne znaci da cu da dozvolim svakom kroz moju kucu da se krece.
TAj argument da sam "protiv slobode" jer necu svakog u mojoj kuci je besmislen. 

I posle me pitas ''a gde sam to ja fasista?'' Ako sam ja Britanac koji hoce  da Rumun gazi po mom dvoristu, a ti koji nece, sto bi ti odlucio da je za mene dobro da mi Rumun ne gazi po dvoristu kada ja eto bas volim da vidim RUmuna  po mom dvoristvu?! Jer mojih 10 ari je moje vlasnistvo, tvojih 10 tvoje i sta ti imas preko referenduma meni da zabranjujes da ja dovodim Rumune u mojih 10 ari, da ih zaposlim npr, da ih gledam kako prave havariju na mojih 10 ari? Ako to radis, ti krsis moju slobodu da ja mogu da zaposljavam Rumune jer eto mislim da su ok radnici da kopaju kukuruz na mojih 10 ari. I to upravo taj tvoj Faradz radi, zabranjuje britanskim kompanijama da zaposljavaju radnike iz istocne Evrope, pa ce sada morati da zaposle neke druge npr. skuplje i manje kvalifikovane radnike ili se presle iz zemlje. Sto sve naravno pogadja britansku ekonomiju.

Ja bre ne verujem sta citam kod tebe. Postao si kolektivista i fasista.

1 hour ago, Млађони рече

Kada bi se ukinuo welfare state, onda bi mogli da pricamo o slobodi kretanja.

Koji bre welfare state? Mozda onaj u Britaniji koji ce ostati i posle Bregzita?

Nikako da ukapiras da ovo blage veze sa libertarijanizmom nema, kao ni ono u SAD-u, nego ste par vas ostrascenih libertarijanca zamrznuli EU iz nekih budalastih razloga, pa podrzavate fasisticke idiote poput Faradza i Trampa. Doduse Trampa podrzavate jer je ''uspesni ekonomista'', sto nikako ne implicira da ce biti uspesni predsednik.

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Господин Дареалис рече

Opet ne kapiram.

:/

Malo bi sutra i UK i Belgija i Holandija i SAD i Francuska i ostale kolonijalne sile bile tako uspešne danas da nisu krvnički koristile resurse svojih kolonija. Ali te kolonije nisu imale pravo da kažu 'nećemo imigrante'. A sada baš iz tih kolonija, zbog kulturnih veza i siromaštva/ratova dolaze u te kolonijalne sile imigranti. Niko na belome svetu nije toliko neobavešten da to ne kapira. 

Ili se samo praviš da ne razumeš?

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

39 minutes ago, Млађони рече

ja sam protiv kretanja wellfare pijavica, ljudi koji hoce da dodju u zemlju i da se nakace na socijalnu pomoc. A ne protiv ljudi koji hoce da dodju i da rade. 

Jednostavno ukines welfera state i onda nece dolaziti ako im se dolazi radi socijale.

Ovako kopas sebi rupu tako sto zabranjujes slobodu kretanja, a ne resavas welfare state, nego jos vise podmazujes razne populisticke pokrete. Valjda svu energiju trosis na ukidnje welfare state, a ne obrnuto.

Подели на овим сајтовима

raspad EU? Nadrealisti prije 25 godina predvidjeli raspad EU? M.Še. 24.06.2016 13:01 2.24k Dijeljenje Genijalna ekipa okupljena oko Neleta Karajlića i Dražena Ričla - Zije, čiji je kultni šou Top lista nadrealista, dosad predvidio mnogo stvari, od raspada Jugoslavije, pa do nemira u Švedskoj, možda nam je natuknula još nešto... Njihova humoristična proročanstva sve više počinju da se postaju realnost. Najnoviju vijest koja je odjeknula kako Evropom, tako i svijetom, izlazak Velike Britanije iz EU, mnogo ljudi smatra početkom kraja ove zajednice. Pogledajte kako su to glumci TLN prikazali prije preko 20 godina

Više detalja na: http://www.nezavisne.com/magazin/zanimljivosti/Nadrealisti-prije-25-godina-predvidjeli-raspad-EU/375915

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...