Jump to content

Британија изгласала: напуштамо ЕУ!

Оцени ову тему

А где смо ту ми?  

43 члановâ је гласало

1. 1. Како ће се излазак Британије из ЕУ одразити на Србију?

• Добро
      12
    • Лоше
      5
    • Не мења се ништа посебно у Србији
      26

Препоручена порука

29 minutes ago, Paradoksologija рече

I sada će hitno da traže nezavisnost, pre zvaničnog izlaska Engleske, jer zbog Katalonije Španija lako može da spreči ulaz odvojenim teritorijama, pa im je ovo šansa da se provuku.

Dace Bog i da dobiju nezavisnost! 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

7 minutes ago, Paradoksologija рече

Po kojim to kriterijumima, 'leba ti?

Pa ne može takvo pitanje da se otvara svaki čas.

Pritom, situacija se za Škotsku drastično menja time što su Englezi u Engleskoj odlučili da izađu iz EU.

Pa ne znam... 40% Škota je bilo za izlazak. 

Jel sad oni treba da raspišu referendum i da se odvoje od ostale Škotske? Pa da imamo Južnu Škotsku?  Ako bismo raspisali referendum u Republici Srpskoj za odvajanje od BiH, imali bismo preko ~96% za, i to je činjenica takođe. Dakle nije sve tako jednostavno...

Sjajno - i prilično tipično za Trampovce. :0212_rolleyes:

Ovo je baš cheap, i ne priliči ti. :)

'Trampovac' ako je Trump vs. Hillary (a jeste!). Inače su libertarijanski orijentisani forumaši Ron Paul supporters... Možda nisi bila tu te 2012. pa ne znaš.

A što vi niste rekli za koga ste od mogućih kandidata?

Možda za Hillary samo zato što je žena?

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Deja Vu рече

Faradz se ni po cemu ne razlikuje od ove dvojice.

Osim sto se razlikuje po svemu. Ekonomski mozes  da kazes da je slican Seselju, al isa druge strane Seselj je ekonomski poprilicni liberalan. Poprilicno je pro kapitalisticki. Cak bih rekao da je vise bio ekonomski liberalan od djindjica. 

Po svim ostalim aspektima, nikakve veze sa sekijem nemaju. 

Цитат

Jel ja to mirisem neki fasizam kod tebe ili je to od ove vrucine? 

:smeh1:  Sta bi sa onim libertarijanskim udaranjem u prsa i tome da je sloboda najbitnija? Ja koliko znam sloboda kretanja ljudi je nafundamentalnija sloboda koja moze postojati.

Nisam iznenadjen mnogo posto vec podrzavas Trampa i idiote iz UKIP-a.

Pa i jeste sloboda najbitnija. I sloboda mora da se brani. Upravo ovakvo "kretanje" ljudi ubija slobodu. Bukvalno. 

To sto sam protiv nekontrolisanih migracija ljudi koji dolaze i donose bukvalno fasizam sa sobom, znaci da sam ja fasista? 

Uzmimo naprimer trampa kog si pomenuo. REci mi, jel "sloboda" kada meksikanci sa decom pretrcavaju granicu, pa im americka vlada zbog dece da politicka prava i onda oni glasaju demokrate i ostale socijalisticke mere koje su totalno protiv slobode? Mislis da to ne treba da se brani? 

Pazi, postoji dobar razlog sto je tramp izuzetno popularan, ljudi su videli sta meksikanci rade. Oni dodju u ameriku ali ne postanu "amerikanci" nego hoce od amerike da naprave novi meksiko. Centralizuju vladu, povecavaju vladu, povecavaju benefite. 

Цитат

Ja koliko znam sloboda kretanja ljudi je nafundamentalnija sloboda koja moze postojati.

Teritorija britanije je vlasnistvo gradjana britanije. To sto se zalazem za slobodu kretanja, ne znaci da cu da dozvolim svakom kroz moju kucu da se krece.
TAj argument da sam "protiv slobode" jer necu svakog u mojoj kuci je besmislen. 

Kada bi se ukinuo welfare state, onda bi mogli da pricamo o slobodi kretanja. Oni nece da dodju u britaniju da budu slobodni, oni hoce da dodju u britaniju da uzmu parce ekonomske slobode britancima. 

Подели на овим сајтовима

44 minutes ago, Иван ♪♫ рече

@Golub  @Тања1 

У праву сте. Него била поменута и С. Ирска, па ме навело. Главно што сам хтео рећи је у другом пасусу, да је њих баш брига шта је фер, а шта не. Уколико се негде другде појави потреба за одвајањем, одмах ће га прогласити фактором нестабилности, без трунке блама и стида, јер га и немају.

Ја се по том питању апсолутно слажем са тобом. Постоји озбиљан случај двоструких стандарда код Британаца.

Заиста су највећи лицемери из ЕУ.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Господин Дареалис рече

Pa ne može takvo pitanje da se otvara svaki čas.

Pa ne znam... 40% Škota je bilo za izlazak. 

Jel sad oni treba da raspišu referendum i da se odvoje od ostale Škotske? Pa da imamo Južnu Škotsku?  Ako bismo raspisali referendum u Republici Srpskoj za odvajanje od BiH, imali bismo preko ~96% za, i to je činjenica takođe. Dakle nije sve tako jednostavno...

Ovo je baš cheap, i ne priliči ti. :)

'Trampovac' ako je Trump vs. Hillary (a jeste!). Inače su libertarijanski orijentisani forumaši Ron Paul supporters... Možda nisi bila tu te 2012. pa ne znaš.

A što vi niste rekli za koga ste od mogućih kandidata?

Možda za Hillary samo zato što je žena?

Nije svaki čas - a 40% vrlo lako postaje 52% kad matica odluči da izađe iz Unije, ne misliš li?

Ne znam šta misliš o RS i celoj toj priči, ali da li zaista veruješ da srpski entiteti u Hrvatskoj i BiH nisu imali nikakvo pravo da se izjasne i bar negoduju zbog izdvajanja matice iz Jugoslavije? Kao 'nadnacionalna', ipak ne mislim to - mislim da ih se ticalo i da su imali pravo na reakciju, mišljenje, rešenje.

A ti si sam sve Trampove ispade pravdao slobodom, zato te prozivam.

Hillary mi nikad nije bila bliska - iako je često napadaju čisto mizogino, što stoji. Kako ne pogađaš da mi je najbliži bio siroma' Sanders? :D

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

8 minutes ago, Господин Дареалис рече

Sve to ja podrzavam. Sto vise decentralizacije to je drustvo slobodnije to je drzava mrtvija i slabija. 

Подели на овим сајтовима

@Ћириличар

E vidis, Sargon je jos jedan od obrazovanijih i obavestenijih sto kao jutuber sto kao covek generalno. I kad on do te mere nema pojma cemu se tacno protivi i sta to tacno EU uskracuje Britaniji sta ocekivati od famoznih "ruralnih krajeva". Od lokalnih aktera koji sada slave(likuju)  tek nema potrebe vise ocekivati.

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, Aquilius Cratus рече

@Ћириличар

E vidis, Sargon je jos jedan od obrazovanijih i obavestenijih sto kao jutuber sto kao covek generalno. I kad on do te mere nema pojma cemu se tacno protivi i sta to tacno EU uskracuje Britaniji sta ocekivati od famoznih "ruralnih krajeva". Od lokalnih aktera koji sada slave(likuju)  tek nema potrebe vise ocekivati.

Akvilije, ubice te politicka korektnost. 
Eu nista ne uskracuje britaniji. Mi ne znamo kako ce da teku dalje stvari.  Sve o cemu vi pricate je dizanje panike i straha, kako ce britanija toboze da nadrlja bez eu. Ne znam kada ste savladali moc divinacije, poceli da gledate u kristalne kugle, otvarate tarot ili tumacite astroloske znake, ali voleo bih da me uputite. 

Ne znam sto se konstatno ponasate kao da znamo. 
A o sargonovoj obrazovanosti dovoljno svedoci da citira Hayeka i tvrdi da je levicar u isto vreme. 

Ovaj tanderfut je tek plitak ko cuskija sto se tice politike, posebno onaj njegov komplet ad hominem napad na molenjuksa, uz otvoreno laganje. 

Подели на овим сајтовима

Основу ЕУ чине Немачка и Француска плус још неколико држава (Холандија, Италија, Белгија, Луксембург), а не Велика Британија. Они су темељ европских интеграција. Велика Британија никад искрено није била у целој причи. Прикључили су се 1973. године. Што би Де Гол рекао: "По својој суштини, Енглеска је острвска." Два пута их је одбијао да приступе тадашњој ЕЕЗ.

Велика Британија је увек била  друга прича у односу на континеталну Европу.

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Marjanovic рече

Основу ЕУ чине Немачка и Француска плус још неколико држава (Холандија, Италија, Белгија, Луксембург), а не Велика Британија. Они су темељ европских интеграција. Велика Британија никад искрено није била у целој причи. Прикључили су се 1973. године. Што би Де Гол рекао: "По својој суштини, Енглеска је острвска." Два пута их је одбијао да приступе тадашњој ЕЕЗ.

Велика Британија је увек била  друга прича у односу на континеталну Европу.

A i pravni sistemi su im du*e i oko. 

Подели на овим сајтовима

12 minutes ago, Paradoksologija рече

Ne znam šta misliš o RS i celoj toj priči, ali da li zaista veruješ da srpski entiteti u Hrvatskoj i BiH nisu imali nikakvo pravo da se izjasne i bar negoduju zbog izdvajanja matice iz Jugoslavije?

Pa nisu, Tuđmanova vlada je jednostranim činom ukinula da su Srbi konstitutivan narod u Hrvatskoj federalnoj jedinici, pa su oni preko noći postali nacionalna manjina. :)

Izjasnili su se oko toga i bio je rat...

13 minutes ago, Paradoksologija рече

A ti si sam sve Trampove ispade pravdao slobodom

Ne razumem ovo sad. 

13 minutes ago, Paradoksologija рече

iako je često napadaju čisto mizogino, što stoji.

Koliko pratim, nisam nijednom video ovo. :)

14 minutes ago, Paradoksologija рече

Kako ne pogađaš da mi je najbliži bio siroma' Sanders? :D

E ne znam šta mi bi vala.  :)))

Dalo se pretpostaviti... 

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Господин Дареалис рече

Pa nisu, Tuđmanova vlada je jednostranim činom ukinula da su Srbi konstitutivan narod u Hrvatskoj federalnoj jedinici, pa su oni preko noći postali nacionalna manjina. :)

Nije, Tudjamnova vlada je postupila skroz legalno u skladu sa ustavom 1973, ustav koji je potpisao Tito. Od tada srb nisu vise bili konstitutivni narod (20 godina pre rata). 

Svaki otpor tome 1991 je bio suicidna misija. 

E ne znam šta mi bi vala.  :)))

Dalo se pretpostaviti... 

Bas me cudi da je feministkinji bio omiljen kandidat koji laze o "pay gap". :) 

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Млађони рече

Nije, Tudjamnova vlada je postupila skroz legalno u skladu sa ustavom 1973, ustav koji je potpisao Tito. Od tada srb nisu vise bili konstitutivni narod (20 godina pre rata). 

Svaki otpor tome 1991 je bio suicidna misija. 

Po Ustavu iz 1974. ne.

Pa normalno da će da bude otpor, ne znam šta očekivati...

O čemu pričaš uopšte sad? :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...