Jump to content

Британија изгласала: напуштамо ЕУ!

Оцени ову тему

А где смо ту ми?  

43 члановâ је гласало

1. 1. Како ће се излазак Британије из ЕУ одразити на Србију?

• Добро
      12
    • Лоше
      5
    • Не мења се ништа посебно у Србији
      26

Препоручена порука

3 minutes ago, Господин Дареалис рече

HOW DARE THEY?!

Njihovo pravo... svako ima pravo da bude glup ili donosi glupe odluke...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Господин Дареалис рече

Тако се понашају, нико их ту није поставио, нико не може да их смени...

Обично бране референдуме, а ако неко нешто одлучи противно њиховој вољи, онда то не прихватају и дају им опет да гласају док год не изгласају шта они хоће. Парламент ЕУ је иначе редак случај парламента који уопште нема законодавну моћ. У суштини је меки тоталитаризам, диктат неизабраних бирократа.

Гријешиш. Парламент Еу има законодавну моћ, само нема право законодавне иницијативе. Не доноси Комисија законе, него Парламент. Комисија само предлаже о чему ће Парламент да гласа ( а у суштини тако је и код нас, гдје скоро све веће законе предлаже извршна власт ). Да је идиотно формално рјешење, јесте, али опет нису несмјењиви, јер поред формалних инстурмената имаш и политичке, фактичке ( није научна фантастика да се државе чланице поново састану и изгласају неке промјене око уређења ЕУ уопште. Само треба доста трубити о томе да би се и десило ). Само, њима је много теже постићи циљ. А букаџије које су избориле Брегзит су исте као Додик у БиХ, умјесто да иду тежим и квалитетнијим путем реформе, они би главом кроз зид ради брзе задовољштине. Додуше, ја подржавам Брегзит. Када је став Енглеза доминантно био да се не разбија УК, то је у реду, али када је у питању ЕУ... ко то шиша. Нека иду с Богом.

Подели на овим сајтовима

Красног ли летњег јутра, дивне ли вести која је обрадовала васколико Српство. Енглези су закуцали глогов колац у срце лешини Европске уније.

Подели на овим сајтовима

Какви совјетски комесари Европа уједињена под Адолфом Хитлером сем Британије капитулирала је пред СССРом.

Али ево из једног америчког уџбеника прича о посети Стаљина мајци кад је био на власти:

-Сине шта Ти у животу уопште радиш видим да си нека власт пре си се стално крио,бежао никад ниси имао ни тад ни сад времена да ме видиш

-Мајко ја сам Вам по занимању генерални секретар КПСС

-Па шта Ти је то сине

-То Вам је мајко нешто као цар,сећате ли се мајко нашег цара

-Па добро је сине постао си као цар успео си али мама би ипак више волела да си постао свештеник али и овако се увек молим за Тебе

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Avocado рече

Avokad pa to je i najbolji pokazatelj koliko su biraci iracionalni i glupi, sve najace institucije u drzavi im mjesecima govore kako to moze imati uglavnom negativne finansijske posledice, medjutim oni slusaju kvazinovinare i senilnu kraljicu:)

Подели на овим сајтовима

7 minutes ago, Avocado рече

Само кад сте ми ви паметни. :)

Ја моју Владу и премијера не бих послушао ни око чега. Чак бих можда и супротно урадио...

Банке и Трезор једноставно не желе турбуленције, а излазак значи управо то.

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Ronald рече

Avokad pa to je i najbolji pokazatelj koliko su biraci iracionalni i glupi, sve najace institucije u drzavi im mjesecima govore kako to moze imati uglavnom negativne finansijske posledice, medjutim oni slusaju kvazinovinare i senilnu kraljicu:)

Kraljica im nije ni rekla da izađu... cela priča oko kraljice i Brexita je što je na jednoj večeri pitala prisutne da joj daju tri razloga zašto bi UK trebalo da ostane u EU... a čim se to pojavilo u novinama, njen portparol je rekao: "We would not comment on private conversations the Queen may or may not have had, but the Queen is above politics, has remained politically neutral for the 64 years of her reign and we are very clear that the EU referendum is a matter for the British people."

• Волим 1

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Господин Дареалис рече

Само кад сте ми ви паметни. :)
Ја моју Владу и премијера не бих послушао ни око чега. Чак бих можда и супротно урадио...

Банке и Трезор једноставно не желе турбуленције, а излазак значи управо то.

Argument na nivou: "Ko drukčije kaže, kleveće i laže, i našu će osetit pest!"

Jel postoji bilo koja ekonomska institucija ili ozbiljna organizacija koja je rekla da UK neće usled izlaska da prođu loše ekonomski?

Inače, da ne bude nesporazuma, meni je drago što su Britanci izašli... jer će sutra da ulaze pod normalnim uslovima i bez ucena koje su im ranije prošle.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Juan рече

А зашто дискусију видиш као скакање?

Мени се чини из твог писања да ти подржаваш тај начин доношења одлука и сматраш га суштинским за добро фунционисање друштва. Исправи ме ако грешим. А ја, као неко ко се на разне начине бавио математичким моделовањем система, тврдим да су друштвена предвиђања немогућа, нарочито дугорочна. О важности стабилности институција се слажемо, око њихове улоге не потпуно. Око предвиђања и прављења дугорочних стратегија нимало. 

Mogu da se prave u nekim aspektima, ali ne kao predvidjanja buducnosti nego kao predvidjanja (pretpostavljanja) sta ce u odredjenim situacijama da se desi. Kao sto standardni model predvidja da u situaciji sudara x elementarnih cestica doci do pojave Higsovog bozona ili Teorija relativiteta predvidja pojavu gravitacionih talasa pri sudaru dve crne rupe gde se opet predvidja da se isti mogu detektovati sa onim laserima, znas veci i sam, tako se moze napraviti model u drustvenim naukama kojim se npr. predvidja pocetni porast zaposlenosti pri porastu inflacije ili pad funte zbog izlaska Britanije ili veca odgovornost poslanika zbog uvodjenja vecinskog izbornog sistema itd. Stim sto ovo nije toliko precizno i model i teorija bi morala zadovoljiti poperovske kriterijume ja sam ovo ovako nabacao cisto da se razjasni kakva predvidjanja mogu, a kakva ne mogu.

Takva predvidjanja zapravo jesu naucna, jer ni prirodne nauke ne mogu toliko precizno da predvide sta ce biti u buducnosti.  Ali se slazem sa tobom oko ovih strategija.

Подели на овим сајтовима

34 minutes ago, Ћириличар рече

Као што рекох, другачије ти острвљани гледају на слободу, много су осјетљивији на било какво задирање у било какву слободу колико год сићушна и апстрактна она била. 

Nije to sloboda nego desnicarska glupost. Britanci nisu od pocetka bili evrooptimisticni, samo je bio trenutak kad ce da odluce da izadju, jer imaju taj neki sujetni stav da su oni nesto drugaciji od kontinenta, mocniji, bolji i mogu sami.

Подели на овим сајтовима

19 minutes ago, Господин Дареалис рече

Ја моју Владу и премијера не бих послушао ни око чега.

Zato ce britanske kompanije i preduzetnici morati poslusati svoju desnicarsku Vladu da izvoze svoje proizvode manje u EU, a vise u npr. Australiju i Kanadu, jer mnogo je lepse trgovati sa svojima nego sa tudjima. A sve kao ''nismo mi za intervencionizam u ekonomiji''. Kud ces gori intervencionizam kada te drzava izbaci sa najveceg trzista na svetu.

Подели на овим сајтовима

31 minutes ago, Ћириличар рече

Красног ли летњег јутра, дивне ли вести која је обрадовала васколико Српство. Енглези су закуцали глогов колац у срце лешини Европске уније.

Бог <3 -.-

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...