Jump to content

Британија изгласала: напуштамо ЕУ!

Оцени ову тему

А где смо ту ми?  

43 члановâ је гласало

1. 1. Како ће се излазак Британије из ЕУ одразити на Србију?

• Добро
      12
    • Лоше
      5
    • Не мења се ништа посебно у Србији
      26

Препоручена порука

Дешава се нека чудна ствар.Британија излази из Уједињене Европе, а уједињена Европа је против Русије.Подсећа на Други светски рат када су СССР и Британско царство ратовали против уједињене Европе.Шеик Назим предводник Накшбанди суфијског реда који је био Турчин са Кипра и световно учен човек живео је у порти цркве у којој су мошти светог апостола Варнаве кога Црква са апостолом Вартоломејом слави БАШ ДАНАС.Шеик Назим који је умро 2014.године у мају предвидео је не само да ће на Светој Софији поново бити крст него и да ће Европа бити подељена између Русије и Енглеске.Да ли је ово почетак остварења пророчанства.

Поред тога предвидео је да ће на Светој Софији поново бити крст,као и да ће Јапан бити светска сила.Ово последње слути на дај Боже амерички изолационизам.

Подели на овим сајтовима

Jovanović: Ološ koja slavi - dokaz zašto evropska Srbija mora postojati

Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović poručio je danas da je "ološ" koja slavi Bregzit dokaz zašto evropska Srbija mora biti stvorena.

"Bregzit je omogućio da shvatimo koliko je EU velika, ološ koji slavi oko nas živi je dokaz zašto evropska Srbija mora biti stvorena", napisao je Jovanović na svom tviter nalogu.

http://www.tanjug.rs/full-view.aspx?izb=253546#.V20XXym-VHw.twitter

Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат.

Подели на овим сајтовима

7 minutes ago, Deja Vu рече

Buhuhuhu jos samo fali Mladjo pa da krene ljibsterska prica kako je izlazak UK iz komunjisticke EU nesto najbolje sto se desilo u poslednje vreme.

:smeh1:

Па наравно да јесте, тачно је тако.

Можда није најбоље за совјетске комесаре (пошто то јесу) у Бриселу додуше.

11 minutes ago, Deja Vu рече

probaj ukinuti to jedinstveno trziste 500 miliona ljudi ce krepati.

Не знам ко је то предлагао овде, изгледа да ти се привиђају ствари...

12 minutes ago, Deja Vu рече

Toga su naravno svesni svi ti u EU institucijama, pre svega oni u Savetu jer tu sede ministri iz drzava, a bas je njima u interesu da pored i ovakve kilave politicke tvorevine prave jos vecu

Наравно да им је у интересу, и то веома. :)

То тако иде једноставно...

Подели на овим сајтовима

9 minutes ago, Господин Дареалис рече

Па наравно да јесте, тачно је тако.

Можда није најбоље за совјетске комесаре (пошто то јесу) у Бриселу додуше.

Далеко је ЕУ од "совјетског комесаријата". Ирационално ми је када се крене са таквим флоскулама па онда се користе ријечи које немају везе са предметом описивања. Неко каже да можда не бисмо требали пуштати толико имиграната - ФАШИСТА РАСИСТА КСЕНОФОБ, неко каже да смо можда и ми Срби криви нешто - ИЗДАЈНИК АУТОШОВИНИСТИЧКИ, неко каже да треба увести неке регулације - КОМУНИСТА СТАЉИН СОВЈЕТ!

Што би рекао Казо, "мисим људи, будмо реални".

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, Господин Дареалис рече

Не знам ко је то предлагао овде, изгледа да ти се привиђају ствари...

Nije to ovde niko predlozio nego je logicki sledilo iz tvoje izjave da EU vise nije zasnovana na slobodnoj trgovini i da je etatisticka socijalisticka tvorevina, iz cega automatski sledi da ''sovjetski komesari'' u Briselu nastoje da ukinu jedinstveno trziste, posto znamo da socijalizam sa trzistem ne ide. A ja ti onda kazem da ''sovjetskim komesarima'' nije u interesu stvaranje etatisticke socijalisticke tvorevine EU koja bi podrazumevala ukidanje nacionalnog suvereniteta drzava clanica. Ovaj danasnji dogadjaj upravo na to ukazuje, jer desnicari u Britaniji i ostatku EU ne zele da EU postane jos veca politicka tvorevina (citaj drzava), nego da se smanji ili ukine sto nikako ne moze biti etatizam jer etatizam znaci jacanje drzave. Danas nisu pobedili libertarijanci i sloboda nego nacionalisti i rasisti, cudno je to kako se vi radujete sa njima.

Подели на овим сајтовима

14 minutes ago, Panthera Leo рече

Па зар је више од пола британаца олош.За једну државу која нема Устав ко зна али мислим да ипак Чеда вређа Енглезе није то схватио.Не би смео.

Па није он олошем назвао Британце већ ове наше што славе. 

Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат.

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Deja Vu рече

Nije to ovde niko predlozio nego je logicki sledilo iz tvoje izjave da EU vise nije zasnovana na slobodnoj trgovini i da je etatisticka socijalisticka tvorevina, iz cega automatski sledi da ''sovjetski komesari'' u Briselu nastoje da ukinu jedinstveno trziste, posto znamo da socijalizam sa trzistem ne ide. A ja ti onda kazem da ''sovjetskim komesarima'' nije u interesu stvaranje etatisticke socijalisticke tvorevine EU koja bi podrazumevala ukidanje nacionalnog suvereniteta drzava clanica. Ovaj danasnji dogadjaj upravo na to ukazuje, jer desnicari u Britaniji i ostatku EU ne zele da EU postane jos veca politicka tvorevina (citaj drzava), nego da se smanji ili ukine sto nikako ne moze biti etatizam jer etatizam znaci jacanje drzave. Danas nisu pobedili libertarijanci i sloboda nego nacionalisti i rasisti, cudno je to kako se vi radujete sa njima.

Као што рекох, другачије ти острвљани гледају на слободу, много су осјетљивији на било какво задирање у било какву слободу колико год сићушна и апстрактна она била. 

2 minutes ago, Ђоле Пролеће рече

Па није он олошем назвао Британце већ ове наше што славе. 

Правда за Чеду!

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ћириличар рече

Далеко је ЕУ од "совјетског комесаријата". Ирационално ми је када се крене са таквим флоскулама па онда се користе ријечи које немају везе са предметом описивања. Неко каже да можда не бисмо требали пуштати толико имиграната - ФАШИСТА РАСИСТА КСЕНОФОБ, неко каже да смо можда и ми Срби криви нешто - ИЗДАЈНИК АУТОШОВИНИСТИЧКИ, неко каже да треба увести неке регулације - КОМУНИСТА СТАЉИН СОВЈЕТ!

Што би рекао Казо, "мисим људи, будмо реални".

Тако се понашају, нико их ту није поставио, нико не може да их смени...

Обично бране референдуме, а ако неко нешто одлучи противно њиховој вољи, онда то не прихватају и дају им опет да гласају док год не изгласају шта они хоће. Парламент ЕУ је иначе редак случај парламента који уопште нема законодавну моћ. У суштини је меки тоталитаризам, диктат неизабраних бирократа.

Подели на овим сајтовима

2 hours ago, RYLAH рече

"Институционална меморија" је теоријски израз, баш из англосаксонске управне теорије, и не означава никакву мистику, него означава то да ти имаш редован рад, процедуре које су се развијале и знање које се стицало и унапређивало без неких потреса, револуција или дисконтинуитета било које врсте. На пример, Круна је симбол трајности и континуитета институција, између осталих ствари. Кад дођу код нас ови из ЕУ, једна од редовних јадиковки је како нема институционалне меморије, јер таман што се успостави неки систем и неки људи крену да раде послове како треба, деси се преврат, пуч или револуција, све се промени и све креће изнова, са потпуно новим људима који не поседују ту "институционалну меморију", односно знање о послу које се редовно преноси и унапређује са колеге на колегу.

Нисмо ми само по томе познати, такве примере имаш по целој Европи, само што они имају и систем који такве појаве успешније него ми неутралише, и културу рада кроз институције, што смо ми изгубили у једном огромном историјском дисконтинуитету. Зато се код њих о овим стварима расправља и одлучује у институцијама, у шта спадају и институти за стратешка планирања, а код нас по кафанама.

Institucionalna memorija samo pomaže da se ne dešava nešto slično ovom sporu koji je bio kod nas nedavno kad je Mićun odložio konstitutivnu sednicu parlamenta... prosto kad imaš toliko dugovečne institucije sa manje-više istim pravilima, svaka moguća situacija se već desila i teško može da se desi nešto što oni nisu već rešili u prošlosti... i kad se nešto pojavi oni se samo sete kako je predsedavajući Lord taj i taj to rešio pre 300 godina... ne znam kakve to ima veze sa izlaskom iz EU??? Britanija nikad nije bila u nečemu sličnom EU niti izlazila iz nečega sličnog EU pa da na to ima uticaj institucionalna memorija.

Šta više, institucije su bile za ostanak u EU samo što je 52% ljudi rešilo da posluša populiste poput onog pajaca Farage-a, a ne Vladu, Premijera, Bank of England i Her Majesty's Treasury.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...